Acum este 02 Mai 2026, 12:09

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ne ajung atele daca lucram in 3 fire?
MesajScris: 02 Feb 2012, 19:22 
Neconectat

Nume forum:1
Draga Andru, in genere, atele sunt suficiente, chiar daca lucrezi cu trei fire. Am avut numai o data surpriza sa mi se termine o nuanta, dar nici eu nu eram suficient de experimentata.
Ceea ce insa iti recomand din tot sufletul este sa incerci sa cosi numai cu doua fire. Ai sa-ti eviti multe dureri de cap si multe "probleme" tehnice. Cand lucram cu trei fire, mi se rupea foarte des ata, nu puteam sa fac faimosul nod, adica sa incep direct sa cos, fara sa ascund atat pe sub alte randuri cusute, in fine. Pentru mine a fost o revelatie importanta lucrul cu doua fire, goblenul are o imagine mult mai fina, mai rafinata, colturile sunt mai drepte, pe spate nu mai spun, aspectul este mult mai ingrijit si, asa cum spun si celelalte fete, iti ramane ata suficienta pentru inca un goblen sau pentru a lucra fara grija de a nu avea ata suficienta.
Singura exceptie pentru a lucra cu trei fire pot sa o mentionez pentru cazurile cand exista mult fond inchis la culoare, in special daca exista in acelasi ton pe o suprafata intinsa.
Dar iti spun cu mana pe inima, incearca sa cosi cu doua fire si ai sa vezi ce diferenta imensa. Poate o sa ai dubii la primele randuri cusute in acest fel, dar vei vedea cum se imbunatateste lucrul, chiar si la viteza.

Te pup si iti doresc numai bine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2012, 09:04 
Neconectat

Danuta, multumesc mult de raspuns. Celelalte doua goblene, Fecioara Maria cu Pruncul si Aladin le-am cusut in doua fire, dar sa stii ca nu am fost foarte multumita de rezultat, adesea mi se intampla sa nu mi se acopere bine spatiile, poate e si ceva gresit in tehnica mea, desi am incercat mereu sa respect sfaturile primite.

Ingerul lui decembrie este primul pe care il cos in 3 fire si imi place mult ca se acopera bine panza, fara sa raman cu problema spatiilor. Este adevarat ca se coase putin mai greu si ata se mai rupe.

In ceea ce priveste cantitatea de ate, sunt sigura ca ajung si atunci cand cosi in 3 fire. Eu intrebam daca dupa ce ai cusut in 3 fire, mai raman ate pentru un al doilea goblen.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2012, 12:09 
Neconectat

Andru, eu am cusut dintotdeauna cu ata in trei fire si pot spune si eu la randul meu ca sunt multumita de rezultate. Este adevarat, se coase ceva mai greu mai ales in zonele cu multe puncte pe un centimetru patrat, dar la fond merge foarte bine, panza se acopera foarte frumos. Depinde de fiecare cum isi face metoda de lucru. Intotdeauna mi-au ramas ate, cu exceptia cazului in care greseam si aveam mult de descusut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2012, 13:23 
Neconectat

Andru, am citit tot ce s-a discutat aici, dar ceea ce ti-a scris Iulia, acelasi lucru mi s-a intamplat si mie candva si le-am probat pe propria-mi piele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2012, 22:17 
Neconectat

Nu, Andru, nu raman ate suficiente pentru un al doilea goblen. In mod hotarat iti raspund negativ la aceasta intrebare, am cusut cateva modele cu trei fire si nu consider ca mi-au ramas suficiente pentru un al doilea goblen, asta in conditiile in care eu intotdeauna am grija mult de ata, sa nu o risipesc. Abia mi-au ajuns bine pentru prima data. Te pup.
Ar trebui sa verifici de ce ai avut acele detalii cu spatiile din urzeala care se vedeau, poate puneai ata prea lunga, nu stiu, sau poate tragi prea mult de fir.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: