Acum este 16 Apr 2026, 12:10

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum asez panza pe rama de lucru? Cum spal?
MesajScris: 11 Iun 2009, 21:46 
Neconectat

Nume forum:1
Cum asez panza pe rama de lucru? Cum spal? by Popescu Ioana (450 mesaje), la 02-10-2008

Am adaugat la titlu intrebarea "cum spal?" Va rog cititi si postarea despre spalat din acest topic, - chiar nu stiu cum sa fac. Astept sugestii si iertati insistenta, dar m-a prins rau de tot virusul.

Am vazut in pozele voastre ca atunci cand prindeti panza in pioneze pe rama de lucru, rama este deasupra si panza dedesubt. Eu o prind invers, adica rama nu o vad atunci cand lucrez, ea este in spatele panzei. Cum este mai bine? Multumesc.

Replica: Ioana, by Stefanescu Elena (2539 mesaje), la 02-10-2008

panza vine sub rama pentru a usura munca, adica atunci cand trebuie sa treci acul pe sub ce ai lucrat, iti este mai usor.

Replica: Da, by Popescu Ioana (450 mesaje), la 02-10-2008

multumesc mult, chiar intampinam greutati acolo, dar nu m-am gandit la solutia asta pana cand nu am vazut pozele de pe forum. Multumesc inca o data.

Replica: Nu ai pentru ce. by Stefanescu Elena (2539 mesaje), la 02-10-2008

Dar sa sti ca te asteptam si pe tine sa ne arati ce lucrezi.

Replica: Aoleu! by Popescu Ioana (450 mesaje), la 02-10-2008

Mi-am inceput goblenul acum 4 ani, este aproape gata si o sa-l postez dupa inramat pentru ca nu vreti sa-i vedeti spatele. Si-apoi poate ne mai auzim peste alti 4 ani!

Replica: Am o rugaminte. by Popescu Ioana (450 mesaje), la 02-10-2008

Daca inca nu si-a revendicat nimeni titlul de "Gargarita puturoasa", pot sa-l iau eu?

Replica: Bine ai venit pe forum, Ioana! by Racovita Adriana (3876 mesaje), la 02-10-2008

Nu vrei sa ne spui macar ce model lucrezi?

Replica: Bun venit, Ioana! by Vasiliu Letitia (1427 mesaje), la 02-10-2008

Referitor la titlu pe care-l doresti votez Nu. Daca ai venit in mijlocul nostru si pentru ca mai avem Ioana pe forum, o sa primesti un nume de gargarita. Care? Vom vedea cand ne vei vorbi despre pasiunile tale si vom vedea preferintele tale. Eu sper sa te vedem des pe forum.
Inca o data un calduros "Bun venit!" din partea Gargaritei Blue.

Replica: Bine ai venit, Ioana! by Frunza Nicoleta (3186 mesaje), la 02-10-2008

Nici eu nu sunt de acord cu numele de gargarita pe care ti l-ai ales. Eu pana acum nu am vazut gargarite puturoase. Trebuie sa alegem un alt nume.

Sper sa fii cat mai des cu noi pe forum. Ai sa vezi ca asa va prinde aripi si acul tau.

Replica: Noapte de iarna by Popescu Ioana (450 mesaje), la 03-10-2008

"Noapte de iarna." Acesta-i goblenul pe care aproape l-am terminat. Mai am cam 5 minute de lucru, dar nu am timp de el pana saptamana viitoare. Cum il spal? Prins de rama de lucru sau il dau jos intai? Am sa-l postez aici dupa ce-l termin fiindca nu am vazut ceva mai frumos. Imi plac mult peisajele desi primul meu goblen a fost "Maica Domnului cu prunc la piept ". L-am inramat si i-am pus sticla antireflex. Vreo saptamana imi tot faceam drum pe langa el din 5 in 5 minute si-l priveam in nestire ca proasta. Acum mi-am mai revenit, dar pericolul revine pentru ca voi inrama si "Noapte de iarna". De-asta lucru asa incet: va dati seama ce s-ar intampla daca as avea mai multe goblene de privit? Saraca casa mea! Cine sa mai faca "treburili"?
Va pup pe toate, si totusi... mai aspir la titlul ala!

Replica: Ioana, by tanasa clementina (293 mesaje), la 03-10-2008

acelasi lucru as zice ca am si eu, - de fiecare data cand inramez cate un goblen nu ma mai satur a-l privi. Cunostintele care ma viziteaza, nu pleaca din casa mea pana nu ma laud cu noua lucrare.

Replica: Cum spal goblenul? by Popescu Ioana (450 mesaje), la 03-10-2008

Stie cineva?

Replica: Eu, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 03-10-2008

procedez asa: pun in apa un pic de dero, pe care il dizolv bine. Bag panza in apa si apoi cu o mana il tin si cu cealalta iau din spuma si-l frec cu mana. Nu-mi place sa-l sifonez. Il usuc, dupa care il calc pe dos.

Replica: Dar by Popescu Ioana (450 mesaje), la 03-10-2008

il iei jos de pe rama de lucru inainte de a-l spala? Sau il speli pe rama?

Replica: Eu by Racovita Adriana (3876 mesaje), la 03-10-2008

il sterg cand este pe rama. Dupa ce l-am terminat il sterg tot cu spuma, il las sa se usuce, dupa care il dau jos de pe rama si il pun la "presat"!

Replica: Il by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 03-10-2008

dau jos de pe rama.

Replica: Tie, by greta hirsch (115 mesaje), la 03-10-2008

ti-a luat mai putin timp decit mie, eu am cusut modelul acesta in 5 (cinci) ani. Fondul este foarte mare si cu culori inchise, asa ca tot timpul l-am pus deoparte, noroc ca este un model deosebit, caci altfel nu-l mai terminam niciodata.

Acum toata lumea il considera ca cel mai frumos tablou de pe peretii nostri.

Gargarita de departe

Replica: Greta, by Popescu Ioana (450 mesaje), la 03-10-2008

abia astept si eu sa-l inramez. Este superb, v-am spus ca nu am vazut un peisaj de iarna mai reusit. Si cand ma gandesc ca l-am luat numai ca sa uit ca sunt meteosensibila si ca urasc iarna din acest motiv. Am emotii si pentru iarna care urmeaza, cine stie cum o sa ma mai simt. Mi-am pus in gand sa cos "Colt luminos". Mai greu cu timpul liber si cu alegerea unei lampi. Va trebui sa-mi cumpar neaparat una. Doar timpul nu-l pot cumpara...

Replica: Ioana, by Racovita Adriana (3876 mesaje), la 03-10-2008

abia astept sa iti admir Noaptea...

Replica: Ioana, by Bica Nistor (1194 mesaje), la 03-10-2008

si Greta, trebuie sa recunosc ca si eu sunt indragostita de Noaptea de iarna. Cu meteosensibila din mine, mai discut din cand in cand, ba cu un unguent, ba cu leacuri babesti. Ultima oara, sa nu razi, Ioana! am luat o varza proaspata, am zdrobit frunzele spalate, cu sucitorul si le-am asezat pe sold. Am repetat cam trei zile operatiunea, in fiecare seara si acum sunt buna de maritat!

Replica: Bica, by Popescu Ioana (450 mesaje), la 03-10-2008

eu am alte simptome, de depresie. Pe mine ma doare mintea, nu soldul. Acolo ce frunze sa pun?

Replica: Spune-i mintii, by Floare de colt (144 mesaje), la 03-10-2008

tale ca este o fraiera si ca daca iti mai face astfel de figuri, o sa asculti numai de inima.

Am pierdut pe cineva drag si mintea mea imi spunea ca nici eu nu merit sa mai traiesc. Ades m-am trezit pe marginea prapastiei, gata sa-mi iau adio de la viata. Am visat apoi chipul celui drag ce-mi spunea ca mintea mea este o perversa si ca el niciodata nu si-a dorit ca eu sa plec odata cu el.
De atunci am luptat si lupt cu mine. Beau apa cu magneziu, mananc multe fructe si de cate ori ma simt dominata de tendinta mintii de a ma ingenunchia, plec catre prieteni. Sau la farmacie ca sa imi cumpar niste vitamine naturale.

Replica: Ioana, by Oana Stancu (355 mesaje), la 04-10-2008

Citat:
Pe mine ma doare mintea, nu soldul. Acolo ce frunze sa pun?

Frunze de laur si lauda-te ca esti cea mai puternica.
Imi place de tine pentru ca esti, cumea! tonica!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: