Acum este 28 Mar 2024, 14:19

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 12 tehnici de relaxare pentru eliminarea depresiei de toamna
MesajScris: 28 Oct 2013, 09:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 04 Apr 2005, 05:56
Mesaje: 554
Nume forum:1
Pentru ca traim intr-o epoca a vitezei, organismul nostru este supus tot timpul factorilor de stres. Majoritatea dintre noi am uitat sa relationam cu natura si cu cei din jur. Mergem pe strada grabiti privind doar inainte si consideram relaxare privitul la televizor, cititul unei carti sau iesirea la un gratar cu prietenii.
Relaxarea nu se limiteaza doar la starea de somn, ea implica si diverse activitati asa zise pasive, cand trebuie sa ne golim mintea de ganduri si griji.
Mai jos aveti o lista cu o serie de tehnici simple de relaxare.

1 - Cand mergeti pe strada cautati sa interactionati cu mediul inconjurator. Priviti copacii, priviti cerul, inspirati aerul, constientizati pamantul pe care calcati, faceti efortul sa simtiti razele mangaietaoare ale Soarelui sau ale Lunii. Asezati-va pe o banca - indiferent ca aceasta se afla intr-un parc sau pe marginea drumului si dati frau starii de visare. Obisnuiti-va sa multumiti si sa salutati pamantul si cerul de cum iesiti din casa.

2 - Asculatati cat mai des cu putinta muzica clasica sau de relaxare. Recomandat este sa o faceti la casti (daca ascultati de pe internet) sau direct de pe un aparat clasic (pick-up, radiocasetofon, CD-player etc.). In timp ce ascultati muzica inchideti ochii si incercati sa "absorbiti" sunetele, simtind in acelasi timp cum acestea va patrund in chakre (centrii energetici) si cum ele vibreaza.

3 - Obisnuiti-va cu aromele. Ardeti conuri sau betisoare parfumate sau uleiuri esentiale in lampi speciale de aromaterapie. Evitati dispozitiele de purificarea aerului din comert, precum spray-uri, cele care se baga in priza si emit constant sau cele cu puff. Acestea contin chimicale si va perturba aura energetica.

4 - Faceti miscare statica. Stati pe canapea sau in picioare si fara sa va batzaiti, executati o gimnastica lenta pe ritmurile muzicii de relaxare. Iar in timp ce stati la televizor, executati manevre de presopunctura in palme, talpi sau un masaj capilar energetic. Prin manevrele descrise la acest punct va veti detensiona musculatura si va veti debloca anumite meridiane energetice.

5 - Atrageti energiile pozitive, facand afirmatii cu voce tare. Exemple: "Astazi am o zi minunata", "Viata imi ofera tot ce ii cer". "Sunt o persoana minunata" etc.

6 - Desi nu este o tehnica de relaxare, atunci cand iesiti din casa protejati-va energetic. Metode sunt destule, insa eu aplic iata una simpla si rapida. Imaginati-va ca in fata, in spatele, in stanga si in dreapta voastra se afla cate o oglinda care respinge energiile celor din jur si care va protejeaza. Iar deasupra capului vostru imaginati-va varful unei piramide din sticla.

7 - Faceti pauza verbala. Cel putin o data la doua saptamani cautati sa nu vorbiti cateva ore. In felul acesta va conservati energia.

8 - De cate ori aveti ocazia mergeti desculti pe pamant, pe iarba. Lasati ca energiile voastre sa vina in contact direct cu energiile pamantului. In plus, veti beneficia si de o presupunctura a talpilor.

9 - Stati seara in cada cu apa calda in care ati pus sare de baie (sau simpla sare marina), plante, flori sau cateva picaturi de uleiuri eterice. Lungiti-va in cada, inchideti ochii si relaxati-va mintea. Pentru a indeparta energiile negative puteti lasa aprinsa si o lumanare pe perioada cat faceti baie. Totodata, va puteti purifica trupul prin frecarea lui cu menta verde, dupa care va clatiti cu apa simpla.

10 - Apelati din cand in cand la un maseur specializat pentru a va face un masaj de relaxare. Muschii se vor detensiona, sangele va v-a fi pus in miscare, iar stresul se va elimina.

11 - Mergeti in parc si lipiti-va spatele de un copac. Stati circa 5 minute, dupa care imbratisati-l. Dar mai intai cereti copacului sa va dea din energia lui, iar la final multumiti.

12 - Cand ploua nu va grabiti sa deschideti umbrela. Mergeti prin ploaie, caci astfel va veti debarasa de ionii pozitivi acumulati.

_________________
Gargarita-Vraciul-Gradinii


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania