Acum este 16 Apr 2026, 05:37

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 153  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2013
MesajScris: 05 Ian 2013, 16:03 
Neconectat

Nume forum:1
Micutului ce s-a nascut acum cateva zile, eu o sa ii aduc armoniile nemuritoare ale muzicii ca sa ne mangaie clipele vietii si sa ne faca mai buni.
Nu m-am putut abtine sa nu aduc si o cafeluta. Pentru voi toate:

Nu ma jeli,
nu sunt un mit,
sunt doar un inger fericit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Ian 2013, 20:42 
Neconectat

Dragele mele, Gargarite, este primul an in care simt ca intru intr-o cafenea care este dupa sufletul nostru.
Multumesc Monica pentru ceremonia ceaiului, pentru cele 100 de multumiri si pentru minunea pe care ne-ai dat-o in grija. Multumesc cu tot dragul.

Intrucat eu sunt inca cu minunile mele, in jurul meu, ma rezum in a multumi pentru ca o companie aviatica a avut probleme si astfel copiii mei nu aveau cum sa mai ajunga in Australia, in aceasta saptamana.
Multumesc copiilor mei ca au ales sa plece cu o saptamana intarziere, ceea ce inseamna ca inima mea sta sa plesneasca de fericire.
Am 1000 de alte motive pentru care sa multumesc pentru ceea ce mi s-a intamplat in ultimul timp, dar mai am timp doar sa va spun ca va multumesc voua, prietene dragi, ca va gasesc aici, in gradina noastra, pline de energii noi.
Va imbratisez pe toate si pe fiecare in parte.

Pruncului de numai 5 zile, ii doresc sa fie lumina din candela inimilor noastre si sa ne ajute ca nepotii si copiii nostri sa urmeaze lumina din noi.

Bica, ipse magister dixit*.
Iti multumesc.

* Pentru cine nu stie, scolasticii, in lipsă de alte argumente, recurgeau in discuțiile lor la autoritatea neconditionata a magistrului lor Aristotel si i.m.d. este o expresie consacrata in acest sens.
In cazul de fata am investit-o pe Bica in functia de magistru.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Ian 2013, 20:55 
Neconectat

Buna seara, dragele mele. Vin si eu alaturi de voi la un ceiut. Noi suntem in convalescenta. Ieri, sotul meu si-a vazut copiii, prima data dupa ce a plecat. A fost un fiasco total, nu pentru ca nu ar iubi copiii, dar Mihaita a facut o criza destul de urata, si-a rugat amandoi bunicii (parintii sotului) sa vorbeasca cu tatal lui si sa-l convinga sa vina acasa. Toata familia lui este repliata in jurul copiilor, deci implicit a mea, au incercat sa vorbeasca cu el, dar s-au lovit de un zid de tacere si incapatanare. Hotararea lui este luata, si-a ales amanta in locul copiilor. Asa ca, eu si copiii vom lua o pauza din a-l vedea si auzi in vreun fel, sa ne refacem si sa ne obisnuim cu ideea ca el nu mai face parte din vietile noastre. Curios este faptul ca nu si-a luat inca nici o haina de acasa.
Bicuta, ma bucur pentru fericirea ta. Iti doresc sa fii mereu fericita ca acum.

Va imbratisez pe toate cu mult drag.
Monica, imbratisarile sunt si pentru tine, care ai un suflet asa de mare.

Ioana, eu am si baiat si fata si am fost langa fiecare cand au fost prima oara raniti din iubire.
Baiatul meu a avut un moment de cumpana cand mi-a explicat ca nu mai suporta tirania tinerei de langa el, posesiva si obsesiva fata de fiinta lui. Explicatia lui: Iubirea nu inseamna lipsa de respect fata de cel care este langa tine. Daca vrea sa raman langa ea, trebuie sa invete sa ma respecte ca persoana ce merge langa ea si nu dupa ea.
Fetitei i-am cerut indurare pentru tanarul ce era langa ea, dar raspunsul a fost cam in aceeasi tonalitate: Cine ma iubeste trebuie sa se ridice la inaltimea aspiratiilor mele, sa mi le accepte, asa cum le accept si eu pe ale lui si eventual, sa ma inspire.

Am suferit pentru cei ce au stat langa pruncii mei o perioada din viata lor, dar datoria mea de mama a fost sa raman langa copiii mei si sa ii sustin pana s-au vindecat. Si s-au vindecat greu.

Asemenea mamelor din casa ta, iti raman alaturi, ingrijorata si totusi impacata cu gandul ca numai timpul le rezolva pe toate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 08:39 
Neconectat

Buna dimineata, frumoase gargarite.
Buna dimineata, Monica.
Va invit sa savuram impreuna o delicioasa cafeluta.

Iar apoi sa mergem sa luam aghiazma sfanta si Bunul Dumnezeu sa isi reverse harul asupra noastra prin botezul Sau.

Ioana, o calda imbratisare pentru tine si multi pupici pupaciosi pentru printii tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 12:12 
Neconectat

Buna ziua.

Cafeneaua este goluta.
Aduc si eu ceva si fug la oalele de mancare.
Va pup si va imbratisez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 14:46 
Neconectat

Bine v-am gasit Monica, gargarite harnicute.
Ce de bunatati la cafenea.
Bica draga ma bucur ca poti sa mai stai cu copii inca o saptamana.
Lenuta ce mancare buna faci astazi?
Eu suplimentez cu un ceiut si ceva dulce.

Va pup si o duminica frumoasa in continuare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 15:49 
Neconectat

Bica, ma bucur sa te revad si sa mai invat ceva de la tine. Eu iti multumesc.
Ioana, un barbat care nu isi ia hainele de acasa, arata ce turmentata este inima lui. Nu iti spun ca sa iti aduc false sperante, ci ca sa intelegi ca fiecare are nevoie de un timp al lui. Tu, sa reintri in normal, iar el ca sa isi faca o balanta a inimii.
Oprita Adelina-Maria scrie:
Iar apoi sa mergem sa luam aghiazma sfanta si Bunul Dumnezeu sa isi reverse harul asupra noastra prin botezul Sau.
Adelina, la aghiazma trebuie sa mergem cu inima smerita (fara orgolii) si iata de ce: Hristos ii cere lui Ioan sa-L boteze, iar acesta, dupa o impotrivire de adanca smerenie, primeste sa-L boteze, dupa randuiala lui. Dupa botezul lui Hristos cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste Iisus, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17). Astfel, botezul primit de Hristos are si un alt scop: Epifania - aratarea Sfintei Treimi - moment in care El avea sa fie descoperit lui Ioan si, prin acesta, lui Israel, ca Fiului lui Dumnezeu si ca Mesia.
[...] Hristos se afunda in Iordan si Duhul pogoara peste ape. A tre­buit sa se scufunde Fiul in firea omeneasca si prin ea in apa, pen­tru ca noi, scufundandu-ne in apa, sa ne inaltam spre viata Sa dumnezeiasca in Duhul Lui cel Sfant. In Cuvan­tul intrupat, apa si Duhul se unesc din nou.

Sper ca vorbele mele sa nu te innegure, ca nu au alt rost decat sa iti spuna ca cel mai bine in astfel de zile, dupa un ajunat (post negru), nu putem sa mergem pe un drum ascetic decat daca urmam pilda sfintilor carora ne inchinam.
Fie ca sfanta apa de astazi sa ne pazeasca si casa si inima, dar si pe pruncul incredintat de Monica.
Lenuta, pe la noi a nins inainte de Marea Aghiasma si nu a fost usor sa ma intorc in gradina noastra.
Rralluca, dupa obiceiul ramas de la stabunii mei, ieri am facut un bors de fasole alba in care am fiert urechiuese (un fel de coltunasi), dar in rest astazi este o masa la fel de bogata ca cea de Craciun.

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 17:36 
Neconectat

Geta, cuvintele tale mi-au facut mult bine.
Am fost cu sufletul smerit si am luat Sfanta Aghiazma si tot cu sufletul smerit vin sa imi cer scuze pentru tot ce am cauzat.
Stiu ca am cateodata orgoliul mai mare decat mine si promit ca in acest an sa incerc sa indrept acest lucru. Sa invat sa iubesc aproapele, sa zambesc cand el zambeste si sa ma bucur de cele mai minuscule lucruri. Cum cineva mi-a zis si mi-a promis si o bataie, poate inca sunt fata lui tata rasfatata.
Daca puteti sa ma iertati pentru ca am stricat linistea acestui forum, daca nu o sa astept sa o faceti, cu gandul ca sunt un copil nechibzuit care uita ca nu mereu are dreptate.
Monica, gargarite TTT, va rog sa ma iertati pentru ca am stricat frumusetea acestui loc si linistea lui.
Frumoasele gradinii, va spun printre lacrimi ca nu vreau sa va pierd prietenia.

Adelina, iti reamintesc citatul pe care ti l-am atribuit cand ai intrat in gradina: Prietenia este tipul de dragoste pe care ne închipuim că o trăiesc îngerii.
Adaug doar Asa sa fie!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 18:42 
Neconectat
Site Admin

Dragele mele, gargarite,

Apropos de cererea Adelinei, ma indoiesc ca primul impuls va fi acela de iertare (si chiar mi-ar displace ipocrizia afisata de dragul linistii, dar si sentimentul ca poti ridica primul piatra, ca, deh, acum este la indemana) asa ca am o poveste pentru voi si un posibil exercitiu.

Eu si inca un suflet drag mie, avem niste cuvinte de taina in putinele mailuri pe care le schimbam peste an.
Odata, am avut ragazul sa facem impreuna un curs despre recunostiinta (sursa, tot cultura japoneza). Cursul respectiv poarta numele Carbunele aprins. Esenta cursului este despre relatiile dificile din viata noastra.

Pentru multi viata continua sa fie o problema datorita existentei unor relatii dificile, nevindecate, cu anumite persoane. Buddha spunea cu sute de ani in urma: "a tine manie este ca si cum ai apuca cu mana goala niste carbuni incinsi cu intentia de a-i arunca spre cineva; in final tot tu esti cel ranit".
In exercitiu ni se cere sa ne amintim de cineva pe care ne este greu sa-l iertam, sa ne amintim o relatie dificila si sa cautam partea buna a relatiei. Chiar daca persoana respectiva nu este langa noi, in gandul nostru noi putem sa o aducem aproape ca sa vindecam in noi insine ceea ce este ranit. Daca putem gasi 10 motive de recunostinta pentru ceea ce a insemnat relatia respectiva, dincolo de aspectele dificile, putem considera ca am facut un pas inainte. Aici pot intra fosti parteneri de viata, parinti, colegi sau prieteni pentru care avem sentimente neplacute. Luand in fiecare zi la rand cate o persoana care a lasat rani in amintirea noastra, putem, cu ajutorul recunostintei, sa vindecam ceea ce nu am permis pana acum sa se vindece, eliberand constiinta noastra pentru mai multa bucurie.

Iata primul meu exercitiu la lectia Carbunele aprins (am copiat mailul aici pentru voi).

A fost nevoie de o perioada de cativa ani ca sa inteleg cat de cumplite sunt pentru mine relatiile nevindecate din viata mea.
O persoana apropiata mi-a gresit atat de mult incat nu am putut sa o iert ani la rand. Ori de cate ori imi aminteam de greseala ei, mi se rasucea un cutit fierbinte in inima. Aveam o stare de nemultumire constanta si simteam cum ma otravesc ori de cate ori imi aminteam intamplarea.
Intr-o seara m-am gandit ca nici eu nu am fost perfecta in relatiile cu alte persoane si ca este posibil sa fi starnit si eu astfel de resentimente in inima lor.
Nu stiu cine mi-a adus acest gand. Eu il banuiesc pe ingerul meu pazitor. Incepand din acea seara, mi-am inceput cererea de ajutor. Incetul cu incetul exersand, am descoperit ca incep sa ma vindec si ca pot acorda iertarea.

10 motive de recunostiinta pentru ea intrucat:
1. iubeste animalele;
2. m-a invatat ce inseamna sa fii luptator pe un taram strain;
3. s-a luptat sa ma ajute intr-o anume situatie, cand eu nu puteam sa ajung acolo;
4. este o pilda pentru mine in ceea ce priveste grija pentru sanatate;
5. mi-a aratat ca pedanteria nu trebuie sa fie o cutuma;
6. mi-a demonstrat ca detasarea de o situatie este adeseori benefica;
7. atasamentul nu permite dezvoltarea liberului arbitru pentru cei din jurul nostru;
8. lucrurile simple aduc bucurii;
9. masurile rapide (primul impuls) sunt benefice;
10. Gemenii sunt duali prin chiar firea lor si trebuie sa ii acceptam asa cum sunt.

Cam asa arata unul din exercitiile mele pentru a evita sa arunc un carbune aprins in cineva.
Eu va doresc sa aveti cat mai putine motive ca sa faceti acest exercitiu.

Cu o calda imbratisare,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2013, 19:47 
Neconectat

Adelina, iti multumesc ca nu te-ai suparat.

Ioana, uite un link: https://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=9765

Monica, multumesc pentru curs.

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 153  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: