Acum este 09 Mai 2026, 19:00

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Am scapat de Beti(s) cea urata...
MesajScris: 18 Aug 2009, 14:23 
Neconectat

Nume forum:1
Topic: Am scapat de Beti(s) cea urata... by Andrei Stancu (193 mesaje), la 19-03-2006

Am scapat de Beti(s) cea urata si am dat de ma-sa. Oare cata lume credea ca echipele noastre de fotbal nu-si vor da cu stangu-n-dreptu`, intorcandu-se din vestul deloc salbatic cu ale lor cozi intre picioare in mareata Divizie A?
Ei, dar campania de anul acesta din Cupa UEFA cred ca a intrecut toate asteptarile, cu exceptia celor ale Oracolului Dragomir care e la un sfert, sau mai bine zis la... sferturi, de previziunea ca una dintre echipele romanesti de fotbal va juca finala.
Miercuri seara, Rapidul a reusit sa se califice in aceste sferturi. Suporteri sau nu ai echipei din Giulesti au iesit pe strazi strigandu-si bucuria. Desi nu plecase in Spania cu o gheata in faza superioara a Cupei UEFA, Steaua s-a dezlantuit la Sevilla - Mecca fotbalului romanesc de cluburi - invingand formatia Betis din localitate. De data asta, bucuria a fost si mai mare. Asa cum se intampla pe vremea cand Nationala mai era de Aur, Piata Universitatii si pietele marilor noastre orase au fost inundate de oameni. Din nou, sportul asta care presupune sa plimbi mingea cu piciorul intre doua porti ne-a facut sa nu ne mai intereseze prea tare ca Basescu se inteapa cu Tariceanu, ca Nastase a demisionat, ca Geoana e sforar, ca nu`s ce proclamatie au facut secuii, ca nu mai vine primavara, da` vin inundatiile...
Din nou, ne-am simtit mandrii ca suntem romani. Pe mine, chiar daca Steaua nu se califica, m-a incercat aceasta mandrie la simpla vedere a reclamelor expuse pe stadion, aproape in exclusivitate adresate "privitorilor" miortici. Nu este putin lucru. Asta inseamna ca ne revenim, inseamna ca suntem piata foarte importanta, inseamna bani rulati, locuri de munca, taxe si impozite platite.
Asta inseamna mult si multe, caci numai puteri economice ca Germania, Franta, Olanda au forta sa impanzeasca stadioanele "de deplasare" cu reclama pentru publicul "de acasa". Este atat de bine ca nu mai suntem perceputi, in Spania, numai ca hoti de buzunare, cersetori si, in cel mai bun caz, mana de lucru foarte ieftina...
Dincolo de performanta sportiva a Stelei, aceasta echipa a reusit sa arate lumii intregi ca ne ducem in Spania pentru a culege lauri, nu numai capsune... Nu-i asa ca era frumoasa incheierea asta? Dar, din pacate, dupa ce am invins echipe celebre si galonate, sortii au hotarat ca Steaua si Rapid isi vor disputa direct, pe Giulesti si pe Lia Manoliu, un loc in semifinale. Trecand peste ceea ce este prost in aceasta veste, sa ne bucuram, totusi, ca ne vom simti ca suporterii echipelor italiene sau spaniole care detineau exclusivitatea intalnirilor directe in faze avansate ale cupelor europene si, mai ales, ca, mai mult ca sigur, o echipa romaneasca va juca o semifinala...
Alexandra Stanescu e-actual@rs.ro

Replica: Laurii by cucos catalina (1632 mesaje), la 20-03-2006

din Spania au adus shi primavara in Romania, una mai bogata decat celelalte din ultimii ani.
Sper shi eu ca spaniolii sa ne recunoasca shi dupa alte criterii, nu numai dupa cele trei nume semnificative de la noi: Ceaushescu, Comaneci shi Hagi.
Dar ar trebui iarashi un gen de incurajare sau alte scandaluri pentru fotbalishtii noshtri, astfel incat sa nu se mai chinuie sa scoata un meci nul cu o echipa de-a noastra - asta dupa marile victorii de saptamana trecuta. Cum se spunea intr-un reportaj aseara pe tv: Ai noshtri au plecat in Europa ca nishte zmei, dar se chinuie sa marcheze pe stadioanele romaneshti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: