Acum este 08 Iun 2026, 20:44

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Reportaj CNN: Romania, o aventura care iti schimba viata
MesajScris: 08 Iul 2010, 07:58 
Neconectat

Nume forum:1
Realitatea | 07.07.2010

Impresionata de traditiile si de bunatatea romanilor, americanca Natalie Montenaro recomanda Romania drept o destinatie ideala pentru iubitorii de aventura, intr-un reportaj realizat pentru CNN.

Originara din orasul Charleston, Carolina de Sud, americanca Natalie Montenaro (52 de ani) are un master in limbi straine si a predat o vreme engleza in China. A sosit pentru prima oara in Romania in 2009, iar acum, un an mai tarziu, Montanaro locuieste in Brusturoasa, o comuna bacauana cu aproximativ 3.000 de locuitori.

S-a indragosit iremediabil de comunitatea care a adoptat-o, pe care o gaseste mai exotica si mai plina de contraste decat lumea orientala pe care a studiat-o in timpul experientei din China. Asa ca, periodic, scrie reportaje pentru sectiunea iReport a postului CNN, in care isi povesteste viata cotidiana din Brusturoasa. Ultimul dintre ele reprezinta un rezumat al aventurii pe care a trait-o in Romania, despre care spune ca i-a schimbat viata.

Imbibata de traditie si religie, viata in Romania rurala este foarte diferita de cea pe care a dus-o in Charleston: 'E o lume incremenita in trecut. Exista foarte multe animale: gaini, cai si vaci. Trebuie sa ai grija cand traversezi strada, mai ales la vaci!', a povestit Montanaro pentru postul CNN.

Ea preda engleza in cele trei scoli generale ale comunei, iar dupa ore ii invata pe elevi sa lucreze pe calculator. Cea mai placuta activitate a ei este insa 'ziua de bucatarie internationala', in cadrul careia le da elevilor cu varste intre 12 si 15 ani lectii de gatit.

'Ii invat diferite metode de preparare a mancarii, ii sfatuiesc in legarura cu alegerile culinare sanatoase si le dau sfaturi despre cum trebuie sa se poarte la masa', a explicat americanca.

'Experienta din Romania a fost o binecuvantare. Am reusit sa-mi indeplinesc multe visuri, am trait alaturi de oameni minunati, am invatat o multime de traditii si le-am asimilat cultura satenilor, care mi-au devenit prieteni. Copiii sunt extrem de expresivi si de inteligenti, asa ca activitatea mea ca voluntar Peace Corps a meritat toate eforturile', a declarat ea pentru CNN.

Natalie Montanaro va ramane in Romania pana in toamna lui 2011.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Reportaj CNN: Romania, o aventura care iti schimba viata
MesajScris: 08 Iul 2010, 08:19 
Neconectat

Nume forum:1
Jos palaria pentru activitatea de voluntariat a doamnei! Ceea ce pentru ea este exotic, pentru noi este realitate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: