Acum este 02 Aug 2026, 11:52

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 02 Dec 2010, 08:42 
Neconectat

Nume forum:1
Gramescu Ana scrie:
Adelina, din pacate nu stiu ce soi este. Am primit-o in luna aprilie inflorita, i-au picat florile, iar acum i-au crescut alte crengute si a inflorit din nou.
Draga Ana,
Orhideea ta este o phalenopsis. Este cea mai putin mofturoasa orhidee din cite sint la noi pe piata, dar ii cea mai spectaculoasa prin florile ei care tin mai multe luni.
A reinflorit dupa un timp destul de indelungat pentru ca le trebuie aproximativ un an sa se adapteze la noul mediu. Eu am orhidee care au inflorit la mine dupa un an si mai bine.
Acestor orhidee le trebuie umiditate atmosferica mai mare si asta o obtii punand ghiveciul fie pe o farfurioara cu pietricele pe care le mentii umede tot timpul, ai grija ca radacinile sa nu ajunga la apa, fie intr-un ghiveci masca in care pui pietricelele. O uzi cind radacinile devin sidefii, ai sa vezi la momentul potrivit ca devin asa, prin scufundare intr-un vas cu apa calduta. Ingrasamant ii pui la tot la a doua udare, - vezi ca ii pui ingrasamant special de orhidee mai diluat decit scrie pe amabalaj si care, din nefericire, este cam scump.
Daca vrei sa-i schimb pamantul, este impropriu spus pamant pentru ca ea are numai scoarta si foarte putin pamant, fiind o planta epifita. In tara de origine traieste pe scoarta copacilor, deci pamantul se poate schimba cam la 2-3 ani sau daca scoarta in care este pusa s-a sfaramitat.
Trebuie pusa la lumina multa, dar nu in soare direct pentru ca se vor arde frunzele. Ii mai trebuie o temperatura relativ ridicata, temperatura din apartamentele noastre este foarte buna. Problema cea mai importanta este umiditatea atmosferica pe care o rezolvi cum am spus mai sus.
In rest sa te bucuri de florile ei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 08:52 
Neconectat

Borcan Adelina-Maria scrie:
Multumesc de sfat si abuzand de generozitatea ta de a-mi explica, as vrea sa stiu ce sa ii fac unui pui de Guzmania care nu mai creste.
Este asa de vreo 3 luni.
Pupici.
Nu abuzezi de loc, intreaba-ma si daca stiu iti raspund cu mare drag.
Guzmania nu este printre preferatele mele dar, din cite stiu, dupa ce moare inflorescenta (este vorba de chestia aceea rosie, galbena sau protocalie din mijlocul rozetei de frunze), planta va scoate pui la baza, iar planta mama va muri. Este momentul sa indepartezi puii punandu-i in ghivecele mici in pamant de cactusi la care sa adaugi inca putin nisip.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 08:54 
Neconectat

Angela asa am facut. Dar nu creste deloc. Este in acelasi stadiu de foarte multa vreme.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 09:51 
Neconectat

Si eu am o orhidee care acum infloreste pentru a patra oara, la intervale destul de scurte de timp. Scurte este impropriu spus pentru ca florile dureaza foarte mult, cateva luni. O sa revin cu fotografii, acum este doar imbobocita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 10:54 
Neconectat

Borcan Adelina-Maria scrie:
Angela asa am facut. Dar nu creste deloc. Este in acelasi stadiu de foarte multa vreme.
Pupici.
Atunci nu stiu cum sa te ajut, imi pare rau.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 11:00 
Neconectat

Balan Daniela scrie:
Si eu am o orhidee care acum infloreste pentru a patra oara, la intervale destul de scurte de timp. Scurte este impropriu spus pentru ca florile dureaza foarte mult, cateva luni. O sa revin cu fotografii, acum este doar imbobocita.
Dani ai mare dreptate ca florile dureaza foarte mult. Am cumparat una in februarie, iar florile au durat pana in august.
Acum este perioada de inflorire a orhideelor. Ale mele, cu vreo 2 exceptii, toate au boboci.
Atentie cand cumparati orhidee, de oricare ar fi ele, in aceasta perioada pentru ca trebuie musai protejate de frigul de afara. Eu am patit-o. N-am protejat orhideea si a scuturat foarte multe dintre flori, noroc ca avea multi boboci si ca am intrat repede cu ea la metrou.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Dec 2010, 11:48 
Neconectat

Balan Daniela scrie:
Angela, nu este nici o problema ca ma contrazici. Se poate sa ai dreptate, se aseamana foarte mult cele doua soiuri.
Dani, ai avut dreptate. Am mai cautat si intr-adevar este Areca. Washintonia are frunzele putin mai alungite.

Nota Admin:
Numele forumistelor sunt scrise sub avatar.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Dec 2010, 18:10 
Neconectat

Si eu am patru orhidee care au inflorit de doua ori intr-un an, sunt phalaenopsis si sunt foarte putin pretentioase.
Sunt cele mai faine flori. Acum sunt din nou imbobocite si cred ca de Anul Nou vor inflori toate.
O sa va trimit fotografii. Cat despre ingrasamnt, eu una personal nu le-as pune, nici cel special.
Eu folosesc apa plata cam o data pe luna si le ud foarte rar, o data la o saptamana si le merge foarte bine.
Va pupic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Dec 2010, 09:24 
Neconectat

Da, Viorela se uda destul de rar in aceasta perioada dar, fiind tinute in apartament unde este cald si uscat, trebuie sa le asiguri umiditatea atmosferica foarte necesara. Gandeste-te ca ele traiesc in paduri tropicale unde umiditatea este foarte ridicata.
Ghiveciul transparent are calitatea de a arata staqnarea radacinilor si in felul acesta afli cand trebuie udata orhideea.
Parerea mea este ca iarna se pot uda cam la 10 zile, iar vara cam la 5-6 zilem iar ingrasamantul vine sa completeze elementele necesare plantei insuficiente numai din apa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Dec 2010, 09:27 
Neconectat

Draga Monica, stiu despre numele forumistelor insa eu am vrut sa fac legatura cu mesajul Danielei ca sa stie ce spun.

Angela, sunt mai multe Daniele pe forum, de asta am facut atentionarea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: