Replica: Bine ai venit, Mircea! by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 03-04-2008 Cum se lucreaza un goblen? by MIRCEA IONEL (1 mesaje), la 03-04-2008 Cum se lucreaza un goblen?
Grea intrebare.
Citeste raspunsurile pe care le-au mai dat fetele in alte topicuri, de exemplu
Sunt nou venita si mai trage cu ochiul la cum se contureaza un goblen la Colectia mea unde fetele au postat fotografii cu goblene in timpul lucrului. Mai gasesti si sfaturi acolo. Sper sa te ajute.
Replica: Bine by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 03-04-2008 ai venit, Ionel!
Pai, vrei sa lucrezi goblen? Nu m-ar mira! La cati barbati am vazut lucrand... Avem si noi, pe forum vreo doi Gargarei ce lucreaza goblen. Raspunsul il gasesti frunzarind acest forum. Eu, pentru ca-i ora cam tarzie, nu mai am forta sa iti raspund, dar sigur se va gasi o lucratoare, mai putin somnoroasa decat mine, care sa iti dea mai multe informatii. Asta in cazul in care nu ai rabdare sa citesti ce scrie pe aici. Sunt cateva tomuri de topice...
Replica: Ei, bine, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 03-04-2008 Nicoleta, nu m-a lasat inima sa-l las pe Mircea (sau Ionel?) chiar fara nimic si iata ca m-am intors cu:
Punctul de goblen Pentru prima lectie este suficient, sper.
Replica: Cum se lucreaza un goblen by Enache Mihaela-Ema (314 mesaje), la 30-04-2008 Pai, in primul rind, iti faci un gherghef pentru panza din patru scanduri de lemne. Prinzi panza de gherghef cu ajutorul pionezelor.
Eu iti recomand un model cu diagrama. Desi la prima vedere pare mai greu este mai sigur, neexistind posibilitatea incurcarii culorilor ca la modelul imprimat. Fiecarui semn de pe diagrama ii corespunde o culoare (o ata). Te uiti pe prima diagrama vezi cu ce semn incepe (coltul din stinga sus) si cauti ata corespunzatoare.
Ata are 6 fire. Din cele 6 fire lucrezi doar cu 2 fire. Eu iti recomand sa nu lucrezi cu o lungime mare a atei. Urmareste pe diagrama semnul si impungi pe panza fara a pasi prea mult pe suprafata panzei.
Apoi iti alegi urmatoarea ata si tot asa.
Punctul de goblen este 1/2 punctului romanesc. Adica o/.
Pentru ca fata goblenului sa iasa aproximativ ca spatele trebuie respectate urmatoarele reguli:
1. De la stanga la drepta punctul de goblen se lucreaza de sus in jos
2. De la dreapta la stanga punctul de goblen se lucreaza de jos in sus
3. Nu se paseste pe suprafata pinzei
4. Nu se fac noduri adica, ata ramasa se trece pe dupa firele lucrate si se taie cu foarfecul.
Replica: Nu vreau by Milos Cosmina Elena (586 mesaje), la 01-05-2008 sa par Gica-contra, dar nu asa se coase (ca si in filmulet).
Replica: Ce by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 01-05-2008 ti se pare eronat, Cosmina? Este o demonstratie facuta cu alte furnituri. Nu am fost eu atenta?
Replica: Eu by Milos Cosmina Elena (586 mesaje), la 01-05-2008 cand ma duc de la stanga la dreapta, scot acul sus si impung jos. De la dreapta spre stanga, scot acul jos si impung sus. In acest mod si spatele iese frumos.
Fac exact cum este modelul de coasere de la instructiunile TTT, fig.1.
Replica: Da, by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 01-05-2008 ai dreptate, ochi ager ce esti!