Acum este 16 Iun 2026, 05:56

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Un pic de responsabilitate!
MesajScris: 27 Oct 2011, 10:59 
Neconectat

Nume forum:1
CEDO a condamnat Romania pentru nerespectarea drepturilor omului, nu ale maidanezilor, in procesul intentat de sotul batranei care in urma atacului maidanezilor a ramas cu sechele grave pana la moarte.
Refuz sa cred ca suntem condamnati sa traim cu haite de caini pe strada.
Si ca fapt divers, ONG-urile care lupta pentru maidanezi nu isi asuma responsabilitatea pentru victimele desfigurate sau chiar omorate de acestia.
Daca doreste cineva sa dea o replica in acest topic, sa se refere strict la maidanezi, nu la Dumnezeu, animale in general sau sa imi ceara socoteala ce am facut eu in viata.

Ultima oara modificat de Admin pe 28 Oct 2011, 08:39, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Un pic de responsabilitate!
MesajScris: 27 Oct 2011, 11:13 
Neconectat

Catinel fetito! Ai samanta de cearta?
Si fii mai atenta cand scrii romaneste daca tot te casuna CEDO si altele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2011, 11:33 
Neconectat

Draga Dina nu stiu despre ce proces este vorba. Sunt de acord cu tine ca atati caini vagabonzi pe strada sunt o problema. Una, ca pot face rau persoanelor nevinovate, iar alta ca pot purta boli. Dar cred ca singurii responsabili suntem tot noi (in general). Nu vreau sa fac avocatul diavolului, dar vreau sa va spun care este opinia mea.
Cumparam de la petshop animalute ca sa ne facem un capriciu si cand vedem ca avem responsabilitati pentru ele le aruncam in strada. Am intalnit aici si persoane fara suflet care au aruncat pui de caine fara sa gandeasca ca au si ele dreptul sa traiasca. Din pacate, au murit dar ganditi-va cati sunt in acesta situatie. Problema este ca multi traiesc si trebuie sa manance si ei. Ce sa faca bietele animale intr-o jungla umana? Peste tot sunt numai cladiri de beton. Nu mai sunt paduri, iar singurele animale salbatice au grija vanatorii de ele.
Ai animal, asuma-ti si responsabilitatea pentru el. Cainii care au fost crescuti la casa omului nu le este frica de el. Se organizeaza in haite si ataca ca sa poata manca. Este legea naturii si cred ca sunteti de acord. De aceea spun ca ele nu gandesc, ci noi. De aceea sunt diferiti de animalele salbatice. Ele cel putin cand vad omul fug.
Pana cand nu se vor steriliza toti cainii maidanezi si noi nu vom mai arunca pe strada animalele de care ne-am plictisit sau nu mai vrem sa avem grija nu se va rezolva nimic. Va fi vesnic aceeasi problema.
Nu este vorba numai de caini, dar si alte aniumale care nu au ce cauta in biotopul nostru: serpi exotici, broaste testoase s.a.m.d. In ritmul acesta noi stricam planeta, nu animalele.
Nu vreau sa crezi ca nu inteleg punctul tau de vedere. Lucrul acesta trebuie sa il facem toti. Nu sunt de acord sa le facem rau animalelor, dar nici pe strada nu este locul lor.
Ideal ar fi sa fie o banca de ADN si cine arunca in strada caini sa fie aspru pedepsit. Este numai un gand deoarece este foarte costisitor.
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2011, 12:20 
Neconectat

Nic, fara "fetito", ca nu e cazul. Fara jigniri, ca nu permit nimanui.
Ovidia, multumesc pentru parere. Multi oameni sunt de acord cu tine, daca ai un animal, iti asumi responsabilitatea. Eu incerc sa trag un semnal de alarma despre nivelul de responsabilitate al fiecaruia. Din pacate nu ne putem face singuri dreptate sau actiona dupa cum credem de cuviinta in legatura cu animalele, pentru ca suntem trasi la raspundere.
De aceea avem tot felul de consilii locale si adminsitratii care sunt responsabile pentru organizarea unei comunitati, avem politie pentru ordine, precum si judecatorii pentru cererea de dreptate.
Din pacate atat pentru noi cat si pentru animale, sunt oameni care nu inteleg ca trebuie sa ai responsabilitate:
- oamenii care se descotorosesc de animale;
- administratiile care folosesc cainii fara adapost drept scuza pentru spalare de bani;
- cei responsabili cu proiectele de sterilizare (cipul din urechea maidanezului ar insemna ca acesta a fost sterilizat, dar au fost semnalate cazuri cand se aflau in imperechere);
- Politia care nu acorda nici cea mai mica amenda pentru cine nu isi face treaba, pentru cine arunca toate resturile de mancare pe jos pentru caini, pentru cine impiedica activitatea hingherilor chemati sa adune cainii.

Mi se pare cam ciudata toata situatia asta: consiliile nu au nici un plan pentru reducerea maidanezilor: instiintarea populatiei, evidenta ADN (dupa cum ai mentionat si tu), numar de adaposturi, posibilitatea intretinerii unui animal in conditii civilizate.
Serviciul hingherilor este cam inexistent. Am colegi care au sunat si au cerut sa le fie colectati cainii maidanezi din zona, dar li s-a raspuns ca nu se poate, ca nu au echipamente suficiente, oameni angajati si nici locuri unde sa-i tina. Daca este cineva vazut ca isi face singur treaba hingherilor, risca puscaria. Corect?

Si atunci ce facem? Nu suntem capabili nici sa-i numaram, nici sa-i ingrijim, nici sa-i adapostim. De ce? Pentru ca sunt sursa de venit pentru cineva care nu da doi bani pe restul populatiei si pe siguranta ei.
S-a propus o ultima solutie: eutanasierea. Este dureroasa, dar pana la urma este o solutie.

Referitor la procesul mentionat, iti relatez pe scurt: o doamna a fost atacata de maidanezi, a suferit fizic si psihic enorm. Sotul a dat in judecata statul roman. Au trecut multi ani si cam nimic. Doamna a murit. Domnul vaduv a intentat proces la CEDO si i s-a facut dreptate. Statul roman este bun de plata. Din banii tuturor.
Asa ca un pic de responsabilitate nu strica, nu?
Ca o concluzie finala: impozitul pe absolut orice il plateste omul, nu maidanezul.

Ultima oara modificat de Admin pe 28 Oct 2011, 08:43, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2011, 12:33 
Neconectat

Fetita pentru sigur as putea sa iti fiu bunic sau strabunic.
Putin mai multa grija la scriere nu ar strica.
Referitor la impozite, nu te teme, ca tot impreuna il platim si pe cel pentru prostie. Mai departe nu merg, ca nu suporta hartia.
Citat:
Din pacate nu ne putem face singuri dreptate sau actiona dupa cum credem de cuviinta in legatura cu animalele, pentru ca suntem trasi la raspundere.
Las' ca o fac multi la adapostul noptii.
Dixit!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: