Ghergheful - ce tip preferati? by Doruletz Mic (987 mesaje), la 18-02-2008 Goblene mari, by diaconu mihaela, la 18-02-2008 Nu stiu cum se face la goblenurile mai mari. In general le prind pe rama de lemn. Ati folosit gherghefe?
Replica: Bun venit, by Doruletz Mic (987 mesaje), la 18-02-2008 Mihaela pe forum!
Sper ca o sa ma ierti ca am rugat-o pe Admina sa mute topicul inceput de tine la
Eden, in aceasta sectiune. Am un sentiment deosebit fata de acest goblen si nu vreau sa amestecam discutiile.
Eu am folosit pentru modelele foarte mici, cele pe care le cumparam pe la inceputul anilor 90 de prin mercerii, gherghefele rotunde.
Cand am inceput sa lucrez de la Rogoblen aveau in oferta si niste gherghefe reglabile pe care le-am achizitionat pe rand. Le-am folosit functie de marimea goblenului.
La gherghefele mari am folosit un fel de rama din lemn de brad, facuta de niste maini pricepute. Ca sa prind panza am folosit pioneze.
Tu ce ai lucrat? Ce fel este rama ta de lemn?
Replica: La noi, by Malinescu Anda (68 mesaje), la 19-02-2008 goblenistele folosesc tot ceea ce se poate numi gherghef sau rama. Important este sa tina panza intinsa pe el. Numai ca nu intotdeauna ghergheful este foarte fiabil, asa ca mai scoti pionezele dintr-o parte sau alta si le mai asezi din nou - doar ca sa intinzi panza foarte bine. Cum zice o amica de a mea: cand dai cu degetul in ea sa sara acul!
Bun venit, Mihaela? La ce model de goblen ai nevoie de gherghef?
Replica: Este vreo problema, by camelia constantin (65 mesaje), la 19-02-2008 daca folosesc un gherghef rotund, cand goblenul este dreptunghiular? Eu, in tara, aveam unul dreptunghiular, reglabil, dar aici am folosit unul rotund si nu s-a intamplat nimic. Incerc sa fie cat mai bine intins si astfel pot coase mult mai repede si mai bine si goblenul nu se deformeaza de la mana. Acum cateva zile am inceput "Caii salbatici" care cred ca o sa imi placa mult sa il cos.
Am deja mancarimea aia nervoasa in degete si in suflet, pe care o simt de fiecare data cand incep unul nou. Sper ca, in timp, sa ii pot insufla si fetitei mele iubirea pentru lucrurile acestea atat de delicate care iti proportioneaza atata multumire si satisfactie, nu numai cand este terminat, ci si in timpul pregatirilor pentru inceperea lucrului. Singurul pe care nu am indraznit sa il cumpar pentru ca nu stiu cum l-as putea coase e
Cina cea de taina, dar cred ca este o buna idee sa ii fac o rama, putin mai micuta si cand termin acolo sa o mut, nu? In fine, ma mai gandesc peste cateva luni, ca acum voi fi destul de ocupata cu calutii mei.
Replica: Camelia, by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 19-02-2008 banuiesc ca nu este nici o problema atata timp cat goblenul nu se deformeaza. Eu am cele trei tipuri vechi de la Rogoblen pe care le tot jonglez, dar pentru modele mai mari, rog un tamplar batran pe care il cunosc sa mi le potriveasca.
Esti Sagetatoare de iti plac calutii? Eu nu sunt, dar tot imi plac. Mai ales poneii.
Succes la calutii tai! Daca sunt salbatici si mai sunt si in pe langa apa aceea, in peisajul acela minunat, imi plac si mai mult. Poate macar tu vei posta pe masura ce lucrezi.
Cum crezi ca o vei face pe micuta Lorelei sa se indragosteasca de goblen?
Replica: Da, sunt Sagetator. by camelia constantin (65 mesaje), la 19-02-2008 Nu stiam ca e caracteristica a zodiei mele, nu prea sunt cu horoscopul, dar adevarul este ca ma incanta caii. Am cateva tablouri acasa cu ei, iar in casa tatalui meu aveam mai multe. Sper ca Lorelai sa fie la fel de incantata cum eram eu la ideea ca pot coase singura fara sa imi intep degetele - atunci cand ma invata mami sa cos. Inca mai pastrez primele batistute cusute de mine, cu ajutorul mamei, asa ca, in timp, sper sa ii trezeasca ceva in suflet. Deocamdata ese mult prea mica, luna viitoare, pe 9 martie, implineste 2 anisori, dar, cum se zice - n-au intrat zilele in sac. Ce stiu eu, poate ca, vazandu-ma cusand cu placere, ii voi trezi curiozitatea. Din pacate, imi dau seama ca nu se mai coase, nu se mai apreciaza lucrurile facute de mana, iar tineretul din ziua de azi (ce tare mi-a iesit expresia asta, nu?!) nu prea mai vrea sa invete lucruri atat de migaloase. Intr-adevar, goblenul esre cel de care zici tu, un peisaj superb, din povesti. Sper doar sa imi iasa bine. Nu reusesc, din pacate, sa postez fotografii pentru ca aparatul meu da o rezolutie prea mare la poze si nu stiu daca se poate schimba. Poate mai invat ceva pe parcurs. Buna ideea cu tamplarul, cred ca voi incerca asa, dar la urmatorul.
Replica: Da, Camelia, by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 19-02-2008 Sagetatorii iubesc intuitiv calul. Nu uita care este iconul Sagetatorului: un om-cal cu sageata in mana. Multe persoane au ramas uimite cand le-am pus intrebarea pe care ti-am pus-o si tie referitor la zodie.
O data sedeam la aceeasi masa cu mai multe persoane pe care le vedeam pentru prima oara. O doamna delicata, timida, invartea pe deget un inel superb din argint cu o montura de granate. M-am uitat la hainele doamnei - imbracamintea nu arata cine stie ce posibilitati financiare. Mi-am facut socoteala ca doamna iubeste rubinul, dar nu isi poate permite, deci, facand legatura cu pietrele alocate zodiilor am intrebat-o:
Sunteti nascuta in zodia Racului? A facut ochii mari, s-a blocat si m-a intrebat:
Sunteti paranormala? M-a bufnit rasul si a fost nevoie sa ii explic ca nici macar nu stiu toate pietrele pentru toate zodiile, dar cum am in familie o racoaica, stiam ce li se potriveste. Sunt pasionata de astrologie, dar nu prea am timp sa aprofundez.
Iti atasez inca un poney ca sa-i faci pereche celui pe care ti l-am postat azi dimineata.
Apropos? Nu te gandesti sa ii faci pereche micutei Lorelei?
Sper din toata inima sa ti se implineasca visele referitor la ea. Sa stii ca eu consider ca ceea ce viseaza o mama pentru copilul ei, se realizeaza. Mai grav este cand mama omite sa viseze...
Replica: Eu by Milos Cosmina Elena (574 mesaje), la 20-02-2008 nu am folosit gherghefuri pentru ca nu am. De regula folosesc rame la dimensiunea potrivita. Acum, ca lucrez la un model mai mic, dar care are o latura ce mi se potriveste cu latura unei rame mari, am adaugat la cealalta latura (prin coasere la masina de cusut) o bucata de pinza si astfel am adus modelul la dimensiunile ramei.
Replica: Multumesc, Ileana.by camelia constantin (65 mesaje), la 20-02-2008 Calutul e intr-adevar dragut. Nu m-am gandit inca la un alt bebe, adevarul este ca imi este putin frica; inainte de a reusi sa o am pe Lolou (asa isi spune Lorelai cand o intrebi cum o cheama, si l-am cam adoptat si noi), am avut patru avorturi si nu stiu daca as mai suporta o noua pierdere. Cu ea am avut o amenintare de avort la sapte saptamani, dar apoi a decurs totul bine pana la sfarsit. Mi-ar placea sa mai am copii, dar deocamdata nici nu ne-am gandit. Poate anul viitor, cand va incepe Lorelai scoala, nu stiu, deocamdata vreau doar sa o vad cum creste si sunt fericita cu ea. Si sper ca macar o parte din visele mele sa se implineasca, ea este unul din cele devenite realitate. Nu este un vis frumos? Daca nu am uita sa visam cred ca umanitatea ar fi mult mai fericita. Mie imi place sa visez.
En fin, ieri am lucrat ceva mai mult la nou-inceputul meu goblen si mi s-a cam facut dor de acasa. Este un peisaj atat de frumos, ca nu poti sa nu te gandesti la basmele din copilarie. Si ideea cu ramele e buna, cred ca il voi ruga pe un prieten sa imi faca una, asa nu va trebui sa mut ghergheful de atatea ori.
Replica: Intotdeauna tanjim dupa acasa..., by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 21-02-2008 Am fost plecata in strainatate doar trei saptamani si cu cateva zile inainte de intoarcere treceam deja printr-un soi de melancolie. Aveam un dor de lucrurile mele dragi, de mancarurile specifice, de intalniri cu oameni dragi... Te inteleg. Nu-i usor sa traiesti in alt mediu cultural. Este insa nemaipomenit sa o ai pe Lolou langa tine, un beneficiu de care va bucurati si va implineste pe amandoua. In ceea ce priveste o noua sarcina, opinia mea este ca nu trebuie sa ne fortam norocul pentru ca uneori aceasta fortare nu ne aduce lucruri tocmai placute.
A visa, spun multi, inseamna a ne construi viitorul dupa mintea si inima mea. Sa dea Domnul sa visezi frumos!
Succes la calutii tai!

Replica: Am by Diana Bucur (60 mesaje), la 21-02-2008
vazut la
Accesorii rama-gherghef. Imi fac cu ochiul, dar vreau sa va intreb si pe voi inainte: ati lucrat pe asa ceva? Sunt dragute pentru ca sunt ovale si rotunde.
Replica: Am by Flori M (313 mesaje), la 24-02-2008 lucrat, Diana, dar nu pe panza de la Rogoblen. Am gasit aici, in Italia. Panza se prinde intre doua cercuri (ovaluri). Asa il folosesti drept gherghef. Dupa ce termini, decupezi panza frumos, dupa cerc (oval) si ai grija ca aceasta sa se potriveasca pe cele doua cercuri in asa fel incat sa nu iasa in afara sa se vada. In acelasi timp trebuie avut grija sa nu tai panza prea mult pentru ca este posibil sa iti ramana prea mica si nu o mai poti prinde. Asa se realizeaza rama sau inramarea. In Italia sunt toate culorile de gherghefe-rame.
Replica: In curand, gherghefe reglabile. by Admin TTT (3831 mesaje), la 25-02-2008 In urma discutiilor cu o firma ce se ocupa de prelucrarea lemnului, firma noastra a incheiat un contract pentru achizitionarea de gherghefe reglabile. In curand vom reveni cu informatii detaliate.
Replica: Imi surade by Bratu Marta Renata (62 mesaje), la 25-02-2008 ideea! Mai am si acum unul mediu si tare mai este bun.
Replica: Eu by Cornelia Suteu (272 mesaje), la 25-02-2008 am folosit acele gherghefe-rama pentru a inrama fotografii de familie imprimate pe glosspaper. Am creat un colt numai cu aceste fotografii si dau bine per ansamblu. Nu stiu daca s-ar preta la panza aspra de la Rogoblen.