De cateva zile citesc, citesc si nu ma mai satur sa cutreier prin gradina. Va recomad cutreierarea prin gradina ca pe cel mai bun antitod in caz de vreme bacoviana cum este acum.
Hanganu Andra - Sonia scrie:
Laura, ma rog bunului Dumnezeu sa-ti dea multa sanatate si putere sa treci peste toate si sa va apere pe toti de toate relele.
Sonia, Bunul Dumnezeu m-a ajutat sa trec vara cu bine. M-a ajutat sa-mi retraiesc copilaria, departe de civilizatie.
Am locuit doua saptamani cu sotul meu intr-o stana de munte. Am simtit cum ma musca frigul seara, cum ma incalzeste cerga mirosind greu, a oaie, cum ma trezeste parfumul laptelui de capra proaspat muls. Timp de doua saptamani am mancat paine facuta la cuptorul de lut, adaugandu-i fie lapte, branza, smantana sau zeama de urzici sau stir. Zeama o mai asezonam cu frunze de menta sau samanta de busuioc pe care baciul le avea in dotare.
Am baut jintita pe post de apa. Jintita mi-o purtam intr-un termos (un avantaj al civilizatiei) pentru ca plecam dimineata pe carari de munte si ma intorceam pe seara. Am avut drept incaltari niste opincute ce s-au rupt, asa ca am preferat sa merg cu picoarele goale. Zilnic, ma spalam, pe la pranz, in apa rece a paraului de munte si apoi ma culcam pe iarba mustind de viata.
Dupa doua saptamani, ne-am luat ramas de la baciul ce ne incarcase din bunatatile sale intr-o plasa ponosita din plastic.
Stiu ca jumatatea mea abia astepta sa ajunga in civilizatie pentru a profita de toate atuurile ei.
Pentru mine a fost un experiment de care am avut nevoie si pe care l-am simtit benefic in cadrul actiunii
Laura face o minune.
Mi-am odihnit trupul mult, in aer curat si psihic am simtit ca imi revin. Fiecare seara a fost altfel.
In timp ce jumatatea mea se conversa cu baciul, eu ma asezam cu fata la rasarit si vorbeam cu Dumnezeu. I-am spus, de fiecare data, ca ii sunt recunoscatoare pentru ziua pe care am incheiat-o si ii povesteam cu ce minuni create de el, m-am intalnit. Veverite, soimi, cerbi cu soatele lor, broaste maronii sau cafenii, zvarluge de pesti ce treceau pe langa picioarele mele cand ma scaldam in apa repede de munte. I-am multumit pentru ziua calda ce ma invaluiese cu viata, dar si pentru cea rece ce imi calise trupul.
Imi continuam conversatia mea cu El, sub cerga, unde ii aratam prin visul acela dintre somn si veghe cum vad eu viitorul copiilor mei, cum dansez la nunta lor, cum le tin pruncii in brate, cum imi sarut in secret sotul, cum o vad pe Lina zambind.
El imi arata brazii leganandu-se verde sub cerul spuzit de stele sau incoronat de nori, florile pasunii ce ma mangaiau pe obraz cand adormeam la pranz, dar si serpii ce se strecurau spre ceaunul cu lapte. Hohotele bufnitei ma anuntau ca o sa adorm repede, asa ca sfarseam prin a face semnul crucii, ca un fel de pecetluire a conversatiei mele cu El. Adormeam ca un prunc pe salteaua plina de ghionturi, umpluta cu plante ce tineau puricii deoparte.
Aroma lapetelui de capra, adus de jumatatea mea, la prima ora a diminetii, mi-aducea aminte de El, din nou. Inainte de a sorbi prima gura, ii multumeam in gand, cuprinzand cu ochii o multumire mai mare, aceea ce mi s-a desfasura in fiecare dimineata in fara ochilor: muntele plin de copaci, paraul firav, pasarile harnice si insectele neostenite. Toate o promisiune de viata.
Oile si caprele ma fereau din calea lor, magarusii ma priveau curios, iar cainii ma amusinau cu interes.
Prietenul inimii mele a fost Alb, un ciobanesc imens, cu blana alba, stralucitoare. Intr-o seara, mi-am plimbat mainile prin blana lui, lunga, latoasa, masandu-i bine fiecare osicior, timp indelungat. Cand am obosit, mi-am aseazt capul pe spatele lui si asa am adormit. Am reusit sa ii sperii pe amandoi barbatii in acea seara. Sotul meu m-a certat si eu nauca de somn, am avut timp doar sa simt ca Alb imi lingea talpile. Am aflat ca in acea noapte, Alb nu s-a dezlipit de patul in care dormeam.
Sonia, multumesc pentru lalelele mov. Movul este culoarea persoanelor marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Este considerata o culoare regala, asociata, in general, cu creativitatea si spiritualitatea.
Concluzionand, aceasta culoare te defineste si ii multumesc Lui ca te-am cunoscut. Este o privilegiu.