|
Acum doua ore am primit un telefon. Era mama care ma anunta pe o voce lipsita de expresie, anume ca sa nu lase lacrimile sa se dezlantuiasca, ca doamna doctor a plecat spre lumina. Este vorba de doctorita care mi-a adus minunea pe lume. Sunt bulversata, imi plange sufletul, de fapt si eu abia imi pot tine in frau lacrimile. Dupa aflarea vestii am plans de ziceam ca nu mai am puterea sa ma opresc. Au venit insa doua manute care s-au asezat pe fata mea si o voce care ma intreba: "Mami, de ce plangi?" De dragul lui am pus capat lacrimilor si am trecut mai departe la ritualul de seara. Ma uit la minunea mea si imi rasuna in urechi vocea doctoritei in ziua de gratie 13.02.2007: "Ei, bebe, cum nastem?" cand dupa ore multe de chin am aflat ca bebele meu nu vrea sa vina pe lume normal. Nu mi-a fost ruda, dar mi-a fost draga, m-a tratat mereu ca pe un om si i-am purtat un adanc respect. Si ma intreb mereu de ce oamenii buni se duc mereu primii printre ingeri. Ea era medic, a tratat nenumarate femei (inclusiv pe mama) si cu toate acestea pe ea s-a lasat la urma. Si, din pacate, a fost prea tarziu, un cancer nemilos a frant-o prea devreme. Dumnezeu sa o odihneasca acolo unde e, alaturi de ingeri, intr-o lume mai buna. Va las acum, caci lacrimi ma doboara. Va imbratisez pe toate cu mult drag si incerc sa va zambesc.
P.S. Sa nu uitam, dragi Gargarite, sa ne ingrijim mereu de sanatatea noastra!
_________________ Ioana - Gargarita-Gerbera-Rosie
|