Acum este 28 Noi 2021, 11:09

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 05 Aug 2012, 14:34 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Am pregatit-o acum doua saptamani, dar abia astazi am gasit timp sa va arat si voua. Cam in genul a ceea ce a facut Ralu, doar ca eu am mai adaugat salvie, rosii si masline.

Focaccia cu arome (ierburi) si masline

Ingrediente:
500 grame faina, 300 ml apa calduta in care dizolvati un cub (25 grame) de drojdie, 6 linguri ulei de masline, sare, o lingura de zahar, ierburi (salvie, menta, rozmarin), masline taiate bucatele mici si rosii.
Se framanta un aluat din faina, apa, drojdie, o lingura de zahar. Cand faina este incorporata se adauga sare dupa gust si cateva linguri de ulei de masline. Se framanta totul foarte bine. Aluatul se lasa la crescut intr-un loc cald circa o ora (chiar mai putin).
In acest timp spalati ierburile si le tocati foarte fin (eu le-am macinat la robot impreuna cu cateva linguri de ulei), iar maslinele si rosiile le taiati dupa cum va place. Cand aluatul a crescut, turnati peste el ierburile si maslinele si framantati din nou. Tapetati tava de cuptor cu hartie de copt, iar aluatul il intindeti cu degetele pentru a forma gropite. Rosiile si cateva ace de rozmarin le puneti peste aluat in tava si le impingeti in asa fel incat sa intre in aluat. Daca doriti puteti sa lasati la crescut aluatul si in tava. Inainte de a-l introduce la cuptor, turnati peste aluat un amestec de 3 linguri apa si 3 linguri ulei si presarari cu sare mare.



Pofta buna!

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 11 Aug 2012, 20:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Draga mea, Alia, nu am adaugat salvie (ca mi-a fost teama ca mi-o refuza populatia), dar a iesit buna si asa.
Multumesc pentru reteta.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 12 Sep 2012, 19:19 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Zoica, ma bucur ca a fost pe placul populatiei. Chiar zilele trecute ma gandeam s-o refac, insa nu stiu cand.
Astazi in schimb vin cu o mancare din ardei gras, ca tot e vremea lui. Am invatat-o de la soacra mea.

Cred ca o voi numi Ardei gras cu mollica (miez de paine) in tigaie.

Ingrediente: cativa ardei grasi, miez de paine (aici se gaseste in comert, congelat si macinat foarte fin), rosii (eu am pus cherry taiate pe jumatate), ulei de masline, stafide, seminte de pin (se poate si fara), branza dulce taiata cubulete (din cea care se topeste la foc) si parmezan.

Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se dau in clocot cateva minute. Apoi se taie in fasii si se pun intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei pe foc. Se prajesc in ulei pana cand se rumenesc, dupa care se adauga miezul de paine. Se amesteca bine, se adauga rosiile, semintele de pin, stafidele, iar daca este cazul se mai adauga ulei. Se lasa pe foc amestecand mereu. Eu am strivit cu dosul lingurii rosiile ca zeama sa se intrepatunda in mancare. Daca nu aveti rosii puteti sa puneti o lingura de bulion, pentru gust, dar si pentru culoare. Cred ca am lasat vreo 20 de minute, daca nu mai mult, amestecand mereu. Nu uitati de sare, iar daca va place puteti sa puneti si 2 catei de usturoi cat sa-i dea gust.





Spre sfarsit mancarea trebuie sa arate cam asa (fotografia de mai jos), iar inainte de a stinge focul adaugati branza si parmezanul. Este delicioasa, iar ardeiul se simte foarte bine, delicios, cel putin pentru gustul meu. Eu cred ca in loc de mollica puteti sa faceti voi acasa dintr-o paine mai tare, unde miezul se sfarama mai bine.



Pofta buna!

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 30 Sep 2012, 18:19 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Alia, interesanta ultima reteta. Multumesc.

Paste cu conopina si carnati

Se curata conopida, se taie in bucatele si se da intr-un clocot. Nu trebuie sa fie foarte coapta, eu o fierb 5 minute.
Intre timp, se curata un catel de usturoi si se caleste intr-un pic de ulei de masline. Se indeparteaza usturoiul si se pune conopida in bucati. Se lasa cam 2 minute sa prinda gust. Se scoate conopida din tigaie, pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se pun carnatii proaspeti, dupa ce i-ati desfacut bucatele cu o furculita. Se lasa sa se rumeneasca carnea. Cand s-a rumenit, se adaga conopida si pastele fierte si scurse de apa.

Sa aveti pofta!


_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 30 Sep 2012, 18:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Cannelloni cu ciuperci

Ingrediente:
pasta pentru cannelloni/lasagna 250 g (daca o aveti proaspata, urmariti reteta intocmai, daca insa este uscata, fierbeti pasta conform instructiunilor)
ciuperci champignon 400 g
suc de rosii 70 g
un catel de usturoi
patrunjel
2 dovlecei
prosciutto cotto 120 g
30 g unt
faina 20 g
250 ml supa
80 g parmezan
ulei de masline
sare si piper

Se topeste untul intr-un ibric, se adauga repede faina si se amesteca pentru a nu forma cocoloase. Se adauga supa si se amesteca bine. Se continua coacerea pentru altre 8 minute, pana cand se formeaza ca un sos bechamel.
Se curata si se spala ciupercile si se taie felii.
Se curata usturoiul si se pune intr-o tigaie, pana se rumeneste. Se elimina usturoiul si se adauga ciupercile. Se coc 5 minute. Se adauga sucul de rosii, se coace 5 minute. Daca este necesar, mai adaugati un pic de apa. Se pune adauga sare si piper, dupa gust, si patrunjelul tocat, se stinge focul.

Intr-o tigaie se pune un pic de ulei si se adauga dovleceii taiati cubulete, se lasa sa se coaca cam 5 minute.

In cana robotului de bucatarie, se pun dovleceii, prosciutto si ciupercile (pastrati un pic din ciuperci pentru a pune deasupra in tava). Se amesteca toate cu robotul, dar atentie ca nu trebuie sa fie ca o crema, ci sa se observe bucatile. Se adauga parmezanul si eventual un pic de pesmet, daca vi se pare ca este prea cremoasa compozitia.

Incalziti cuptorul la 180 grade.
Intindeti foaia de cannelloni (pentru un cannellone este necesara o foaie de circa 15 x 20 cm) si puneti deasupra 1-2 linguri din compozitie. Se rasuceste foaia pentru a forma acest cannellone.
Intr-o tava pentru cuptor, se toarna pe fundul ei o parte din cantitatea de sos beschamel si se aseaza deasupra fiecare cannellone in parte.
Dupa ce s-a completat tava, se toarna deasupra restul de sos beschamel si ciupercile pastrate.
Se dau la cuptor circa 25 minute.

Sa aveti pofta!


_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 30 Sep 2012, 20:07 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Cannelloni cu ciuperci este o reteta ce trebuie aplicata neaparat in weekendul viitor. Sunt convinsa ca va fi doar o amintire frumoasa, imediat ce o voi aseza in fata gurmanzilor mei.
Iti multumesc mult.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 30 Sep 2012, 22:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Zoica, ti-o recomand cu caldura, este delicioasa.
Inlocuind untul din sosul bechamel, cu margarina sau ulei, si eliminand prosciutto din compozitie, este o reteta ideala si pentru zilele de post.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 05 Oct 2012, 18:36 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Draga mea, in familie a devenit o fobie reteta ta. Daca vreau sa scap intr-o zi de gatit ceva mai complicat, servesc fara gres aceasta bunatate. Drept sa iti spun si eu am sunt cam dependenta de ea, dar ma mai gandesc si la silueta.
Ralu, iti multumesc mult pentru ca ai postat-o.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 05 Oct 2012, 20:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Zoica, mi-ai facut o deosebita placere citind cuvintele tale si iti multumesc.
Te imbratisez cu drag.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 11 Oct 2013, 16:52 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Orz cu ardei si fasole

Se caleste o ceapa mijlocie in ulei si se adauga un ardei gras sau chiar gogosar taiat cubulete. Se calesc cateva minute impreuna, dupa care se adauga orzul (eu aici am orz precopt, care are nevoie doar de 15 minute de coacere) si se caleste si el. Se adauga un polonic de supa de legume si se mesteca pana cand se absoarbe. Se adauga fasolea (fiarta deja) si se continua cu cate un polonic de supa, pana cand orzul este copt.
Sa aveti pofta!




Ralu, imi plac mancarurile italienesti pentru ca sunt atat de usor de realizat. Cea de mai sus arata tare bine, dar norocul meu este ca am frigiderul gol acum, ca imi venea vreo idee.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania