Acum este 24 Iun 2026, 15:48

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum scapam de pampers?
MesajScris: 12 Iul 2012, 08:19 
Neconectat

Nume forum:1
Ieri am fost la medic, Mirela avand niste bubite pe corp (partial de la caldura, partial crede doamna doctor de la o posibila reactie alergica la ceva), iar Matei avand o iritatie destul de urata in zona scutecului. Recomandarea majora a fost "fara pampers" pentru amandoi.

Am citit si tot citit pe net despre cum trecem la olita, dar voiam sa aflu si din experientele voastre legate de acest intreg proces. Orice sfat, sugestie, sunt bine venite.

Multumesc in avans.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Cum scapam de pampers?
MesajScris: 12 Iul 2012, 08:49 
Neconectat

Oana draga, eu m-am chinuit cu Andrei foarte mult si nu am reusit decat anul acesta prin februarie sa spuna el singur ca face pipi si de vreo 3 saptamani sa nu ii mai punem noaptea. Eu i-am luat ultimul pachet de pampersi, cu un numar mai mic si il strangea. Efectiv, l-am determinat sa spuna singur ca il strange si nu il mai vrea. Nu stiu daca la tine, aceasta ar fi solutia potrivita, desi sunt marisori si ai tai, sa inteleg ca au 2 ani daca ai reinceput serviciul.
Pe la 8 luni l-am asezat pe olita, initial statea, facea si nu facea. Dupa care pe la 11 luni, nu a mai vrut brusc sa stea pe ea. Urla cand o vedea. Am cumparat vreo 4 modele de olita, am zis ca daca este altceva o sa ii placa. Pana la 2 ani nu a vrut sa se apropie de ea. Intre timp am incercat cu statul pe toaleta, insa ii era frica. Imi aduc aminte si acum, ca zicea "mami, fica tatoeta", adica ii este frica de toaleta.
Pe la 2 ani am reusit sa il determinam sa stea pe olita, insa nu facea nimic. Se ridica si zicea, am facut, uite ce mult e, si olita era goala bineinteles. Am insistat sa faca la olita zi de zi, pana in februarie cand a facut. Acela a fost momentul cand s-a produs click-ul. L-am premiat cu ceva dulce, l-am pupat, am spus tuturor ca baiatul este mare si a facut pisu la olita si il vedeam cum se bucura si el. Incepand din acel moment, a spus singur ca face pipi. Cu treaba mare a fost durere, caci el avea un orar clar stabilit cand facea, adica pe la 2, si cerea pampersul. L-am lasat vreo 2 zile si nu a facut, a 3-a zi spunea ca il doare burta si pune-i pampers ca sa faca treaba mare. Dupa care, pentru ca seara i se punea pampers, si-a schimbat orarul. Facea seara imediat dupa ce il spalam si ii puneam pampersul. I-am gaurit, ca sa vada el ca nu mai sunt buni, i-am spus ca ii dam copiilor mici, ce nu am facut, pana ce o prietana m-a invatat sa ii luam un numar mai mic si intr-o saptamana va avea rezultat. Si asa a fost.
Nu stiu cat te va ajuta ceea ce am povestit eu, insa noi asa am reusit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Iul 2012, 09:31 
Neconectat

Draga mea Oana, fiica mea are acum 22 de ani. Pe vremea cand ea era mica nu existau pampersi, ca atare se incepea cu obisnuitul copilului la olita de pe la 5-6 luni.
Eu luam olita intre picioare, o asezam pe Luminita pe olita si stateam asa pana facea. In timp si-a format reflexul, bineintels nu imediat, dar pe la 1 an, 1 an si ceva deja cerea la oala. Nu prin cuvinte, evident, ci prin anumite sunete cu care am inceput si pe care invariabil le-am pastrat, un fel de reflex ''Pavlov'' (catelul cand vede mancarea i se declanseaza senzatia de foame). Asa si ea, cand voia sa mearga la oala venea si scotea acele sunete si stiam ca vrea la oala. Sa nu crezi ca la 1 an nu mai facea si pe ea, insa nu foarte des, ci doar cand eram in oras si nu puteam merge cu oala sau cand spunea prea tarziu si nu mai ajungeam la oala. Astfel pentru noi oala nu a fost motiv de frica si spaima niciodata. Mai mult, la 2 ani mergeam la mare, iar din bagaj nu lipseau niciodata: oala, pernuta ei mica si jucaria preferata (o pantera roz).
Pentru tine acum este tarziu, dar cu rabdare cred ca vei reusi, poate vorbind cu ei si incercand sa-i faci sa inteleaga, poate cu o recompensa. Nu stiu, sunt doar idei pentru ca daca n-am trecut prin asta spun doar ce cred ca ar putea merge.
Iti doresc succes si sarut ochisorii celor doua minuni, mai ales pe cei ai tizei mele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Iul 2012, 09:53 
Neconectat

Draga Oana, nu stiu daca o sa iti fie de folos ce o sa iti scriu despre cum a scapat Ariana de peampers. Ea mai facea la olita din cand in cand, nu o obligam. La 2 ani si 2 luni, mi-a spus de la cresa la un sfarsit de saptamana sa ii scot pempersul. Sambata a facut pipi de 3 ori pe ea, duminica de 2 ori, iar luni i-am dus 3 randuri de haine de schimb la cresa, dar am gasit-o cu aceleasi haine de acasa. Ea a primit un adaptador (capac) de copii mici de la prietana ei, Maya, care avea unul la fel, si a facut de la inceput la wc, facea si ea ca mami si tati la baie.
Era incantata de acest adaptator.
Prima data cand a facut caca, l-am stricat si pe tati sa vada ce este in apa si am felicitat-o ca este fetita mare. Nu a mai facut nici noaptea in pampers, iar la vreo 2-3 saptamani nu i-am mai pus nici noaptea.
Succes si rabdare multa!
Pupici pentru micutii tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2012, 14:46 
Neconectat

Oana, cum stati, ati incercat ceva?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2012, 20:20 
Neconectat

Am stat sambata fara pampers si la un moment dat, Matei aluneca pe gresie (avem gresie pe hol) si nu stiam de ce. Ghiciti? Exact. Facuse pipi pe jos. Ria, ai lasat-o toata ziua fara pampers?

I-am mai lasat cate un pic fara pampers si le tot repet sa ne spuna daca fac pipi. Deocamdata lucrurile sunt la fel, pe olita nu au rabdare sa stea; si de la cresa ne-au spus ca Mirela mereu se foieste pe olita si nu are rabdare. Voi incerca si ideea cu adaptorul pentru WC (mai rau este ca noi avem o singura baie).

Va pup cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2012, 20:35 
Neconectat

Oana, mult succes. Sa stii ca nu este o problema cu adaptorul pentru wc chiar daca ai o singura baie. Cel pe care il am eu se pune pur si simplu peste colacul de la wc fara sa-l prind cu nimic. Asa ca adaptorul sta tot timpul la indemana si nu ma incurca cu nimic.
Si noi suntem in aceeasi situatie. Pe olita nu mai vrea sa stea deloc (desi la un moment dat statea cat de cat) si nici pe wc (cu tot cu adaptor). Il las ziua cateva ore fara pampers si, ce credeti, nu face nimic ore in sir. Cum punem pampers cum rezolvam problema.
O vecina care are baiatul cu trei luni mai mare a zis ca in momentul in care a renuntat nu i-a mai pus pampers deloc, nici macar noaptea. A cumparat cearceafuri din acelea absorbante pe care le-a pus sa nu ude salteaua si in nici doua saptamani a rezolvat problema. Copilul daca stie ca la un moment dat ii pun pampersul se abtine pana atunci.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2012, 20:36 
Neconectat

Oana, am incercat cu Alessio anul trecut la olita si n-am reusit. N-am facut decat sa spal timp de o saptamana chilotei si pe jos. Era si el obisnuit cu spalatul, astfel incat dupa ce facea pipi si vedea ca este ud pe jos, se ducea singur si lua mopul si se apuca, cica, sa spele el. In concluzie, saptamana aceea nu mi-a facut niciodata la olita, chiar daca il puneam des si-l tineam acolo minute in sir, ba citindu-i o poveste, ba uitandu-ne la desene animate. N-a fost chip si basta. Am renuntat, astfel incat anul acesta, in mai, am luat-o de la capat. Si iar n-a vrut sa se atinga de olita. Cand am vazut asta, am cumparat acel colacel care poti sa-l pui pe toaleta si iti spun ca a functionat. Doar doua zile de spalat pantalonasi si chilotei, dupa care n-a mai fost nevoie. Dar iti spun ca devenisem stresanta pentru copil, ca din sfert in sfert de ora il intrebam daca face pipi s-il puneam pe wc. Pana cand a inceput sa-mi zica el singur. Dupa cateva zile i-am scos pampersul si pe timp de noapte. Jur ca nu a facut niciodata in pat sau in pantaloni. Pot spune ca am avut noroc.
Iti doresc si tie sa reusesti cat mai repede.
Eu cred ca olita n-a vrut s-o accepte. Eu zic sa incercati pe toaleta, este de oameni mari, iar copiii tind sa ne imite, poate ca va functiona si la tine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2012, 20:59 
Neconectat

Nico, sa stii ca am sesizat si eu acelasi lucru cu "tinutul", in special la Matei. Tot sambata il vedeam ca vrea sa faca, dar nu spunea nimic, cu toate ca il tot intrebam. La cateva minute dupa ce i-am pus inapoi pampersul, era deja caldut.

Si tot legat de tinut, stiu un baietel care la aproape 5 ani se constipa daca nu face caca in pampers.

Alia, sa stii ca avem copii harnici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: