Acum este 01 Iun 2026, 04:30

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 310 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce mai cititi?
MesajScris: 09 Oct 2013, 12:45 
Neconectat

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Dec 2013, 20:52 
Neconectat

Astazi am recitit, Invitatia la vals, a lui Mihail Drumes.
Lenuta, ai reusit sa citesti Fluturi? Ma gandeam sa o cumpar si vroiam sa stiu opinia ta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Dec 2013, 22:50 
Neconectat

Imi era interesant sa vad ce ati citit sau inca mai cititi.
Si mie imi place sa citesc, dar vreau sa va povestesc cum a inceput totul. Inca de la liceu am avut liste intregi de lucrari care trebuiau citite. Cum aveam o profesoara severa chiar trebuia si nu ne jucam cu rezumate, caci asa nu mergea. Pe atunci nu puteam gasi toate operele, iar la acelea pe care le gaseam eram mai multe persoane asa ca nu puteam sa tinem mult o carte. Totul era in graba. Anii au trecut si am ajuns la facultatea de limbi straine. Din nou liste, carti, autori. Aici insa situatia s-a schimbat. Aveam acces la carti, dar nu mai aveam timp caci lectura nu interesa pe nimeni cand o faci, analizam lucarile, faceam comentarii, caracterizare de personaje etc. Dupa ce am absolvit si facultatea mi-am promis ca voi citi lucrarile pe care nu am reusit sa le citesc. Sunt carti recomandate chiar daca unele sunt mai greu de citit. Nu regret ceea ce am citit pana acum. Va recomand si voua Anna Karenina de Lev Tolstoi, Mizerabilii, Notre Dame de Paris de Victor Hugo, Idiotul de Dostoievski.
O sa iau in considerare si propunerile voastre si sunt sigura ca pe unele le-ati citit deja.
O sa revin si cu alte titluri ca sa nu va obosesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Dec 2013, 23:24 
Neconectat

De fiecare data cand deschid acest topic ma apuca pofta de citit. Din pacate, timpul nu imi permite sa ma delectez cu o carte buna. Nu pot decat sa sper la zile libere cu ore intregi dedicate unei carti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 31 Dec 2013, 11:56 
Neconectat

Oksanna, am citit si eu Idiotul si am fost impresionata. A fost prima carte pe care am citit-o de Dostoievski. Am mai citit Crima si pedeapsa pe care o consider cea mai buna carte pe care am lecturat-o pana acum. V-o recomand tuturor.
Din pacate nu pot sa citesc tot ce imi doresc deoarece am de invatat pentru scoala, bac si admitere, fiind in ultimul an este un pic mai greu, dar mi-am propus ca dupa admitere sa citesc Mizerabilii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Ian 2014, 12:38 
Neconectat

Gela, daca iti place sa citesti atunci o sa ai timp, iar acum ofera prioritate invataturii.
Eu am Crima si pedeapsa in varianta engleza. Am inceput-o, dar nu am citit decat cateva capitole. Trebuie neaparat s-o citesc.
Cu siguranta o sa-ti placa si Mizerabilii.
Succes la bac si la admitere!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Ian 2014, 12:55 
Neconectat

Multumesc, Oksanna! Dupa ce termini de citit cartea, as vrea sa-mi spui parerea ta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Ian 2014, 13:14 
Neconectat

Eu am patit ceva similar cu Padurea spanzuratilor de Liviu Rebreanu. In romana nu am reusit sa o citesc, nu stiu de ce, parca nu mi se lipea de degete. La un moment dat, cineva mi-a imprumutat-o tradusa in franceza. Nici nu va puteti inchipui cum am devorat-o - dar asta a fost acum multi-multi ani.

Acum chiar nu mai citesc nimic, vazusem la ai mei seria cartilor de Dan Brown, dar nu am luat nimic. Am citit de el Simbolul pierdut cel mai recent si m-a prins; iar mai demult Codul lui Da Vinci, care iarasi mi s-a parut o carte interesanta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Ian 2014, 13:29 
Neconectat

Gela, o sa vin aici neaparat si o sa imi spun parerea. Poate asa o sa fiu mai motivata.
Oana, si eu am citit Padurea spanzuratilor, dar asta a fost la liceu. Atunci trebuia citita. Oricum mi-a placut. Lasa ca o sa ai si perioade cand o sa vrei sa citesti si nu o sa te poti opri.
Insa Fratii Jderi, daca o stie cineva, a trebuit sa o citesc intr-o saptamana. La acea perioada nu prea imi placea , dar cum trebuia sa ii dau cartea unei colege si prietene imi impuneam ca in fiecare zi sa citesc cate 100 de pagini. In jur de 700 de pagini avea. Si este atat de greu sa citesti cand nu iti place. Acum am libertatea de a alege ce citesc si asta imi place cel mai mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Ian 2014, 14:39 
Neconectat

Oksanna, eu am citit Fratii Jderi in 3 zile. Mi-a placut enorm de mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 310 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: