Acum este 24 Iul 2026, 13:59

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 06 Noi 2011, 18:10 
Neconectat

Nume forum:1
Beatrice, il prefer pentru zilele de criza de timp sau chiar pentru retete specifice.

Pentru curatatul de intestine, va sfatuiesc sa folositi o scobitoare, este mult mai usor de manevrat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Noi 2011, 10:47 
Neconectat

Anca, arata foarte bine farfuria prezentata. Cuscus-ul este originar din Africa, mai precis din Tunisia (asa mi s-a spus, sincer nu am verificat pe net). Prima oara l-am mancat la soacra mea si il prepara in mai multe variante: cu peste, cu legume, cu melci (pe care nu-i mananc). Daca ar fi sa aleg, fara dubii aleg cel cu peste. Il cumpara uscat si il prepara ea acasa, apoi il pune pe foc intr-o oala de lut speciala cu gauri pe fund asezata peste alta oala cu apa. In acest fel cuscus-ul se fierbe in baie de aburi. Face 2-3 supe separate, una cu peste, alta cu creveti, iar uneori (nu intotdeauna) si cu alte fructe de mare. Cand se serveste, se pune in farfurie cuscus-ul, se adauga supa, iar deasupra se pune peste curatat de oase si in bucatele mici si creveti. La masa se pun separat boluri cu supa pentru cine ii place mai zemos. Te asigur ca este un deliciu. Daca te/va intereseaza as putea sa-i cer reteta, iar data viitoare cad il va face promit sa vin cu fotografii. Vin sarbatorile, cu siguranta nu va lipsi de pe masa, sper.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Noi 2011, 10:50 
Neconectat

Alia, eu ma inscriu prima la retete, par a fi un deliciu.
Le astept, cu rabdare.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 00:32 
Neconectat

Paste cu busuioc (al pesto)

Racoros si sanatos.
Ingrediente: un manunchi busuioc proaspat, 3-4 catei de usturoi, 50 grame parmezan macinat, ulei de masline, sare, pinoli (fructele de pin), cateva migdale.
Puteti sa va lipsiti de pinoli, nu stiu daca se gasesc in Romania. Deasemenea puteti sa va lipsiti si de migdale. eu am pus pentru ca le aveam deja in casa.
Se pun toate in mixer si se mixeaza bine.

Separat se fierb pastele, iar dupa ce s-au scurs se amesteca cu acesta sos de busuioc. Daca este prea solid, subtiati-l cu un pic de zeama scursa de la paste. In farfurie, deasupra puteti sa mai puneti parmezan.

Imi place pe langa acest fel de mancare sa fac cartofi prajiti sau carne la gratar. Insa de cele mai multe ori, nimic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 22:22 
Neconectat

Alia, esti o draguta.
Da stiam de pesto si candva, imi placea foarte mult, dar probabil ca am exagerat si acum zic si eu ca sotul meu, merge. Adica, daca am ocazia sa servesc o farfurie de spaghete cu pesto, o fac foarte rar sau deloc.

Eu busuiocul, il mananc cum manaca Adela rosmarinul. L-as pune si in dulciuri (stiu ca se foloseste la unele retete, dar eu am mofturici la mancare si trebuie sa stau atenta ce si cum gatesc). Dar cel mai mult imi place cu o mozzarella si cu un bun ulei de masline.

Multumim pentru reteta, Alia.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Noi 2011, 23:44 
Neconectat

Alia, eu nu ma prea dau in vant dupa acest sos, dar atunci cand e facut bine, il servesc cu placere.

Eu vin cu o reteta regionala venetiana de sezon: supa de fasole cu bietola.

Ingrediente:
o ceapa
un morcov
o bietola (postez si o imagine pentru a fi mai usor de recunoscut) de circa 1/2 kg
500 g fasole boabe (eu am folosit doua conserve cu fasole fiarta)
1 litru de supa de zarzavat facuta cu condimentul meu pentru mancaruri

Eu am folosit vasul de lut pentru prepararea acestei supe.
In cazul in care folositi fasole boabe uscata, trebuie sa o fierbeti intai.
Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in putin ulei de masline.
Se spala bietola si se taie ca pe varza.

Se adauga peste ceapa si se lasa cateva minute sa se moaie. Se adauga fasolea fiarta si cu supa de zarzavat si se mai fierbe cam 20 de minute.
Se serveste cu un pic de ulei de ulei de masline turnat direct in farfurie si cu paine prajita.

Sa va fie de bine!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Ian 2012, 15:02 
Neconectat

Cuscus de peste

O mancare care cere timp si rabdare, poate de aceea este si apreciata in aceste zone mai ales. Eu aici am vazut si mancat pentru prima oara. Cine nu l-a mancat inainte, odata gustat devine dependent de acest fel de mancare. Cel putin la mine a avut acest efect.
Soacra mea l-a facut ieri pentru pranz, iar eu n-am ratat ocazia, asa cum v-am promis.

A folosit pentru 7 persoane 1 kg si 200 grame de cuscus si vreo 2 kg si jumatate de peste.

A pregatit cuscus-ul cu o seara inainte, iar supa de peste de dimineata, in ziua cand am mancat.
Se pune un pic de apa la incalzit. Intr-un castron se pune putin cuscus, se adauga doua linguri de apa calda si se invarte cu mana usor pana cand simti ca s-a absorbit toata apa. Adaugi alte 2 linguri si tot asa. Vei vedea ca cuscus-ul incepe sa se umfle. Te opresti atunci cand esti multumita de marimea cuscus-ului. Sunt multi care-l prefera mai fin, altii mai grosolan. Se zice ca este mai gustos asa.
Continui sa faci la fel cu restul de cuscus. Am inteles ca este nevoie cam de o ora la un kg de cuscus. De aceea multi prefera sa-l pregateasca cu o zi inainte, daca este pentru pranz.

Rezultatul final este acesta. Se lasa peste noapte pe o panza, iar inainte de a-l pune pe foc se amesteca cu ceapa tocata, patrunjel tocat, piper si scortisoara.

Revin cu continuarea mai tarziu, pentru ca am pe cineva langa mine caruia ii este somnic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Ian 2012, 15:25 
Neconectat

Odata amestecat, jumatate din cantitatea de cuscus se pune intr-o oala de lut cu gauri, pe margine se pun foi de dafin si se completeaza cu restul de cuscus.
Aceasta oala de lut se pune pe foc peste o alta oala pe trei sferturi cu supa (in care ati fiert ceapa, morcov, rosii, cub de knor si ce mai aveti) pentru a da gust cuscus-ului si se fiebe in baie de aburi circa o ora, o ora si jumatate la foc potrivit.

Oalele se lipesc intre ele cu coca din apa si faina pentru a nu iesi aburul pe acolo. Se fac cateva gauri in cuscus (soacra mea a folosit o andrea) in asa fel incat sa patrundeti si gaurile oalei de lut, ca aburul sa iasa prin cuscus.

Si gaurile.

Cum spuneam, lasati la foc potrivit circa o ora si jumatate, chiar mai putin.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Ian 2012, 15:41 
Neconectat

Pentru supa de peste, aveti nevoie de ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, frunze de telina cui ii place, sare, piper si peste bineinteles.
Se caleste ceapa intr-o oala in ulei de masline, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul. Rosiile se taie fin sau mai grosolan, dupa cum va place (ale noastre erau mici si le-am taiat in jumatate) si se adauga la ceapa. Se pune apa si se fierbe. Condimentati. Pestele se pune spre sfarsit, necesita foarte putin timp pentru fiebere, cateva minunte. Odata fiert, se scoate din supa si se curata de oase. Cui ii place intreg, ramane intreg.
Eu l-am curatat si mi-a luat mult timp si rabdare, insa parca ai mai mult spor la mancat.

Peste cuscus se toarna supa strecurata cat sa-l patrunda, se acopera si se lasa inca o jumatate de ora, posibil acoperit cu o patura si la caldurica, sa se mentina cald.

In farfurie, se pune cuscus, deasupra peste, iar pe masa se pun boluri cu supa (nestrecurata insa) pentru cine ii place mai zemos. Eu mi-am pus din plin.
In combinatie se poate face o alta supa insa cu creveti, iar in farfurie, pe langa peste se pun si creveti.

Sper ca m-am facut inteleasa. Ingredientele la supa vi le-am dat fara cantitati, insa nu as sti exact cat sa va spun. Cred ca, cu cat este mai mult, cu atat este mai gustos, fara a exagera insa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Feb 2012, 15:34 
Neconectat

Alia, e o munca titanica, dar sunt sigura ca gustul final este delicios. Felicitari soacrei tale pentru rabdare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: