Acum este 03 Aug 2026, 09:27

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce-am gatit eu azi pentru copii
MesajScris: 18 Noi 2011, 19:38 
Neconectat

Nume forum:1
Dragele mele, ma gandesc de mult sa deschid acest topic intrucat sunt in pana de idei in ceea ce priveste acest subiect. Ma refer in special la micul dejun si la masa de seara. Eu in general acuma le dau din ce mancam si noi pentru ca oricum nu folosesc multe condimente si in plus le si place mancarea noastra. Dar uneori mai trebuie sa gatesc si separat pentru ca de exemplu nu le dau pizza - cam asta ar fi singurul fast-food pe care il mancam ocazional.

Deci ce mancam dimineata si seara la varsta lor - peste un an jumatate?

Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi pentru copii
MesajScris: 19 Noi 2011, 23:08 
Neconectat

Si pe mine ma intereseaza retete pentru micut. Ii place la nebunie mancarea noastra, dar uneori, asa cum zice Oana, trebuie sa fac pentru el separat.
Alexandru inca nu a renuntat la biberonul cu gris cu lapte seara, dar sta si cu noi la masa. In seara aceasta i-am facut un peste cu legume la cuptor. Aseara a avut branza cu smantana si mamaliguta (uneori ii fac si cate un ochi moldovenesc).
Dimineata, lapte cu biscuiti sau placinta. Uneori ii dau paine prajita cu putin unt si dulceata sau 2-3 masline nesarate. Si nelipsitul biberon cu lapte.
Zoica a postat o reteta interesanta in topicul cu retete din Austria cu galuste din ficat. Tot am zis ca incerc, dar saptamana aceasta sigur fac. Va spun daca i-au placut.
Sper sa mai vina si alte mamici cu idei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Noi 2011, 23:57 
Neconectat

Nico, se vede ca sunt puiuti de moldoveni, ca si a mea iiubeste mamaliguta foarte mult. Este cam certata cu branzuca, dar daca este un pui cu smantanica si cu hrean, n-o mai opresti.
Ca venise vorba de mamaliguta, mi-am adus aminte prima ei intalnire cu aceasta delicatete. Era pe la vreo patru luni, cand incepeam sa-i introduc si mancare si cum se nimerise sa fim la masa si ca moldoveni ce suntem, intamplarea a facut sa avem si mamaliga (in realitate o facem destul de rar), mi-am zis sa incerc sa-i dau si ei putin ca se uita la noi saliva de zor si intindea manutele (ea la cinci luni a stat singura in fundulet si la noua a inceput sa mearga, nu trebuie sa va mire ca intindea mainile). I-am dat in gurita cat un nasturel, care abia se vedea din falcutele rotunjoare, si dupa cum este lesne de inteles, i-a placut foarte mult, iar acum, cand vine vorba de mamaliga, numai ce o auzi ca zice: iami, iami. Si iami a ramas.

Nu totdeauna am ascultat sfaturile pediatrei (in linii mari am incercat sa le aplic) ci de multe ori m-am ghidat dupa instinctul de mama si cred ca nu am facut rau. Am incercat sa o obisnuiesc cu de toate de mica, dar nu foarte condimentat si gras. Problema este ca in ziua de astazi copii se confrunta cu diferite forme de alergii si in ce priveste mancarea este mai bine sa fie introdusa gradual pentru a vedea daca nu sunt predispusi in aceasta directie (a mea suferea primavara din cauza polenului; in urma tratamentului sta mult mai bine), dar dupa parerea mea, este bine sa manace sanatos si din fiecare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 12:18 
Neconectat

Anca, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste sfaturile pediatrei. Noua la un moment dat ne-a prescris pentru Matei un medicament, dar farmacistele ne-au recomandat sa nu-i dam pentru ca era pentru copii mai mari. Am tot stat si m-am gandit ce sa fac si pana la urma nu i-am dat.

Cat priveste branza cu smantana, am incercat sa le dau la Radauti si amandoi intorceau capurile. Asa ca mai aman momentul cand o sa le dau. Mananca in schimb cu placere branza cu banana si biscuiti. Mamaliguta le place si lor, numai ca noi facem destul de rar. Eu le dau seara la culcare biberonul cu laptic, ai mei nu au prea agreat combinatia de lapte cu cereale seara asa incat m-am conformat.

Sper sa mai vina si alte mamici cu sugestii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 12:23 
Neconectat

Oana, eu ii dau copilului meu dimineata biberonul cu lapte si cereale, iar seara ii pun biscuiti in lapte. Daca n-ai incercat, ai putea sa o faci. Este mai satios laptele in combinatie.
Sanatate tie si puiutilor tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 21:39 
Neconectat

Ma aliniez si eu in acest topic si sa stii, Oana ca de multe ori chiar am dorit sa il deschid si eu acest topic.
La noi este asa: dimineata se bea biberonul cu lapte si biscuiti de copii fara ou, care se dizolva imediat in lapte, plus vreo 2 biscuiti de cereale furate de la tata cand mananca.
La pranz, acum, mananca la gradinita, dar am sa scriu si meniul de acolo, pe luna octombrie caci am avut hartiuta pe fiecare zi, pentru a vedea cum este organizat aici pranzul
. Seara, de obicei, mananca branzica cu morcovi fierti sau porumb fiert, dovlecei fierti, cartofi fierti sau cu mamaliga. Iar in patut, biberonul cu lapte, simplu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 21:50 
Neconectat

Alia, le-am tot dat dimineata lapte ba cu biscuiti, ba cu paine, ba chiar si cu fulgi de porumb. Mirela a mancat cu placere o perioada, acuma nu mai vrea. Cu Matei nu am probleme la mancare, cel putin deocamdata, el mananca orice ii dau.

De asta am deschis acest topic, poate mamicile trecute prin diverse peripetii legate de mancare si puiutii lor vor trece si pe aici si vor lasa sugestii.

Ralu, chiar te rog cand ai un pic de timp sa treci si acele meniuri.

Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 22:06 
Neconectat

Oana, iata meniul (in fiecare zi se adauga un fruct si paine):

Luni: lasagna, prosciutto cotto (tip sunca de Praga cred) + morcov dat prin razatoare;
Marti: orez cu sos de rosii, piept de pui cu cartofi la cuptor
Miercuri: pizza margherita, rulada de curcan cu rosii si castraveti
Joi: paste cu ulei de masline, sepii cu salata verde
Vineri: gnocchi cu sos de rosii, parjolute de vitel si bietola fiarta (frunze de sfecla nemteasca, parca asa se numesc la noi)

Luni: paste cu smantanta si prosciutto, ton cu rosii
Marti: paste cu sos de rosii, friptura de porc si morcovi prin razatoare
Miercuri: paste cu ulei de masline, branza tip cas si cartofi natur
Joi: tortellini cu sos de rosii, pui la cuptor si fasole pastai
Vineri: paste cu sos de rosii, gratar de curcan cu salata verde

Luni: paste cu ulei de masline, piept de pui cu cartofi la cuptor
Marti: gnocchi cu ragu (carne tocata cu sos de rosii), mozzarella cu salata verde
Miercuri: pizza, prosciutto cotto cu morcovi dati prin razatoare
Joi: lasagna, branza tip cas si rosii
Vineri: pilaf cu mazare, parjolute de peste cu salata verde

Atunci cand este carne la felul doi, de obicei este facut la gratar sau la cuptor sau fiarta. Nu se folosesc deloc prajeli in bucatarie.
Sper ca v-am ajutat putin.
In masura in care imi amintesc, am sa scriu si cand ma intorc de la gradinita, meniul pe zile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Noi 2011, 10:25 
Neconectat

Supa de cartofi si spanac

Pentru 2 copii:

1 ceapa mica
1 cartof
1 tulpina telina
1 mana de spanac proaspeti
1 mana de paste/taietei
branza grana
sare

Lava il sedano, pela la patata e la cipolla e tritali grossolanamente. Metti le verdure in un tegame, accendi il fuoco e lasciale per qualche minuto ad insaporire senza acqua. Dopodiché aggiungine abbastanza da coprirle completamente. Sala e lascia cuocere coperto per almeno trenta minuti. Lava accuratamente gli spinaci e tagliali a strisce larghe un cm e tuffali nel brodo di verdura insieme alla pasta. Servi con formaggio grana grattugiato e volendo un cucchiaino d'olio.

Se spala telina, se curata cartoful si ceapa si se toaca grosolan. Puneti legumele într-o tigaie, pe foc si lasati-le timp de cateva minute fara apa. Apoi adaugati apa suficienta pentru a le acoperi complet. Se sareaza si se lasa sa fiarba acoperit pentru cel putin treizeci de minute. Se spala spanacul bine, se taie in fasii de 1 cm si se adauga in supa de legume impreuna cu o mana de paste/taietei. Serviti cu branza parmezan/grana ras si o lingurita de ulei de masline.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: