|
Laptele pasteurizat by Oana Stancu (356 mesaje), la 17-01-2009 Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele este trimis la fabrica si pasteurizat din nou. Cand cumperi lapte la cutii, uita-te pe fundul cutiei.
Daca vrei sa cumperi lapte nereprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5.
Initial am avut tendinta sa ignor acest mail, dar aseara in Carrefour, cand din curiozitate m-am uitat pe fundul cutiilor de lapte, am constatat ca majoriatatea aveau inscriptionate cifrele 2,3,4,5 si chiar 6.
Si mai mare mi-a fost uimirea cand un lucrator de la raionul de lactate mi-a confirmat ca acele cifre reprezinta numarul de repasteurizari! Sa aveti o viata sanatoasa!
Replica: Oana, by Popescu Ioana (484 mesaje), la 18-01-2009 eu stiam ca cifrele de pe fundul cutiei reprezinta numarul de reciclari a ambalajului. Dar cine poate stii sigur?
Replica: Logic,by Silvia Har (697 mesaje), la 18-01-2009 nu ar interesa de cate ori a fost recliclat ambalaju! Desi, nici acest aspect nu trebuie uitat. V-ati gandit ca tot ce este ambalaj din hartie si carton este reciclat? Cu toate mizeriile din ele?
Referitor la lapte, mor de nervi cu directivele EU. Nu am resuit sa regasesc gustul laptelui de altadata la nici un producator (nici la cutie, nici la punga). De aceea sunt nevoita sa astept femeia care imi aduce lapte de la tara, in fiecare miercuri si sambata. Sambata, ca sambata, dar miercurea cand trebuie sa ajung la servici...
Replica: Mda... by cucos catalina (1635 mesaje), la 18-01-2009 Shi eu tanjesc, dupa laptele de la vaca femeii la care mama era abonata. Cumpar la punga proaspat din magazine, dar zic shi eu ca Silvia, nu regasesc gustul laptelui. Nu mai spun, ca in Spania am mancat doar lapte pasteurizat pentru ca lapte proaspat se gaseshte putzin shi este mai scump decat celalalt.
_________________ Oana - Gargarita Zori-de-zi
|