Intelepciune by Admin TTT (3925 mesaje), la 23-02-2006
de la Mihaela S. Doi prieteni se intalnesc intr-un bar, la o cafea. Deprimat, unul dintre ei incepu sa se descarce, povestind despre toate preocuparile sale... munca... banii... raportul cu prietena... scopul sau in viata... Totul parea sa ii mearga prost. Celalat baga mana in buzunar, scoase o bancnota de 50 EURO si ii zise:
-Vrei aceasta bancnota?
-Bineinteles... sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea?
Cel care avea bancnota in mana o stranse cu putere pana cand aceasta se facu un mic ghemotoc.
-Acum o mai vrei?
-Sunt tot 50 EURO. Bineinteles ca ii iau si asa, daca mi-i dai.
Prietenul desfacu ghemotocul, arunca bancnota pe jos si o calca in picioare, pana cand se murdari toata.
-Tot mai vrei bancnota?
-Este oricum o bancnota de 50 EURO, si pana cand nu o rupi isi pastreaza valoarea...
-Acum intelegi? Trebuie sa stii, chiar daca uneori ceva nu iese asa cum vrei tu, chiar daca viata te indoaie si te face un mic ghemotoc, tu continui sa fii la fel de important cum ai fost intotdeauna... Ceea ce trebuie sa conteze este cat valorezi in realitate, nu cat de multe necazuri poti sa ai intr-un anumit moment.
Apoi puse bancnota desfacuta alaturi de el, pe masa, iar cu un zambet complice ii spuse:
-Ia-i, tine-i cu tine ca sa iti amintesti de acest moment atunci cand nu te vei simti bine... dar trebuie sa imi dai o banconta noua de 50 EURO ca sa o pot utiliza cu urmatorul prieten care are nevoie. De cate ori ne indoim de valoarea noastra, de ceea ce meritam intr-adevar si de ceea ce putem realiza?
Acum gandeste-te bine si incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:
1 - Care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume?
2 - Care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers?
3 - Numeste 10 castigatori ai premiului Nobel.
4 - Care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar pentru cel mai bun actor sau cea mai buna actrita? Cum merge? Rau? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu isi aminteste care erau ieri cei mai mai bogati, mai frumosi, mai celebri...
Acum raspunde la urmatoarele:
1 - Numeste 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta.
2 - Numeste 3 prieteni care te-au ajutat in momente grele.
3 - Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special.
4 - Numeste 5 persoane cu care iti face placere sa-ti petreci timpul. Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt acelea care au cele mai bune rezultate, multi bani sau multe premii... Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care stau oricum cu tine. Gandeste-te o clipa... Viata este foarte scurta! Tu, pe ce lista esti? Nu stii? Lasa-ma sa te ajut... Nu esti printre cei faimosi, dar esti printre cei la care m-am gandit sa trimit aceasta pagina.
Trimite-o si tu, la randul tau... poate reusim sa schimbam ceva in viata noastra si in cea a unei alte persoane. ,,O lumanare nu pierde nimic daca aprinde o alta."
Deci, ce faci, trimiti mai departe sau nu?!?
Replica: Visuri, by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 03-03-2006
Nu, nu trimit mai departe aceasta "pilda" merge de minune intr-o zi de primavara cand iti canta un pitigoi la geam din copacul plin cu floricele. Aici se arata cat de haini pot fi unii, care ori te ignora cand ai nevoie de ajutor sau in cazul acesta prefera sa te ajute, dar mai intai te trec prin noroi si umilinta... cei care accepta astfel de ajutor reprezinta un popor intreg, care a ajuns sa nu mai cunoasca demnitatea si taria de caracter din cauza greutatilor zilnice intampinate si toate cuvintele frumoase despre prietenie, persoane speciale pot fi spuse doar de cineva care nu a avut de infruntat greutatile vietii, astfel ar fi realizat inutilitatea cuvantului "prietenie".
Treziti-va la realitate oameni buni, nu mai visati ci, strangeti din dinti si mergeti mai departe!
Replica: Atat by Jianu Elvira (198 mesaje), la 08-03-2006 de putin ne trebuie ca sa fim fericiti! Cuvintele din
Intelepciune mi-au mers la inima.
Replica: Ai avut noroc by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 08-03-2006 De 1 martie nu m-a sunat nimeni, azi este in 8 si de asemeni am fost invizibila. Nici macar un
La multi ani! Nu-i nimic, nu ma mai impresioneaza de mult astfel de copilarii, nu pentru ca mi-a dat Domnul (am incetat de ceva timp sa mai cred) puterea asta ci, pentru ca am descoperit adevarata fata a oamenilor.
Replica: Va fi soare by Jianu Elvira (198 mesaje), la 08-03-2006 si pe strada ta, Adina! Incearca sa vezi si partea plina a paharului: noi ce suntem? Eu zic ca acest forum este o lume in care vei gasi multi prieteni. Sunt oameni care vor sti sa-ti intinda o mana de ajutor. Nu cred ca ai ajuns la finalul vietii incat sa tragi linie si sa spui ca ai descoperit "adevarata" fata a oamenilor? Care fata? Aia urata, inteleg eu. Dar fata frumoasa? Crezi ca asta nu exista?! Stii, bine fara rau nu exista. Depinde cum privesti lucrurile.
Felicitarile de 8 Martie si 1 Martie aparute pe acest forum au fost si pentru tine.
Replica: Deja a aparut! by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 08-03-2006 Apreciez cu adevarat gestul. Multumesc pentru incurajari, - ai dreptate, ar trebui sa mai adaug putina culoare prin jur.
Replica: Cat de by cucos catalina (1629 mesaje), la 09-03-2006 multe potzi invatza in aceasta viatza. Ma intristez cand descopar atatea ascunzishuri ale caracterelor din jurul meu shi cand citesc discutzii de pe forum, la care poate nu m-am gandit din comoditate sau, - nu shtiu! Suntem inconjuratzi permanent de cauze pe care trebuie sa le descoperim. Sunt atatea de invatzat shi de intampinat! Multzumesc pentru ceea ce se discuta aici shi pentru ca existatzi.
Replica: Viata bate filmul, by Jianu Elvira (198 mesaje), la 12-03-2006 Cand citim ceva, ne spunem ca poate-i doar fictiune, dar se dovedeste ca povestirile sunt desprinse din viata. Cand intru pe acest forum, am impresia ca am intrat pe un taram fermecat si ma intreb cat va ramane asa?! Imi doresc ca de fiecare data sa regasesc acelasi sentiment.
Replica: Nedumerire by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 13-03-2006 Inca vad ca incep sa rasara cate un omulet-doi care au trecut prin viata cu ajutorul unor oameni cu suflet mare. Ce sa zic? Mai am timp sa dau si eu peste astfel de oameni (desi sper sa nu ajung in vreo situatie in care sa am nevoie de ei), chiar daca pana acum nu m-a ajutat nimeni decat contra-cost.
Replica: Multam frumos by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 13-03-2006 pentru fotografia de la celalalt topic. Parca m-am mai incalzit oleaca. Afara este zapada pana la genunchi. Apropo de fotografie, daca in ea apare Iisus, nu este in opozitie cu astrologia? (doctrina religioasa, ortodoxismul cel putin, nu prevede reincarnarea si omul nu-si face destinul ci totul este dat de la Dumnezeu). Nu sunt un fanatic religios, doar intreb.
Replica: Nu doar un omulet, by Jianu Elvira (198 mesaje), la 13-03-2006 ci sunt foarte multi cei ce au beneficiat de ajutorul neconditionat al celor din jurul lor. Chiar daca multi nu recunosc ajutorul primit. Doar ca suntem un forum cu foarte putini ajunsi aici. Povestile lor.... pentru ca povesti pot sa apara in ochii altora... sunt cunoscute doar intamplator. Si cred ca fiecare dupa ce a traversat o parte din viata, si priveste inapoi, stie ca, undeva, pasii lui au urmat o alta carare dacat cea initiala si asta datorita unei persoane care a fost langa noi in acel moment. Mai ai destul timp sa vezi si fata buna a oamenilor, Adina. Am inteles ca nu ai dacat 17 ani.. Am sa-ti spun o intamplare, iar tu poti crede sau nu ca a fost adevarata. A fost o fata ce avea 22 de ani. Se nascuse cu un defect la inima pe care medicii nu-l diagnosticheaza cum trebuie. Avea varsta ta cand un medic (din intamplare consultat) ii pune diagnostiicul corect. Numai ca un alt medic cu studii la Sorbona si experienta de vreo 40 de ani in cardiologie (si professor) infirma diagnosticul initial. Asa ca este tratata de stenoza mitrala. Si i se spune ca este o boala frecventa care necesita doar ohihna mai multa si nimic mai mult. Doar ca defectul congenital nu vroia sa se conformeze regulilor unei boli "boieresti". Fata ajunge cu greu la cei 22 de ani si Dunmnezeu face sa intalneasca un OM care sa nu aibe de a face cu medicina nici pe departe, dar care nu poate sa se impace cu ceea ce spuneau medicii ce o tratau. Acea neimpacare se concretizeaza in dorinta lui de a-i face un control si la Fundeni. A intervenit sa fie primita cat mai repede la un control - asta se petrecea in noiembrie. Trebuie sa stii ca a ajunge in Fundeni unde erau liste de asteptare doar pentru control, era o realizare. Intre 9 - 30 ianuarie este internata. Programata pentru o noua investigatie pe 3 martie. Un inceput de martie frumos, cu zile calde si soare. Pe 13 martie este programata operatia pe cord deschis. Numai ca in noaptea de 12 spre 13 martie incepe o ninsoare puternica, bate vantul si se inzapezesc masinile in Bucuresti. (Exact cum este cea de azi din Bucuresti.). Si poate ca vremea de afara mi-a amintit de intamplarea fetei. Cararea pe care mergea fata intra destul de repede in maracinis,dar atunci, s-a schimbat cararea. Si acea schimbare i se datoreaza acelui OM. A fost un ajutor sau nu? Eu cred ca a fost. Sigur, si eu cred ca Dumnezeu (ca noi sa ne urmam soarta) isi face simtita prezenta prin niste unelte. Dar tu poti alege sa folosesti sau nu acele unelte. Eu cred ca de fiecare data suntem ajutati de cineva. Important este sa vedem ca suntem ajutati. Sper din toata inima sa poti privi inapoi si sa vezi locurile in care cineva te-a ajutat (sau ti-a dat chiar un branci) sa mergi inainte...
Replica: Poate by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 13-03-2006 trec printr-o pasa mai proasta, poate este vremea de afara, poate asa sunt eu mai negativista.
P.S. Am aproape 20 de ani, faza cu 17 era o alta poveste.
Replica: Multi inainte! by Jianu Elvira (198 mesaje), la 13-03-2006 Sa stii ca vremea de afara are o mare importanta. Cineva zicea ca pana pe 26 martie ne putem astepta la probleme din acestea, ca sunt influentele stelare care ne dau bataie de cap.. Iti place muzica lui Ghe. Iovu?
Replica: In ce, by Jianu Elvira (198 mesaje), la 13-03-2006 zodie esti, Adina?
Replica: Astrologie - Divin (pentru Adina), by Admin TTT (3925 mesaje), la 14-03-2006 Astrologia nu neaga existenta Divinului. Fenomenul de reincarnare este amintit in scrierile celebrului teolog Origene, care a trait in secolul IV, in a carui vasta opera gasim explicat, sustinut si exemplificat cu texte din cartile originale ale Bibliei, tot ceea ce se poate cunoaste despre acest subiect. Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina. Biblia, in varianta sa originala, continea numeroase referiri la reincarnare, considerand-o ca pe ceva firesc. La conciliul de la Constantinopol, din anul 553, imparatul Justinian, pentru a satisface dorinta de sanctificare a sotiei sale Teodora, a impus clerului să cenzureze din Sfanta Scriptura orice referire la reincarnare. Imparateasa Teodora, care in tinerete profesase meseria de curtezana si acumulase o karma ce trebuia ispasita, a dorit sa elimine conceptul de reincarnare pentru a putea fi sanctificata. Desi cenzura aplicata asupra variantei initiale a cartilor Bibliei a continuat, totusi mai exista si in varianta actuala, cea aprobată de Sfantul Sinod al B.O.R. referiri la acest concept. Pentru exemplificare citez pasajul: ,,Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut" cu referire la Sf. Ioan Botezatorul.

Replica: Poate by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 14-03-2006
ar trebui s-o las mai moale, altfel o sa se cheme
forumul-in-care-Adina-exagereaza-cu-postarile. Acum am auzit pentru prima data de Gheorghe Iovu si din curiozitate am ascultat o melodie, care suna destul de interesant insa ar putea suna si mai bine daca as fi fan muzica relaxanta. Nu cred ca astrele sau zodia influenteaza soarta unui om; este ca si cum ai spune ca m-am impiedicat de bordura pentru ca s-au aliniat Jupiter si Mercur. Multumesc pentru pasajul cu reincarnarea, este foarte interesant. Totusi am o nelamurire: de ce acum biserica nu promoveaza reincarnarea si daca chiar asa este, o sa ne reincarnam de fiecare data pana la Judecata de Apoi?
Replica: Pentru Adina by Admin TTT (3925 mesaje), la 14-03-2006 Daca vrei sa afli mai multe poate ar fi bine sa te inscrii la unul din grupurile ce se ocupa cu asa ceva. Sau, poate sa cauti in tine, sa vezi ce te nemultumeste, de fapt, sa incerci sa te scuturi de starea aceasta!
Replica: Fiecare avem momentele noastre proaste, Adina by Ileana Miroiu (807 mesaje), la 14-03-2006 Asa este! Fiecare avem momentele noastre proaste sau bune, dar incercam sa le trecem. Eu reusesc prin comunicare cu cei din jurul meu. Nu socotesc pe nimeni apriori vinovat de esecurile mele. Ma uit putin in inima mea si nu imi acord circumstante atentuante. Ma analizez cu sinceritate, chiar daca nu imi convine. Si, o depresie daca tine mai mult de doua zile, inseamna ca ceva nu este in regula cu mine. Acum cativa ani, unchiul meu a fost internat la psihiatrie. Cand am mers sa il vizitez am vazut un tanar de 25 de ani care nu mai stia cine este. Atunci am realizat ca o minte limpede se poate tulbura usor daca nu esti atent si mi-am impus sa fiu atenta cu mine. Ori de cate ori simt ca ceva nu este in ordine, imi ofer (singura) o mica bucurie (o prajitura cu multa ciocalata sau o carte buna) si apoi, cu curaj, o autoanaliza! Curaj, Adina!
Replica: In viata mai si dai ca sa primesti! by Bica Nistor (1288 mesaje), la 14-03-2006 Viata la o anumita varsta este ciudata. Tin minte ca fetita mea, la varsta ta, nu facea decat sa ceara de la viata. De dat - nimic! I se parea normal sa fie sunata, iar ea telefoneze numai ca sa se planga pe umarul prietenilor. Vezi, tu, ce i-am zis ei, iti zic si tie:
In viata intai dai, daca vrei sa ai! Arata-le celor din jur disponibilitatea ta, emotiile tale frumoase, dorinta ta de a da o mana de ajutor si apoi si primesti! Tu de ce nu ai sunat pe nimeni de 1 sau 8 martie? Ca asa facea si fetita mea! Eu nu vreau sa te critic sau sa iti dau sfaturi, ci, doar sa-ti arat cum o fetita timida, uratica (zice ea!) si neluata in seama cum a fost fetita mea, este acum sefa de birou, aleasa de colegii ei si apreciata de sefii ei. La toti le face surprize, - o mai ajut si eu. Are talent la desen si face niste felicitari frumoase pe care le-a impartit la toti colegii ei! Si ea a primit o groaza de ghiocei si o vad cat este de vesela. Imi pare rau ca, dupa ce s-a despartit de baiatul cu care vorbea, nu si-a mai gasit altul. Dar, vorba ei este: Nu-i nimic, vine el! Nu te supara pentru ce ti-am scris. Eu am fost invatatoare si sunt cam cicalitoare. Sa ai noroc in viata!
Replica: Sa ma supar? De ce?, by Adina Jigaranu (165 mesaje), la 14-03-2006 Am un respect deosebit pentru cei din sistemul de invatamant, mai ales fata de cei care au de lucrat cu elevi ceva mai tineri. Oricui prind bine niste sfaturi, vad ca fetita ta a profitat de ele si s-a realizat. Felicitari! Cat despre viata sentimentala, daca a reusit sa castige respectul colegilor si al sefilor inseamna ca este fata descurcareata si o sa-i fie bine oricum si vad ca toata lumea ma incurajeaza de parca as merge la razboi. Eu nu fac decat sa trec prin viata intr-un mod mai realist. Multumesc pentru incurajari si pentru sfaturi. Am realizat din postarile voastre ca pentru a reusi trebuie multa determinare si forta pentru a da din coate si a razbi. Dar nu merit doar eu atentie. In fond, nu asa razbim cu totii?
Replica: Fiecare by Admin TTT (3925 mesaje), la 15-03-2006 fiinta pe care langa treci merita atentia ta. De aceea mi se pare normal sa deschid Forum-ul prima data aici pentru a vedea ce face Adina.
Adina, sa ai parte de o zi buna si azi!
Monica
P.S. Ti-am pregatit micul dejun (vezi foto)

Replica: Ce mai faci, Adina? by Ileana Miroiu (807 mesaje), la 27-12-2007 Vreau sa iti urez sarbatori fericite!
Iti trmit si o imbratisare calda, ca pentru o surioara mai mica!