|
Acum este 10 Feb 2026, 23:47
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
LENUTA PATRASCU
|
Subiectul mesajului: Re: Sa citim o poezie, pe zi Scris: 30 Ian 2025, 09:45 |
|
Membru din: 29 Iul 2005, 01:47 Mesaje: 8960 Locatie: Tecuci Nume forum:1
|
|
Murim... ca mâine - Magda Isanos E-așa de trist să cugeți că-ntr-o zi, poate chiar mâine, pomii de pe-alee acolo unde-i vezi or să mai stee voioși, în vreme ce vom putrezi. Atâta soare, Doamne, atâta soare o să mai fie-n lume după noi; cortegii de-anotimpuri și de ploi, cu păr din care șiruie răcoare... Și iarba asta o să mai răsară, iar luna tot așa o să se plece, mirată, peste apa care trece – noi singuri n-o să fim a doua oară. Și-mi pare-așa ciudat că se mai poate găsi atâta vreme pentru ură, când viața e de-abia o picătură între minutu-acesta care bate și celălalt - și-mi pare nențeles și trist că nu privim la cer mai des, că nu culegem flori și nu zâmbim, noi, care-așa de repede murim.
Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași – d. 17 noiembrie 1944, București)
_________________ Lenuta - Gargarita-Simfonia-Culorilor Gargarita anului 2024
|
|
| Sus |
|
 |
|
LENUTA PATRASCU
|
Subiectul mesajului: Re: Sa citim o poezie, pe zi Scris: 28 Feb 2025, 09:54 |
|
|
|
Ce dar să-ți fac acum că-i primăvară? Din nori îți cos o rochie ușoară. Din ghiocei îți fac o cingătoare. La gât îți pun șirag de lăcrămioare.
Te-ncalț cu pantofiori de toporași. Să fii cea mai frumoasă din oraș. Vrei și brățări? Ba încă și cercei? Îți fac un set complet din brebenei.
Și gata! Nu mai am, știi bine, C-am cheltuit vreo trei poieni cu tine! Mai vrei și pace, bucurii și sănătate? Din astea n-am. La Dumnezeu sunt toate! Și-atunci cu dragoste-oi îngenunchea, Rugându-mă la El să ți le dea!
Magda Isanos
|
|
| Sus |
|
 |
|
LENUTA PATRASCU
|
Subiectul mesajului: Re: Sa citim o poezie, pe zi Scris: 01 Mar 2025, 09:36 |
|
|
|
Primavara, Magda Isanos
Un aer caldut, parfumat Sub cerul de-un pal ivoriu, In vale pârâul umflat alearga salbatec si viu.
In zori m-a trezit sarutarea trimisa pe-o raza de soare; Lumina-neca departarea - tot răul murise-n uitare.
Veni pe aripa de vant O veste frumoasa din cer. Si-acuma batranul pământ Isi lasa cojocul de ger.
E vestea ce-o murmura seara zefirul. Padurea o stie; Soseste de-acum Primavara, să bucure lumea pustie.
Prin dealuri sarace, se-aude un zvon care creste mereu. Il spun a pârâului unde Il cânta tot sufletul meu.
O floare albastra si cruda se-nalta sfioasa spre soare si cata la loc să se-ascunda de firea zapezii ce moare.
Tu soare, trimite lumina în raze bogate spre noi si fă să rasara-n gradina frunzisul, pe arborii goi.
|
|
| Sus |
|
 |
|
LENUTA PATRASCU
|
Subiectul mesajului: Re: Sa citim o poezie, pe zi Scris: 01 Mar 2025, 09:46 |
|
|
|
Ce dar să-ți fac acum că-i primăvară? Din nori îți cos o rochie ușoară. Din ghiocei îți fac o cingătoare. La gât îți pun șirag de lăcrămioare. Te-ncalț cu pantofiori de toporași. Să fii cea mai frumoasă din oraș. Vrei și brățări? Ba încă și cercei? Îți fac un set complet din brebenei. Și gata! Nu mai am, știi bine, C-am cheltuit vreo trei poieni cu tine! Mai vrei și pace, bucurii și sănătate? Din astea n-am. La Dumnezeu sunt toate! Și-atunci cu dragoste-oi îngenunchea, Rugându-mă la El să ți le dea! Magda Isanos
|
|
| Sus |
|
 |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|