Acum este 22 Mai 2024, 20:05

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Salate
MesajScris: 20 Dec 2010, 21:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Voi aduna in acest topic diverse retete de salate.

Salată cu nucă, măr şi portocală
O salata extrem de gustoasa, sanatoasa si savuroasa, datorita gustului dulce-acrisor. Este foarte usor de preparat - in 20 de minute, vei putea pregati sase portii delicioase pentru toti cei dragi.
Ingrediente si cantitati:

2 linguri otet din vin rosu
2 1/2 linguri suc de portocale si 1 portocala, decojita
1/2 cana stafide
4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari
2 linguri ulei de masline extra-virgin
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele.
2. Curata merele, indeparteaza cotorul, dupa care taie-le, impreuna cu portocala decojita, in bucati mici.
3. Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 20 Dec 2010, 21:55 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 05 Iul 2006, 16:33
Mesaje: 13343
Nume forum:1
Zoica, sunt sigura ca va fi un topic interesant. Eu deja ma abonez.

_________________
Nico - Gargarita-Paunita


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Salată de varză albă cu susan
MesajScris: 21 Dec 2010, 11:24 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată de varză albă cu susan
O reteta exotica de salata.
Reteta apartine volumului “Salate”, aparut la editura House of Guides, in 2008.

Ingrediente si cantitati:

400 grame de varza alba tocata
100 grame de branza gen svaiter
1 mar acru
75 grame de stafide
50 grame de susan prajit
1/2 lamaie
1 lingura cu mustar
1 linguri cu otet
4 linguri cu ulei
sare
piper

Mod de preparare:

1. Amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul si omogenizeaza totul cu furculita.
2. Pune varza si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
3. Intre timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul. Fara sa-i cureti coaja, taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.
4. Exact inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amesteca bine, presara deasupra susan si serveste imediat.

Multumesc, Nico.
Astept vesti, Michela.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 21 Dec 2010, 12:52 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2010, 11:23
Mesaje: 947
Nume forum:1
Salata de ceapa cu chiftelute
Se fac chiftelute mici si rotunde din carne de pui.
Se taie pestisori 5 cepe rosii care se lasa de seara in apa rece cu putin otet. Dimineata se face o maioneza putin mai acrisoara peste care se pun chiftelutele si ceapa rosie .
Este un apertiv foarte gustos si consistent.
Atentie mare insa, fiind maioneza destul de multa poate creea probleme biliare.
Pofta buna!

_________________
Gargarita-Ruga-si-Sarut-de-Prietenie


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 21 Dec 2010, 15:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 03 Sep 2007, 13:29
Mesaje: 222
Locatie: Canada
O salata de conopida si castraveti pe care noi o facem des, vara.

1 conopida potrivita ca marime
1 cana iaurt
1 castravete mic, curatat de coaja si taiat felii
1 catel de usturoi zdrobit
1/2 lingurita de chimion
boia, sare de mare si piper pentru gust.

Preparare
Inflorescenta conopidei se desface in mai multe bucati, care se pun intr-un vas.
Se combina restul de ingrediente in alt vas si se amesteca.
Amestecul astfel obtinut se toarna peste florile de conopida.

Noua ne place mai mult conopida cruda decat fiarta.

_________________
Didina - Nimic nu este mai bland sufletului decat rugaciunea prietenilor facuta Domnului pentru noi.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 21 Dec 2010, 20:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 12 Iul 2005, 18:22
Mesaje: 1440
Locatie: Baia Mare
Nume forum:1
Zoica, iti multumesc pentru acest topic. Eu sunt topita dupa salate. Cu siguranta am sa le incerc.

_________________
Gargarita-Implinire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 22 Dec 2010, 20:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată de cocos cu macrou afumat
O salata putin exotica.

Ingrediente si cantitati:
1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
200 de grame de fasole verde
6 cepe albe mici
o coada de telina
250 de grame de file de macrou afumat
5 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu otet din vin
100 de grame de fulgi de nuca de cocos
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare. Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs.

2. Curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Amesteca totul cu grija.

3. Prepara sosul: pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Omogenizeaza, toarna compozitia peste legume, in salatiera, si amesteca usor. Desfa fasii din fileul de macrou afumat, aseaza-le in centrul salatei si serveste.
Sfat Eva.ro: Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.

Te pup, Karmen.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 22 Dec 2010, 20:59 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 20 Noi 2009, 19:21
Mesaje: 8027
Locatie: Tulcea
Nume forum:1
Salata de telina cu maioneza

Ingrediente:
-o telina de dimensiuni medii
-cativa catei de usturoi pisati
-maioneza
Se da prin razatoarea mica telina, se amesteca apoi cu maioneza si usturoiul.
Pofta buna!

_________________
Eli - Gargarita-Nufar-cu-Maini-de-Aur


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 26 Dec 2010, 19:28 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Dovlecei cu ton la cuptor
Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gatire: 30 minute
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:
3 dovlecei
1 ceapa
1 cutie rosii depelate cuburi (sau 3-4 rosii fara coaja)
1 conserva ton
200 gr. cascaval
2-3 linguri ulei de masline
busuioc
sare
piper

Preparare:
Se spala dovleceii, se taie pe lungime si se curata de miez.
Ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei, dupa care se adauga tonul bine scurs si rosiile. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc, poate si putin praf de chili daca va place mai picant. Se fierb la foc mic vreo 5 minutele.
Se umple fiecare dovlecel si se presara cascaval ras deasupra.
Se introduc la cuptor pentru 30 de minute.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 29 Dec 2010, 10:49 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată caldă de paste penne cu legume
O salata deosebita, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios.

Ingrediente si cantitati:
400 de grame de paste penne
2 dovlecei
2 vinete mici
2 ardei rosii copti, decojiti
400 de grame de rosii cherry
4 cepe
2 catei de usturoi
18 bulgari de mozzarella
100 ml de ulei de masline
1 lingura cu cimbrisor maruntit
4 frunze de busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
1. Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
2. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte.
3. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
4. Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania