Dragi gargarite, a venit timpul sa va arat si eu colectia mea.
Dar, mai intai, sa va povestesc despre intalnirea mea cu goblenul si molipsirea de acest "virus" aducator de frumos.
Acum vreo 14-15 ani cateva dintre colegele mele de serviciu coseau goblen si puneau mare pasiune in ceea ce faceau. Eu le-am privit, am zis ca este frumos ceea ce fac, dar ca nu am rabdarea necesara pentru un astfel de lucru migalos.
Apoi le-am vazut pe nepoatele mele (fiicele fratelui meu), abia trecute de 10 ani, cosand cu asa o pasiune ca am zis ca trebuie sa incerc si eu.
Si asa am cumparat un goblen pictat pe care am inceput sa-l cos. Din nefericire, s-a terminat ata de fond si nici in ziua de azi nu l-am terminat.
Apoi, nici nu mai stiu cum, am primit o oferta de la o oarecare firma ce producea goblenuri pictate. Am cumparat vreo 6, dar de abia 2 am reusit sa cos, restul le-am facut cadou.
Colegele mele coseau in continuare si intr-o buna zi mi-au aratat catalogul de la Rogoblen. Vazand frumusetile din el, m-am indragostit pe loc si fara sa stiu ce inseamna lucrul dupa diagrama, am comandat numai 11 bucati. Am reusit sa cos 10 dintre ele, pe unul l-am facut cadou inainte de a-l termina. Si de atunci nu ma mai pot opri.
Incep prezentarea cu cele inramate, ramele nu sunt deosebite pentru ca in micutul meu oras nu exista decat un atelier unde se poate inrama un tablou si nici acela nu are rame deosebite.
Metamorfoze - primavara
Metamorfoze - vara
Metamorfoze - toamna
Metamorfoze - iarna
La cules de mere
Amurg pe Nil
Bisericuta inzapezita
Peisaj de iarna
Cavalcada
Acestea sunt din prima comanda. Mai am unul, dar inca nu are rama. Celelalte care urmeaza sunt din comenzi ulterioare.
Capela
La mare toamna
Simfonie de primavara
Ma veti ierta daca fotografiile nu sunt foarte reusite.