Acum este 03 Noi 2025, 02:50

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Memoria colectiva
MesajScris: 07 Sep 2022, 10:18 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1

Imediat după ce am început vânzările de modele de goblen, am instituit și o memorie colectivă, notată în dreptul fiecărui model. Așa am aflat că majoritatea persoanelor ce locuiesc la bloc refuză să lucreze modele de goblen ce sunt închise la culoare (pe nuanțe pământii, maronii, gri-negru sau verde închis). Refuzau să își aducă teme sfâșietoare (de exemplu, copii plângând) în casă. Încă nu circulau teoriile referitoare la energiile casei sau regulile Feng Shui, dar româncele preferau temele vesele, pline de culoare. Culoarea, în apartamentele mici, aducea puncte de reper, de căldură și de lumină.
Acesta este motivul pentru care la multe goblenuri am refăcut sau numai ajustat tema pentru a fi pe gustul pieței. Aceasta conduită ne-a permis ca ulterior să ne educam clienții, oferindu-le tablouri lucrate în tonuri subtile, gradații elaborate și teme versatile. La acel moment, clientele noastre erau deja lucrătoare pricepute, predispuse la provocări. Simțeau nevoia să se autodepășească, așa ca noile modele reprezentau aerul ce trebuia inspirat pentru a bucura sufletul femeii avide de frumos.
Când am avut ca surse de inspirație lucrări ale pictorilor, nu am procedat la imitarea acestora deoarece exista un risc sporit ca prin încălcarea granițelor de expresie să se producă kitsch (subcultură de masă) în locul artei. În astfel de situații am recurs numai la
mijloacele de expresie ale tapiseriei, abordând o maniera decorativă, chiar de stilizare,
cu variații cromatice.

Este adevărat că am închis drumuri pentru puținii ce își doreau să lucreze în tonurile originale un anume tablou, dar atâta timp cât pictura și goblenul sunt două categorii distincte, abordarea a fost doar în favoarea tapiseriei. Istoria evoluției firmei noastre, istorie de peste 30 de ani ne-a demonstrat că nu am greșit.

https://blog.rogoblen.ro/index.php/2022/09/07/

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Memoria colectiva
MesajScris: 07 Sep 2022, 20:10 
Neconectat

Draga Monica,
Eu sunt de parere ca daca ai un tel in fata si crezi in realizarea lui, atunci se realizeaza. Eu cred in voi, in ceea ce faceti. Aveti modele minunate si va sustin credinta in goblen - credinta in frumusete.
Numai bine!
Nicoletta

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Sep 2022, 06:50 
Neconectat

Draga Monica,

Eu cred in vorba veche ”nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie”. Asa cum spuneai, ”temele vesele, pline de culoare”, culorile vii si luminoase si diagramele clare m-au atras sa lucrez goblenele realizate de voi. Eu, personal, nu vreau sa cos copii fidele a tablourilor celebre, cu zeci de culori la care sa lucrezi ani de zile - prefer modelele voastre care se lucreaza usor si-ti dau rapid satisfactia muncii depuse.

Eu cred in voi, iar 30 de ani de activitate va demonstreaza ca modelele sunt frumoase si va motiveaza sa mergeti mai departe.

”Cu-i nu-i place n-are a face”, eu va sustin si va imbratisez cu drag,
IuliiaB

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Sep 2022, 16:03 
Neconectat
Site Admin

Nicoletta si IuliiaB este interesanta fiecare abordare din partea voastra caci ne ajuta sa ne antamam cai noi de abordare pentru proiectele viitoare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: