|
Buna dimineata,
„O cafeluta, o biscuita… sa traiti, sa traiti, tovarasul capitan”.
Am inceput dimineata cu o stare de bine si cu un somn ce ma doboara. Ieri, a fost o zi destul de incarcata pentru mine si spre rusinea mea, nu am reusit sa spun macar un simplu multumesc celor ce mi-au fost aproape in clipele de emotie si de bucurie. Inainte de a incepe lucrul meu cu cifre, iata ce am sa va spun.
Bica, multumesc frumos pentru paharul cu vin si ciocnesc cu tine paharul zambetului cu gura pana la urechi. Te imbratisez bunica minunata ce esti. Il imbratisez, ca pe baiatul meu, pe nepotelul care a reusit sa-ti aduca bucurii. In alta ordine idei, ii doresc succes sau sa folosesc „succesuri”? Succes, copil frumos! Bicutica, sa stii ca am glumit, ma mai reped eu asa ca un catel la gard, dar sunt pasnica, pasnica. Te sarut pe obraz si pune la posta un borcan cu dulceata de corcoduse.
Karmen, da, sunt emotii mii, dar noi mamele le simtim altfel decat barbatii. Ei se pierd mai usor ca noi. Din punctul meu de vedere, pot spune ca sunt uneori fericita ca am asa o doza de „nesimtire”, dar acesta doza nu face bine tot timpul, dar daca trebe, trebe. Nu am apucat sa te pup un pic pentru nume si sa-mi fie rusine. Pot spune doar atat: Timpul, net-ul si curentul. Multumesc frumos ca ai fost aproape de mine. Un pupic mare pe obrazul baiatului tau sensibil.
Raluca, multumesc frumos. Pentru baietelul tau, cucuiele sunt asa un fel de: Ce mai faci mai, colt de masa? Nu te speria ca acest lucru este o caracteristica a baietilor in general. Cu cat sunt mai multe cucuie, cu atat mai multa intelepciune dobandesc. Este adevarat ca baiatul meu nici afara nu prea alerga, in casa nu mai pun problema. Este mult prea potolit, comparativ cu mine. Dar ce sa-i faci, nimeni nu este perfect. Iti daruiesc un ac fermecat sa cosi cat mai multe goblenuri, o bagheta fermecata, sa asezi in balconul tau frumos multe flori, sa incante ochiul tau de pictor. O imbartisare mare, mare si o floare albastra, ca lipseste nuanta asta din balcon.
Acum, Oana. Oana, sa stii ca s-a lungit spatarul de la scaun, cand am aflat ca mamica Nico a nascut. La tine a cazut spatarul de tot. Ai exact ce-si doreste orice mamica, un baiat si o fata. Mamica implinita ce esti, sunt geloasa pe tine. Sa stii ca n-am scris cu rautate, dar tare mi-am dorit o fata sa fie asa de suflet. In fine, am cazut in butoiul cu melancolie si nu este bine, nu este bine. Iti doresc sa fii fericita alaturi de perechea ta de ingerasi, sa iti dea bunul Dumnezeu sanatate si ce este mai important pentru orice mama, rabdare. Pup de patru ori pe fiecare si pentru ca la timpul potrivit nu ti-am adus un buchet de flori, iti ofer un cos plin cu flori albastre. Te pup, mamica fericita.
Nico, stai sa vezi ca am aflat pana la urma, ca ai un baiat. Multumiri, mamicuta. Da, ai dreptate subiectele de la matematica au fost destul de dificultele, dar pentru cel ce a studiat bine in timpul anului si rezolvat acolo, 20 sau 30 de exercitii sambata si duminica s-a putut. Nico, iti daruiesc un pic din fericirea mea si sa ai o zi minunata.
Ana, nu pot descrie emotiile si nu stiu cum unii si le pot stapani si altii nu. Cred ca nu este mare scofala, dar am si eu momente cand nu le pot stapani. Cred ca s-au slabit fermoarele de la suflet, ca nu inteleg altceva. Am sa incerc, pe viitor, sa le sigilez (emotiile) intr-o cutie, sa le arunc pe apa, sa scape toata lumea de ele. Te sarut pe obraz, asaaa... frantuzeste. O zi frumoasa si un zambet mare, mare, vine asa repede, repede spre tine.
Dani, este adevarat, am un baiat cuminte, dar parca prea matur pentru zilele noastre. Este un pic conservator, dar nu toata lumea este perfecta. Prea pretentios si deci voi duce lupte cu nora. Adica, voi fi de partea ei, nu a lui. Iti doresc sa fii frumoasa asa cum te stiu eu si, pentru ca ai cusut un goblen de o dimensiune destul de considerabila, iti doresc sa ai spor mult si sa iti dea Dumenzeu putere si rabdare sa mai cosi asemenea frumuseti. Pup o manuta harnica.
Clementina, bunica minunata, bine ai revenit acasa. Multumesc frumos. Ah, ce fericita esti si de ce nepoata… nu mai vorbesc, sunt muta. Oare pot? De ce nu este un pic mai mare? Prietenii stiu, de ce? Iti doresc sa sosesti mereu pe taramul gargaritelor cu bucurii cum ne-ai obisnuit. O imbratisare mare, mare.
Cornelia, pe cuvant daca am vrut sa fac asa ceva. Eu cred ca uneori este foarte bine sa ne amintim de ce este frumos. Esti o sensibila si m-ai facut asa de visatoare acum, de parca am 20 de ani, nu alta. Emotiile mamelor cresc odata cu pruncii lor. Noi mamele suntem mai puternice. Taticii, mai dau ei asa din colt in colt, dar emotiile se vad de la o posta. Pot spune ca sotul meu a fost olimpic la categoria emotii, dar a invins si este minunat. Iti doresc sa ai zile fericite ca ale mele si sa le traiesti din plin.
Gargaritelor, am scris cam mult. Am recuperat timpul pierdut. Nu inchei „mica” mea scrisoare pana ce nu o imbratisez si pe Adnana si pe Ramona. Va multumesc pentru ceai si cafea. Va multumesc, pentru tot. Dragelor, sa fiti ca florile dimineata, pline de roua frumusetii.
Multumesc tuturor gargaritelor, fie ca au scris, fie ca nu, atat pot spune: "Sufletele noastre sunt unice".
Si acum, Multumesc, Monica. Nu am uitat nici o clipa cuvintele tale si nu le voi uita. Zile senine iti doresc, si ma inclin in fata parintilor tai, si ma inclin in fata intelepciunii tale. O zi cu impliniri.
Gargarute harnicute am plecat, las la cafenea bucurie, un cos cu flori albastre si o sarutare pentru fiecare. Cu drag, Georgeta.
_________________ Georgeta - Gargarita-Ce frumoasa sunt eu azi!
|