Acum este 29 Apr 2026, 15:47

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 71  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Evanghelia zilei
MesajScris: 03 Ian 2021, 13:04 
Neconectat

Nume forum:1
Evanghelia zilei
Duminica, 3 ianuarie 2021
Ioan XX, 11-18
Luca XVIII, 18-27

Ioan XX, 11-18
Iar Maria statea afara langa mormant plangand. Si pe cand plangea, s-a aplecat spre mormant.
Si a vazut doi ingeri in vesminte albe sezand, unul catre cap si altul catre picioare, unde zacuse trupul lui Iisus.
Si aceia i-au zis: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea le-a zis: Ca au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus.
Zicand acestea, ea s-a intors cu fata si a vazut pe Iisus stand, dar nu stia ca este Iisus.
Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea, crezand ca este gradinarul, I-a zis: Doamne, daca Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus si eu Il voi ridica.
Iisus i-a zis: Maria! Intorcandu-se, aceea I-a zis evreieste: Rabuni! (adica, Invatatorule)
Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune: Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru.
Si a venit Maria Magdalena vestind ucenicilor ca a vazut pe Domnul si acestea i-a zis ei.

Luca XVIII, 18-27
Si L-a intrebat un dregator, zicand: Bunule Invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci?
Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Ma numesti bun? Nimeni nu este bun, decat unul Dumnezeu.
Stii poruncile: Sa nu savarsesti adulter, sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, cinsteste pe tatal tau si pe mama ta.
Iar el a zis: Toate acestea le-am pazit din tineretile mele.
Auzind Iisus i-a zis: Inca una iti lipseste: Vinde toate cate ai si le imparte saracilor si vei avea comoara in ceruri; si vino de urmeaza Mie.
Iar el, auzind acestea, s-a intristat, caci era foarte bogat.
Si vazandu-l intristat, Iisus a zis: Cat de greu vor intra cei ce au averi in imparatia lui Dumnezeu!
Ca mai lesne este a trece camila prin urechile acului decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu.
Zis-au cei ce ascultau: Si cine poate sa se mantuiasca?
Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Ian 2021, 13:54 
Neconectat

Wow, ce tipic ai redeschis Sonia! Eu acum îl văd pentru prima dată, în 2012 a fost un an dificil pentru mine și nu prea aveam timp sa citesc pe forum. Mă bucur că l-am descoperit acum și cum nici eu nu am reusit sa citesc Biblia, în această vară am început să ascult Biblia audio, Vechiul testament. Te voi urmări si pe tine cu drag!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Ian 2021, 15:17 
Neconectat

Antoaneta, Evanghelia zilei si Sinaxarul sunt topicele mele de suflet si ma bucur tare mult ca am putut sa le "readuc la viata" si ca sunt de folos.
Intre timp am reusit si am citit Noul Testament si vreau sa iti zic ca, ori de cate ori sunt tulburata si am nevoie de liniste sufleteasca, citesc din aceasta carte minunata.

Pupici dulci,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Ian 2021, 12:47 
Neconectat

Evanghelia zilei
Luni, 4 ianuarie 2021
Marcu IX, 42-50
Marcu X, 1-2

Marcu IX, 42-50
Si cine va sminti pe unul din acestia mici, care cred in Mine, mai bine i-ar fi lui daca si-ar lega de gat o piatra de moara si sa fie aruncat in mare.
Si de te sminteste mana ta, tai-o ca mai bine iti este sa intri ciung in viata, decat, amandoua mainile avand, sa te duci in gheena, in focul cel nestins.
Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.
Si de te sminteste piciorul tau, taie-l, ca mai bine iti este tie sa intri fara un picior in viata, decat avand amandoua picioarele sa fii azvarlit in gheena, in focul cel nestins,
Si de te sminteste ochiul tau, scoate-l, ca mai bine iti este tie cu un singur ochi in imparatia lui Dumnezeu, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.
Caci fiecare (om) va fi sarat cu foc, dupa cum orice jertfa va fi sarata cu sare.
Buna este sarea; daca insa sarea isi pierde puterea, cu ce o veti drege? Aveti sare intru voi si traiti in pace unii cu altii.

Marcu X, 1-2
Si sculandu-Se de acolo, a venit in hotarele Iudeii, de cealalta parte a Iordanului, si multimile s-au adunat iarasi la El si iarasi le invata, dupa cum obisnuia.
Si apropiindu-se fariseii, Il intrebau, ispitindu-L, daca este ingaduit unui barbat sa-si lase femeia.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Ian 2021, 13:29 
Neconectat

Bine ai revenit Sonia si multe multumiri pentru tot ce postezi aici si la Sinaxar.
Dumnezeu sa te ajute!

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Ian 2021, 20:52 
Neconectat

Geta, Doamne ajuta!

Pupici dulci,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Ian 2021, 20:53 
Neconectat

Evanghelia zilei
Marti, 5 ianuarie 2021
Marcu X, 2-12

Si apropiindu-se fariseii, Il intrebau, ispitindu-L, daca este ingaduit unui barbat sa-si lase femeia.
Iar El, raspunzand, le-a zis: Ce v-a poruncit voua Moise?
Iar ei au zis: Moise a dat voie sa-i scrie carte de despartire si sa o lase.
Si raspunzand, Iisus le-a zis: Pentru invartosarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
Dar de la inceputul fapturii, barbat si femeie i-a facut Dumnezeu.
De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa.
Si vor fi amandoi un trup; asa ca nu mai sunt doi, ci un trup.
Deci ceea ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu mai desparta.
Dar in casa ucenicii L-au intrebat iarasi despre aceasta.
Si El le-a zis: Oricine va lasa pe femeia sa si va lua alta, savarseste adulter cu ea.
Iar femeia, de-si va lasa barbatul ei si se va marita cu altul, savarseste adulter.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2021, 11:29 
Neconectat

Evanghelia zilei
Miercuri, 6 ianuarie 2021
Marcu X, 2-12

Iar El, raspunzand, le-a zis: Ce v-a poruncit voua Moise?
Iar ei au zis: Moise a dat voie sa-i scrie carte de despartire si sa o lase.
Si raspunzand, Iisus le-a zis: Pentru invartosarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
Dar de la inceputul fapturii, barbat si femeie i-a facut Dumnezeu.
De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa.
Si vor fi amandoi un trup; asa ca nu mai sunt doi, ci un trup.
Deci ceea ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu mai desparta.
Dar in casa ucenicii L-au intrebat iarasi despre aceasta.
Si El le-a zis: Oricine va lasa pe femeia sa si va lua alta, savarseste adulter cu ea.
Iar femeia, de-si va lasa barbatul ei si se va marita cu altul, savarseste adulter.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Ian 2021, 14:22 
Neconectat

Draga Sonia si eu iti multumesc pentru acest topic.
Este ca o gura de oxigen pur pentru mine.
Te imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Ian 2021, 11:28 
Neconectat

Evanghelia zilei
Joi, 7 ianuarie 2021
Marcu X, 17-27

Si cand iesea El in drum, alergand la El unul si ingenunchind inaintea Lui, Il intreba: Invatatorule bun, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Iar Iisus i-a raspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decat unul Dumnezeu.
Stii poruncile: Sa nu ucizi, sa nu savarsesti adulter, sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, sa nu inseli pe nimeni, cinsteste pe tatal tau si pe mama ta.
Iar el I-a zis: Invatatorule, acestea toate le-am pazit din tineretile mele.
Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru iti mai lipseste: Mergi, vinde tot ce ai, da saracilor si vei avea comoara in cer; si apoi, luand crucea, vino si urmeaza Mie.
Dar el, intristandu-se de cuvantul acesta, a plecat mahnit, caci avea multe bogatii.
Si Iisus, uitandu-Se in jur, a zis catre ucenicii Sai: Cat de greu vor intra bogatii in imparatia lui Dumnezeu!
Iar ucenicii erau uimiti de cuvintele Lui. Dar Iisus, raspunzand iarasi, le-a zis: Fiilor, cat de greu este celor ce se incred in bogatii sa intre in imparatia lui Dumnezeu!
Mai lesne este camilei sa treaca prin urechile acului, decat bogatului sa intre in imparatia lui Dumnezeu.
Iar ei, mai mult uimindu-se, ziceau unii catre altii: Si cine poate sa se mantuiasca?
Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni lucrul e cu neputinta, dar nu la Dumnezeu. Caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 71  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: