Dragut Raluca scrie:
Despre punctare, nu cred ca ar fi prea corecta. Exact cum ai spus, nu toate avem acces intotdeauna la internet sau, si mai probabil, la un aparat foto cu care sa faca poza de fiecare data cand termina o culoare sau 10 centimetri. Iti mai dau un exemplu: daca eu particip la concurs, cer punctarea la sfarsit tocmai pentru a fi usor mie, dar si moderatoarei, lucrez pe diagrame si nu pe culori, cate episoade trebuie sa postez? Sincer, pentru mine ar fi un chin, pentru ca pana la urma punctarea la sfarsit nu ar servi la nimic, pentru ca trebuie sa numar oricum.
Ralu, multumesc de opinie.
Tocmai de aceea am si scris ca nu este nevoie sa postezi la fiecare 10 centimetri lucrati, poti posta cate episoade vrei, pot fi lucrati si 5 centimetri la un episod, 20 sau 30 de centimetri, nu asta este important. Ceea ce trebuie sa aiba in evidenta o gargarita participanta este orientarea si cat mai mult interes pentru a arata gargaritelor cum/ce lucreaza. Poate ca nu vom avea acces la internet tot timpul, dar putem fotografia inainte, urmand apoi sa postam cand putem. Daca nu avem aparat foto, ceea ce s-a mai intamplat, multe gargarite pot apela la alte mijloace, telefon sau camera web. Daca nici asta nu exista, ar putea exista un subpunct in care o gargarita daca a terminat o culoare si nu poate realiza fotografia, sa anunte, astfel nu va fi penalizata.
In cazul in care doresti punctarea la final, se poate realiza la final punctajul in concordanta cu episoadele postate. Acum citind ce ai scris, si mie mi se pare ca este mult prea mult. Dar putem gasi o solutie. De exemplu, daca ai 120 centimetri lucrati sa exista in serial cel putin 3 episoade (ma gandesc ca asa va fi mult mai usor, 40 de centimetri pentru fiecare episod; dar bineinteles, poti posta si un episod de 10 centimetri, unul de 90 si altul de 20 de centimetri, important este sa ai cel putin 3 episoade pentru 120 de puncte, respectiv centimetri). Solutii sunt, vointa sa avem.
Lorelai Mirela Dobrescu scrie:
Onuta cred ca nu este nevoie sa se impuna si lucrul in serial cu ceea ce participi in concurs.Conform regulamentului existent, dupa cate imi aduc eu aminte, poti posta cate episoade vrei saptamanal, minim unul.Deci se cheama fi tot un serial. Iar in ceea ce priveste punctajul eu sunt de principiul lejeritatii nu al incorsetarii. Consider ca actualul regulament este perfectibil, desigur, dar nu in sensul de a impune si mai multe reguli stricte. Nu de alta dar ne vom pierde in atatea postari, si intr-o parte si in alta , iar ca si modalitate de punctare cred ca este bine asa cum este acum.
Mireille, nu am spus ca in pagina de concurs nu se pot posta mai multe episoade in aceeasi saptamana, dar cate gargarite ai vazut tu de exemplu, in aceasta luna (la concursul lunar de goblen), sa posteze mai mult de un episod pe saptamana la modelul sau?
Si tot printr-un exemplu iti spun: eu ma inscriu in concurs cu
Iconita, model nou. In cursul saptamanii nu postez nimic in pagina de concurs, pentru ca nu mi s-a impus nimic, respect doar regula sa postez cel putin o data pe saptamana.
La finalul saptamanii termin goblenul si bineinteles, postez finalul (respectiv episodul saptamanal care este obligatoriu); este destul de lejer pentru mine asa, dar cat de mult am tinut la dorinta voastra de a vedea cat mai mult ce am lucrat eu? Si apoi, va pot intreba daca v-a placut serialul meu?! Oare cum veti raspunde? Personal, consider ca este lipsa de dorinta si interes din partea mea. Concluzia fiind ca de fapt eu nu vreau sa va arat placerea mea pentru goblen si dorinta de a va arata voua ce lucrez, este doar interesul meu pentru concurs.
Consider ca un serial curpinde un inceput, cel putin un episod si finalul; nu doar inceputul si finalul.
Nu spun ca nu imi place cum arata regulamentul acum, dar mi-ar placea sa schimbam ceva. Sa fie altceva nou, altfel ne vom pierde in rutina. Daca voua va place asa cum este si doriti sa continuam asa, nu-i nici o problema. Nu am impus nimic, doar am dat o idee, o sugestie.
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, este doar o parere. Mi-ar placea sa vad ca gargaritele arata mai mult interes pentru noi, celelalte gargarite. Doar atat!