Acum este 17 Apr 2026, 13:15

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: De ce, mama? Nu! consumului de alcool!
MesajScris: 05 Aug 2009, 15:06 
Neconectat

Nume forum:1
De ce, mama? Nu! consumului de alcool! by Flori M (324 mesaje), la 28-06-2006

Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: Sa nu beau alcool.
Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.
Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.
Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.
Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta ceva... neasteptat!
Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: Baiatul care a provocat accidentul era beat.
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu este intins
peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.
Aud medicii care spun: Aceasta fata nu va supravietui.
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si
putea imagina... in timp ce mergea cu viteza maxima. Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor... De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare. Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit... Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica. Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de... disperata. Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind. Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc si... adio.

Aceste cuvinte au fost scrise de o jurnalista prezenta la acest accident.
Fata, inainte de muri, a soptit aceste cuvinte, iar jurnalista le-a scris... socata.
Aceasta jurnalista a inceput o campanie impotriva consumului de alcool la volan.

Replica: Impresionant! by Cozea Rodica-Maria (620 mesaje), la 28-06-2006

Ar fi bine daca aceste cuvinte le-ar putea citi cat mai multe persoane ca sa se gandeasca inainte de a se urca la volan sub influenta alcoolului. Poate ar fi bine sa apara aceste cuvinte pe afise imense in locuri publice.

Replica: Consum de alcool by Doruletz Mic (1009 mesaje), la 29-06-2006

Votez alaturi de tine Rodica-Maria! Este cumplit sa-ti sti copilul omorat de alcool.
Asta nu inseamna ca trebuie sa luam pozitie de fiecarea data impotriva unui astfel de comportament si ca nu este necesar sa-i instruim doar pe cei dragi, in acest sens.

Replica: Vodca by Pusa Antonie (26 mesaje), la 02-07-2006

Cat timp copilul s-a hranit cu laptele mamei, el s-a simtit tot timpul usor si echilibrat. Cand insa a venit momentul sa se lase de lapte si sa inceapa sa bea vodca, visele cu ochii deschisi din copilarie au trecut irevocabil in domeniul trecutului.

Replica: Foarte trist! by mihalcea maria (3 mesaje), la 12-09-2006

Am internetul de cateva luni si pana am invatat eu sa intru pe forum a durat ceva timp, de aceea scriu tocmai acum.

Este foarte trist ce se intampla. Si eu cunosc pe cineva a caruia fata a fost ucisa intrun accident de masina. Dar culmea nu era beat si a lovit-o pe trecerea de pietoni. Fetita traversa regulamentar. Si, ce este cel mai trist: a murit chiar pe 1 iunie de ziua copilului la numai 12 anisori. Am ramas foarte socata de acest caz, dar si de cele vazute la televizor si tresar la fiecare scartait de roti si nu stau linistita pana cand nu imi vad baiatul in casa.

Sper din tot sufletul ca toti cei care au carnet de conducere, sa fie foarte atenti atunci cand se urca la volanul masinii si sa nu se grabeasca caci graba nu duce la nimic bun.

Replica: Ingerii trebuie sa ramana langa noi... by Flori M (324 mesaje), la 13-09-2006

Ati aflat de noul cod rutier? Daca te omoara un nefericit (ca ce altceva este daca poarta pe suflet o crima?) pedeapsa ii este mult mai usoara (inchisoare cu suspendare!).
Bine ai venit pe forum!

Replica: Sunt indignata! by mihalcea maria (3 mesaje), la 16-09-2006

Am aflat cate ceva (de la sotul meu, care conduce de aproape 20 de ani) si sunt foarte indignata, chiar si sotul meu nu este deacord cu el. Nu vreau sa o luati ca o lauda, dar sotul meu in toti acesti ani de soferie nu a avut probleme cu legea.

Pai, ce asteptau pustanii astia de bani gata, - ia masina lui taticu, isi arata talentul in ale soferiei in fata prietenilor si chiar daca se intampla ceva, noul cod rutier este de partea lor. Dar ce sa faci, asta-i legea!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: