Acum este 28 Iul 2026, 14:26

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Este pacat sa lucrezi o icoana?
MesajScris: 10 Dec 2009, 22:21 
Neconectat

Nume forum:1
Mirela Arapalescu scrie:
Buna Nicoleta.
Am vazut ca ai lucrat mai multe icoane. Sunt foarte frumoase.
Eu am cumparat Ruga catre Domnul la inceputul lunii noiembrie, anul acesta.
Chiar inainte de a incepe sa lucrez, cineva mi-a spus ca nu este bine sa cosi icoane. Mi-a strecurat indoiala in suflet.
Am inceput sa cos totusi acel model.
M-am oprit pentru ca doua evenimente neplacute m-au intrerupt. Fratele meu si-a rupt piciorul, iar fiul meu a suferit o interventie chirurgicala foarte neplacuta. Si asta numai in doua saptamani.

Cred ca exagerez, dar nu ma stiam asa superstitioasa! Mai ales ca-mi doream tare mult sa cos o icoana.
Tu ce poti sa-mi spui?

Poate imi spun cele care au mai cusut icoane.

Balan Daniela scrie:
Cred ca cel mai frumos goblen pe care il poti coase este o icoana. Ceea ce iese din mainile tale este minunat, iar daca o si duci la biserica pentru sfintire cred ca este si mai bine. Nu pot sa cred ca poate fi ceva rau in lucrul acesta.
Mai ales implinirea sufleteasca dupa ce o termini si inramezi este de neegalat.
Cred ca si celelalte gargarite care au cusut icoane o sa aiba aceeasi parere.
Nico, felicitari pentru inramare, foarte frumoasa.

Frunza Nicoleta scrie:
Mirela, imi pare rau de evenimentele neplacute din viata celor dragi tie, dar nu cred ca au vreo legatura cu icoana pe care o cosi tu. Sunt de acord cu Dani, un sentiment deosebit te incearca atunci cand cosi o icoana. Si nu vad ce ar putea fi rau in faptul ca pictam cu acul o icoana. Eu zic sa termini de cusut Ruga si sa ne spui apoi daca nu esti mai implinita sufleteste. Nu sunt o persoana religioasa, dar imi place foarte mult sa cos icoane, au ceva special. Pe perete nu am decat Iconita, restul sunt facute cadou. Din inima...

Ultima oara modificat de Bica Nistor pe 10 Dec 2009, 22:22, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Este pacat sa lucrezi o icoana?
MesajScris: 10 Dec 2009, 22:22 
Neconectat

Mirela, maicutele tes toata ziua icoane. O fi pacat?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Dec 2009, 23:03 
Neconectat

Intr-adevar Bica, maicutele lucreaza icoane.

Am vorbit cu o maicuta care mi-a spus ca este o truda (lucrul icoanelor) si ca nu este ceva rau.
Trist este ca eu aveam mare incredere in persoana care mi-a spus sa nu lucrez. Acum sunt dezamagita si nu stiu ce sa cred despre ea sau mai ales despre mine.
Sau poate ca Dumnezeu ma pune la incercare acum in post.

Mi-e rusine de indoiala mea, si am simtit nevoia sa-mi descarc sufletul aici la voi, mai ales cand am vazut atat de multe icoane lucrate.

Va imbratisez pe toate si Dumnezeu sa ne ajute sa putem duce la capat tot ceea ce incepem bun si frumos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Dec 2009, 23:13 
Neconectat

Mirela, fiecare avem limitele noastre si pe masura ce trece timpul descoperim cat de nestiutori suntem. Toata viata invatam. Asa ca, nu trebuie sa fii dezamagita ca o persoana in care aveai incredere, nu le stie pe toate.
Doctorita fetitei mele, de cate ori aceasta era bolnava, imi indica sa ii dau si aspirina obligatoriu. Iar eu am ascultat-o. Tarziu, am aflat ca pana la 18 ani nu se da aspirina la copii si nici alte medicamente ce contin aspirina. Cu toate ca ce a facut ea a fost grav, nu am condamnat-o. Generatia ei nu a invatat acest lucru la facultate si nici in spital.
Restul, ia-le drept intamplari ce nu au legatura cu tine. Nu uita ca frica este de la cel cu cornite. Cum altfel ar putea sa ne indeparteze de Domnul?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Dec 2009, 23:50 
Neconectat

Imi face bine ce-mi spui tu, Bica.

Se cunoste ca ai trecut prin viata si viata te-a invatat multe. Daca am retinut bine, ai fost cadru didactic. Ma bucur ca in continuare impartasesti cunostintele tale, chiar si asa sub forma unor exemple.

Mi-ar placea sa te cunosc si sa stam mai mult de vorba. Cred ca as avea multe de invatat de la tine. De goblen nici nu mai spun.

Toate cele bune.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Ian 2010, 20:27 
Neconectat

Dragele mele, o fi ingamfare sau nu, dar eu mi-am propus sa imi lucrez singura icoanele din casa mea. Deja am lucrat "Pace" si cred ca Doamne-Doamne este bucuros ca ii dedic macar putin din timpul, credinta si talentul meu. Daca tot mi-a dat aceasta cale, macar sa fie cu rasplata inapoi. Fiecare pune un strop din sufletul ei intr-o icoana.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Ian 2010, 21:28 
Neconectat

Si eu mi-am lucrat o icoana, Sf. Gheorghe, care este ocrotitorul familiei mele. Am inceput sa o cos, dar nu reuseam sa cos prea mult ca ma lua cu somn, asa ca am renuntat la o mai coase timp de cateva luni.
Atunci cand coseam la ea aproape ca nu-mi mai trebuia nimic, am cusut-o foarte repede iar cand vedeam ca nu mai am spor, nu spuneam decat "Doamne ajuta".
Am avut-o la sfintit timp de 40 de zile, iar cand trebuia sa o iau eu nu am putut ajunge asa ca am trimis fata si pe mama.
Mi-am propus sa cos cate o icoana pentru toti nepotii mei, dar atunci cand simt ca duc sarcina la sfarsit din prima.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Ian 2010, 19:50 
Neconectat

Bine v-am gasit gargarite dragi.
Dumnezeu sa-i dea Bicai sanatate ca a deschis acest topic.
Dupa ce am citit cele scrise de voi am convingerea ca trebuie sa termin Ruga pentru Domnul.
Sper sa pot posta cat de curand imagini.
Va doresc toate cele bune si frumoase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Ian 2010, 14:47 
Neconectat

Si eu am luat de la sfintit de curand icoana Mantuitorul si mi se pare si mai frumoasa, parca mai luminoasa. Am lasat-o 40 de zile la biserica. De fapt, bunica mea s-a ocupat de acest lucru.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: