|
Dalina, iti multumesc pentru imbarbatare. Iti doresc ca in casa ta sa fie numai bine si sanatate multa Rianei. Nu fii suparata pe ce ti s-a intamplat marti. Ce nu ne doboara, ne face mai puternici. Marina, de cand ma stiu ma tot incearca Domnul (tot asa cum ai patit si tu), dar daca o face, sunt convinsa ca El crede ca pot sa duc toate. Ai observat ca in fiecare familie exista o astfel de persoana care trebuie sa le duca pe toate, din diverse motive? El, in iubirea Lui pentru fiecare stie mai bine cum trebuie sa decurga lucrurile. Ovidia, imi faceam griji pentru tine, nu stiam ce s-a intamplat de nu te mai vedeam la ghergheful de la Cina. Ma bucur ca era vorba numai de cartela. Adela, asa sa fie si la tine. Rodi, multumesc de tratatia cu cafea, iar sendvisurile cu gargarite cred ca sunt o bunatate. Scuze pentru multumirile intarziate. Tina, mi-e drag geamul balconului tau. Rralluca, sa fie sanatate si in casa ta. Lenuta, si mie imi place usturoiul. M-ai dat gata cu bors de peste, peste prajit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Sambata acesta va fi meniul si la noi, cu siguranta. Nuti, ma bucur sa te revad. Iulia, si mie imi vine sa zambesc acum. Dar si de degetul acela si de urmatoarea avertizare pe care a primit-o Bicu. Sa ti-o povestesc. La mine este locul unde poposesc cei din satul meu cand au nevoie de un sfat, de sugerat un medic pentru o boala de a lor, de inscris un copil la scoala. Acum, de cand cu vremea aceasta, au stat pe la mine cate o zi sau/si noapte tot felul de cumetri, fini, nasi (toti inruditi prin parintii lor cu parintii mei). I-am gazduit pe canapeaua din bucatarie, i-am ospatat, i-am pus sa se imbaieze ca sa se incalzeasca si sa-si faca efectul leacurile mele babesti. Printre ele si o cumatra la vreo 40 de ani care era cam timida, ca in casa erau si doi barbati. Am tot vazut-o ca se mosmondeste la baie si dupa ea dispare hartia igienica de acolo, dar sa-mi imaginez ca biata de ea avea hemoragie de la un fibrom plus o raceala, nici prin cap nu imi trecea. Hartia igienica functiona pe post de tampon. Unde mai pui ca era constipata de vreo 4 zile si luni dimineata (dupa ce a plecat cuscrul) a cazut din picioare in fata baii si s-a umplut totul de sange si caca. Iti dai seama ca am chemat ambulanta, iar Bicu facea semne ca i se strange inima de scarba a ceea ce vedea pe jos. Am ridicat aratatorul si i-am zis sa se calmeze ca asa a fost si la mama lui cand o ingrijeam eu, si nu o data. A mutit si a plecat la spital dupa cumatra pe care o curatasem si o oblojisem eu pana a venit ambulanta. Eu am ramas sa curat casa, sa spal, sa aerisesc. Cum cainii cuscrului sunt la mine, pana am terminat curatenia, i-am inchis in camera in care doarme cuscrul si ei, drept represalii au ros papucii lui Bicu. In seara aceea, cuscru a invatat sa mearga cu papucii mei prin casa, iar Bicu m-a rugat sa nu ii mai spun niciodata lucruri urate despre mama lui. Dragul de el, pentru el mama lui este sacra si-l cred ca il doare, dar pe moment nu m-am putut controla. In fond, si eu puteam sa fiu ca necajita aceea de femeie, intr-o situatie similara. Cumatra este inca in spital (este spre bine acum) si la fel si cuscra. Maine va fi transferata la Bucuresti. Starea ei este stationara si cuscru se perpeleste. Iti doresc sa nu mai ai parte de neplaceri (ca cea cu masina), sa se rezolve repede, sa te faci repede sanatoasa, iar iarna sa plece de la voi. Ralu, esti toata numai suflet. Nu ma mira implicarea ta in activitatile comunitatii la cum te cunosc. Ma bucur ca Dario a facut cunostinta cu zapada, anul acesta. Alia, ma bucur sa te revad si sa stii ca o sa te vizitez si la Jurnal de nunta. Alinus, dupa ce am vazut ceaiul tau, mi-am scos cestile de sticla ca sa le folosesc la ceai, la bucatarie. Iunia, cumplita mai este casa inghetata. Ieri am fost la tara si nu mai pot de oase. Am ajutat si la zapada, am incalzit casa (care pare tot rece), am infatat asternuturile, am facut ceva de mancare, ca avem niste fini care nu au unde sa stea. Li s-a prabusit acoperisul din cauza zapezii, iar cum casa scartie din toate incheieturile. Fina a ramas la mine, la tara, iar finul s-a dus sa aduca animalele. Nico, iti multumesc de gand frumos si de setul cu gargarite. Oana, sa dea Domnul sa se inmoaie iarna. Trimit pupici pe manute duo-ului tau de poveste. Camelia, mi-a facut bine culoarea, aroma si parfumul. Gina, m-ai lasat cu gura cascata referitor la modul tau pozitiv de gandire. Te felicit. Lori, sanatate multa printesei tale si o mai asteptam sa bucatareasca cu noi. Suntem cu ochii pe voi. Cred ca trebuie sa ma ascund, sa nu imi vada sortul din fata, acum cand scriu la computer. Doina, iti doresc sanatate si putere de a lupta pentru necuvantatoare. Roza, tot roza. Daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Asa ne zambea si Laura. Lena, un dar tare potrivit pentru o Rigoare-Ratacita-in-Poezie. Sa va tina Domnul in iubire mereu.
Ma doare inima de toti amaratii aceia de la tara de sub nameti. Le-au murit animalele, casele stau sa se prabuseasca peste ei, nu au lemne suficiente si nici lumina electrica si sunt cotropiti de zapada. Ma asez in locul lor si ma doare inima de ceea ce simt.
Mi-am propus sa va dau raportul acum, ca de maine am si mai multe de facut. De intrat in gradina, intru in fiecare seara, dar mai nou sunt la concurenta cu Bicu care s-a gandit sa il ajute pe cuscru cu actele, asa ca butoneaza toata ziua si noaptea pe computer. Cred ca a devenit dependent.
Va imbratisez cu drag pe toate si va doresc o iarna usoara.
_________________ Bica - Bunica-de-Gargarita
|