|
Două lucruri mai alină Al meu chin şi a mea boală: Damigeana când e plină Şi femeia când e goală. Epigramă pentru Marx, Engels, Lenin-Stalin-Ana Pauker
Două bărbi, o ţăcălie O mustaţă fumurie Şi o "gaură" pustie - Vai de biata Românie! Fă-mă, Doamne
Fă-mă Doamne, morcov, ceapă Fă-mă Doamne, tot ce vrei Praz, dovleac, spanac, ardei Dar păzeşte-mă de apă!
În cinstea ta
În cinstea ta, Staline, M-am aşezat pe vine Şi ce-am făcut, sub mine, Să ştii că-i pentru tine... În guvernul Groza În guvernul Groza, cel de concentrare, S-au primit trei membri pentru completare, Însă, ca să fie-un cabinet etern, Îmi bag şi eu membrul în acest guvern.
La Pelişor, palat transformat în "casă de creaţie"
Voi, creatori ai artei pure, Ce staţi acuma la pădure Să fiţi atenţi când vă plimbaţi Să nu călcaţi în ce creaţi! La restaurantul Uniunii Scriitorilor
Beau băieţii harnici De cu seară-n zori: Unii sunt paharnici, Alţii turnători.
Nu contrazice
Nu contrazice voia sorţii Şi nu sfida stihiile! Aşa fu scris: cei morţi cu morţii, Iară cei vii cu... viile!
O să intru în păcat
O să intru în păcat, Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat, Pentru apă... inimă!
Sfrijită ca o Sfântă Vineri Sfrijită ca o Sfântă Vineri Mi-a spus o babă: la români, "Băbeasca" place mult la tineri, Pe când "Feteasca" la bătrâni. Spuneţi şi copiilor
Spuneţi şi copiilor, (Culmea ironiilor): Am pus cap beţiilor În Şoseaua Viilor!
Unul bea că-i băutor
Unul bea că-i băutor, Altul bea că-i bestie, Numai eu, că am umor, Beau aşa, de chestie.
_________________ Cel mai bun serviciu pe care ti-l face un prieten este sa-ti fie alaturi atunci cand gresesti.
|