|
Acum este 01 Aug 2026, 07:04
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
Bica Nistor
|
Subiectul mesajului: Scrisoare către părinţi Scris: 29 Mar 2010, 20:51 |
|
|
|
Dacă ar avea părinţii ochi să vadă Şi sufletul le-ar fi mereu atent, În ochii pruncilor cu viaţa fadă Ar descifra mesajul cel urgent: „Vă rog iubiţi-mă inteligent!”
Nu glume, nici minciuni – bomboane-amare; Nu vreau bunici şi nici televizor, Nu-mi trebuie nici lux, nici îmbuibare… Puţin îmi pasă de trăiesc sau mor Dar vreau să fiu al vostru, nu al lor!
Eu ştiu c-aveţi profesii elevate Că sunteţi la curent cu date noi, C-aveţi servici ca eu să am de toate, Dar fiindcă vă iubesc pe amândoi Vă spun: „Eu am nevoie doar de voi!”
Aş vrea ca jucărie ochii mamei, Nu ochii-ndepărtaţi ai vreunui unchi. Când ne-ntâlnim atraşi de glasul foamei Şi nu pot sta la tata pe genunchi Mă simt ca o mlădiţă fără trunchi.
Nu vreau să fiu un deget ce acuză, Găsind olarul singur vinovat. Am gând curat, şi inima refuză O bombă cu efect întârziat: Vreau să devin un om adevărat!
De-aceea vreau părinţii mei să vadă, Să aibă sufletul mereu atent, Ca-n ochii mei umbriţi de viaţa fadă Să descifreze strigătul urgent: „Vă rog iubiţi-mă inteligent!”
Romulus Chelbegean
_________________ Bica - Bunica-de-Gargarita
|
|
| Sus |
|
 |
|
Balan Daniela
|
Subiectul mesajului: Re: Scrisoare către părinţi Scris: 30 Mar 2010, 08:58 |
|
Membru din: 03 Apr 2006, 11:36 Mesaje: 3681 Locatie: Iasi Nume forum:1
|
|
Bica, este o poezie care se potriveste foarte bine cu situatia actuala a multor familii.
_________________ Dani - Gargarita-Blandetea-Lumii
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje ] |
|
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|