|
Noua matematica, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 16-08-2009
Cine ma invata si pe mine noua matematica? Am senzatia ca suntem condusi de un guvern de zona crepusculara. Eu nu inteleg cum dand atatia oameni afara faci economii?
Replica: Pardon, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 16-08-2009
Eu nu inteleg cum dand atatia oameni afara faci economii? Eu zic ca asa saracim, sigur.
Replica: Letitia, by Alice Popa (248 mesaje), la 16-08-2009
iata cum este la noi: Greierele si furnica (fabula moderna)
Angajata pe un oarecare post, in jungla, Furnica cea harnica isi face treaba constiincioasa asa cum o stim. Din zori si pana in seara, alearga de colo pana colo indeplinindu-si sarcinile cu rigurozitate, de multe ori chiar inainte de termen. Ursul, seful direct, ii apreciaza munca si chiar, la un moment dat, se gandeste sa o avanseze. Nu mai reuseste deoarece, intr-o buna zi, este transferat intr-o alta padure iar in locul sau vine un sef nou, Leul. Acesta isi angajeaza si cativa colaboratori, o formatie de greieri cantareti.
Zi de zi, greierii isi petrec timpul alaturi de noul sef, cantandu-i la ureche. Furnica, la fel de harnicuta isi vede in continuare de treaba, muncind din greu, dornica de afirmare. De data aceasta si pentru noii veniti. Pentru ca greierii, ocupati tot timpul sa-i cante Leului, ii paseaza, spre rezolvare, toate sarcinile pe care le primesc. Și ca sa preintampine un eventual repros, ii spun Furnicii ca asa a decis conducerea.
Cum ea nu are acces direct la Leu, al carui birou este intotdeauna ocupat de cantareti, este nevoita sa execute ceea ce ii transmit intermediarii. Cu prioritate.
Ca sa faca fata noilor lucrari, din ce in ce mai multe si mai prioritare, furnica lasa la o parte propria munca. In schimb, greierii apar in fata Leului cu sarcinile indeplinite la termen si chiar inainte. Acesta, necunoscand realitatea, ajunge sa se minuneze de eficienta lor si le ofera tot felul de recompense. Dar, totodata si sarcini noi si mai multe.
La randu-le greierii o incarca pe Furnica. Desi frustrata, vazand ca meritele nu-i mai sunt recunoscute, iar drumul spre promovarea care i se cuvine a fost barat, munceste din greu. Aglomerata pana peste cap, nu mai face fata, iar acest lucru se reflecta in activitatea Junglei. Productivitatea incepe sa scada, iar lucrurile merg din ce in ce mai prost.
Leul se ia de ganduri si, incapabil sa vada dincolo de ceea ce ii canta greierii la ureche, angajeaza Bufnita ca sa-i faca audit si sa-i spuna ce trebuie indreptat. Bufnita analizeaza, intervieveaza si cerceteaza dupa care isi prezinta raportul:
Lucrurile merg prost din cauza Furnicii care nu da randamentul maxim. Deci, Furnica trebuie sa plece.
_________________ Letitia - Gargarita-Blue
|