Cum lucram ca dosul goblenului sa fie perfect?, by angela draganoiu (421 mesaje) , la 13-03-2007 Va propun o discutie despre cum lucram goblenurile, adica despre tehnicile voaste de lucru astfel incit pe dos modelul sa fie identic cu fata. Eu ma stradui din rasputeri sa lucrez asftel incit sa reiasa modelul la fel si pe dos.
Voi cum procedati?
Replica: Gargarita, by Doruletz Mic (987 mesaje), la 20-03-2007 tot in aceasta sectiune (Cum incep lucrul la un goblen) am gasit un raspuns de la Admina. Si o Gargarita mai povesteste ceva...
Replica: Am revenit cu fotografii by Admin TTT (3820 mesaje), la 30-03-2007 Iata, in imagine, cum arata fata si spatele unui model de goblen cusut corect.

Replica: V-ati prins, deja, nu? by Admin TTT (3820 mesaje) (office@rogoblen.ro) , la 30-03-2007
Pentru cei care nu stiu, este vorba despre modelul:
10.51
Inger cu lumina P.S. Desi motivul este indicat pentru sarbatoarea de Paste, l-am incadrat intr-un peisaj de iarna, pentru contrast.
Replica: Intr-adevar, by angela draganoiu (421 mesaje), la 02-04-2007 un goblen lucrat perfect. Felicitari celei care l-a realizat, dar pe mine ma intereseaza tehnica pentru ca asta ma omoara. Ma stradui din rasputeri sa-mi iasa asa, dar nu reusesc intotdeauna. Deci, m-ar interesa tehnica unui astfel de lucru.
Replica: Sfaturi, va rugam. by Flavia Coman (3 mesaje), la 21-09-2006 Dragele mele, toate ati spus cat de drag va este cusutul, dar pentru noi incepatoarele, nu ati spus nimic. Care este strategia de abordare a unei diagrame? Si eu colorez campurile pe diagrama, dar cand este vorba de cusut, voi cum faceti? Incepeti cu o culoare si terminati toate punctele de aceeasi culoare sau faceti cate un patrat plin? Sau incepeti cu culorile inchise si apoi cu celelalte? Cred ca v-ati prins despre ce este vorba. Si inca ceva, - am vazut la o doamna din Ploiesti ca goblenul ei este la fel si pe fata si pe spate. Am vazut pe internet. De necrezut! Cum se face asta?
Va pup si astept sa imi raspundeti, una din voi.
Replica: Arta unui goblen cu diagrama, by angela draganoiu (421 mesaje), la 19-03-2007 Aceeasi discutie as vrea si eu s-o purtam aici pentru ca tehnica goblenului este in aparenta simpla insa analizata mai in profunzime reiese ca nu prea este asa.
Si mie imi plac goblenurile cu diagrama. Ma fascineaza sa vad ca modelul creste cu fiecare punct, cu fiecare casuta lucrata. Sigur, nu pot sa spun ca le refuz pe cele imprimate unde imaginatia poate lucra altfel, schimbind culorile, insa, dupa parerea mea, acestea nu se pot lucra la lumina artificiala. Eu, de exemplu, nu pot pentru ca nu vad foarte bine, iar culorile se amesteca si nu mai iese modelul corect pe cind la cele cu diagrama nu poti gresi culorile pentru ca ti le da diagrama.
Ma intereseaza si pe mine tehnica de lucru astfel incit sa iasa acelasi model si pe dos. Eu incerc sa trec culorile pe dedesubt (citeva puncte) si sa fac in asa fel incit sa nu se vada pe dos ca am trecut culoarea. Nu fac noduri, evident, si incerc atunci cind schimb culorile sa le pun cit mai aproape de locul unde trebuie schimbata culoarea.
Si pe mine m-a imbolnavit de goblen o colega prin 1998 si am regretat de multe ori ca nu m-am apucat mai de mult, dar cum ati spus, mai bine mai tirziu decat niciodata.
As vrea sa ne spuna lucratoarele mai experimentate ce tehnica folosesc pentru ca modelul sa iasa identic si pe dos.
Replica: Gargaritelor, by Doruletz Mic (987 mesaje), la 20-03-2007 tot in aceasta sectiune (Cum incep lucrul la un goblen) am gasit un raspuns de la Admina.