Intrebari despre goblenurile Orchidea by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 24-03-2009
Buna,
Va rog frumos sa-mi dati detalii despre acest tip de goblen. Cum se lucreaza?
Replica: Ana, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 24-03-2009 bine ai venit!
Lucrezi goblen? Daca da, ce preferi? Peisaje, icoane?
Nu ne arati ce ai lucrat?
Replica: Ana-Maria-N by Silvia Har (697 mesaje), la 24-03-2009 ceea ce am vazut eu de la Orchideea se lucreaza cu punct in cruce (cruciulita).
Ella a lucrat un astfel de model si il are expus la Colectia mea, Ella.
Elena, am facut deja un topic de intampinare pentru Ana-Maria-N.
Replica: Ajutati-ma! by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009 Ajutati-ma! by NICULESCU ANA-MARIA (2 mesaje), la 25-03-2009 Nu stiu cum sa va raspund pe acelasi topic (replici).
V-am intrebat de goblenurile Orchidea pentru ca mi s-au parut interesante. Dar nu stiu sa lucrez puncte in cruce. Am crezut ca se lucreaza ca un goblen. Nu ma pricep deloc la cusut. Am invatat sa lucrez goblen doar ca sa vad daca pot. Am lucrat doua goblenuri, nu foarte mari. Mai am unul cumparat. Nu prea am timp sa lucrez. Dar imi place. Este un efort care merita. Din pacate, nu am reusit sa le fac frumoase si pe spate. Nici nu mi-am dat silinta. Le-am facut pentru mine. Nu stiu de ce trebuie sa fie impecabile si pe spate daca tot se inrameaza. Pe fata au iesit bine. Nici nu ma asteptam din partea mea.
Am lucrat
Rasarit de soare, din peisaje si
Lalele de la flori.
Urmatorul este
Anemona alba. Este mai mare si, sincer, nu stiu cand va fi gata. Spre rusinea mea au fost luni cand nu am lucrat nimic.
Daca reusesc sa fac niste fotografii le voi trimite.
Replica: Ana, by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009
atunci cand vrei sa raspunzi, deschide topicul, dai click pe Adauga replica si apoi scrie titlul, iar restul mesajului in body (adica aici). La sfarsit, click pe Adauga. Ai si un topic de Bun venit, creat special pentru tine.
Punctul cruce este foarte usor. Imagineaza-ti ca lucrezi punct de goblen, o data cu punctul inclinat spre dreapta si o data cu punctul inclinat spre stanga peste punctul anterior. Sunt convinsa ca cele ce au lucrat in punct cruce vor veni cu informatii suplimentare pentru a te ajuta.
Daca mai ai probleme referitor la modul de postare pe forum, nu ezita sa ne intrebi.
Replica: Am gasit si o,by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009 imagine pentru punctul in cruce, ca sa iti faci o idee.

Replica: Anuska, by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009 uite si o alta imagine care te poate edifica.

Replica: Multumesc by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 25-03-2009 pentru imagini. Am inteles. Pe ce aplicati panza ca sa stea intinsa? Exista ca la goblen, o rama?
Replica: Inca un mesaj cules din alt topic. by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009 Replica: Ana-Maria N., by olteanu rodica (555 mesaje), la 25-03-2009 este simplu. Dai click unde scrie Adauga replica si scrii cum ai facut si aici. Este pe banda verde mai inchis.
Succes!
Replica: Da, Anuska, by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 25-03-2009 exista gherghefe rotunde, patrate, dreptunghiulare, din lemn sau din plastic, exista si rame.
Daca o sa cauti de pe prima pagina, la Accesorii vei gasi exemple.
Replica: Ana, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 26-03-2009 Gargaritele ti-au adus si imagini cum se coase, ti-au vorbit si despre gherghefe. Nu ne arati acum ce lucrezi?
Replica: Nu am reusit by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 30-03-2009 sa postez nimic.
Am primit indicatii de la voi, dar din toata fotografia a ramas doar un colt.
Deocamdata nu lucrez nimic. Am doua goblenuri terminate.
Replica: Ana, by Coco Bordan (122 mesaje), la 30-03-2009 cu ce soft vrei sa micsorezi imaginile?
Replica: Raspuns. by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 31-03-2009 Cu Paint. Nu am altceva.
Replica: Ai, by Puiu Mic (208 mesaje), la 31-03-2009
incercat si dupa informatiile lui Nico de la Cum configurez fotografia pentru postare?
Replica: Eu fac asa: by RASA MARIA (139 mesaje), la 31-03-2009 Feschid fotografia cu Microsoft Office Picture Manager
Replica: Apoi dau click pe Edit Pictures, by RASA MARIA (139 mesaje), la 31-03-2009 din bara de sus si apare in dreapta panoul Edit Pictures unde dau click pe Resize.

Replica: Se deschide by RASA MARIA (139 mesaje), la 31-03-2009 in dreapta panoul Resize in care aleg marimea dorita.
Replica: Fotografia by RASA MARIA (139 mesaje), la 31-03-2009 isi modifica dimensiunile dupa ce apesi pe OK.

Replica: Salvezi by RASA MARIA (139 mesaje), la 31-03-2009 si totul este gata.!

Replica: Incercare by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 31-03-2009 
Replica: Am reusit! by NICULESCU ANA-MARIA (18 mesaje), la 31-03-2009 Multumesc mult.
In fotografie sunt eu. Pe aceasta o aveam la serviciu. Am uitat sa va spun ca eu va scriu de la serviciu. Acasa nu am net.