Acum este 28 Noi 2021, 11:14

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 79 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 27 Iun 2012, 12:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Pesmeti presarati cu nuca (fursecuri)

Ingrediente:
200 g faina,
100 g zahar
100 g unt.
4 oua,
1 lingura de rom,
coaja de lamaie,
60 g miez de nuca,
50 g zahar tos.

Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu untul moale. Se adauga, coaja de lamaie rasa, romul, faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu albus batut si se presara cu zahar tos amestecat cu miez de nuca taiat cu cutitul. Se taie apoi in romburi, se pun intr-o tava unsa si se coc la foc potrivit.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 28 Iun 2012, 20:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Tarta cu dovleac si nuca

Ingrediente
- 300 g biscuiti populari
- 10 linguri de zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 varf de cutit de praf de scortisoara
- 100 gr unt
- 1 pahar de lapte
- 300 nuci
- 500 gr dovleac (ras)

Mod de preparare
- pentru aluat: maruntim cat mai bine biscuitii si nucile. Amestecam biscuitii cu 4 linguri de zahar, 50 gr de unt, paharul de lapte caldut. Facem o pasta de biscuiti din acest aluat si il punem in forma de tarta.
- pentru compozitie: radem dovleacul, se da si prin blender ca sa iasa ca o pasta (asta e optional), il amestecam cu nucile maruntite, cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si scortisoara, si inca 50 gr de unt.
- Punem peste aluatul de biscuiti aceasta compozitie.
- oranam cu nuci
- punem totul la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se coace bine dovleacul.
- Se serveste rece.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 07 Iul 2012, 14:25 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Rulouri cu nucă şi scorţişoară

Ingrediente:
pentru aluat
450 grame făină
25 grame drojdie proaspătă (sau 7 uscată)
140 ml lapte călduţ
90 grame de unt gras
100 grame de zahăr
2 ouă
1 plic de zahăr vanilat
1 vârf de cuţit de sare
umplutură
100 grame de unt
150 grame miez de nucă
120 grame de zahăr brun
2 linguri de scortisoara macinată
sirop
250 ml lapte
6 linguri de miere
2 plicuri zahăr vanilat

Preparare:
Aluatul pentru rulourile cu scorţişoară se poate face în maşina de pâine. În acest caz, puneţi prima dată laptele călduţ, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi la sfârşit făina amestecată cu 7 grame de drojdie uscată.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 09 Iul 2012, 17:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Fursecuri cu nuca

Ingrediente:
1 ou,
1 ceasca de zahar,
1/2 ceasca de ulei,
o cana jumate de faina,
zeama de lamaie dupa gust (o jumatate de lamaie stoarsa e destul)
miez de nuca pentru decorat.

Mod de preparare
Se freaca zdravan oul cu zaharul. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza, apoi zeama de lamaie. Se incorporeaza faina. Din coca rezultata se modeleaza fursecuri cu lingurita intr-o tava cu hartie de copt. Sa lasati loc destul intre ele, pentru ca o sa mai creasca. Pe fiecare fursec se pune un miez de nuca. Se coc la foc mic, pe incercate (ca stiti cum este, depinde de cuptor). Astea nu-s fursecuri moi ca acelea de cofetarie, sa nu va speriati, sunt mai crunchy asa. Si merg grozav de bine cu lapte cald sau cu ceai.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 12 Iul 2012, 10:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Fursecuri cu nuca si gem

Ingrediente:
- 120 de grame de unt (nesarat)
- 80 de grame de zahar
- 1 ou mare
- 1 plic de zahar vanilat
- 150 de grame de faina
- 1/4 de plic cu praf de copt
- 100 de grame de nuci, alune, migdale – tocate
- 1/2 de borcan de gem

Mod de preparare
Se amesteca untul, zaharul si zaharul vanilat. Cand totul e o crema se adauga galbenusul. Apoi, se pune faina si praful de copt.
Atentie la pus faina. Eu am reusit sa fac un mare nor alb in jurul mixerului
Se pregatesc in rand 3 castroane si tava tapetata cu hartie de copt.
- castronul cu pasta de fursecuri
- castronul cu albusul batut putin
- castronul cu nuca tocata
Mie nu mi-a ajus doar 100 de grame de nuca si am suplimentat cu inca pe atat
Se umezesc mainile, se fac guguloaie, se trec prin albus si se rostogolesc prin nuca si apoi se aseaza pe tava. Se face cate o gaura in fiecare guguloi si se aplica jumatate de lingurita de gem.
Nu lasati guguloaiele prea mult in albus ca se lipesc de castron.
Tava plina se baga la cuptorul incins in prealabil la fix 177 de grade (treapta a doua la aragazul cu 8 trepte), timp de 15 minute. Se lasa la racit in tava, daca aveti rabdare.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 15 Iul 2012, 09:02 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Grau cu nuca si vanilie

Ingrediente:
- 500 gr. grau
- 250 gr. zahar (sau dupa gust)
- 3 pliculete zahar vaniliat
- esenta de rom
- 2-3 linguri cacao

Mod de preparare
Se alege graul, cu mare grija, se spala bine si se pune la fiert la foc incet - se fierbe 2-3
ore. Dupa ce este bine fiert se strecoara si se spala putin cu apa rece. Se da prin masina de carne. Se pune astfel compozitia obtinuta intr-un castron, se adauga cacao, zahar vaniliat, zahar, esenta de rom si nuca macinata - se amesteca bine. Se aseaza pe un platou se modeleaza si se orneaza deasupra cu nuca macinata sau bucatele de nuca taiata. Se pune la frigider.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 22 Iul 2012, 20:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Cozonaci cu nuca

Ingrediente:
Aluatul:
1 kg faina,
50 g drojdie,
6 oua,
250-300 g zahar,
3-4 linguri ulei,
1 pahar unt sau margarina topita,
½ l lapte,
1 lingurita rom,
1 lingurita rasa sare,
½ baton vanilie,
coaja de lamiie sau de portocala,
2 bucati zahar pentru presarat,
1 ou pentru uns;
Umplutura:
300 g nuci,
250 g zahar,
50 g stafide,
coaja de lamiie

Mod de preparare:
Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si se tin la caldura. Se sfarma bine drojdia cu furculita in ½ pahar lapte, se bate apoi cu doua linguri de zahar si una de faina si se lasa sa creasca la loc cald. Daca drojdia este proaspata creste foarte repede.
Dupa ce drojdia a crescut se incepe framintatul. Se face o gropita in faina asezata in vasul in care se framinta si in aceasta gropita se toarna galbenusurile, amestecate cu doua albusuri si drojdia preparata mai inainte, toate calde, romul, vanilia, coaja de lamiie si se amesteca cu o furculita. Se toarna apoi incetul cu incetul laptele caldut si se incepe framintatul cu mina. Pentru buna reusita a cozonacilor coca nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare. Se potriveste astfel, incit atunci cind o intinzi intre miini sa nu se rupa. Se framinta fara ca sa se rupa coca, impaturindu-i marginile spre mijloc. In momentul in care compozitia a devenit omogena se incepe adaugarea grasimii (caldute), putin cite putin, pana ce se termina toata cantitatea. Din momentul in care a inceput sa se adauge untul, se mai framinta cel putin o jumatate de ora. Dupa ce s-a terminat framintatul, se aseaza vasul acoperit la cald – iarna linga o sursa de caldura sau pe o oala cu abur. Se revizuieste din cind in cind, ca sa nu se infierbinte vasul dedesupt. Daca aluatul este bine reusit, coca creste in patru ore. Se trec nucile pentru umplutura prin masina de macinat nuci, se amesteca cu zaharul, coaja de lamiie si cine doreste cu stafide. Se intinde coca pe planseta, se presara deasupra nucile in strat gros de 1 cm, se ruleaza si se pune in forme, unse cu unsoare sau margarina si tapetate cu faina. Din aceste cantitati se pot face 2 cozonaci, cel mult 3. Se lasa putin in forme sa creasca, se ung cu ou batut si se presara pe deasupra cu bucatele mici de zahar. Se coace la foc potrivit. Cind se scot din cuptor se rastoarna pe o planseta si se taie abia dupa ce s-au racit.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 26 Iul 2012, 19:05 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Rulada cu nuca

Ingrediente
8 oua,
180 g zahar,
170 g nuca prajita si macinata,
2-3 plicuri zahar vanilat,
coaja de lamie.

Preparare
Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, nuca si la final se amesteca usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt foaia, se rastoarna pe un servet curat si umed. Se unge foaia cu crema, gem, finetti-la alegere. Se ruleza si se glaseaza cu ciocolata topita, nuca de cocos, nuci prajite si taiate marunt.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 11 Aug 2012, 20:44 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Prajitura cu nuca, un desert delicios pentru seara de Ajun

Ingrediente:
Blat:
7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri ulei,
7 linguri faina,
un praf de copt,
7 linguri nuca macinata
Crema:
500 ml lapte,
125 g zahar,
5 galbenusuri,
125 g unt/margarina Rama,
5 linguri cu varf de faina,
esenta vanilie
Bezea:
5 albusuri,
12 linguri zahar,
3 pliculete cafea solubila,
ciocolata rasa pentru ornat.

Mod de preparare
Blat:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma; se pune zaharul macinat. Galbenusurile se freaca cu uleiul si praful de copt nestins. Se amesteca si cu albusurile. In ploaie, se adauga faina. Apoi se pune si nuca. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit. Cand s-a racit, blatul se taie transversal in doua.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si putin lapte caldut. Se adauga faina si se toarna peste laptele de pe foc, amestecandu-se usor. Dupa ce se mai raceste, se adauga margarina/unt si esenta de vanilie. Cand se raceste se pune intre foi.
Bezea:
Albusurile se bat spuma. Usor, usor, se adauga 8 linguri de zahar. Se adauga si nessul. Din restul zaharului se face caramel si se rastoarna peste prajitura. Se pune si ciocolata rasa.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Despre nuca si retete cu nuca
MesajScris: 15 Aug 2012, 14:53 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Reteta de blat cu nuca

Cel mai bun blat cu nuca pe care l-am facut si gustat pana acum. Datorita galbenusurilor multe si a uleiurilor din nuca, are o textura deosebita de pandispan pufos.

Ingrediente:
10 galbenusuri
7 albusuri
10 linguri zahar pudra
10 linguri pline cu nuca macinata fin
2 linguri pesmet
2 linguri faina
un varf de cutit de sare

Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza, pe rand, nuca macinata, pesmetul, faina si sarea.
Albusurile se bat tare si li se adauga treptat compozitia de mai sus. Amestecati cu miscari usoare de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile.
Se toarna compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 40 de minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit (cu 30 de minute inainte la foc mic).

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 79 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania