Acum este 17 Apr 2026, 14:35

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 365 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Colectia mea, Laura
MesajScris: 22 Iul 2009, 10:39 
Neconectat

Nume forum:1
Replica: Rodica, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 1-12-2008
Citat:
nu pot sa scriu mai mult, e prea dureros.

Este o durere care se inscrie in inima si nu mai pleaca de acolo niciodata. Atat ca se atenueaza. Viata-i plina de dulceata si pretuim atat de putin clipele ce trec pe langa noi atunci cand si cat le putem atinge.
Viata-i ca in cantecul lui Iglesis, salvat parca a premonitie, de Floricica, la sfarsit de noiembrie.

Citat:
Recunostinta da sens trecutului nostru, aduce pace pentru azi si creaza o viziune pentru maine.

Este un citat care mi-a fost trimis de o fiinta bigota care ma certa ca nu sunt recunoscatoare Domnului pentru ceea ce mi-a dat si tot El mi-a luat si ca imi periclitez sanatatea prin zbaterea mea.
Asa ca sunt recunoscatoare momentului acesta si iti zambesc. Sa ai parte de un an nou fericit!

Replica: Emilia, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

o prietena ce m-a vizitat in fiecare zi dupa plecarea Floricicai mi-a tinut o prelegere despre optiunea Floicicai de a pleca. Nu inceteaza sa ma inoculeze cu credinta ca fiecare avem liberul arbitru de la Dumnezeu sa facem alegeri, inclusiv cele legate de viata noastra. Uneori tind sa-i dau dreptate, dupa ce am citit ce ai scris:
Citat:
linistea si pacea de care avea nevoie, departe de relele omenesti

Cred ca acest lucru si l-a dorit si Floricica in clipa in care a plecat.
Citat:
sa uiti de necazuri si sa redevii Laura cea puternica.

Emilia, promit ca o sa fiu macar atat de puternica cat ma crezi tu, motiv pentru care iti zambesc complice si iti urez prietena draga, bunicuta de Pirat-Sef, un an nou fericit!

Replica: Minerva, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Ss-ti dea Domnul sanatate, dar si timpul si ragazul de a bucura oamenii cum ai facut tu pentru mine.
Citat:
timpul si uitarea sa-ti aduca pace si liniste in suflet.

Oare va veni uitarea vreodata, Minerva?
Pacea incepe sa se astearna, incet-incet si de aceea am puterea sa iti zambesc acum cand iti urez un an nou fericit, Minerva!

Replica: La multi ani Laura! by PENCU GEORGETA (118 mesaje), la 31-12-2008

Multe ganduri bune. Stiu tot ce a fost in sufletul tau. Acum in ultima clipa pot sa ma destainui ca prin ce ai trecut tu cu Floricica eu am trecut de cinci ori. De cinci ori am cazut sufleteste. Este foarte greu.
Acum in prag de an nou iti doresc multa sanatate si bucurii sufletesti. Sa fii fericita langa cei dragi tie si sa nu uiti ca cei pe care i-am iubit si ne-au iubit sunt in permenenta langa noi.
Multe imbratisari si un sarut simplu pe obraz in semn de respect.
Cu toata dragostea si un 2009 frumos.
Cu drag,
Georgeta

Replica: Ioana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
Floricica a plecat in lumina

Ai scris atat de frumos, incat am simtit cum tu si eu privim sprea steaua in care a plecat Floricica mea. Am zambit cu lacrimi de recunostinta in ochi pentru tine care o vezi pe Floricica mea, aievea.
Imi doresc sa ai parte numai de bucuriile frumoase si pline de incarcatura emotionala, magice de la viata. Mai fie ca Mihaita, sa semene in drumul lui, ceea ce mama lui ii daruieste din plin, acum. Cum sa nu zambesc, Ioana cand realizez ce minunata esti, dar mai ales ce minune vei face tu din Mihaita! Sa aveti parte numai de clipe bune in anul ce vine, adica un an nou ferict!

Replica: Doruletz, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

mi s-a strans inima cand am vazut:
Life`s Railway to Heaven

Floricica alesese, la un moment dat ca primul ei dans, la petrecere sa fie Tennessee Waltz.

Cantat de Patsy Cline!
Ma gandesc ca si-o fi schimbat optiunea si am zambit amintirii clipei in care exersa de una singura, pasii valsului de mai sus.
Iti zambesc si tie pentru ca mi-ai adus acea clipa inapoi si iti urez un an nou fericit, romantica frumoasa!

Replica: Bica, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008
Citat:
Pe Floricica, o voi intalni, probabil cand si eu voi ajunge intr-o stea.

Supeinternetistul din familia mea, un tanar pe care ades l-am surprins in ipostaze nu prea placute este fiul uneia dintre rudele afectate de super pudibonderie din familia sotului meu. M-a surprins atat de placut cand acum doua zile a venit in vizita la mine cu o crenguta de cires inflorita.
- Ia-o tu, Laura ca mamei nu-i place.
Mi-a propus sa ii scriem numele Floricicai pe o stea. Exista un site pe internet unde se poate face acest lucru in amintirea celor ce au plecat in lumina.
Am zambit si atunci si iti zambesc si tie, Bica pentru cuvintele de penitenta ce le-ai asternut special pentru mine pentru a ma simti mai bine.
Un an nou fericit sa it dea Domnul!

Replica: Oana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

semeni atat de bine cu o colega de-a mea, acum medic!
- Laura, gata! Ea a plecat, tu ai ramas si ai o groaza de treaba pe aici. Pe 6 ianuarie esti programata la RMN sa vedem ce s-a intamplat.
M-a vizitat si acasa. Nu m-a intrebat nimic de Floricica, de trairile mele vizavi de aceasta tragedie. Parca nici nu s-ar fi intamplat. Mi-a adus o reteta gratuita si:
- Gasesti tu o farmacista care sa te ajute sa iti iei in loc produsele naturiste de care ai nevoie!
M-a facut sa zambesc:
Citat:
Iti tin pumnii, Laura.

Si eu tie! Pentru anul ce vine: sa fie un an nou fericit pentru tine!

Replica: Irina, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
sunt alaturi de tine, si eu zambesc ca sa poti si tu zambi.

Unui zambet ii raspunzi cu un zambet, mai ales in prag de an nou pe care ti-l doresc plin de fericire!

Replica: Greta, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Gargarita-Iubitoare-de-Copii, cum sa nu te cunosc? Si cum sa nu rasara un zambet pentru tine, acum la trecerea dintre ani? Un an nou fericit!

Replica: Adelina, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
iti urez sa-ti fie usoara trecerea peste an!

Imi este, Adeliana si pot sa iti si zambesc din toata inima si sa iti urez un an nou fericit!

Replica: Jeni, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
de 2009 ori, sanatate.

Este tot ce iti doresc si eu tie, Jeni. Si un an nou fericit invaluit si in zambetul meu.

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 31-12-2008

iti doresc pentru 2009 ce imi doresc mie: sanatate, putere sa pot trece peste tot ce imi da Domnul, zile sa imi cresc nepotii (pe care nu ii am, deocamdata).
La multi ani, draga mea, draga!
Iti zambesc si te imbratisez.

Replica: Adnana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

mi te-ai lipit de suflet de prima oara cand te-am intalnit pe acest forum pentru ca ai o sensibilitate iesita din comun si un dar extraordinar de a alina prin cuvinte. As vrea sa simti cum zambetul meu ia nastere din fiecare cuvant scris de tine si cum se indreapta spre tine urarea mea de an nou fericit!
Cu prietenie de Gargarita,
Laura

Replica: Georgeta, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
prin ce ai trecut tu cu Floricica eu am trecut de cinci ori.

Esti un om deosebit de puternic, Georgeta. Cati se pot ridica dupa astfel de lovituri?
Citat:
sa nu uiti ca cei pe care i-am iubit si ne-au iubit sunt in permenenta langa noi.

Stiu, Georgeta, stiu.
Citat:
un sarut simplu pe obraz

Un sarut si de la mine pe amandoi obrajii, un zambet din suflet alaturi de o urare din inima pentru tine: un an nou, fericit, Georgeta.

Replica: Laura, by tanasa clementina (1052 mesaje), la 31-12-2008

iti urez un an nou linistit si plin de bucuri alaturi de cei dragi.
Te pup si te imbratisez.

Replica: Victorita, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

Citat:
iti doresc pentru 2009 ce imi doresc mie

Oare ce as putea cere mai mult decat ceea ce mi-ai urat?
Eu iti intorc urarile inmiit si la zambetul tau iti trimit zambete de multi nepotei care sa iti aduca sanatate si bucurii. Un nou fericit, in anul ce vine cand eu voi zambi ori de cate ori iti voi vedea numele pe forum!

Replica: Clementina, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 31-12-2008

iti multumesc pentru gandul tau pentru mine. Iti trimit un cantec, salvat de Floricica in laptopul ei. Este o melodie in limba franceza si este cantata de France Gall, o cantareata ce ne-a incantat in adolescenta noastra. Ti-o mai amintesti?

Stiu ca tu vei intelege versurile si vei zambi, ascultandu-l. Eu oricum iti zambesc in prag de an nou si iti urez ca si acolo in Franta, dar si Romania sa fie pentru tine, doar un an fericit!

Replica: Laura draga, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 31-12-2008

La multi ani! tie si familiei tale.
Cu bucurie am observat ca ai inceput sa zambesti din nou si asta ma bucura nespus.
Fie ca anul nou sa fie pentru tine, unul deosebit de bun si sa-ti aduca numai bucurii, pentru ca le meriti din plin.
Pentru tine, o melodie care mie imi place foarte mult.

Replica: Draga Laura, by Popescu Ioana (469 mesaje), la 01-01-2009

anul asta am vrut sa trec intai pe la tine. Sa-ti amintesc:
ca anul trecut ai inceput o minune,
ca ai creat o magie in familia ta frumoasa,
ca te-ai indragostit din nou de sotul tau,
si nu in ultimul rand sa te asigur
ca Floricica a ajuns in Rai, cel putin dupa conceptia vechilor egipteni. Ei credeau ca la sfarsitul vietii pentru a ajunge in Rai trebuia sa raspunzi corect la doua intrebari. Prima intrebare:
- te-ai bucurat de viata?

iar a doua:

- exista cineva care s-a bucurat de viata ta?

"The bucket list" -asa se numeste filmul de unde am retinut. Poate odata, daca o sa-ti faca placere, o sa ne povestesti mai multe despre Floricica. Citind printre randuri am inteles ca nu a fost doar un om cu suflet imens, ci si un om educat. Oare de ce sa ma mir?!
Pentru anul asta vreau sa-ti dezvalui niste secrete:
Vei fi sanatoasa.
Te vei bucura de viata.
Vei fi mai puternica decat oricand.
Vei iubi si vei fi iubita.
Cu mult drag,
Mama Omida.

Replica: La multi ani! by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 01-01-2009

Nu pot sa stau prea mult, imi astept nepotul sa ne sorcoveasca. Nu va spun ce bucuroasa sunt, bucurie ce v-o doresc din toata inima si voua tuturor mamici-gargarite.

Replica: La multi ani! by tanasa clementina (1052 mesaje), la 01-01-2009

iti spun, Laura pe acest inceput de an. Am ascultat cantecul, m-a emotionat profund ascultandu-l si stiind ca a fost o alegere facuta de Florica. Ii multumesc, - sper ca s-a bucurat si ea, probabil l-a ascultat impreuna cu mine.
Laura, am avut mare bucurie, deoarece pe data de 28 m-am trezit cu sotul la usa copiilor mei. Impreuna cu el au venit nasii printesei mele cu baiatul si prietena lui. A fost un Revelion cu multe surprize. Ce n-as da sa pot si eu sa redau in povestire acel inteles pe care numai tu il poti face? Multumesc pentru urare.

Replica: Laura, draga mea, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 01-01-2009

imi cer scuze ca postez asa tarziu, stiu ca vei intelege si nu te vei supara pe mine.
Acum eu iti doresc ca noul an sa aduca lumina in ganduri, caldura in suflet, an imbelsugat cu multa, multa, multa sanatate (am triplat si cred ca ar fi fost bine sa inzecesc acest "mult") presarat cu fericire si iubire alaturi de baietii tai.
Ce imi doresc eu mie sa se intoarca inzecit tie,"Inger pe pamant".

Replica: On Ne Vit Pas Sans Se Dire Adieu, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

On ne vit pas sans se dire adieu
On ne vit pas sans mourir un peu
Sans abandonner pour aller plus loin
Sur son chemin quelque chose ou quelqu`un

Je suis venu pour te dire adieu
Un souvenir, meurt toujours un peu
J`ai voulu savoir, ce qu`il m`a reste
Du seul amour, qui ait pu compte

Je suis venu pour te dire adieu
Ou si tu veux, adieu a nous deux
Comme le jour, ou tu m`as fait pleurer
En me disant adieu a jamais

Oh ce n`etait pas ta faute, je le sais
Je sais tout ce qu`il allait se passer, allez
Ton pere et tout ce qu`il a pu te dire
Tes etudes a finir, ton service, ton avenir
Et puis cette fille n`est pas pour toi
Aujourd`hui tu es a une autre
Tout est qui finit bien, quand
Mais qu`est-ce que j`ai pu t`aimer toi
J`avais seize ans, seize ans

On ne vit pas sans se dire adieu
On ne vit pas sans mourir un peu
J`ai voulu arrater le temps
Le temps de dire, adieu mes seize ans

J`ai voulu dire, adieu mes seize ans
Avant d`aller, vers ce qui m`attend.

Replica: Sunt by Popescu Ioana (469 mesaje), la 01-01-2009

nenorocita! Franceza, vai mama mea! Pisica mea stie mai multe limbi ca mine. In afara de "quelque chose" si "Je suis" n-am reusit sa traduc nimic.

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 01-01-2009

La multi ani! La inceput de An Nou, eu iti urez multa sanatate tie si familiei tale!

Replica: Se pare, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 01-01-2009

ca ti-a placut melodia, draga Laura din moment ce am vazut ca i-ai scris versurile. Sper ca nu m-am inselat.

Cred ca ai simtit caldura mainilor mele care le-a tinut pe ale tale, in timp ce ascultam aceasta frumoasa melodie. Ai simtit ca am ascultat-o impreuna? Ce zici Floricicai i-ar fi placut?

Replica: Ioana, o traducere pentru tine by Doruletz Mic (1007 mesaje), la 01-01-2009

Este o traducere cam fortata. Am ascultat o varianta pe care o am in computerul meu.

Nu poti trai pana ce nu spui adio,
Nu poti trai pana ce nu mori putin,
Fara sa renunti pentru a merge mai departe
Pe drumul tau sau pe drumul altcuiva.

Am venit ca sa-ti spun adio.
O amintire moare mereu, cate putin.
Am vrut sa stiu, ce mi-a ramas
Din singura dragoste ce a contat.

Am venit ca sa-ti spun adio
Sau daca vrei, adio cuplului nostru,
Caci intr-o zi, m-ai facut sa plang
Cand mi-ai spus adio pentru totdeauna.

Ah, nu era greseala ta, o stiu
Hai, ca stiam ce urma sa se intample
Tatal tau, si ce a putut sa-ti spuna
Studiile tale de terminat, serviciul militar, viitorul tau
Si apoi ca aceasta fata nu este pentru tine
Astazi esti fericit? Tot este bine ca se termina bine, nu?
Astazi esti al altcuiva
Totul s-a sfasit cu bine,
Dar cat am putut sa te iubesc
Aveam saisprezece ani, saisprezece ani!

Nu poti trai pana ce nu mori putin.

Am vrut in seara aceasta sa opresc clipa
Clipa in care sa spun, adio celor saisprezece ani ai mei.
Am vrut sa spun, adio celor saisprezece ani ai mei
Inainte de a pleca, spre cel ce ma astepta.

Nu vi se pare ca ne regasim in acest cantec?
Dedic aceasta traducere memoriei unei fetite de portelan cu vise de adolescenta: Floricica.

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

Citat:
Pentru tine, o melodie care mie imi place foarte mult.

Mi-a placut atat de mult incat am cautat versurile imediat. Am cautat si pe laptopul Floricicai. Nu, nu am gasit-o.

Dar Floricica a fost cu nou la trecerea peste ani.

Eu si sotul meu am hotarat sa facem o surpriza parintilor nostri in noaptea de Anul Nou si sa-i semanam (adica sa aruncam cu grau pe ei, ca le fie anul ce vine, bun - obicei de la bunica) pe rand inainte de a ne retrage in casa noastra si sa asteptam miezul noptii, cu masa plina de bucate si cu o crenguta de vasc, atarnata pe lampa de pe holul de la intrare ca sa ne sarutam sub el (de cand imi doream momentul acesta!).
Numai ca cineva a aranjat altfel. Cand am vrut sa plecam, incarcati de daruri (mai ales culinare) pentru parinti, cheia s-a invartit in yala usii de la intrare si nu am putut incuia. Pe cand caram bagajele inapoi in casa, incercand sa gasim o varianta de a nu lasa usa deschisa oricarui colindator din noaptea de Revelion, ne-am ciocanit la usa cu nea Stefan. Imbracat in costum negru, cu camasa alba si papion la gat, venise sa predea sotului meu, darul lui: o caserola in care se aflau carnati mustosi, facuti de el, personal, cu doua zile in urma. Stie ca sotul meu este innebunit dupa bucatele traditionale, dar nu prea are parte din cauza dietei mele. S-a oferit sa ne ajute (sa mearga pana acasa, sa ia cheia de la baruletzul lui si sa caute o yala noua pe care stia el, ca o avea pe undeva pe acolo).
Ne-am dezbracat si in asteptarea lui Nea Stefan, am ignorat telefonul fix care suna continuu. Nici nu prea aveam cum sa facem conversatie pe toate fronturile pentru ca vecinul ne-a ciocanit la usa cu o tavita plina cu placintele cu branza si stafide: numai buna de bagat, pe la miezul noptii la cuptor ca sa ne delectam cu un dulce ecologic pana spre dimineata. Am mers sa o strang pe vecinica in brate, sa ne aducem aminte ca suntem surori de suflet. Am observat ca salata mea (darul meu pentru ea), trona pe masa ei din living.
Surpriza a venit de la vecina de la scara alaturata care a ciocanit (soneria a murit, din motive numai de ea stiute) la usa noastra si, in lipsa mea, a lasat cheia cu rugamintea ca pe la miezul noptii (daca tot nu plecam de acasa) sa ii verificam catelul ce este ingrozit de petarde. Sotul meu, banuiesc a nu a schitat nici un o clipa, macar intentia de refuz, asa ca, atunci cand am aflat, i-am povestit ca acest catel ii cade in sarcina. Motiv pentru care am avut parte de a doua surpriza. I-a ajuns pe vecini cand se urcau in masina si m-am trezit cu Pluto, in casa mea. Alaturi de intreg harnasamentul: zgarda, lesa, boluri pentru apa si mancare, mancare catel.
Si un catel stresat! Cred ca am zambit... verde pentru ca vecina m-a strans in brate si m-a conjurat sa nu ma supar. Cum sa ma supar? Doar stiu ca nu exista nici un restaurant in tara aceasta care sa te accepte in noaptea de Revelion cu un catel la masa!
Dar, vocalizele pe care le facea Pluto, RodiMar, m-ar fi facut sa uit de orice melodie, inclusiv pe Mireille Mathieu.

Replica: Doruletz, by Popescu Ioana (469 mesaje), la 01-01-2009

m-ai scos din necaz si din rusine. Multumesc mult. Datorita tie, acum pot sa-i multumesc si Laurei pentru versuri. Si lui Rodimar.

Dumnezeu s-o odihneasca pe Floricica si pe toti cei care nu mai sunt.

Ca nu culegem flori si nu zambim,
Noi, care, atat de repede, murim.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Iul 2009, 11:08 
Neconectat

Replica: Ioana-Prezicatoare-de-Viata-Frumoasa, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

esti o super-prezicatoare!

Pentru anul asta vreau sa-ti dezvalui niste secrete:

Vei fi sanatoasa.
Te vei bucura de viata.
Vei fi mai puternica decat oricand.
Vei iubi si vei fi iubita.

Banuiesc ca ti se intamplase sa te gandesti deja la urarile ce mi le-ai scris astazi pentru ca ceea ce ni s-a intamplat asta noapte, a fost peste puterile noastre de a intelege.
La momentul in care nea Stefan s-a intors cu yala sa, noi eram deja invadati de parintii nostri, ingroziti de lipsa noastra de raspuns la telefon si de linistea de peste zi. Am gatit, ajutata de sotul meu (racitura de curcan, salata boef, curcan umplut si un tort cu mere). Din fiecare fel de bucate, asezasem frumos in caserole colorate de portelan, in egala masura si pentru parintii mei si pentru parintii sotului. Noi ne-am pastrat cate putin din fiecare fel, iar in rest frigiderul era plin de o... livada de fructe.

Numai ca ei au venit la noi cu alte bucate, gata sa ne aline in noapte Anului Nou. In primul rand am jurat ca ii voi invata pe parinti sa ne sune pe celulare. Apoi, am schimbat planurile si am asezat masa in living. Am dat semnal si vecinicai ca este musai sa ne asezam cu totii la masa la noi, asa ca, in curand nu mai era loc pe mese de mancare (am suplimentat cu inca o masa de la vecinica).
Barbatii au ramas in usa, incercand sa depisteze misterele de la intrarea noastra (yala si sonerie), cu un pahar in mana.
Si de aici, pana inainte de miezul noptii, a urmat un pelerinaj care ne-a uluit.
Efectiv, usa noastra a ramas deschisa. Yala buclucasa, parca a fost un semn, venit de undeva... Prieteni, colegi, rude (mai apropiate, mai indepartate), vecini ne-au trecut pragul, ne-au imbratisat si ne-au urat in prag de An Nou. Fiecare a adus cate ceva: un bol cu mancare care vroia sa spuna: am venit sa petrec in casa voastra, asa cum am petrecut an de an, impreuna cu voi, la bine. Acum va este greu si eu sunt alaturi de voi.
Coplesiti de numarul mare de musafiri, mamele s-au retras de la bucatarie, alaturi de vecinica ca sa stapaneasca haosul farfuriilor ce trebuiau curatate, a bucatelor care trebuiau randuite.
Au fost momente in care am intrebat:
- Dar unde sunt Mandrulestii, ca erau pe aici?
- Ah, tocmai te cautau ca sa isi ia ramas bun!
Lina a aparut inainte de miezul noptii. Livida si dreapta. Ea cand isi ia pozitia de coloana super-verticala, inseamna ca ceva nu este in ordine. A fost pusa in tema, iar sotul meu nu a scapat de cateva admonestari referitor la lipsa de comunicare si... multe altele. Inainte de miezul noptii s-a intregit si familia ei, tot la noi! Vinul adus de ea, se pare ca este vinul zeilor pentru ca barbatii au uitat de yala. Mai putin nea Stefan, care tinandu-l zdravan pe Pluto de lesa, in incercarea de a-l convinge sa mearga afara sa se usureze, m-a strigat complice, langa usa:
- Doamna Laur, vreau sa va zic ceva!

Am iesit dupa el. S-a indreptat bine si si-a scuturat haina de scamele pe care i le asezase scurta de blana pe guler, apoi mi-a zis:
- Asa as fi fost imbracat la biserica!
M-a bufnit plansul, iar lui a inceput sa i se zguduie mana de plansul intepenit in piept. Numai ca Pluto a inteles ca este momentul sa fie ascultator, asa ca l-a tras brusc de mana spre scari. Scena intrerupta la timp pentru ca mama mea a venit, insotita de Lina, dupa mine:
- Sper ca nu te-a facut sa plangi!
- Nu, mama mea. Mi-a aratat doar costumul de ginerica.
- Laura, este prea obositor pentru tine. Treci langa musafiri si nu te mai misca. O sa-ti fie rau.
Mama-Omida, Ioana mea, draga, afla ca nu mi-a fost rau si, da, m-am bucurat de viata si cred ca si cei din jurul meu si mai ales Floricica s-a bucurat de viata ce a fost in casa noastra, ieri seara. Astazi, am facut o trecere in revista a celor ce ne-au trecut pragul. Da, acestia ar fi fost invitatii la casatoria ei.
Am simtit ca Floricica a fost printre noi pentru ca din vinul zeilor adus de Lina, nu a existat musafir ca sa nu fi facut gestul crestinesc al pomenirii, in cel mai firesc mod: a varsat un strop din aceasta lichioare pe bucata de cozonac spunand un Dumnezeu sa o odihneasca!

Ioana-Prezicatoare-de-Viata-Frumoasa iti urez sa ti se implineasca ce este mai frumos din Bucket List.

Replica: Clementina, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

ai observat cate de usor ni se implinesc visele, uneori? Un vis pe care il tinem in inima si nu avem curajul sa-l exprimam? Parca Cineva lucreaza ca ce este mai bun si mai frumos sa ni se intample. Te rog sa ma crezi ca stiu ce a fost in inima ta cand ti-ai vazut sotul la usa, cand ai stiut ca vei impreuna cu el, ca familia ta va fi intregita, in prag de sarbatori. Ce poate inlocui ce simti intr-o astfel de clipa? Nimic! Este Bucuria pe care ne-o aduce numai El. Sau este o bucurie pe care ne-o procuram prin faptele noastre?

Asa am simtit si eu cand in casa plina de musafiri mi-a sunat, pe rand celularul, cu melodiile inconfundabile: ale copiilor mei. Ma sunau ca sa ma ureze in prag de 2009.
*
- Mama, te saluta Bunul Samaritean si iti zic ca te iubesc si sa stii ca te-am visat sanatoasa.
**
- Mama, sa fii si la anul sanatoasa. Sa stii ca am gasit aici, cruce din marmura neagra la un pret bun. Sa raman sa fac vorbele, ce zici?
La pauza mea:
- Mama, lui Floricica ii placea negru la cruce. Zicea ca este nobil.
Pauza de la mine care nu-mi pot aminti cand a vorbit Floricica despre cruci.
- Si, stii, nu am mai plati transportul. Petru este cu furgonul si am putea sa o aducem noi.
Pauza de la mine pentru ca nu-mi vine sa cred ca baiatul meu poate avea astfel de preocupari in prag de Revelion.
- Mama, nu te supara. Am visat-o.
-Iti multumesc dragul meu ca te-ai gandit la asta. Nu pot sa ma supar pentru ca ma ajuti. Te iubesc.
- Tu stii ca eu te iubesc, mama. Spune-i si tatii ca il iubesc.

Clementina, iti zambesc cu gandul la ce alte surprize placute iti va oferi viata. Si ti le doresc, din toata inima!

Replica: Emilia, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

am zambit cu atata buna-dispozitie cand am citit:
Citat:
astept nepotul sa ne sorcoveasca.

Si pe noi ne-au sorcovit, incepand de dupa miezul noptii, atatea persoane!
Am fi vrut sa ii asezam la masa, in locul celor plecati la caselor lor, dar nimeni nu mai vroia mancare. Vroiau doar sa ne imbratiseze cu ganduri bune.
Dar, mai mult decat ceea ce ni s-a intamplat noua, este sa ni se intample sa ne ureze intr-o zi un Pirat-Sef al familiei noastre.
Sa ti se intample in fiecare an, sa zambesti cand Piratul-Sef te va sorcovi!

Replica: Elena, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 01-01-2009

Citat:
tie, "Inger pe pamant".

Te inseli, Elena. Ingerul despre care vorbesti, salasuieste in inima ta. Sa iti aduci aminte intotdeauna, cand iti va fi mai greu, cand oamenii iti vor pune piedici, cand provocariile vietii te vor zgudui. Ingerul despre care vorbesti, salasuieste in inima ta.

In familia mea, ingerul a fost si ramane Floricica. Altfel cum as putea sa definesc aceasta noapte in care oamenii au venit sa ne imbratiseze la greu. Cand din cele patru feluri de bucate cate le-as fi pus pe masa, acestea s-au inmultit, de Lina a facut un drum obligatoriu (inainte de a pleca spre casa ei) la caminul de batrani.

La ceas de dimineata, in timp ce strangeam urmele reuniunii noastre impreuna cu ajutoarele noastre, am descoperit ca nu suntem deloc obositi, motiv pentru care am baut impreuna primul ceai al diminetii: o tisana, botezata cu parfum de lamaie si indulcita cu o lingurita de miere.
In acea clipa, in linistea binecuvantata de acest ritual, sapte persoane am fost martorii unei intamplari ciudate. Vaza in care se afla (mereu) o floare proaspata pentru Floicica si ce strajuieste fotografia ei din rama de antimoniu s-a spart singura. S-a auzit un pocnet si am intors cu totii capul catre ea. Am vazut cum apa s-a scurs de pe raftul superior al biroului si a cazut peste candela aprinsa pentru Floricica. Candela s-a stins. Un fior rece mi-a strabatut corpul. Nea Stefan, privind spre candela a spus, zambind:
- Atat a vrut Flori. Sa ne adune aici, pe toti. Ca la nunta noastra!
S-a ridicat, l-a inhamat pe Pluto, ajutat de sotul meu, a luat plasa cu bunurile acestuia, din mana mamei si a plecat.
Am sters apa, am adunat cioburile si cand sa le arunc la gunoi, m-am ranit la mana. A inceput sa picure sange. M-am uitat. Inelarul era cel care sangera. Mi-am adus aminte ca Floricica ma certa tot timpul ca nu port verigheta. Ii explicam ca nu o port pentru ca imi este prea larga. In timp ce sotul meu ii conducea pe parinti la taxi, eu imi puneam verigheta pe mana.
Si uite, pornind de la verigheta mea, mi-a venit gandul sa-ti urez si tie, ca aproape a venit momentul (nu?) sa iti puna pe deget verigheta, doar cel ce poate merita un inger ca tine. Zambesti, nu? Eu am gura pana la urechi, gandidu-ma cat de frumoasa vei fi, mireasa.

Replica: Maria, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

Multumesc pentru:
Citat:
[La multi ani!

Cu un zambet larg iti urez si eu tie tot La multi ani! Caci ce poate fi mai bun decat sa fie multi ani?

Si pentru ca, dupa plecarea parintilor, am avut puterea sa imi astept sotul, cu mana stanga in sus, demonstrandu-i ca port verigheta si ne-am imbratisat sub vasc, asa cum planuisem si pentru ca asa de placut a fost cand mi-a sarutat mana si pentru ca mi-am adus aminte de iubire, iti urez sa fii mereu iubita.
Pentru capacitatea ta de a emana iubire, iti zambesc si iti urez din nou La multi ani!

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

Citat:
Cred ca ai simtit caldura mainilor mele care le-a tinut pe ale tale

Sa stii ca am mainile calde!
Sotul meu este intrigat. Nu are motiv sa-mi mai incalzeasca mainile. Dupa ce mi le maseaza, mi le saruta. Si eu simt nevoia sa sarut mainile lui, obosite sa care tot greul casei noastre.
Iti urez ca mainile tale sa fie mereu calde.

Citat:
Nu poti trai pana ce nu mori putin,

Da, cantecul indicat de tine, a fost un semn ca uneori este nevoie sa mori putin pentru a trece peste despartire.
Citat:
Ce zici Floricicai i-ar fi placut?

Eu cred ca Foricica mi-a trimis-o prin tine.
Nu poti...

Cum altfel as putea sa ma revansez pentru clipele frumoase ce mi le-a readus in suflet, acest cantec?* Iti zambesc, cu inima larga si deschisa. Este prea putin, dar adaug si o imbratisare.

* Poate intr-o zi voi avea ragazul sa-ti povestesc mai multe.

Replica: Doruletz, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

sunt doar un zambet: pentru tine.
Ce iti urez? Un masaj, placut pe umeri, cum imi face sotul meu acum.
Da, de la cel pe care il cauti. Si care va veni in casa ta, langa pianul tau sa iti priveasca manile ce ridica sunetele unei Fur Elise. Jur, cu mana pe inima ca sa va fi!

Replica: Ioana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

Citat:
Dumnezeu s-o odihneasca pe Floricica si pe toti cei care nu mai sunt.

Multumesc, Ioana. Floricica se odihneste in inima mea. Iar langa fotografia ei din rama de antimoniu, exista o roza, cumparata de sotul meu pentru mine. Azi!
Ti-o daruiesc tie, cu zambet.

Replica: Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 02-01-2009

imi pare rau ca nu am avut curajul si puterea sa iti scriu mai demult. Vreau sa stii ca iti doresc tot ce este mai bun si mai frumos in acest an si in cei ce vor urma. Te admir mult si as vrea sa am macar un pic din puterea ta. Floricica, de acolo de sus, este alaturi de tine si te vegheaza. Un om moare doar atunci cand nu mai este in sufletul nostru. Iar Floricica este in sufletul tuturor celor ce au cunoscut-o.

Te imbratisez cu multa dragoste.

Replica: Laura, by tanasa clementina (1052 mesaje), la 02-01-2009

iti multumesc pentru cuvintele calde si pline de bucurie. Numai tu poti face prin cuvinte ca tot ceea ce s-a intamplat sa faca impresia ca se mai intampla din nou in momentul care recitesti ceea ce ai scris tu. Dar ce pacat pentru mine, deja sotul a plecat spre Romania. Mi-a lasat un gol mare in suflet pe care numai printesa cea mica mi-l poate umple. Ma consolez cu gandul ca ma revad cu el in fiecare seara pe Skype. Stii care este prima intrebare? Ce mai face mama? Are un inceput de arterita, nu mai poate sa mearga mai mult de zece metri si a fost planificata pentru data de 18 ianuarie pentru un consult amanuntit si poate chiar o interventie chirurgicala la Targu Mures. Pana la genunchi circulatia este buna, de la genunchi pana in laba piciorului circulatia este foarte anevoioasa. A fost la un consult, dar medicul nu s-a putut pronunta decat dupa internarea ei si rezultatul analizelor. Sper sa fie totul bine. Citesc tot ceea ce scrii pe forum si daca in dreptul tau nu ar scrie Laura, tot as recunoaste ca acel paragraf este scris de tine. Ai tu stilul tau de a scrie si de a ne face sa zambim!
Te imbratisez cu drag.

Replica: Laura, by Oana Stancu (355 mesaje), la 02-01-2009

Citat:
nimic nu este intamplator! Simt ca intelegi ce iti spun, mai ales ca ai avut toate trairile ce denota ca dincolo de noi exista o alta dimensiune ce ne trimite semnale ca exista viata si Sus si Jos.

Ma bucur ca vei face investigatia despre care ti-am spus. Iti urez un CD curat.

Clementina, atat timp cat mama ta va intra pe mana medicilor de la Targu Mures, fii cu inima impacata. Probabil va fi necesara o dilatare periferica. Este o procedura neplacuta pentru pacient, dar nu dureroasa. Nu este invaziva, asa ca dupa doua zile mama ta va merge acasa. Din pacate, tratamentul ce va urma va fi cam lung (~9 luni), costisitor (atentie ca este compensat/uneori gratuit, dar fi nevoie ca altcineva sa alerge dupa aceste retete), dar si toxic, mai ales pentru ficat. Va fi necesara o grija sporita pentru orice alt medicament pe care ar vrea sa il ia, de pilda, pentru o banala durere de cap. Unele medicamente potenteaza anticoagulantele ce ii vor fi prescrise. Vestea buna este mama ta va deveni un om sanatos.
Sanatate mamei tale si recuperare rapida.

Replica: Laura, by Tender Rose (248 mesaje), la 02-01-2009

esti un exemplu pentru mine care sunt cand sus, cand jos cu moralul. Sa fii sanatoasa!
Clementina, multa sanatate mamei tale!

Replica: Bineinteles, by Venera Chiriac (112 mesaje), la 02-01-2009

ca vei avea un CD clear la RMN, Laura. Ma bucur de pe acum pentru tine.
Clementine, totul o sa fie super, ai sa vezi.
Sanatate pentru amandoua!
Pupici la mari si mici!

Replica: La multi ani, Laura! by Bara-Toderici Mihaela Rada (249 mesaje), la 02-01-2009

Ieri am inceput sa citesc "Adam si Eva", de Liviu Rebreanu, si am ajuns la pasajul pe care l-am trecut mai jos. Mi-a placut foarte mult, si nu stiu de ce m-am gandit la un moment dat ca este genul de fragment care s-a potrivi bine in topicul Laurei, fiind de altfel topicul in care lumea isi deschide sufletul. Sper sa iti placa.
Cine vrea să explice totul prin cuvinte, ajunge curand să nu poată
explica nimic! Eroarea incepe din clipa cand vrem să identificăm
cuvantul cu spiritul. Sufletul n-are nevoie de cuvinte pentru a inţelege.
Sufletul comunică direct cu lumea spirituală, cu lumea lumilor. Şi doar
spiritul e esenţa, spiritul etern, infinit, cuprinzător a toate, insăşi lumea
materială nu poate fi decat o faţă a esenţei divine. Veşnica materie e
implicată de esenţa ei. De altfel materia şi toată lumea materială
există numai in funcţie de percepţia omenească. Densitate, culoare,
căldură, toate atributele materiei există numai pentru om. In fond nu e
nici o deosebire intre eterul sideral şi corpurile cereşti: toate sunt, in
ultima analiză, o formă de manifestare a spiritului. Modificările
aparente alcătuiesc şi intreţin atributele fără număr. Precum materia se
transformă neincetat, dobandind, prin aceasta, o existenţă efectivă, şi

spiritul are să-şi asigure echilibrul atributelor printr-o perpetuă
regenerare. Licăririle spirituale trebuie să se imbine permanent cu
schimbările din planul material. Regenerarea spiritului nu se poate
săvarşi decat prin identificarea cu materia. Transformările materiei sunt
astfel infăţişări diverse ale spiritului animator, incepand cu cele
mecanice şi pană la cele biologice. Deosebirea e numai de grade, incat
gradul suprem ar fi omul in care spiritul se recunoaşte pe sine insuşi
dincolo de scoarţa materială.
Dacă materia e aceeaşi in atomii ei, spiritul cuprinde virtual toată
dumnezeirea, intreg şi parte sunt identice. Ca şi atomii materiali,
miliardele de miliarde de atomi spirituali se află intr-o mişcare eternă
intre lumea materială şi cea spirituală. Viaţa unui atom e insăşi viaţa

universului. Unul e totul şi totul e unul.
Dar atomul material e echilibrul dintre două energii, in atomul
spiritual echilibrul il formează două principii. Echilibrul principiilor e
spiritualitatea. Cand atomul se rupe in planul spiritual, echilibrul i se
frange, principiile se diferenţiază şi se prăbuşesc in planul material.
Timpul şi spaţiul devin realităţi pentru părţile intregului, incepe viaţa
materială. Cele două principii insă răman esenţa spirituală şi in transformările
pe care le indură ca animatori materiali. Spiritul pur palpită in
ele ca un ideal spre care ravnesc necontenit, intoarcerea in planul
spiritual totuşi e imposibilă pana ce nu vor redobandi, prin unire,
echilibrul pierdut. Ravna lor spre idealul spiritual se concretizează astfel
in penibila incercare de a se regăsi şi de a se reuni.
In planul material, cele doua principii reprezintă infinitele forme ale
pozitivului şi negativului, care, pe treptele mai de sus ale scării vieţii,
se numesc masculin şi femenin. Cand principiul işi recunoaşte originea,
apare sufletul şi omul! Iată acuma un atom spiritual pierzandu-şi
echilibrul. Cele doua principii se diferenţiază indată in doua suflete,
bărbat şi femeie, sortite de-acum vieţii materiale. Urmează căi diferite
spre aceeaşi ţintă. Trebuie să treacă prin toate planurile existenţei
pămanteşti, purtand pretutindeni dorul lor de unire şi permanenta
nostalgie după lumea spirituală; in clipa cand sufletul gol se intrupează,
incepe viaţa omului. Pentru suflet e incercarea supremă, incătuşat
complet in coaja materială, trebuie să-şi recucerească anevoie
cunoştinţa de sine, să urmeze supus legile vieţii materiale. Mereu
trează stăruie doar trebuinţa de-a găsi perechea lui de echilibru.
Bărbatul şi femeia se caută in vălmăşagul imens al vieţii omeneşti. Un
bărbat din milioanele de bărbaţi doreşte pe o singură femeie, din
milioanele de femei. Unul singur şi una singură! Adam şi Eva! Căutarea
reciprocă, inconştientă şi irezistibilă, e insuşi rostul vieţii omului. Pentru
a inlesni căutarea aceasta se fac, se refac şi se desfac toate legile şi
convenţiile morale şi sociale, tot ceea ce se numeşte emfatic progresul
omenirii. Instinctul iubirii e reminiscenţa originii divine. Prin iubire
numai se poate uni sufletul bărbatului cu sufletul femeii pentru a redeveni
parte din lumea spirituală. Iubirea aceasta e rodul divin al
sufletului omenesc. Dumnezeu sub chipul iubirii trăieşte in om.
Iubire şi Dumnezeu, conştient sau inconştient, trebuie să
alcătuiască suprema preocupare a sufletului omenesc. Fără de ele
omul nici n-ar putea exista!
O viaţă omenească nu ajunge insă pentru a prilejui intalnirea
bărbatului cu femeia. Spaţiul şi timpul sunt piedici de care sufletul
strans in obezile materiale numai treptat le poate invinge. Apoi chiar
cand le-a invins, intervin obstacolele convenţiilor sociale care de multe
ori sunt mai puternice decat puterile oricărui om. Avantul sufletului se
sfarmă in clipa prăbuşirii trupeşti. Moartea materială descătuşează
sufletul fără a-i inlesni posibilitatea de unire cu sufletul pereche. Unirea
lor numai in viaţa materială poate fi mantuitoare. Aşa sufletul slobozit
după intaia incarnare va pluti in alte planuri ale lumii ca o sărmană
conştiinţă pură, aşteptand prilejul unei noi intrupări omeneşti. A doua
viaţă pe pămant incepe, şi moartea o curmă iar, şi sufletul tot nu şi-a
dobandit perechea adevărată. Apoi urmează a treia viaţa, secerată de a
treia moarte. Apoi alta şi iar alta. Poate că in timpul unei reincarnări
celălalt suflet a rămas in vreo sferă indepărtată; atunci omul simte
cumplit zădărnicia vieţii pămanteşti şi a tuturor zbuciumărilor sale,
incercand să se apropie de Dumnezeu prin singurătate şi meditaţie.
Cate vieţi terestre alcătuiesc o viaţă adevărată? Şapte! De ce
tocmai şapte? O, Doamne, Doamne, de ce şapte? Dar pentru că şapte
e numărul sfant! A fost sfant totdeauna, in toate sufletele!
Fiecare moarte materială pecetluieşte regretul zădărniciei. In ochii
muribundului, in lumina ultimei clipe, tremură durerea neputincioasă a
sufletului. A trăit in zadar.
A şaptea viaţă aduce de-abia fericirea unirii cu celalalt suflet. De
aceea a şaptea moarte cuprinde revelaţia. Fiindcă moartea a şaptea
inseamnă sfarşitul existenţei materiale şi inceputul intoarcerii in lumea
spirituală, sufletul retrăieşte intr-o străfulgerare toate vieţile anterioare
pentru a se putea bucura mai deplin de strălucirea vieţii noi, eterne,
ce-l aşteaptă. De-acuma nu va mai rătăci in sferele lumii materiale, ci,
transformat in principiu pur, echilibrat iarăşi in atom spiritual cu
celălalt suflet, redevenit de asemenea principiu. Işi va relua existenţa
divină in planul spiritual.
Şi iată cercul inchis! Spiritul regenerat prin materie, materia
animată prin spirit! Unitatea desăvarşită prin dualitate.

Replica: Adriana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

Citat:
imi pare rau ca nu am avut curajul si puterea sa iti scriu mai demult

Te inteleg, Adriana. Cu numai cativa ani in urma, as fi procedat ca tine.
Insa, in momentul in care eu am inteles ca medicii imi numara zilele, m-am gandit ca se va termina timpul meu si eu nu voi fi spus celor pe care ii cunosc si celor pe care nu ii cunosc, multe din lucrurile simple ale vietii. Cuvintele izvorate din inima, aduc celuilalt din fata ta, respect de sine, iubire si respect pentru cei din jur, impacare in fata destinului (sau planetelor sub care ne-am nascut?) ce ii dicteaza karma.
Brusc, am avut senzatia neputintei in fata lui Cronos si mi-am jurat ca, desi voi pierde multe batalii, razboiul nu il voi pierde.
Floricica a fost un reper pentru mine. Ea stia acest lucru si era mandra ca era inaintasa mea. Numai ca, independent de vointa ei, un gand venit, de unde?, a hotarat-o sa ma lase in plin mister. Nu ii port pica ci, doar un imens dor.
Mi-e dor de serile cand robotea pe laptopul ei, de diminetile in care ii pregateam ceaiul si cafeluta ei, de momentele acelea frumoase, cand cu bujori in obraji imi povestea de iubirea ei. Amintirile sunt atat de aproape si sper sa nu plece prea departe de mine pentru ca asta mi-ar face dorul mai mare.
Aseara, tarziu am mai impachetat cateva lucrusoare pe care Lina nu le-a stiut ca i-au apartinut. Maine o sa rog pe cineva sa le duca la caminul de batrani. Este acolo o batranica cu parul alb, ochi albastri si trup firav. Cred ca i-ar face placere sa aiba lucrusoarele Floricicai. Astfel, Floricica va trai si prin inima unei alte fiinte.
Iti zambesc pentru ca am trecut intr-un nou an si este important sa il primim cu zambete, cu sperante si cu dor de mai bine.
Si eu te imbratisez, Adriana. Tot cu multa dragoste.

Replica: Clementina, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

am inteles ca radacinile tale sunt adanci, aici in Romania. Caci ce altceva este o mama decat radacina inimii noastre? Vine un timp cand ne doare ca mama primeste semnele varstei prin bolile pe care le poarta si ne simtim atat de neputincioase...
Esti prizoniera intre doua generatii: nepoata ta si mama ta. Iar sotul tau este la mijloc.
Banuiesc sfarseala fara seaman ce-ti tortureaza inima. Dar, oare nu toate au un rost? Ti se pare ca in viata aceasta ti s-a intamplat ceva ce nu trebuia sa se intample? Oricat de mahnita ai fi in adancul inimii tale, ca ai tai copii au ales sa traiasca atat de departe de locul unde s-au nascut, nu-i asa ca esti fericita ca au reusit sa aiba casa lor in Franta? Cred ca esti chiar mandra! Mai cred ca ti se sparge pieptul de fericire ori de cate ori o auzi pe Printesa ta vorbind cursiv, frantuzeste.
Fii fericita! Faci parte din acele persoane care au avut puterea sa-si urmeze copilul, sa ii dea o mana de ajutor ca acesta sa-si dovedeasca siesi, cat este de puternic pe alte plaiuri, mai mult decat acasa. Si nu-i putin! Eu numar pe degetele de la o singura mana, mamele care au avut aceasta putere.
Tot din tine va veni si puterea de a accepta faptul ca mama ta, legatura ta cu Divinul din clipa cand ai venit pe lume, va fi ingrijita de altii. Stii ca vor exista oameni care vor face pentru tine, o minune.
Am citit ceea ce a scris Oana si cred ca stiu despre ce este vorba. Vecinica mea a suportat o dilatare pe cord si aceasta este mult mai grea. Asa ca, fii convinsa ca Cineva, Acolo Sus, te iubeste si va avea grija de toate.
Eu sunt atat de convinsa de acest lucru, incat iti zambesc cu incredere si te imbratisez cu acelasi drag cu care ma imbratisezi si tu.

Replica: Oana, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

Citat:
nimic nu este intamplator!

Am aceasta convingere de foarte mult timp.
Maine voi pleca catre Bucuresti impreuna cu sotul meu. Ma voi intalni cu baiatul cel mic, tot la Bucuresti si vom petrece inca doua zile impreuna. Duminica seara, voi ramane singura si voi fi nevoita sa ma descurc si cu RMN-ul si cu curatenia din casa Floricicai care nu a mai fost locuita de la inceputul lunii decembrie.
Citat:
Iti urez un CD curat

Zambesc pentru ca stiu sigur ca va fi asa cum scrii. Nu vezi ca si Venera este sigura de acest lucru?
Suzana, fiecare suntem un model in felul nostru. Tu esti o supravietuitoare a unui sistem. Crezi ca am uitat ce i-ai spus Gretei, la un moment dat? Vezi ca ai motive sa zambesti?
Zambesc si pentru tine si imi multumesc pentru urare.

Replica: Rada, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 02-01-2009

la momentul in care am citit Adam si Eva de Liviu Rebreanu, acum vreo 30 de ani (!) si am ajuns la acest pasaj, in mintea mea s-a creat o nebuloasa (metempsihoza?, hmm!) pe care am preferat sa o alung, incetul cu incetul. Timpul a estompat aceasta informatie din mintea mea.
In momentul in care baiatul meu cel mare s-a impiedicat in pasajul pe care tu l-ai scris mai jos (avea de realizat un eseu pentru ora de romana), trecusera ceva ani. Am recitit cartea si am inmarmurit cat de aproape era Rebreanu de mine, dar si de similitudinea cu nuvela Avatarii faraonului Tla a lui Mihai Eminescu. Nu m-am indoit niciodata ca Unul e totul şi totul e unul, dar l-am dezis pe scriitor cand a adaugat Ravna lor spre idealul spiritual se concretizează astfel in penibila incercare de a se regăsi şi de a se reuni. Ce este mai frumos, decat cazna noastra de a ne regasi, suflete-pereche, suflete-geamane, suflete-intru-acelasi-spirit?
dorul lor de unire
In acesti ani dorul de unire a devenit mai curand dorul de uniune. Observi ca tinerii refuza actul casatoriei consfintit prin acte, prin biserica? Parca vor sa ii spuna Domnului: suntem mai aproape de tine si te iubim mai mult decat generatiile anterioare. Noi comitem uniunea in numele iubirii si nu in numele convenientelor/materialului. Doar astfel ne putem apropia mai mult de tine.
şi permanenta nostalgie după lumea spirituală;
Rada, comuniunea din casa mea, in prag de An Nou, unde mancarea si bautura au fost pretext de a fi asezate pe masa, cand oamenii ne-au inconjurat doar ca sa vorbeasca cu noi, este o nostalgie după lumea spirituală. Altfel cum explici ca unii dintre cei care ne-au vizitat, au stat doar cateva minute, cat sa imi mangaie mainile, sau sa puna o mana pe umarul meu si ma sarute? Nu ti se pare ca se schimba ceva? Ca oamenii incep sa rezoneze spiritual?
Iubirea aceasta e rodul divin al sufletului omenesc.
Culmea este ca intotdeauna am stiut ca afirmatia de mai sus este adevarata, dar niciodata nu am constientizat-o mai profund decat in momentul in care am aflat diagnosticul. Oare de ce este nevoie sa trecem prin suferinta pentru a afla ce rod frumos ascundem in suflet?
atunci omul simte cumplit zădărnicia vieţii pămanteşti şi a tuturor zbuciumărilor sale
Da, banuiesc ca asta a simtit, atunci, Floricica.
şapte
Sapte am fost si noi, martorii vazei ce s-a spart din senin, in dimineata unui an nou.
Sapte as vrea sa fie si viata mea de acum. Pentru ca ma gandesc ca altfel imi va fi greu sa nu mai pot saruta mainile celui ce imi maseaza mainile reci si mi le saruta cu... iubire.
Zambesc acestui gand, iar tie iti zambesc pentru clipele placute pe care le-ai adus in sufletul meu, acum, inainte de plecarea la Bucuresti.

La multi ani, Rada!

Replica: Laura, by Floare de colt (144 mesaje), la 02-01-2009

drum bun si sa iti urez sa te intorci cu vesti bune si cu zambete.

Replica: Rog Ingerul sanatatii by Vasiliu Letitia (1472 mesaje), la 02-01-2009

sa te ocroteasca. Sa te intorci cu zambet si cu optimism.

Replica: Laura, by Popescu Ioana (469 mesaje), la 03-01-2009

numai bine la Bucuresti.
Acum am citit mai cu atentie pasajul din Adam si Eva. Floricica s-a grabit catre viata 7. A vrut sa te ajunga.

Citat:
Nu ti se pare ca se schimba ceva? Ca oamenii incep sa rezoneze spiritual?
Ba mi se pare. Te astept cu dor.

Replica: Drum bun, Laura by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 03-01-2009

Si sa te intorci fericita, asa cum am fost eu cand am citit pe buletinul meu de analiza: nedetectabil. De restul se vor ocupa ingerii tai pazitori pentru ca sunt sigura ca ai destui.

Replica: Multa bafta si..., by Sorescu Minerva (2095 mesaje), la 03-01-2009

Replica: Laura by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 04-01-2009

sa fie numai de bine la Bucuresti. Nu am citit Adam si Eva, dar mi-a placut pasajul Radei.

Te imbratisez si iti zambesc!

Replica: Un citat by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 04-01-2009

Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 04-01-2009

daca as fi citit mai demult pe forum si as fi stiut ca vii la Bucuresti, tare ma bucuram daca puteam sa vin sa te cunosc. Sper sa te intorci cu vesti bune.
Te astept.
Pupici.

Replica: Laura, by tanasa clementina (1052 mesaje), la 05-01-2009

oricat de bucuroasa sunt, faptul ca ai mei copii deja au o casa, o duc destul de bine, au o printesa care umple toata casa de bucurii, - pentru mine parca este ceva: lipsa si ingrijorare pentru mama cum iti spuneam, dar si pentru sotul meu. Are un diabet de peste 12 ani, iar anul trecut, in primavara a trecut pe insulina. De multe ori imi reprosez acest lucru, nu ar fi ajuns la insulina daca eram acasa si aveam grija sa nu manance ce nu trebuie si sa-l mai retin de la anumite mancaruri. Este un gurmand si foarte greu il opresc.
Multumesc Venera, Oana si Ioana pentru ca sunteti alaturi de mine si m-ati lamurit in mare parte despre aceasta boala a mamei.

Replica: Laura, by Frunza Nicoleta (3234 mesaje), la 07-01-2009

sper sa vii cu vesti bune, iar anul acesta trebuie sa continui minunea.

M-a intristat foarte mult plecarea Floricicai, dar sper ca acum este printre ingeri si te vegheaza.
Te imbratisez cu drag!

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 11-01-2009

pe unde esti?

Te astept cu nerabdare sa te intorci si sa ne aduci vesti bune. E timpul ca soarele "sa lumineze si pe strada ta".
Te imbratisez cu mult drag si iti zambesc !

Replica: Laura, by Fanica Fina (81 mesaje), la 11-01-2009

eu vreau sa te intorci doar cu vesti bune si asta iti doresc.
Si eu iti zambesc cu drag.

Replica: Laura by Maria Nistor (4946 mesaje), la 11-01-2009
te astept sa ne povestesti ce ai facut in ultima saptamana. Sper sa revii cat de curand.

Replica: Laura, te asteptam by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 12-01-2009

cu mii de zambete si cu minunile tale.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 18-01-2009

te astept sa ne aduci vesti bune, ca minunea este pe cale sa se intample.
Da un semn despre tine. Imi lipsesti si zilnic verific forumul sa vad daca nu ai aparut.

Te imbratisez cu mult drag si iti zambesc intotdeauna!

Replica: Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 21-01-2009

te astept... zambind!

Replica: Laura, by Frunza Nicoleta (3234 mesaje), la 21-01-2009

imi este dor de tine!
Iti trimit o imbratisare si un zambet.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 21-01-2009

te astept zambind si sa zambesc si eu.

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 24-01-2009

trec in fiecare zi si sper sa te gasesc acasa. Te astept sa revii cat poti de curand. Un gand bun zboara catre tine in fiecare zi!

Replica: Laura, by tanasa clementina (1052 mesaje), la 25-01-2009

te asteptam, iti simtim lipsa!

Replica: Laura, by Calinescu Ramona Nicoleta (901 mesaje), la 25-01-2009

abia astept o veste de la tine!

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 28-01-2009

imi este dor de tine, te caut mereu aici. Te rog da-ne un semn.
Un zambet larg si multe flori.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 28-01-2009

pe unde esti? Sper din tot sufletul ca esti bine. Vino alaturi de noi cat poti de repede.
Te imbratisez si bineinteles, totdeauna iti zambesc.

P.S. Am avut nevoie, si am simtit gandurile tale pozitive indreptate spre mine. Multumesc.

Replica: Laura, by stoicescu steluta (230 mesaje), la 30-01-2009

iti doresc din suflet multa sanatate si sa dea Dumnezeu ca toate problemele tale sa se rezolve cu bine si sa revii cat mai curind pe forum.

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 07-02-2009

nici sfarsitul asta de saptamana nu vii acasa? O imbratisare si un gand bun de la mine.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 09-02-2009

imi este tare dor de tine. Sper ca esti bine. Te astept cu vesti bune si cu un zambet.

Replica: Laura, by Macovei Natalia (80 mesaje), la 09-02-2009

de mult citeam pe forum, dar mi-am zis ca nu are rost sa scriu, mai ales ca eu lucrez de la o alta firma si mi-am propus sa termin ce am inceput si apoi sa devin si eu fan-Rogoblen.
Dar tu m-ai facut sa vin aici pentru ca vreau sa iti spun ca te admir si nu o data mi-am luat curajul de a face anumite lucruri, numai gandindu-ma cum ai actionat tu cand ai trecut prin situatii grele.
Iti urez multa sanatate si de la tine am invatat si eu sa spun: Iti zambesc.

Replica: Laura, by olteanu rodica (741 mesaje), la 18-02-2009

simti o adiere de primavara?
Nu mai este mult si se trezesc florile.
Florile si razele soarelui iti zambesc iar gargaritele de pe forum te asteapta.

Replica: Pentru Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 19-02-2009

un gand bun si o imbratisare.

Replica: Si mie mi-e dor de Laura by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 19-02-2009

Sa consideram ca lipsa de vesti, inseamna vesti bune, asa ca poate odata cu primavara ne dai un semn. Nici nu stii cate zambete te asteapta, Laura.

Replica: Mi-e dor de vorbele tale calde, Laura. by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 20-02-2009

Lumanarica pentru tine si pentru toate gargaritele arde la mine pe birou.

Replica: Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 25-02-2009

am aprins o lumanare doar pentru tine. Te astept sa imi zambesti.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 27-02-2009

te astept cu mult drag.

Te imbratisez si iti zambesc cu mult drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Iul 2009, 11:40 
Neconectat

Replica: Martisor pentru Laura by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 01-03-2009

o pimavara frumoasa!

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 01-03-2009

o primavara frumoasa cu multa sanatate si iti trimit un ghiocel sa-ti zambeasca.

Replica: Laura, by Silvia Agache (137 mesaje), la 01-03-2009

oriunde ai fi, ai de la mine cel mai frumos martisor.

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 09-03-2009

imi este dor de tine si te astept cu o imbratisare si cu un zambet.

Replica: Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 09-03-2009

te astept cu un zambet! La multi ani pentru ziua de ieri! La multi ani, mamico!

Replica: Mi-e dor by Pricopie Ioana (387 mesaje), la 09-03-2009

de tine, Laura! Sper ca esti bine! Iti zambim si iti dorim o primavara fericita!
Ioana si Mihaita!

Replica: Laura, by Rosculet Adnana (249 mesaje), la 15-03-2009

azi, cautand ceva pe forum, am gasit si Ioana-Prezicatoare-de-Viata-Frumoasa.
Am plans cu sughituri.
Iti doresc ca Ioana, mama-Omida a forumului sa iti fi ghicit bine.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 17-03-2009

te astept sa revii si sunt din ce in ce mai nerabdatoare. Imi lipseste enorm mangaierea cuvintelor tale pline de intelepciune si totodata de prietenie. Intru zilnic pe forum si citesc ce posteaza fetele si sunt trista ca la colectia ta nu a mai aparut nimic scris de tine. Abia astept ziua cand vei reveni. Cred ca simti ca toate Gargaritele sunt cu gandul la tine si iti trimit energiile lor pozitive, ca sa poti infaptui minunea ce o asteptam cu toate.

Iti zambesc si te imbratisez cu mult drag.

P.S. Tare mult imi doresc sa aflu vesti de la tine.

Replica: Iti duc dorul... by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 24-03-2009

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 24-03-2009

iti duc dorul, iti citesc si recitesc postarile. Te astept cu bratele deschise sa te imbratisez.
Multi pupici pentru o minune, pentru tine, Laura.

Replica: Un camp cu lalele by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 30-03-2009

Replica: Cu lacrimi in ochi, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 05-04-2009

pentru toate dovezile voastre de prietenie, cu inima tresaltand de fericire, va zambesc fericita ca v-am regasit. Am simtit astazi primavara si parca si primavara m-a simtit ca am nevoie de o pauza, asa ca am ajuns in fata unui computer si primul lucru pe care l-am facut, a fost sa deschid forumul. M-ati coplesit cu vorbele voastre scrise aici si m-a coplesit rusinea ca nu am mai fost in stare sa ajung pe forum de atata timp.
Cum minutele imi sunt numarate la acest computer, aduc repede o veste din primavara mea. Eu sunt bine si cred ca doar gandurile voastre bune m-au ajutat mult. Rau a fost ce s-a intamplat in jurul meu si cu cei dragi. Acestea au fost motivele pentru care... s-au intamplat multe pe care nu am cum sa le povestesc acum.
Mi-a fost dor de voi si m-am gandit ades la voi, in multele momente cand simteam ca nu mai vreau sa fiu Laura, face o minune.

RodiMar te-am visat. In visul meu aveai par intunecat si ochi sclipind de fericire ca ma poti ajuta. Imi intindeai mainile amandoua ca sa ma ajuti. Te imbratisez in mod special pentru ca ai venit in visul meu ca sa ma salvezi. Si iti zambesc cu inima plina de iubire.

Cand toate se vor fi asezat si o sa ajung la computerul meu, o sa va scriu cu drag si pe indelete.

Cu un zambet larg, cat poate sa sustina inima mea, pentru voi toate prietenele mele dragi, va trimit o frantura din primavara la care visez eu.
Sa fiti mereu o primavara, pline de zambete in aceasta clipa scurta a trecerii noastre, numita viata.

Va zambeste,
Laura

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 05-04-2009

lacrimile m-au napadit, ma bucur ca esti aici cu noi.
Te imbratisez, acum nu mai am cuvinte sa iti pot spune ceva, - doar ma bucur.
Te pup si eu si Pitic.

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 05-04-2009

ce bucurie imensa sa vad zborul tau aici. Un zambet imens si o primavara frumoasa!

Replica: Elena, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 05-04-2009

si Maria, m-am incarcat atat de mult de voi incat pot sa ma ridic de la computer fara probleme. Imi ajunge sa rezist si saptamanile care vor urma. Sper ca zilele Pastelui sa vine cu bucuria asezarii mele la casa mea. Sper in normalitate si echilibru.
Acum ma grabesc pentru ca am monopolizat computerul cuiva si ma jenez sa stau mai mult.
Gargaritelor carora nu am reusit sa le scriu, imi cer mii de scuze. Va port in inima mea, ma gandesc la voi si, cel mai ades, va zambesc.

Replica: O comoara, by Bica Nistor (1269 mesaje), la 05-04-2009

nu iti este intotdeauna un prieten, dar un prieten iti este o comoara, spune un proverb de prin alte parti. Mi-ai umplut inima cu bucurie
Multumesc, Laura.

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 05-04-2009

draga mea, Laura, plang de bucurie ca esti cu noi cat te-am asteptat. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta. Tie iti doresc sanatate multa, te astept cu un zambet larg si cu o imbratisare cat pot eu de tare. Dumnezeu sa te binecuvanteze.

Replica: Elena, Maria, by olteanu rodica (741 mesaje), la 06-04-2009

vedeti ca Dumnezeu este aici si priveste la noi? Cu puterea Lui a patruns si aici si ne-a urmarit conversatiile in care ne faceam griji pentru Laura. Va scriu voua pentru ca Laura ne-a dat de inteles ca nu este la casa ei si nu poate citi acum ce scriu. Ea chiar este o minune. In timpul scurt care l-a avut, a reusit sa intre si in topicul meu cu nepotelul meu si m-a facut sa plang.

Va dati seama ce suflet bun si curat are?
Laura, noi toate iti zambim si te asteptam printre noi.
Ne lipsesti tare mult.

Replica: Lacrimi de bucurie by Frunza Nicoleta (3234 mesaje), la 06-04-2009

mi-au umplut ochii. In fiecare zi asteptam vesti de la tine, Laura. Sunt fericita ca esti bine. Sper sa ajungi curand acasa si sa iti gasesti echilibrul de care sigur ai nevoie.

Te imbratisez cat pot de tare si iti zambesc cu drag.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 06-04-2009

azi voi zambi in sfarsit din toata inima. Revenirea ta pe forum imi da dreptul sa spun cu certitudine ca da, a venit primavara. Acum o simt pe deplin. M-au bucurat foarte mult cuvintele tale si ma bucur ca mainile mele au ajuns, cum de altfel am si dorit, pana la tine, ca sa te ajute in momentele mai delicate ale vietii tale. Ma bucur ca am ajuns in visul tau si nu pot sa fiu decat flatata de acest lucru. Am asteptat foarte mult momentul revenirii tale si rabdarea mea a fost rasplatita. Te simt incarcata pozitiv si asta nu poate decat sa ma bucure. Astept ca lucrurile sa intre in fagasul lor normal pentru tine, sa ajungi la casuta ta si sa gasesti momentele de liniste si siguranta de care sunt convinsa ca ai mare nevoie.

Laura, iti zambesc si cred ca toate Gargaritele zambim acum bucurandu-ne de revenirea ta.

Replica: Of! Doamne! by PENCU GEORGETA (118 mesaje), la 06-04-2009

Cat de dor mi-a fost de tine... lumina sufletului meu.

Mi-ai redat viata, mi-ai redat speranta.
Cu drag,
Georgeta

Replica: Plang, by Oana Stancu (355 mesaje), la 06-04-2009

foarte rar, dar acum mi se prelinge o lacrima in coltul ochiului. De fericite, Laura si de bucurie pentru ce ati scris voi, gargaritelor. Pentru ca ati scris si pentru mine.
Laura, iti zambesc si gargaritelor, va zambesc.
Oare de ce zambim atat de rar si este nevoie de astfel de momente ca sa zambim? Inima imi tresalta puternic in piept. Nu este tahicardie. Este doar un preaplin al inimii datorat bucuriei ce se revarsa prin toate celulele mele.
Multumesc primavara ca ai sosit, in fine!

Replica: Draga Laura, by Popescu Ioana (469 mesaje), la 06-04-2009

Cat ai lipsit am ocolit cu delicatete si in acelasi timp cu teama topicul tau. Nu sunt eu superstitioasa, dar imi intrase o idee fixa in cap, cum ca numai daca nu-ti mai scriem te vei insanatosi. A fost un fel de canon autoimpus pentru reusita unei minuni. Si sunt convinsa ca gargaritele toate n-au contenit sa-si indrepte mereu gandul lor cel bun catre tine. Simtim ca primavara a ajuns si in sufletul tau, pastreaz-o acolo pentru toata viata. O persoana de aici, foarte draga sufletului meu, m-a convins ca nimic nu este intamplator si mi-a intarit credinta care-mi era cam subreda. Acum ai si tu acelasi efect asupra mea. Noi o sa ne rugam in continuare pentru tine si te asteptam cu nerabdare inapoi pe forum. Nu trebuie sa ne scrii fiecareia in parte asa cum ne-ai obisnuit, te-ar solicita prea mult. Cuvintele tale valoreaza mult oricate ar fi ele, multe sau putine.

Cu mult drag Ioana, alaturi de toate gargaritele care inca n-au reusit sa-ti spuna "bine-ai revenit". Celorlalte gargarite le multumesc mult ca te-au intampinat asa frumos, eu una le-am sorbit cuvintele.

Replica: Laura, draga de tine, by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 06-04-2009

nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cand te-am vazut pe forum.
Iti zambesc, te imbratisez si iti spun ce dor mi-a fost de tine. Iti doresc sa fii sanatoasa si sa vii cat mai repede in Clubul Gargaritelor.

Replica: Draga mea Laura, by Pricopie Ioana (387 mesaje), la 06-04-2009

nu am cuvinte sa-ti spun cat de mult m-a bucurat faptul ca ai revenit printre noi. M-am gandit mereu la tine si ti-am trimis gandul cel bun si m-am rugat bunului Dumnezeu sa te aiba in paza.
Te imbratisez cu drag si te port in continuare in gand, chiar daca programul mai mult decat incarcat nu-mi mai permite sa mai scriu atat de des.
Multi pupici si din partea lui Mihaita care este pe zi ce trece tot mai neastamparat.
Cu drag,
Ioana

Replica: Laura, by Sorescu Minerva (2095 mesaje), la 06-04-2009

ma bucur ca esti bine. Aici, pe forum, primavara incepe cu tine!

Replica: Laura, by Raluca Popa (852 mesaje), la 07-04-2009

ai reusit sa ne faci pe toate, atat de fericite. Oare as putea sa nu zambesc, cand simt ca esti din nou alaturi de noi?

Replica: Laura, by Calinescu Ramona Nicoleta (901 mesaje), la 09-04-2009

ma bucur nespus ca am primit o veste de la tine, ma bucur si mai mult ca esti bine si asteptam toate gargaritele vestea ca ai ajuns acasa cu bine, de unde sa ne scrii atat de frumos cum doar tu stii.
Te pupam si te imbratisam cu drag.

Replica: Laura, by Doruletz Mic (1007 mesaje), la 09-04-2009

stiu ca poti intelege ca mi-ai lipsit, ca ti-am dus dorul si ca ades m-am gandt la tine.
Iti zambesc cu prietenie de gargarita.

Replica: Florii fericite, Laura! by Doi na (566 mesaje), la 12-04-2009

Replica: Paste fericit, Laura! by Ileana Miroiu (780 mesaje), la 16-04-2009

Replica: Sanatate by Ionita Victorita (549 mesaje), la 18-04-2009

si un Paste fericit, Laura!

Replica: Sarbatori fericite, Laura by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 18-04-2009

si multa sanatate tie si intregii familii, pace si lumina in suflet.

Sper ca ai ajuns acasa si astept sa-ti faci simtita prezenta printre Gargaritele de pe forum care te asteapta nerabdatoare.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 18-04-2009

fie ca Lumina Sfanta sa intre in casa ta impreuna cu iubire, intelegere si sanatate.
Un gand bun pentru tine si o calda imbratisare.
Hristos a inviat!
Paste fericit!

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 21-04-2009

sper ca ai petrecut cu bine sarbatorile. In aceste zile am intrat de mai multe ori pe forum in speranta ca voi gasi pe aici gandurile tale asternute cu cuvinte alese, asa cum ne-ai obisnuit, dar probabil inca nu ai aceasta posibilitate. Eu iti doresc sanatate multa, intind mainile mele spre tine ca sa te ajut sa vii mai repede langa noi.

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 21-04-2009

cred ca suntem in acelasi timp pe forum. Nu ma lasa inima sa nu iti scriu, desi imi este jena sa folosesc computerul altcuiva.

Important: eu sunt bine si copiii mei, sanatosi.
La inceputul lui ianuarie, in timp ce ce se indreptau spre casa, sotul meu, Lina si puiul nostru cel mic s-au intalnit cu ingerii. Au fost izbiti de un trailer, al carui sofer adormise la volan. De atunci am uitat ca exist. Traiesc numai prin ei si pentru ei. Puiul meu si-a revenit usor, desi impactul l-a aruncat la cam cinci metri de masina. Sotul meu si Lina sunt inca in spital si acum.
Fac naveta la spitalele la care sunt internati, merg la doua servicii si nu ma plang decat de lipsa de timp. Ma bucur ca Dumnezeu a avut grija de ei si mi i-a lasat in ingrijire. Este si motivul pentru care pot sa zambesc.
Si chiar iti zambesc, Rodimar.

Zambesc si celorlalte gargarite minunate ce si-au adus aminte de mine si mi-au trimis un semn. Sunteti toate in inima mea, ma gandesc ades la voi si ma rog Cerului sa fiti sanatoase si sa nu vi se intample decat lucruri placute care sa va faca sa zambiti.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 21-04-2009

multa sanatate este tot ce pot sa spun acum. Doamne Doamne are grija de noi toti si asa va avea grija si de tine si de cei dragi ai tai.

Replica: Laura, by Mona J (560 mesaje), la 21-04-2009

ma bucur mult ca esti cu noi si ne umpli sufletul de caldura si tot ce sper este ca avem si noi un strop de ajutor moral pentru tine. Asta m-ar bucura mult. In rest, toti ingerii pazitori sa fie cu tine si cu cei dragi tie, sa iti dea mult curaj si multa sanatate. Te asteptam cu vesti bune si sa ne zambesti asa cum numai tu stii...

Replica: Laura, by Bica Nistor (1269 mesaje), la 21-04-2009

imediat dupa Boboteaza, cand am vazut ca nu revii pe forum, am pus un biletel la candela mea, cu numele tau. Nu ma intreba de ce, dar asa am simtit eu, atunci. O sa ma rog in fiecare seara sa iti fie toate drumurile deschise ca sa se vindece repede cei dragi tie.
Te imbratisez si iti zambesc plina de incredere.

Replica: Vezi, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 22-04-2009

cat de mult te iubesc ingerii, Laura? Au renuntat la dorinta lor de a-i avea aproape pe oamenii tai buni care te inconjoara, ca sa-i lase alaturi de tine. Oamenii care te-au sprijinit pana acum au nevoie de ajutorul tau. Dumnezeu te-a facut si mai puternica si a vrut sa-ti arate asta prin incercarea la care te-a supus, sa-ti dea incredere in fortele tale chiar daca nu in cel mai placut mod pentru tine. Dupa atatea incercari la care ai fost supusa ai devenit puternica ca o stanca care rezista la vant, la ploi si la tot ce se abate asupra ei.

Esti foarte iubita, Laura si asta cu siguranta pentru ca o meriti.
Iti zambesc, Laura si le doresc celor dragi tie si bineinteles si tie multa sanatate.

Replica: Sa se by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 22-04-2009

insanatoseasca repede cei dragi tie! Ai trecut prin foarte multe, dar esti puternica, ai devenit si mai puternica.
Te imbratisez si iti zambesc.

Replica: Laura, by Ionita Victorita (549 mesaje), la 22-04-2009

sanatate multa va doresc tie si celor dragi insanatosire grabnica celor aflati in suferinta si astept vesti ca sunteti toti acasa, sanatosi si linistiti.
Iti zambesc si te imbratisez.

Replica: Multe by Adela Aura Vlad (401 mesaje), la 22-04-2009

piedici ti se astern in cale, multe cumpene, prea multe... Si, totusi, Domnul da cu un inteles astfel de incercari. Banuiesc ca doar pentru ca esti un om suficient de puternic ca sa le duci pe toate. Toate gandurile mele bune pentru tine, Laura.
Sanatate si zambete!

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 22-04-2009

imi doresc din suflet ca incercarile la care ai fost pusa in ultimul timp sa se transforme in amintiri cat de curand, iar prezentul sa fie plin de impliniri.

Hristos a Inviat!

Replica: Te by Silvia Har (623 mesaje), la 22-04-2009

tin de mana cu prietenie, Laura.

Replica: Laura, by Frunza Nicoleta (3234 mesaje), la 25-04-2009

o imbratisare si un zambet!

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 30-04-2009

te astept sa revii.

Iti zambesc si te imbratisez si totodata iti doresc sa-ti dea Dumnezeu putere sa invingi toate greutatile.

Replica: Fetelor, by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 15-05-2009

atat pot sa va spun: visez noaptea [b]ca dorm o noapte intreaga[/b] si nimeni si nimic nu poate sa ma trezeasca.
Am totusi puterea sa zambesc si sa-mi port laurii castigati in lupta inegala cu timpul.

Replica: Cat de mult ma bucur, by Perhinschi Anca (200 mesaje), la 15-05-2009

sa vad din nou printre noi acel zambet, caci se datoreaza acestui zambet ca astazi zbor si eu in gradina cea mai frumoasa, gradina gargaritelor. Si tot atat de mult sper in vestile bune cu care ne vei ferici si pe noi. O imbratisare si un zambet din toata inima.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2621 mesaje), la 16-05-2009

iti spun doar ca tot ce imi doresc eu mie (sanatate, bucurii, intelegere) ti le doresc tie inmiit si ma bucur pentru bucuria ta. Un gand bun si o calda imbratisare.

Replica: Crunta by Popescu Ioana (469 mesaje), la 16-05-2009

insomnie. Numai cine a trecut prin ea stie sa aprecieze o noapte intreaga de somn. Ajungi sa fii fericit doar fiindca ai dormit o noapte si sa te rogi sa nu fie doar o intamplare. Sa se lege de a doua noapte dormita, ca sa poti prinde puteri sa speri.

Esti atat de puternica, Laura!

Replica: Tocmai, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 16-05-2009

am venit de la servici dupa o zi foarte stresanta si plina de probleme, dar toate s-au sters in momentul in care am descoperit ca cineva ne zambeste din nou chiar daca este in lupta cu timpul si cu multe altele. Primesc cu drag zambetul tau Laura, zambetul unei adevarate luptatoare. Doresc sa ne fericesti cat mai des cu prezenta ta, cu zambetul tau si cu calda ta imbratisare. Doresc sa ai tot ce iti doresti sa scapi de toate grijile care te apasa atat de tare si sa ai un somn linistit asa cum iti doresti si plin cu visuri frumoase care sa te faca sa te trezesti binedispusa si increzatoare.

Iti multumesc ca esti din nou aici si astept cu rabdare sa ai ragazul sa ne scrii mai des.

Te imbratisesz si bineinteles iti zambesc.

Replica: Nu stiti by Laura Brasoveanu (909 mesaje), la 16-05-2009

voi ce minune este sa ai ragazul sa poti dormi o noapte intreaga!
Sotul meu invata sa mearga, din nou, Lina este intr-un soi de recuperare agresiva si sper ca acest du-te-vino, intre atatea case, clinici, orase sa ia sfarsit, curand. Nu-mi doresc decat sa dorm o noapte intreaga sau macar opt ore.
Si, pentru ca acum trebuie sa plec catre Bucuresti, dar mai intai trec pe la familia Linei si mai sunt o mie de lucruri multe si marunte de facut, raman si aici, pe forum cu datorii. Mi-e dor de clipele cand zambeam, fiecareia in parte.
Anca, sunt convinsa ca intr-o zi o sa te cunosc, acum iti zambesc,
Elena, ai inceput sa scrii precum Monica (Un gand bun si o calda imbratisare), un motiv in plus sa-ti zambesc.
Ioana, oare pot sa iti imprumut dorinta de somn a corpului meu ca sa scapi de insomnie? Iti zambesc ca poate chiar se intampla.
RodiMar, i-am povestit si Linei despre tine si mi-a zis ca ma invidiaza. Ea ma are prietena doar pe mine. O sa iti zambesc acum, cu gandul la zambetul Linei cand o sa-i spun ce mi-ai scris.
Nici nu stiti voi ce minune este sa ai prietene ca voi!
Va zambesc.

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 16-05-2009

un zambet si o imbratisare! Chiar daca nu ai atat timp cat iti doresti pentru a-l imparti cu noi, este ca o raza de soare fiecare mesaj scris de tine.

Replica: Laura, by Frunza Nicoleta (3234 mesaje), la 17-05-2009

te imbratisez cu drag si iti zambesc. Toate gandurile bune se indreapta spre tine si stiu ca simti lucrul asta. Iti doresc sa ai puterea de a trece peste toate greutatile care vad ca nu te ocolesc si sa ramai aceeasi minune Laura.

Replica: Laura, by Bica Nistor (1269 mesaje), la 18-05-2009

toate au un rost. Zbaterea ta este inca obol dat karmei si banuiesc ca stii asta, din moment ce ai atata forta, reinnoita. Zambetul meu sa iti aduc un plus de tarie.

Replica: Laura, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 18-05-2009

ma bucur cand vad ca ai trecut pe aici si ti-ai lasat amprenta. Se simte.

Iti zambesc si ma rog sa treci cu bine peste toate (stiu ca ai sa reusesti). Te imbratisez si ma gandesc ca ai adormit, ca nu mai ai insomnii.

Replica: Laura, by Popescu Alexandra (245 mesaje), la 18-05-2009

in fiecare zi ma rog pentru tine, ma rog pentru voi, toate prietenele mele. Iti admir puterea de a merge mai departe. In privinta insomniilor, te inteleg si eu de multe ori imi doresc sa prind macar opt ore de somn. Te pup dulce dulce si asteptam vesti bune de la tine.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 19-05-2009

sper ca a zambit Lina si a mai uitat de suferinta. Le doresc multa sanatate sotului tau si Linei ca de atfel si tie si insanatosire grabnica. Treceti cu totii printr-o perioada dificila, dar soarele sta sa rasara si la voi.
Sa nu uitati sa zambiti caci eu va zambesc din toata inima.

P.S. Nu uita nicio clipa, Laura, ca tu ne-ai invatat sa zambim.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (609 mesaje), la 15-06-2009

nu te-am uitat si mai astept vesti de la tine sa ne mai spui cum iti merge.
Te imbratisez si ca intotdeauna iti zambesc.

Replica: Pentru cea care ne-a adus zambete... by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 25-06-2009

Replica: Laura, by Maria Nistor (4946 mesaje), la 26-06-2009

te asteptam!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Colectia mea, Laura
MesajScris: 08 Oct 2009, 15:00 
Neconectat

Laura, te astept sa revii sa ne spui ce fac Teposii tai, sotul tau, Lina...
Imi lipsesc tare mult gandurile tale asternute aici in gradina gargaritelor, scrise cu atata har.
Te imbratisez si bineinteles iti zambesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Oct 2009, 08:52 
Neconectat

Teposul m-a lasat fara varianta, referitor la alegerea lui privind continuarea studiilor, prima mea grija a fost ce ii voi spune sotului meu. Si mai ales cum sa ii spun ca sa nu ii amplific suferinta neputintei de a-si putea ajuta familia.

Am facut fel de fel de scenarii in microbuzul ce ma ducea spre casa. Nici unul nu se potrivea cu firea sotului meu. Cand am invartit cheia in yala, aveam inima stransa. Cand usa s-a deschis, inainte ca eu sa o descui si in cadrul ei a aparut sotul meu, mi-a parut rau ca nu am sunat mai intai la vecinica ca sa ma sfatuiesc cu ea.

In fata mea, drept, sprijinindu-se in baston, imbracat cu pantalon lung si camasa incheiata pana la penunltimul nasture de la gat, statea sotul meu cu o privire ce ma debusola. Mi-a intins mana, cu gand sa ma ajute ca sa pasesc mai repede in casa. Am avut un recul si am vrut sa ma dau inapoi, pentru ca tinuta sa protocolara nu anunta nimic bun. Are obiceiul sa se imbrace astfel cand sunt probleme grave de discutat. Am inteles ca sosirea mea ii fusese anuntata, asa ca am pasit ca mielul la taiere in casa mea.
L-am strans in brate si am dat chiar sa il sarut pe buze, scurt, asa cum facem de fiecare data cand ne reintalnim. Numai ca trupul lui era teapan. Alt semn rau! Cand ceva nu-i convine este tensionat ca un arc. Eu am plecat incet capul, iar el m-a sarutat pe frunte.
Simteam nevoia sa fac repede ceva ca sa mai castig timp, dar cum nu stiam ce, i-am spus ca imi este sete. Am intrat in bucatarie, mi-am scos sticla cu apa din frigider, cu incetinitorul si tot asa mi-am luat paharul in care am turnat apa. El, s-a asezat pe scaun, sprijinidu-si bastonul de perete. M-am asezat si eu, dar tacerea s-a proptit intre noi. Am dat sa il intreb ce face, dar cand l-am privit in ochi, am citit amaraciune.

M-am ridicat ca un arc si cum nu stiam ce sa fac, am luat scrumiera Floricicai de langa chiuveta, pachetul de tigari de langa frigider si le-am asezat pe masa. Daca lucrurile ar fi fost dupa inima sotului meu, sigur ar fi trebuit sa-mi ia mana si sa ma intrebe de ce si sa anuleze intentia mea.
Am aprins tigara cu un chibrit luat de langa aragaz si am aruncat primul fum. Am simtit cum tutunul imi arde gatul si ca ametesc. Am ridicat din nou ochii catre el. Era tot o amaraciune. Buzele i se subtiasera brusc si se facuse galben la fata. L-am intrebat daca ii este rau. A dat din cap, cu incetineala ca nu. Am terminat tigara prea repede si brusc am simtit ca urmatoarea tigara imi va rezolva dilema. Asa ca am aprins inca o tigara, moment in care sotul meu mi-a apasat mana incet. Nu mi-a luat tigara din mana! Deci stia! Culmea, el a fost cel care m-a intrebat: Deci, stii? Of! El cum aflase? Am dat din cap ca da. Si? a continat el? Crezi ca nu va fi bine? Mi s-au invartit nu stiu cate raspunsuri destepte prin cap (luate de prin scrisorile in lant pe care le primesc in inboxul meu), dar cum era sa fiu pretioasa intr-o astfel de situatie? I-am raspuns scurt: Pentru moment este foarte bine. Alta liniste, alta pauza lunga. Dar, pentru viitor? Cum intrebarea avea prea multa ambiguitate pentru mine, i-am raspuns scurt: Viitorul va fi roz! M-a privit lung, cu neincredere si un oftat i-a strabatut pieptul. Esti sigura?
- Bineintels ca sunt sigura! Doar este copilul nostru!

L-am vazut cum efectiv culoarea tenului i se schimba in fata mea. Niciodata nu am vazut un om facandu-se verde, dar va jur ca sotul meu era verde la fata. In acel moment, ceva a facut o conexiune rapida la singurul neuron ce-mi functiona (si acela mascul, - fara sanse de a se inmulti) si l-am intrebat cu o fractiune inainte de a pune el intrebarea: Ce se-ntampla? S-a ridicat in picioare, uitand ca are nevoie de un sprijin si ca bastonul este langa perete. L-am ajutat sa se aseze inapoi pe scaun si i-am facut semn ca el trebuie sa raspunda primul.
Bref, - soacra mea a hotarat sa-si vanda apartamentul si restul bunurilor si sa stea la noi pana la sfarsitul vietii ca si asa mai are putin (citat soacra). Ca trebuie sa ne ajute cu bani ca sa trecem peste cosmarul financiar in care suntem, ca vara o sa stea mai mult pe la Lina, ca iarna va mai sta si pe la cuscra, ca nu o sa le simtim prezenta in casa noastra etc.
M-am trezit din soc, doar cand sotul meu a strigat la mine: Pentru Dumnezeu, esti la a patra tigara! Spune ce-i cu baietii! A fost randul meu sa-mi spun poezia, asa cum o repetasem in drum spre casa. Nu am lasat clipa de respiro in explicatiile mele si in sustinerea cauzei Teposului. L-am vazut pe sotul meu cum se inroseste la fata, isi musca buzele si conchizand cu un Bietul, baiatul tatii! Mi s-a ridicat parul pe maini si mi s-a facut frig. Am luat repede aparatul de tensiune, i l-am aplicat pe mana stanga si privind fix spre aparat, auzeam doar Bietul, baiatul tatii! Am vazut eu rosu in fata ochilor cand tensiunea lui era la 18/10. M-am repezit la punga cu medicamente, am luat repede un Prestarium si un Egiloc, le-am dat in jumatate si i le-am pus in mana cu un pahar de apa alaturi. Le-a luat mecanic in timp ce repeta ca in transa Bietul, baiatul tatii!
L-am alintat bland pe maini, dupa ce si-a luat tabletele si i-am spus ca trebuie sa mearga sa se intinda in pat. Care pat, Laura? Noi nu mai avem pat. In dormitorul nostru vor sta ai mei, iar noi, pe canapeau din living. Am inteles acum de unde ii venea amaraciunea. Ani in sir, imi povestise cum o sa fim noi doi porumbei, in patul nostru, dupa ce vor pleca amandoi copiii la facultate. Cum o sa fie liniste si calm si relaxare in casa noastra si cum ne vom odihni oasele obosite in ce pat va dori fiecare dintre noi doi, in casa noastra. Si ca vom putea lasa eticheta la o parte si ca ne vom putea plimba prin casa cum ne place noua: doar in tricouri care sa ne acopere chilotii. Si ca ne vom face bucurii gastronomice pe rand, ca vom rade de toate prostioarele tineretii si ne vom saruta fara teama ca un cap de tepos se va ivi de undeva. L-am condus in dormitor, l-am ajutat sa se dezbrace, incetiosr ca sa nu ii lovesc genunchiul gingas. Era numai in chilot cand l-am acoperit cu cersaful. Am alergat la baie, am dat drumul la dus si din lipsa de altceva am folosit un balsam de par pe post de sapun. Mi-am tras un chilotel curat si un tricou de-al lui si m-am infatisat in fata lui tinand ceva la spate. A zambit dulce, imaginandu-si cine stie ce surpriza, numai ca l-a bufnit rasul cand i-am aratat aparatul pentru masurat tensiunea si cand l-am intrebat: Le-ai dat deja o cheie?
La gestul lui afirmativ, am strigat: Ura pentru andrenalina noastra! si m-am furisat in pat langa el. Doar ca sa adorm instantaneu cum cred ca a facut si el pentru ca eu nu-mi mai aduc aminte de nimic, doar de cheia de la usa de intrare ce se auzea vag si de glasul soacrei meie spunand precipitat sotului ei, Hai repede in parc ca sunt amandoi in dormitor si o sa se jeneze!

Ne-a bufnit pe amandoi rasul, iar rasul a continuat dupa ce, deschizand usa de la dormitor, am lasat la vederea socrilor mei, tinuta noastra. Uimirea de pe chipul lor a dus la alte hohote de ras. La uluirea care i-a cuprins nu am putut decat sa le multumesc. I-am pupat, i-am imbratisat si le-am promis ca patul lor va fi ocupat doar in caz de forta majora. Asta doar daca ne mai da Domnul putina tinerete. Discutia a fost intrerupta de taraitul soneriei. Era vecinica cu o farfurie plina cu clatite cu cirese amare.

I-a deschis soacra mea, ce se scuza ca... copiii ei nu sunt tocmai imbracati. Biata vecinica, de uimire, a uitat de bunele maniere si a bagat repede capul pe usa sa-i vada pe copiii soacrei mele, neimbracati! S-a rosit brusc, a dat sa plece, dar nu a apucat. Am strans-o in brate cu drag si dragoste de sora. Am convenit imediat ca la asa festin cu clatite trebuie chemata si partea adversa, adica parintii mei. Si iata cum, in tz- tz-urile bunicilor, referitoare la pozna Teposului si indestularea cu clatite cu cirese amare, urmate de apa rece de la frigider, am auzit de la soacra mea: Si, sa stii ca eu pun piciorul in prag la Teposul vostru: Nu are voie sa fumeze. Uite, numai ce a trecut pe acasa si a si lasat dara de fum! Piciorul sanatos al sotului meu, i-a facut un semn pe sub masa piciorului meu. Mi-a clipit complice si atunci am simtit ca in fond suntem atat de tineri cat vrem sa fim si nimeni nu ne poate lua visele referitoare la ce am planuit odata.
Am zambit cu gura pana la urechi si zambetul meu a molipsit adunarea ce se apucase sa discute evolutia educatiei ce urma sa ii fie aplicata Teposului.

Imi doresc ca zambetul ce vi-l trimit acum, Gargaritelor, sa fie la fel de molipsitor.

Replica: O adevarata by Onuta O (1355 mesaje), la 16-08-2009

poveste, un bun scenariu pentru film.
Cand iti citeam trairirile, Laura, parca citeam un roman de viata, un bun roman de premiat.
Ma bucura ca, supararea si nelinistea ta, s-a terminat prin zambet. M-a amuzat "surpriza", dar si tinuta voastra de a sta la voi in casa (este chiar lejer, nu?); sa nu mai spun ca gestul vostru, cel pe sub masa, si complicitatea sotului tau, arata destul de bine ca batranetea este departe de voi.
Si iata ca, in continuare, viata poate fi roz.

P.S. Zambetul ce l-ai transmis chiar a fost molipsitor.
Iti trimit un [i]reply
la dintisorii mei, sa se adune toata buna dispozitie pe forum.
Pupici.

Replica: Un adevarat by tanasa clementina (1372 mesaje), la 17-08-2009

scenariu de viata ce numai tu il traiesti si il transmiti atat de frumos prin cuvintele frumoase, de mi se pare ca fac si eu parte din tot acest scenariu al tau care nu de multe ori a fost destul de dur.
Laura, ma bucur nespus de mult ca zambetul a revenit pe chipul tau. Orice ar fi, suntem destul de pregatiti in viata sa infruntam cu multa forta destinul.
Te pup cu drag si iti zambesc, asa cum o faci tu de fiecare data.

Replica: Laura, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 17-08-2009

ai un dar dumnezeiesc: poti sa descrii trairile in detaliu, sentimentele pe care le traiesti tu le transmiti celor ce citesc si ne faci partasi parca la un film. Parca eram acolo si va priveam, va ascultam... Iti multumesc pentru zambet. A fost foarte molipsitor.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 17-08-2009

ai observat ce tare straluceste soarele aici odata cu aparitia ta?

Am o zi cu adevarat senina si sunt convinsa ca nu sunt singura. Despre trairile tale ce sa mai spun: spumoase ca intotdeauna, dar cred ca nu spumoase este cuvantul potrivit ci, mai degraba intense. Am citit cum doua jumatati perfecte au stiut cum sa depaseasca momente delicate, iar zambetul tau cu siguranta ca m-a molipsit si pe mine. Daca nu as fi fost singura in casa cu precis as fi fost intrebata de ce zambesc singura sau niste ochisori curiosi ar fi venit sa citesca subtil ceea ce m-a amuzat pe mine. Sper ca de acum incolo vei reusi sa ne inseninezi zilele cat mai des deoarece ti-am dus dorul si am sperat de fiecare data cand am deschis forumul ca voi gasi un semn, o imbratisare sau un zambet de la tine.

Te imbratisez cu drag si iti intorc zambetul din toata inima.

Replica: Onuta, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 17-08-2009

iti multumesc pentru reply la dintisorii tai si-ti mai multumesc si pentru manutele tale ce au adus gargaritelor (inclusiv mie), zmeura. M-a infiorat frumusetea gestului tau.
Iti zambesc!

Replica: Clementina, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 17-08-2009

de cand ma stiu am observat un stereotip sacaitor: viata bate filmul!
Sa iti creasca zanuta si frumosi piticii ce ii pregatesti pentru Emma ta cea de departe si sa-i zambesti din partea mea.

Replica: Adriana, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 17-08-2009

traiesti o frumoasa poveste de dragoste pe care ai prezentat-o lumii intregi prin unirea cu Danut. Ai sa observi ca viata iti va aduce momente cand iubirea trebuie reiterata. Iti doresc doar sa ai puterea sa zambesti, de fiecare data, cum iti zambesc eu acum. Din toata inima!

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 17-08-2009

de cate ori mi-a sfasiat inima, gandul ca trebuie neaparat sa iti scriu! Mai puternic insa, de fiecare data, a fost simtul datoriei. Un om a avut incredere in mine si mi-a oferit o slujba care aduce un venit constant in casa noastra. Mereu am fost la datorie, indiferent de situatie (inclusiv a doua zi dupa o operatie - o sa-ti povestesc imediat). Privilegiul de a lucra de pe computerul meu, de acasa, sansa de a mi se acorda incredere nelimitata pe serverele firmei spune totul despre respectul pe care il simt, inainte de orice, pentru un astfel de om. Asa ca poate o sa ma intelegi cand o sa-ti spun, ca am sacrificat cele cateva minute necesare sa-ti scriu, tot firmei care imi trimite salariul sigur, o data pe luna, acasa.
Sper din toata inima sa ma ierti si sa imi zambesti cu aceeasi caldura cu care ai asternut cuvintele de mai sus. Te fericesc ca prin casuta ta mai pot bantui inca niste ochisori curiosi ce pot citi subtil.
Sper ca in weekend sa am ragazul sa ajung sa-mi vad si eu ochisorii mei dragi. Dar pana atunci sunt fericita ca astazi tu, mi-ai dat portia mea de putere si pot zambi. Iti multumesc cu un zambet cald si bland. Doar pentru tine.

Replica: Eram by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 17-08-2009

in spital si deja inima imi era mai usoara.

Lina intrase de doua saptamani in recuperare (proceduri de toate felurile pentru ca muschii si articulatiile sa-si recapete forta), iar in acea zi eu stateam in fata sotului meu in sala de gimnastica a spitalului. El, asezat in scaunul cu rotile, ma privea alb si mormaia a lehamite. L-am rugat sa incerce sa se mai ridice din scaun si sa reia exercitiile pentru a putea merge. A intors capul spre fereastra incaperii si mi-a raspuns rece:
- N-am chef.
L-am agasat cu intrebarile: Unde te doare? Cat doare? Cum te ajut sa te ridici ca sa nu simti durerea?
Mi-a taiat-o cu un scurt: Potoleste-te! Nu fac nimic! si iar a intors capul, cu inteles, spre fereastra.
Ma simteam neputincioasa in fata refuzului sau de a coopera spre recuperare. Asistentul ma atentionase ca si dimineata a refuzat sa faca exercitiile cu profesorul de gimnastica medicala.
M-am asezat pe o saltea de langa perete si mi-am strans genunchii la piept luand pozitia mea de penitenta, pozitie ce ar fi trebuit sa-i semnaleze sotului meu ca sunt foarte suparata. Din pacate, gresisem unghiul si nu reuseam sa-i vad chipul nici macar cu coada ochiului. M-am razgandit, asa ca m-am intins pe saltea in pozitia rastignit. Ma durea fiecare fibra a corpului. Nu dormisem cu o noapte inainte pentru ca aranjasem cu un coleg sa imi lase serverele deschise, ca sa-mi pot face lucrarile pana tarziu in noapte. Ma prinsese dimineata cand am terminat, asa ca dupa un dus si un ceai verde, am alergat la piata, m-am intors tot intr-o fuga sa gatesc cate ceva pentru spitalizatii mei. Amanasem multe, din cauza caldurii, asa ca prioritar am vizitat-o si hranit-o pe Lina si apoi am mers sa ii duc ciorbita preferata sotului meu, in termos. I-am lasat termosul in camera si am venit sa vad ce noima au spusele asistentului.

Pe saltea, in acea pozitie, simteam cum mi se aseaza in fine, muschii pe oase. Parca si oasele incercau sa-si gaseasca rostul. Imi venea sa uit de toate si sa dorm. Sa dorm si sa ma scol cand mi-o spune creierul ca am dormit suficient. Dar ma bantuiau atat de multe ganduri...
Am facut putin stretch cu oasele mele, pe salteaua aceea, asa cu ochii inchisi cand am simtit ceva rece la mana. Am deschis ochii si am descoperit un CD-Player micut. Langa saltea in spate erau mai multe CD-uri. M-am dumirit repede cum functioneaza si i-am dat play. Sunetele unei muzici linistitoare inunda sala. Am luat CD-urile la rand si... dezamagire. Numai muzica de relaxare. Asta imi trebuia ca sa adorm si sa nu ma mai scol! In fine, ultimul CD si prima surpriza. Muzica greceasca. I-am dat play si maream volumul pe masura ce melodia se derula. Il priveam pe sotul meu care incet, incet si-a mutat fata de la lumina ferestrei pana a ajuns sa ma priveasca in ochi. Ma privea ca un orb. Am simtit o sfarseala in inima mea care s-a chircit cu durere, undeva in cosul pieptului. Am inteles ca nu poate. Mi-am adus aminte de sprinteneala cu care se misca, de gratia masculina cu care m-a fermecat cand l-am cunoscut, apoi de toate dansurile sirtaki pe care le executam impreuna spre deliciul celor din jurul nostru. Ne tineam de umeri si urmam ritmul sacadat si saltaret al melodiei, marcand si finalul in tempo alert, fara oboseala. Am dat sonorul mai incet si l-am intrebat:
- Iti aduci aminte cum dansam sirtaki la petreceri?
M-a privit in ochi, a zambit si mi-a spus bland:
- Da, Laura.
- Nu ti-ar placea sa il dansam din nou?
Mi-a zambit cald si mi-a spus:
- Cred ca nici tu nu o sa il mai poti dansa vreodata, dar eu care am oasele picioarelor sfaramate?
Melodia se terminase. Cu CD Playerul in mana m-am ridicat si m-am apropiat de el incercand sa nu-i pierd privirea. L-am intrebat:
- Daca Laura danseaza pentru tine, de dragul tau, tot sirtaki-ul, promiti ca te ridici din scaun?
Mi-a zambit dulce si parca fericit. Am simtit ca este sigur ca nu voi reusi. Am plusat:
- Pariu!?
- Pariu ca nu poti si stai cuminte ca poate patesti ceva!

Am dat energic din cap si am dat drumul la muzica. Ritmul de inceput, insidios si incitant nu mi-a creat probleme. Simteam ca plutesc pe masura ce avansa melodia. Ca sa pastrez partenerii imaginari din dreapta stanga mea, tineam mainile aripi, cand, brusc am simtit ca ceva nu este in regula si atunci am pus mainile la piept ca si cum m-as fi tinut de bundita in timp ce cant muzica populara. Acel ceva insa incepuse sa ma doara crancen. Era in zona de jos a abodmenului.
Am vazut barele paralele printre care urma sa mearga sotul meu. M-am retras in ritmul muzicii intre ele, macar daca picam, sa ma sprijin de ele. Ritmul alert si nimicitor, cel de final, mi-a adus siguranta ca ceva grav s-a intamplat in mine. Am simtit cum mi se scurge ceva cald pe pulpa, iar din cauza durerii imi venea sa urlu. Nu mai aveam aer din cauza efortului, iar inima imi batea gata sa-mi iasa prin gat. Am strans durerea in mine si faceam eforturi disperate sa nu tip. Asa ca l-am privit triumfatoare pe sotul meu si i-am vazut uimirea. Numai ca totul, ca-ntr-un film prost, s-a rupt. Si, bine ca s-a rupt astfel! A intrat asistentul sa intrebe ce se intampla, ce-i muzica aceea in sala. M-am repezit catre el si cu fata la el si clipind complice, i-am spus:
- Am dansat sirtaki si am castigat un pariu. Asa ca sotul meu incepe ora de recuperare. Apoi, m-am intors catre omul meu drag si i-am aruncat:
- Sa te faci repede bine ca am plecat sa aduc marfa la magazinul Linei!

Nu a avut timp sa reactioneze, dar nici asistentul pe care l-am impins efectiv afara din sala sub pretextul Haideti sa va dau fisa sotului! L-am auzit pe sotul meu strigand: Fisa este aici, Laura! Am tras usa dupa mine si i-am spus omului pe care-l rezemasem de perete si se uita la mine ca la o nebuna: S-a rupt ceva in mine, ajuta si ai grija sa nu afle sotul meu. S-a uitat in jos si atunci mi-am plecat si eu privirea. Pe piciorul drept mi se prelingea sange, iar jos aparusera cativa stropi langa picioarele mele goale. Sandalele erau in sala, langa saltea. Bietul om! La viata lui vazuse multe, dar nu o vazuse pe Laura! A strigat la o asistenta si cat aceasta m-a sprijinit sa nu ma prabusesc, am mai avut timp sa ii spun asistentei numele prietenului meu, ginecologul si apoi totul a fost vis. Auzeam cum cineva alearga precipitat cu mine, simeam ca sunt intr-un carut, vedeam prin ceata unde este usa liftului, apoi usi de spital, usi de spital... Am simtit cum maini puternice ma aseaza pe o targa. Durerea ma sfasia si ma ducea mereu spre o stare de lesin. Poate daca mi-as fi putut urla durerea, poate ar fi durut mai putin. O mana rece, de femeie, ma mangaia pe fata, in timp ce cineva ma intepa in mana dreapta. La stanga mi se lua tensiunea sau poate pulsul. Am vrut sa mai strig o data numele prietenului meu, ginecologul, dar din gat mi-a iesit doar un galgait urat. Mana micuta m-a palpa apoi jos, pe abdomen si un glas frumos cantat imi spunea, Nici o grija vine si prietenul dvs. Apoi, rece pe abdomen si am banuit ca sunt la ecograf. Apoi, zgomot de instrumentar medical, perfuzia din mana dreapta si glasul dragului meu doctor: Laura tu nu te mai vindeci niciodata! Si chiar ai dansat sirtaki? Simteam o stare de impoderabilitate si imi era frica sa nu ma scape cineva pe podea. Dadeam din cap a recunoastere: Da, am dansat sirtaki. Da, nu ma mai vindec niciodata de gesturi extreme. Nu stiu cand am adormit, dar sigur mi-am dorit sa nu adorm. Imi ziceam ca daca raman treaza, mai am sanse sa ma mai scol de pe masa de operatie. M-am trezit cand mana amicului meu se plimba prin parul meu.
- Ai trecut-o si pe asta!
M-am linistit si am adormit.
M-am trezit in salon si nu la terapie. Deci nu era grav. Langa mine, o slabuta isi mesteca un ness. Am intrebat-o cat este ceasul. Trecusera numai patru ore de cand mi se intamplase. Slabuta a zbughit-o din salon repede si tot repede s-a intors prietenul meu drag. Cand mi-a spus ca ma pot ridica, primul meu gand a fost sa il intreb daca pot sa il vizitez pe sotul meu dupa ce rog pe cineva sa imi aduca hainele.
- Ai chip de fantoma si buze din piele de sarpe naparlit. Stai cuminte! Vrei sa il sperii?
M-am potolit dupa ce am aflat ca mi se recuperase portofelul si sandalele din sala de gimnastica si ca sotul meu facuse o ora incheiata de gimnastica fara sa afle ca Laura lui a trecut zecimal pe langa moarte.
Sindromul de vinovatie mi-a disparut urgent cand am aflat ca mi se putea intampla oricand, chiar fara sa dansez sirtaki. Ca era o buba ce trebuia sa se sparga intr-o zi si ca am avut noroc cu carul ca mi s-a intamplat in spital.

Am dormit cu grija pentru ca dimineata, la 6 punct, plecam din spital pe picioarele mele si pe proprie semnatura. Aveam prea multe de facut si un certificat medical nu-mi era de nici un folos.
Voi, Gargaritelor sunteti primele mele confesoare. Nu am indraznit sa povestesc nimanui gestul meu si chiar si fata de voi am o reticenta. Oare o sa ma credeti, asemenea asistentului, nebuna? Sau poate o sa-mi zambiti cu condescenta?
In ambele situatii ma simt exonerata pentru ca astazi sotul meu merge. Este adevarat, ajutat inca de un baston, dar sansele ca noi sa mai dansam sirtaki sunt mari. Motiv sa zambesc la gandul acesta si motiv sa va urez si voua sa simtiti ca nimic nu este de prisos cand este pus in cauza omului drag de langa tine.
Va zambesc!

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 17-08-2009

Acel om despre care scrii a avut incredere in tine pentru ca tu ai meritat acest lucru si pentru ca este intradevar om. Acest cuvant simplu format doar din doua litere spus intr-un anumit mod arata foarte multe calitati ale persoanei despre care se vorbeste. Nici nu ar trebui sa aiba mai multe litere, cele doua sunt suficiente pentru a exprima esenta. Cat despre iertate, nu am de ce sa te iert, nu ai gresit cu nimic si inteleg foarte bine care sunt prioritatile. Oricine ar face la fel in situatia data, doar ca dorinta de a te avea cat mai des printre noi m-a facut sa scriu asa. Portia de putere pe care spui ca ti-am dat-o azi este pentru a te ajuta sa-ti vezi ochisorii de care cu siguranta iti este foarte dor cat mai curand, este si pentru sotul tau sa se insanatoseasca mai repede si de asemenea, pentru Lina.
Ai trecut si treci in continuare prin situatii foarte grele dar cred eu ca si atmosfera si unitatea familiei este deosebita dupa atatea incercari. Omul care are deplina incredere in tine nu a ajuns intamplator in preajma ta si a familiei tale si tu stii foarte bine cine are grija de toate si ne ajuta sa trecem peste clipele grele ale vietii.

Iti zambesc din nou asa cum o fac mereu si ganduri bune indrept catre tine si iti doresc ca fiecare rasarit de soare sa-ti fie pe zi ce trece tot mai frumos si mai luminos.

Replica: Draga mea, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 17-08-2009

luptatoare,
Mi-am propus sa iti raspund de dimineata si as fi vrut sa-ti spun multe si marunte. As fi vrut sa iti scriu despre generatia de seniori ce vor sta cu voi, de experienta noastra. Practic noi am locuit cu copiii nostri sub acelasi acoperis si sa stii ca ades stateam prin parcuri sau pe la prieteni, cu orele, ca sa ii lasam mai mult singuri. Uneori asteptam sa auzim noapte buna! de la ei, ca sa indraznim sa mergem si noi sa facem baie. Desi noi eram in casa noastra, noi ne-am simtit ca niste intrusi in viata lor. Ne-am amintit mereu cat de mult a contat pentru noi ca am avut de la inceput locul nostru unde nu locuiau si... seniorii.
Iti scriu pentru ca m-a frapat
Citat:
si sa stea la noi pana la sfarsitul vietii ca si asa mai are putin
(citat soacra). Stiu ca ai o inima suficient de mare in care sa cuprinzi si o soacra, dar nu uita ca in aceasta femeie s-a rupt ceva cand si-a vandut singurul avut si cumva linistea ei de la varsta senioratului.

Dansul, operatia si tot ce ai povestit este doar motiv sa-ti zambesc, acum. In numele dragostei si grijii de camaradul de viata, o femeie poate face o mie de nebunii pe zi. Iti jur!

Replica: Laura, draga mea, Laura, by Ionita Victorita (694 mesaje), la 17-08-2009

imi era dor de tine, de cuvintele tale, de istorisirile si trairile tale.
Citind randurile scrise aici, imi dai putere si speranta ca intro zi o sa pot spune: am invins. Iti zambesc si te imbratisez asa cum m-ai invatat.
Iti doresc soare-n suflet in fiecare clipa a zilei si astazi si maine si mereu.

Replica: Este, by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 17-08-2009

o mare de zambete sa te reaflu, Laura. Nimic nu ma mai uimeste la tine. In fond, fiecare trecem intr-un fel sau altul prin experiente ciudate in numele iubirii de orice fel, dar nu toate avem acest har de a asterne si simtirile proprii. Ma simt mai bogata, dupa ce citesc ce scrii tu si de aceea zambesc, precum RodiMar.

Victory, alter Laura noastra, soare-n suflet mereu si sanatate cat cuprinzi cu ochii.

Replica: Daca, by Stefania Crudu (183 mesaje), la 19-08-2009

ai stii ce bucurie a fost momentul cand am revazut numele tau pe forum. Laura, tu esti o minunata. Mi-as dori sa fiu ca tine, dar nu am forta ta. Sa ramani mereu sanatoasa!

Replica: Eu, by olteanu rodica (1159 mesaje), la 19-08-2009

nu am cuvinte sa descriu ce simt cand citesc ce scrii, doar ma semnez.

Fina ta, Raza-de-soare.

Replica: Laura, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 19-08-2009

am savurat fiecare cuvant scris de tine.

Replica: Laura, by Popescu Alexandra (493 mesaje), la 20-08-2009

ma bucur nespus de mult ca ne-ai adus niste vesti bune.
Cum spunea si Maria, am savurat fiecare cuvant.
Pupici multi.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 21-08-2009

tu esti o luptatoare si asa vei fi mereu, cuvintele sunt simple litere ce se joaca pe hartie, dar sentimentele si trairile sunt ceva ce se joaca in sufletul meu si raman acolo. Iti citesc cu interes confesarile si parca le simt, te imbratisez, iti pup obrajii si iti spun imi esti draga.
Imi doresc ca Doamne Doamne sa te ajute, sa iti dea putere si sa aiba grija de tine si de cei ce sunt in jurul tau si au nevoie de ajutorul tau.

Replica: Inca, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 24-08-2009

sunt intre lacrimi si zambet. Nu m-am hotarat. Iti pot spune ca esti curajoasa. Foarte curajoasa, foarte puternica. Si imi dai si mie putere.
Te imbratisez, iti sarut obrajii si vreau sa te stiu cu zambetul pe buze.

Replica: Inima mi s-a umplut de bucurie by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 25-08-2009

cand am vazut postarile tale Laura. Te imbratisez cu drag si sa stii ca un gand bun porneste in fiecare zi catre tine.

Replica: Oana. by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 04-09-2009

Printr-un concurs de imprejurari am cunoscut-o pe Oana Stancu.
La cei 50 de ani ai sai, in fata mea s-a dezvaluit o fetita de vreo 30 de ani. Este subtire, miniona, slabuta (nu cred ca are mai mult de 45 kg) si, Adina (tu te indoiai de celulita ei!) afla ca are un corp care poate starni invidia multor vedete. Un cap incadrat de valuri de par negru ce curge inele (carlionti naturali), dintr-un coc strans intr-un stil modern, ochi ce te privesc drept. Un machiaj discret ce ii scoate in evidenta ochii si pometii. Imbracata impecabil cu un taior alb-bej, fusta deasupra genunchiului, sandaleta bej pal, ce strangea un picior fin, imbracat intr-un ciorap abia ghicit, nu parea afectata de caldura.
La gatul ei am admirat un colier de acvamarine, montate in argint, iar in urechi, o pereche de cercei, set cu colierul. Merge cu usurinta unei fetiscane de 20 de ani si are o gratie naturala in modul de a fi. Vorbeste repede, cu miez si puncteaza cu o logica de bun simt fiecare subiect. Are o inteligenta rasata si este o enciclopedia ambulanta. In schimb, este ades ironica si chiar cinica. Este genul de om caruia ii place sa faca lucrurile cu responsabilitate si taxeaza fiecare eroare cu un aplomb care deranjeaza.
Cunoscand-o, am inteles de ce s-a retras de pe forumul nostru in urma afrontului resimtit. Nu este genul de om care sa accepte compromisuri si nu face rabat in ceea ce priveste linistea ei. Abordand subiectul acesta, mi-a raspuns taios ca isi doreste dupa o garda, o zi de munca si un drum pana in Bucuresti, sa se bucure doar ca ne-am cunoscut.
Cum viata face cercuri mereu, am aflat ca este prietena doctoritei unde am fost cu Lina, la un consult (cat Lina era inca internata, in Bucuresti). Eram in cabinet, cand a bagat capul pe usa si a intrebat: O primesti si pe Oana Stancu, colega ta? S-au imbratisat sub ochii nostri si atunci am facut o legatura rapida cu Oana Stancu, doctorita de pe forumul nostru. Am intrebat-o, sfioasa daca este numai potrivire de nume. Dupa ce m-a privit circumspect m-a intrebat cine sunt. Cand i-am spus ca sunt Laura, m-a scrutat din picioare pana in cap (si nu invers) si mi-a raspuns rece: Aaa! Cu zambetul! si a iesit din cabinet, dupa ce a stabilit o intalnire cu colega ei.
Dupa numai zece minute, cand ieseam pe poarta, am fost nevoita sa fac loc unei masini ce rula in spatele meu. Am intors capul, suficient cat sa vad un semn scurt prin parbriz. Era Oana ce ma invita sa urc in masina ei. De aici si pana la a face un popas la cofetaria Scala, motiv pentru a savura o prajitura cum rar mananci, a fost doar o problema de trafic. Simt ca am devenit brusc mai bogata dupa ce am cunoscut un astfel de om.
Oare de ce oamenii de genul acesta trec doar meteoric prin viata noastra?

P.S. Am mai incercat sa scriu despre intalnirea de mai sus, intr-o seara, dar am avut surpriza ca nu s-a incarcat ce am scris, apoi a avut loc o disfunctie a forumului si apoi a disparut in ceata topicul meu. Cred ca a fost sa fie sa nu scriu atunci despre aceasta intalnire.

Astazi am facut prima tura de gem de prune cu nuci, asa ca sunteti invitatele mele. RodiMar, ti-am ramas datoare cu multe raspunsuri si ca sa ma ierti, pe tine te invit si la tura cu numarul doi, ce o voi executa maine.

Va zambesc.

Replica: Laura, by Alice Popa (248 mesaje), la 04-09-2009

esti o rea! Pe mine nu m-ati chemat...

Replica: Laura, by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 04-09-2009

multumesc pentru gem si multumesc ca mi-ai facut astfel cunostiinta cu Oana.
Daca o mai vezi vreodata, sa ii spui ca si eu ii zambesc.

Replica: Laura, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 05-09-2009

ma bucur ca am cunoscut-o si eu pe Oana. Imi place cum ai descris-o. Ai un talent!
Gemul mi-a lasat gura apa.

Replica: Bica, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

seniorii din casa mea au fost prima mea grija. Am povestit la Cafenea. Oare de ce tind sa te cred sora mea mai mare? Nu ca varsta ci, ca intelepciune.
Iti zambesc, sora mea cea mare.

Replica: Victory, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

sunt sigura ca noi doua suntem niste invingatoare, desi frecusul vietii ne va clatina, uneori convingerile.
Ieri, in microbuzul in care soferul a pus o frana brusca, am ajuns sa calc pe picior un zdrahon de barbat din spatele meu. Am auzit un Vaca! M-am intors si i-am raspuns: Ma bucur de cunostinta. Ma numesc Laura. Am indraznit sa raspund astfel pentru ca am sperat in solidaritatea cu mine a celorlalti calatori. Nici pomeneala! Norocul meu a fost ca a oprit microbuzul in statie, ca altfel acum iti scria o Laura cu ochi vinetii. Solidaritatea cu bunul simt or fi pe cale de disparitie?
Pentru ca sunt convinsa ca ai soare-n suflet, iti zambesc, Victory.

Replica: Adnana, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

sentimentul meu este ca tu ma intreci. Imi amintesc versurile tale, atunci cand ai venit in gradina noastra. Esti un cumul de tandrete, gingasie, delicatete si gratie ce se degaja din toata fiinta ta, ce pe mine ma incarca benefic. Tu si Mona sunteti ca niste trestii pline de duiosie in acest spatiu virtual.
Va zambesc la amandoua, fragile Gargarite.

Replica: Stefania, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

nici nu stii cata forta are o crenguta de liliac care infloreste in prag de toamna! Si, nu uita, liliacul este mai puternic decat un laur. Ca nu cumva sa uiti ce am scris mai sus, iti zambesc.

Finuta Rodica, eu de la 1 septembrie sunt doar salariata. Nu mi-am dorit sa imi reinnoiesc hartia care sa ateste ca sunt si pensionata pe caz de boala. Ce eu sunt bolnava? Sunt convinsa ca nici tu nu mai esti si de aceea zambesc larg la acest gand.

Maria, zambetul meu sa te ajunga.

Alexa, un zambet larg pentru pentru o luptatoare pe care o admir. Te-am numit pe tine.
Pup mana stanga a puiului tau, Toni si ma rog sa se insanatoseasca cat mai repede.

Replica: Elena, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

Marea-Imbratisare, nu pot decat sa zambesc cand iti vad numele, spiridus zburator.

Adriana, exista atata disponibilitate de a emana iubire, din toata inima ta pentru tot ce misca, incat ma gandesc ca Domnul ti-a dat o misiune tare grea, aici pe pamant. Imi doresc ca toate incercarile sa-ti fie pe puteri si sa ai capacitatea de a le trece lin.
Doamna Nicuta, iti zambesc, pur si simplu, cu emotie.

Replica: Nico, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

am vrut, initial sa iti scriu in reply-ul catre Adnana si Mona pentru ca sunteti suflete gemene. Dar m-am razgandit pentru ca Iubirea trebuie sarbatorita altfel.

Mi-ai redesteptat clipele in care eu eram bolnava de dragoste si-mi aduc aminte cat de frumoasa eram, cat de buna si cate cuvinte frumoase aveam pentru cei din jur. Cred ca o femeie indragostita este o femeie fluture: efemera (altfel cum ar fi aceasta perioada unica in viata noastra?), fragila, vulnerabila si totusi emanand doar parfum de iubire.
Iti zambesc Nico, Fluture-Parfum-de-Iubire.
Iti zambesc si tie, Doruletz-Mic si romantica incurabila.

Replica: Alice, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

sa nu crezi ca nu m-am gandit. Chiar vroiam sa-ti spun sa aduci si aparatul de fotografiat. Dar, Oana este genul de persoana inabordabila si stie sigur ce vrea pentru ea. Ea vroia doar o oaza de liniste pana la intalnirea cu prietena ei. M-a luat cu ea, poate pentru ca in adancul inimii ei, simtea ca a fost prea dura cu mine. Discutia dintre noi s-a invartit in jurul experientelor cu spitalele: a mea, a sotului meu, a Linei. Daca de la mine a aflat in cateva zeci de secunde, tot ce este inscris pe inima mea, despre ea nu am aflat nimic. Am descifrat insa sub cinismul ei abrupt, o persoana cu o sensibiltate adanca. Banuiesc ca viata unei femei ce taie burti in fiecare zi, nu este o clipa romantica. Probabil, responsabilitatea ce-i apasa pe umeri, zilnic, a facut-o atat de dura. Si, poate si experientele din spital...

Adnana, nu cred ca Oanei as putea sa ii transmit ce mi-ai scris tu, fara sa-i smulg un zambet, oarecum neincrezator.
Ma gandesc ca in viata ne atrag unii oameni doar pentru ca ei ne completeaza. M-am simtit completata de Oana prin tot ce imi lipseste mie: o acuitate extraordinara de a diseca realitatea sociala cu briciul; vorbe putine cu multa incarcatura informationala; dozare emotionala stricta.
Pe tot timpul intalnirii am admirat rafinamentul pe care il degaja, eleganta miscarilor cu care s-a nascut, dar mai ales bunele maniere, de mult uitate: modul cum statea pe scaun, cum si-a mancat prajitura, cum a baut paharul cu apa plata, cum a achitat consumatia.
Nu ne-am despartit facand schimb de numere de telefon. Ne-am despartit pur si simplu, strangandu-ne in brate si sarutandu-ne pe obraz.
Daca imi pare rau de ceva este faptul ca Oana nu numai ca renuntat sa mai zboare in gradina noastra, dar refuza (si o cred) sa mai citeasca ce scriem noi. Altfel ar afla ca ii voi zambi mereu, ori de cate ori imi voi aduce aminte de ea.

Replica: Adriana, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

o sa te invit si la gemul nr. 2. Pana atunci, iti zambesc.

Replica: Ca by Mona J (805 mesaje), la 05-09-2009

este o placere intotdeauna sa citesc ce scrii, cred ca nici nu mai trebuie sa spun. Parca sunt file de poveste (de roman suna prea prozaic si, in plus, povestile au intotdeauna un final fericit).

Ma bucur ca ne-ai povestit de Oana. Nu stiu de ce eu am resimtit ca o lovitura plecarea ei, am simtit ca a fost nedreptatita, si-a spus parerea sincer si... Nu mai vreau sa ma gandesc. O admir pentru verticalitatea ei si pentru ca este atat de hotarata, desi imi pare tare rau pentru gradina noastra.

Multumesc pentru cuvintele frumoase la adresa mea, m-au emotionat.

Replica: Laura, by olteanu rodica (1159 mesaje), la 05-09-2009

iti multumesc ca ti-ai amintit de mine. Eu nu te-am uitat niciodata.
Desi trec prin momente foarte grele stiu sa zambesc si, in mod special, tie.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 05-09-2009

ce ma bucur sa citesc topicul tau. Ma bucur ca ne-ai povestit de Oana, sa stii ca mi-as fi dorit sa fiu in locul ei. Imi doresc atat de mult sa te cunosc, m-as bucura si pentru o secunda petrecuta cu tine.

Vin sa iti sarut amandoi obrajii sa iti dea putere si sa stii ca o lumanarica arde in fiecare duminica pentru tine si pentru toti ai tai, in schimbul ei ii cer lui Doamne Doamne sa aiba grija de tine si sa-ti vegheze in fiecare seara somnul si sa-ti dea putere multa multa.

Iti zambesc si te imbratisez cu multa caldura.

Replica: Laura, by Popescu Alexandra (493 mesaje), la 05-09-2009

iti multumesc din suflet. De multe ori cand sunt trista si simt ca nu mai am nici o speranta deschid forumul sau iau goblenul in mana si pentru cateva momente uit de tot, uit ca sunt singura in lupta asta apriga cu viata puiului meu; aseara cand am fost la control am primit iar o palma de la viata. Ni s-a spus ca s-ar putea regenera iar acele tumori. Si, pe langa toate astea, am ramas singura sa infrunt totul. Sotul meu a plecat iar in strainatate ca sa faca rost de bani pentru tratament si nu poate sa ma imbarbateze decat prin telefon.
Imi pare rau ca nu pot scrie mai multe din cauza lacrimilor, ca nu pot spune fericirea pe care o simt cand cineva de aici din forum imi scrie un gand.
Si, inca o data, imi cer scuze ca va fac partase la problemele mele, dar pur si simplu aici am putut mereu sa spun ce am pe suflet.

Replica: Dragele mele, gargarite, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 05-09-2009

gemul de prune cu nuci vechi (prajite la cuptor), este gata, asa ca va invit sa gustati. L-am facut cu multa dragoste si m-am gandit la Lina, careia ii este destinat. Mi-am zis, la un moment dat sa-i spun, cand o sa i-l inmanez, ca este facut cu inima de gargarita, dar sigur mi-ar spune: Laura, vorbeste romaneste!

Mona, este mereu o placere sa citesc ce ai scris tu, aici pe forum. Te misti cu gratie si cu cuvinte blande si mangaietoare. Esti un om cald, predispus sa imprastie iubire. Iti multumesc ca existi. Vezi, de asta iti zambesc.

In ceea ce o priveste pe Oana, ca raspuns general - eu consider ca fiecare avem dreptul la o opinie si asta nu trebuie sa infurie pe nimeni. Cui ii face bine? De ce ne imaginam ca pe forum este la fel ca in viata? Pana si cu cei din familie ti se intampla sa vorbesti una si sa se inteleaga pe dos. Dar, aici pe forum unde limbajul este general? Mi-a placut atitudinea Doinei in Ia-ma acasa!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Oct 2009, 08:54 
Neconectat

In ceea ce priveste plecarea Oanei de aici, dintre noi, cred ca fiecare avem drumul nostru. La un moment dat, vine un semn si pleci pentru totdeauna. Este si aceasta o optiune. De viata si din viata.

Rodica, m-ai imbatat cu vorbele tale. Multumesc.
Referitor la necazuri, ia gandeste-te daca sunt necazuri. Iti pun cateva intrebari si daca raspunsul este da, atunci ai dreptul sa spui ca ai necazuri:
- ai markerii pozitivi?
- ti-a murit cineva din familie?
- ai ramas fara casa?
Sunt convinsa ca raspunsul este NU, la toate intrebarile mele, asa ca tz inainte! Esti stresata doar ca mai trebuie sa treci printr-o comisie. Acesta-i necaz? Este pierdere de vreme doar, dar poate ar trebui sa te gandesti ca Cineva acolo sus, si-ar dori sa iei o mica pauza de la goblen si sa simti ca traiesti si altfel?
Am, insa un presentimet. Cand mergi la comisie iti iei si goblenul cu tine, ca sa iti umpli asteptarea, nu? Macar cu gandul!

In ceea ce priveste propunerile fetelor de pe forum, nu te mahni. Ele nu-si pot imagina ca tu nu te poti desprinde de goblen si ca te doare ca nu te inteleg. Este concursul la care ai visat. Mergi inainte si du-ti visul pana la capat.
Va veni o zi, cand o sa simti nevoia sa stai de vorba cu gargaritele. Fii sigura ca o sa te intampine, mereu cu sufletele lor calde.

Parafrazand-o pe Mona, viata noastra este file de poveste.

Elena, daca ne va fi dat sa ne intalnim, se va intampla atunci cand ne vom astepta mai putin. Cine ar fi crezut ca eu o voi cunoaste pe Oana, vreodata? Sau pe Alice si Marian? Dar intalnirile tale cu Minerva (mi-e tare dor si de ea!), cu Victory, cu Adriana? Ale Rodicai si Mihaelei cu Cristina? Ale Minervei cu Daniela? Ale Adrianei cu Catalina?
Iti pup manutele ce aprind lumina pentru mine si iti zambesc cu ochi plini de multumire. Fie ca pentru tine, Domnul sa aiba pregatit ce este mai bun pentru viata de spiridus zburator, blond.

Alexandra, viseaza pentru Antonio cum este sanatos, cum vede perfect si cum creste, bucurandu-se de viata. Da la o parte toate prognozele medicilor. Sunt si ei oameni si recita dintr-un tratat de medicina. Daca era sa dau crezare medicinii, eu trebuia sa fiu un nume pe o cruce, de mult timp. Ca exista si minuni cand crezi in tine si in Dumnezeu, iata-ma, Alexandra!
Pentru mine au visat toti cei din jurul meu: m-au visat, cu ochii deschisi, cum dansez, cum ma bucur de viata, cum rad si ma bucur de trecerea anilor.
In ceea ce priveste faptul ca esti singura cu Antonio si infrunti toate provocarile vietii singura, ia-o ca pe un semn: Domnul te considera pe tine cea mai puternica din familia ta. Si chiar esti! Trebuie numai sa simti si tu acest lucru. Esti o fiinta deosebita intre cei deosebiti si ma rog si ii zambesc Domnului ca sa aiba grija de oameni ca tine.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 05-09-2009

cum stii tu sa alini sufletele!
Te imbratisez si te sarut dulce.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 05-09-2009

accept cu multa placere invitatia la dulceata ta de prune cu nuci. Nu am mancat niciodata, dar sunt sigura ca este un deliciu. Poate, intr-o zi, ne dai si noua reteta sa facem si noi dulceata, ce numai minunata poate fi.

Vreau sa spun ca am avut o saptamana foarte furtunoasa la serviciu si venind spre casa, cu ochii in lacrimi m-am gandit la tine si la gandurile tale care ma insotesc si ma ajuta. Si asa a fost: lucrurile s-au ameliorat si tu, Laura ai stralucit din nou in gradina noastra. Exista ceva ce nu imi pot explica: gandurile noastre interactioneaza, iar in acele clipe cand mie mi-e greu tu apari si ma faci sa zambesc, oricat de suparata as fi.

Ai trimis ganduri bune fetelor pe forum incurajandu-le si ajutandu-le prin cuvintele tale mangaietoare sa depaseasca clipele grele cu care se confrunta si eu le-as recomanda sa aiba deplina incredere in vorbele tale si in energiile tale pozitive pe care le trimiti asupra lor. Cel putin pentru mine esti un balsam aplicat pe ranile sufletului atunci cand aceste rani se deschid si sunt mai dureroase. Si Doamne, ce bine imi face mie acest balsam!

Cat priveste raspunsurile pe care vrei sa mi le dai Laura, eu astept rabdatoare pana cand vei avea dispozitia si timpul necesar sa scrii. Nu este nicio graba, avem toata viata inainte (nu ca nu as fi curioasa), si stiu foarte bine ca si pentru a scrie trebuie sa ai anumite trairi si o anumita dispozitie.

Cuvintele tale incurajatoare cred ca au incalzit sufletul gargaritelor necajite si sper ca va veni o zi cand toate vom zambi deodata fara ca vreuna dintre noi sa mai aiba vreo umbra de suparare pe chipul ei.

Iti zambesc cu mult drag si savurez delicioasa dulceata ce sunt convinsa ca mi-ai ofert-o din inima.

Replica: Laura, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 05-09-2009

ce frumos ne scrii tu! Ce frumos ne descrii pe toate. Ma simt un om mai bun numai citind. Te imbratisez tare pentru asta.

Aveam nevoie sa te citesc caci astazi a fost o zi grea. Prea grea pentru mine: nasii nostri ne-au anuntat ca vor sa se desparta. Am primit o lovitura in moalele capului, - asa mi-a sunat mie vestea.
Nu au lasat nimic la vedere. In orice familie sunt mici neintelegeri, discutii, am mai vazut si la ei asa ceva, dar nimic serios, zic eu. Si acum...
Si peste doua luni vor avea un bebe. Abia acum au plecat de la noi. Danut s-a dus sa ii duca acasa (i-am luat astazi la noi). Am incercat sa ii ascult pe amandoi, sa le dau un sfat (atat cat ma pricep si eu) sa incerc sa ii fac sa se razgandeasca. Tind sa cred ca am reusit. Sper din suflet ca se vor impaca. Inca nu a plecat nici unul de acasa, asa ca sunt sanse mari. Si noaptea este un sfetnic bun...

Cu emotii mari iti zambesc si eu.
O seara linistita si ingerasii sa te vegheze.

P.S. Gemul, sunt sigura ca este un deliciu.

Replica: Laura, by olteanu rodica (1159 mesaje), la 05-09-2009

de data aceasta nu am mai zambit, am ras in hohote. Si stii de ce? Ma gandesc ca tu esti un fel de `Mama Omida`. Daca mie mi-ai ghicit perfect toate gandurile si trairile, de ce nu-l ajuti pe Diaconescu sa o gaseasca pe Elodia? Asa poate as mai lua si eu o pauza de la goblen.
Iti multumesc si ma scuzi pentru aceasta gluma.
Mii de zambete!

Replica: Laura, by Onuta O (1355 mesaje), la 05-09-2009

sunt prea mica sa spun cuvinte mari, dar, o Doamne, chiar esti un balsam pentru suflet. Si sa o copiez pe Elena, Cum stii tu sa alini sufletele, te-as numi Gargarita mama, la cat de frumos stii sa inlaturi gandurile negative ale gargaritelor; esti o zana buna, care cu bagheta sa atinge sufletul si tot raul dispare, luand loc bucuria si energia pozitiva.

Alexa, un gand bun se indreapta catre tine si o vorba mare la ingerasul meu, sa aiba grija de Toni. Stiu ca vei trece cu bine peste probleme, esti o invingatoare.

Rodica, dupa tot ce mi s-a intamplat astazi, m-ai facut sa rad. (oare pe unde o fi Elodia?)

Dragele mele, va pup si va doresc o noapte cat mai linistita.

Replica: Un zambet, o imbratisare, un gand bun, by Perhinschi Anca (363 mesaje), la 05-09-2009

dar, mai ales, darul lasat de Cel de Sus sa alini prin cuvintele asternute, acele suferinte, mai mult sau mai putin spuse. O incurajare acolo unde este nevoie. O faci intr-un mod atat de simplu care te patrunde, si cu siguranta nu se uita niciodata. Chiar daca ai spus ca nu vei scrie niciodata vreo carte, mi-ar place sa cred ca, o data si-o data, te vei razgandi, iar pe rafturile librariilor voi gasi Amintirile unei gargarite.
Voi ce ziceti, gargaritelor?

Replica: M-ai facut by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009

sa zambesc, RodiMar. Dulceata mea este un banal gem de prune.

Pun in tava de la cuptor cam 1/2 kg de miez nuca (de anul trecut*), sferturi si jumatati. Las nuca sa se coaca, o scot din cuptor si dupa ce se raceste o frec usor in maini ca sa-i cada pielita ce s-a uscat. Iau cate un pumn de mieji in mana si suflu (deasupra chiuvetei) ca sa nu ramana pielita uscata printre ei. Repet operatiunea pana imi termin toata nuca.
* Daca folosesc nuca noua, exista riscul sa mucegaiasca.

In rest, 5 kg de prune mari (vinete), coapte, 1 kg de zahar.
Spal prunele, scot coditele, dau pruna in doua, scot samburele. Prunele le pun intr-o cratita cu fund gros. Deasupra, kilogramul de zahar si las totul la cuptor 2-3** ore (foc mediu). Din cand in cand mai verific densitatea siropului. Functie de acesta, hotarasc cand este gata. Cand gemul a ajuns la final, adaug miezul de nuca, amestec cu lingura de lemn si mai las sa fiarba, tot in cuptor, cam 1/2 ora.
Borcanele, spalate si uscate le bag la cuptor la foc mic pana se incing ca sa am eu singuranta ca nu mai au germeni pe ele care sa duca la o fermentare ulterioara. Gemul, inca ferbinte, il torn in aceste borcane pe care le inchid a doua zi. Astfel nu va exista nesansa sa se formeze condens pe capacul borcanului, condens ce duce, ulterior, la formarea unei pojghite de mucegai deasupra gemului.
Precum vezi, mai multe sunt de facut in afara gemului propriu zis.
** Odata am avut gazele atat de slabe, incat gemul meu a stat la cuptor 7 ore.

Acum, va las. Am misiune importanta. Teposul meu mi-a cerut supa de rosii, asa cum fac eu. Va dati seama ca m-as duce pana la Bucuresti pe jos, cu supa in mana, pentru Teposul meu. Dar, ca sa i-o trimit prin microbuz, asta este floare la ureche.
Sper sa am ragazul sa ajung pe forum mai seara. Acum plec in piata pentru ca urmeaza o noua tura de gem. O parte pentru vecinica si o parte pentru Nea Stefan.
Tura nr. 1 nu mai exista: o parte va pleca la Teposii mei, la Bucuresti, astazi, iar restul este deja in camara mamei mele.
In plus, pe langa supa, va mai pleca la Bucuresti si minune de varza a-la-Cluj (tu, RodiMar, care este clujanca, cum o faci?) si ardei umpluti cu carne, in sos de rosii.
Jumatatea mea va fi responsabila cu clatitele pentru Teposi. Clatite umplute cu urda.
Sunt atat de incantata de acesta duminica plina incat nu va pot descrie implinirea mea. Simt ca voi avea suficienta putere sa presar preaplinul de iubire din inima mea pe toate bucatele. Plus, ca dupa fiecare clatita care, la intoarcere, va ajunge inapoi in tigaie (si nu pe jos) sotul meu va primi un sarut. Dragul de el! Isi imagineaza ca el va fi cel mai fericit in urma acestei exeperiente! Nu stie de cand asteptam sa reiterez jocul aceasta ce a fost mult timp posibil, doar la inceputurile casniciei noastre.

Dragele mele, Gargarite, va doresc sa aveti o duminica preaplina de bucurii, fiecare asa cum simtiti ca v-ar fi mai bine.
O duminica care sa va aduca zambetul pe buze.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 06-09-2009

mi-ai facut o pofta de varza si de clatite. Facem un targ? Eu il aduc pe Pitic si tu imi dai o portie cat de mica de varza si o clatita mica, mica? Nu iti inchipui ce mult ma bucur ca s-a asezat linistea la tine si ca te simt cu zambetul pe buze, zambet de care mie imi era dor.
Duminica excelenta!

Replica: Draga mea, Elena, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009

repede, pana nu se raceste! Este delicioasa. Au mancat bietii mei socrii, de acum au iesit sa se plimbe ca sa nu se depuna colesterolul din smantana ce a insotit-o.
Clatite sunt doar cateva (le-am impartit cu nea Stefan si vecinica, cu Teposii (acum m-am intors de la microbuz), cu socrii mei. I-am pastrat si Linei ce trece pe seara sa isi ia si gemul.
Nu ne-au iesit multe clatite ca, deh, jumatate au ajuns pe jos. M-am facut ca nu vad sau am mai aruncat cate o gluma, din cand in cand. Datorita ploii, socrii mei s-au intors mai devreme de la niste prieteni de la tara si nu puteam sa ne jucam in fata lor. Nu de alta, dar saracii, si-ar fi cautat rapid, inca un loc spre care sa plece. Dar, sotul meu se simte vinovat de prezenta lor in casa noastra. Eu, deja m-am obisnuit.

Daca mi-l aduci pe Pitic, il asez pe fotoliul din living, in fata televizorului sa priveasca la desene animate, iar noi vom savura pe indelete o afinata proaspata. De fapt, numai tu, ca eu inca sunt dependenta de toate ceaiurile mele amare si de salatele de legume.
Hai ca am visat fain, amadoua, asa ca avem motive sa zambim.

Replica: Laura, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 06-09-2009

cred ca doar Pitic va fi cel ai castigat. Eu acum stau in fata cu o cana de ceai de sunatoare si ceai verde cu lamaie multa (ma doare ficatul foarte tare).
Dar chiar si asa, nu ratez eu o intalnire.
Va imbratisez si va sarut pe toti.
Voua, tineri indragostiti va doresc sa fiti mereu.

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009

viata de zi cu zi, tinde sa ne debusoleze, sa ne arunce in deznadejde, sa ne aduca in pragul disperarii.
In ianuarie, cand a avut loc accidentul am fost brusc singura in fata tuturor nenorocirilor cotidiene. Masina distrusa, copilul meu cu lupa, sub toate aparatele pentru investigare, sotul meu accidentat grav, de nu stiau medicii ce sa investigheze, repare, taie, coase etc mai repede. Lina, sprijinul meu de fier, in aceeasi situatie cu sotul meu.

Imediat dupa accident, cele trei suflete dragi mie, au fost transportate la cel mai apropiat spital de locul accidentului.
Nu as vrea sa treceti vreodata prin ce am trecut eu. Medici nu prea priceputi (nu era domeniul lor), asistente artagoase si vorbind cu aragonta, brancardier ce astepta macar 10 lei (noi) ca sa imi duca sufletele mele dragi, de colo-colo (in conditiile in care eu aveam in buzunar 50 lei!).
La un moment dat, eram golita de ganduri, de puteri. Ma uitam la oamenii aceia ce pareau plictisiti de munca lor, satui de a se bate cu moartea intr-un sistem sanitar precar, nepasatori in fata zbuciumului meu. Primul meu impuls a fost sa tip si sa le atrag atentia asupra ineficientei actului medical ce se desfasura in fata ochilor mei. Am incercat sa prind privirea uneia dintre asistente. Am prins, da, - am prins mai multe priviri obosite, ochi incercanati. Le-am observat mainile. Maini muncite, chinuite, imbatranite. Brusc mi-am dat seama ca, de fapt, bolnavii mei sunt pe maini bune, la acel moment. Sunt pe mainile asistentelor care au vazut multe la viata lor, care poate chiar au ajutat pe multi sa se intoarca in aceasta lume. I-am privit si pe cei doi doctori. Unul de varsta mea, asculta sfaturile altuia, aflat de mult la varsta pensionarii. Am realizat ca toti acesti oameni chiar incercau, dupa puterile lor sa ajute. Si ei erau speriati de ceea ce vedeau si aveau sentimentul ca sunt coplesiti. Asa ca, am intrebat incet ca sa nu deranjez (pentru ca eram o intrusa in acel loc):
- Poate ar fi bine sa il trimiteti la o clinica din Bucuresti?
- Iesi afara!, mi-a strigat o asistenta si a incercat sa ma imbranceasca ca sa ma indrepte spre usa.
Am reusit sa le spun medicilor, incet si bland:
- Stiu ca sunteti lipsiti de mijloace, aici si de aceea va intreb.
Medicul batran m-a privit cu interes si apoi, uitandu-se la cel tanar, a spus:
- Da, doamna. O sa-l trimitem la Bucuresti, imediat ce il stabilizam.
Am dat din cap, a multumire si apoi m-am intors catre asistenta ce nu-si luase mana dupa mine. M-am tras cu fata spre ea, dar ea ma tinea strans de geaca cu care eram imbracata. I-am tras incetisor mana de pe mine si am intrebat-o ca si cum ar fi fost sora mea:
- Sunteti incercanata si obosita. Nu vreti sa va aduc un ceai, o cafea, un corn? Si in timp ce o intrebam, mana mea se plimba pe bratul ei, incet. As fi dorit sa ii induc o stare de liniste.
S-a uitat la mine, fara expresie si mi-a raspuns domolit:
- Nu este nevoie.
Am iesit din spital si am mers la portar, rugandu-l sa-mi indice un numar de taxi prin care sa pot face comanda de ceai si cafea fierbinte si cea mai buna placinta cu branza, de pe acolo.
Dupa jumatate de ora le aveam pe toate, contra sumei de 50 de lei (toti banii mei!). Le-am oferit, la cateva minute de la livrare, celor ce au fost in jurul sotului meu, in timp ce acesta era urcat in ambulanta ce avea sa il transporte la Bucuresti. Asistenta care ma impinsese cu putin inainte, afara, s-a uitat la mine si mi-a spus:
- Doamna, barbatul tau nu o sa moara. Dumnezeu iubeste oameni ca tine si are grija de ei.
Am surprins-o cand am luat-o in brate si am imbratisat-o, spunandu-i incet:
- Dumnezeu sa te aiba in grija pentru vorbele tale.

Daca aceasta nefericita intamplare s-ar fi intamplat acum 20 de ani, cu siguranta ca nu m-as fi gandit o clipa la cei care fac actul medical, ca fiind si ei oameni si sunt sigura ca atitudinea mea ar fi fost alta.
Oare de ce nu ne nastem cu intelepciune, RodiMar? Cate amaraciuni nu le-am trai... Dar, oare, am mai stii ce este fericirea?

Gandurile mele... cred ca sunt de fapt gandurile tale, RodiMar, imbracate dupa chipul si asemanarea inimii tale. Ti se pare ca sunt ale mele. Sunt gandurile, impulsurile, emotiile ascunse in tine si care, iata ti se dezvaluie si te ajuta firesc. Uita-te in oglinda sufletului tau, cu rabdare si vei fi uluita de ce vei descoperi acolo.
Am observat ca unele gargarite spun ca ai inceput sa scrii ca Laura.
Acum, intelegi?

Si eu am o bucurie aparte cand citesc cuvintele tale. Noi doua interactionam mult pentru ca semanam, probabil, din multe puncte de vedere. Banuiesc ca avem varste apropiate si ca prin viata ce am trait-o pana acum, fiecare, - exista similitudini mari. Amandoua aparam valorile traditionale ale familiei, amandoua tanjim dupa o societate echitabila, amandoua cautam echilibrul emotional prin noi, dar imprastiind si celor din jurul nostru, cu bucurie, ganduri si energii benefice.

Balsamul de care vorbesti, RodiMar vine din mine, cu usurinta. Ai observat ca oamenii bolnavi incurabil au aceasta tendinta de a se apropia de sufletul fiecarei fiinte ce le iese in cale? Nu stiu cum sa definesc aceasta nevoie imperioasa a mea de a imprastia iubire si iar iubire celor din jurul meu. Cateodata, ma gandesc ca poate, tocmai nevoiei mele de a fi langa fiecare fiinta in suferinta, primesc recompensa de a mai castiga o zi pentru viata mea.

M-ai facut sa zambesc cu:
Citat:
sper ca va veni o zi cand toate vom zambi deodata fara ca vreuna dintre noi sa mai aiba vreo umbra de suparare pe chipul ei.

Mamica mea are o vorba: Lasa-ma, Laura, ca atunci cand nu voi avea nici un necaz, sa stii ca am murit. Ce, necazurile sunt tot de la Dumnezeu, ca sa ne intareasca!, iar eu ii raspund,incercand sa-i mai iau din prea multele-i atributiuni: Si ce, Dumnezeu nu ne iubeste, daca nu ne da necazuri? Zambeste bland, catre mine, si-mi raspunde: Asa as vrea eu pentru tine, Laura.
Concluzionand, asa vreau si eu, RodiMar sa fie. Ca in urarea ta:
Citat:
sper ca va veni o zi cand toate vom zambi deodata fara ca vreuna dintre noi sa mai aiba vreo umbra de suparare pe chipul ei.

Citat:
Iti zambesc cu mult drag si savurez delicioasa dulceata ce sunt convinsa ca mi-ai ofert-o din inima.

Tot ce ofer este din inima si totul este presarat cu ganduri de empatie. Altfel, nu as putea zambi. Si, iata ca iti zambesc.

Replica: Laura, by Mihaela Stanica (125 mesaje), la 06-09-2009

esti un om deosebit.

Elena, atentie! Ficatul nu doare!

Replica: Adriana, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009

si eu am vrut sa ma despart de jumatatea mea. Periodic, cam de doua ori pe an, in primii 10 ani de casnicie. Bietul de el! Obosise de atatea ultimaturi de la Laura.
Perioada de inceput, intr-o casnicie. Este o perioade ingrata in viata noastra cand tinem un mic butoi cu pulbere, legat de piciorul nostru. Incercam sa nu ne scapam visele din mana si cand observam ca viata nu este ca in filme, eram cu mana pe chibrit ca sa aprindem fitilul de la butoias si sa aruncam totul in aer. La anii senectutii, ne va fi rusine de noi pentru acele momente. Mie imi este de pe acum.

Sunt convinsa ca mamica este in adancul sufletul ei, coplesita de toate angoasele pe care, cam fiecare femeie le traieste in aceasta perioada. Mii de ganduri ii trec prin minte si sute de emotii se invartesc in inima ei. Totul este negru pentru ea, acum.
Taticul, fara experienta acestor trairi de la cea pe care pana ieri o considera femeia perfecta, clacheaza. Atat de usor! Dar, spune tu, daca nu este normal la varsta aceasta?
Stiu ca ai o anume intelepciune (incarcata de bun-simt), o inima plina de compasiune, grija si dragoste pentru cei aflati la nevoie, dar si o disponibilitate extraordinara de a ajuta. Nu ma-ndoiesc ca tu si Danut veti reusi sa stergeti cu buretele aceasta perioada gri din viata lor.

Voua, tie si lui Danut, va doresc sa nu aveti parte de astfel de clipe. Si sa zambiti mereu!

P.S. Ingerasii sa va vegheze.

Replica: Rodica, scrii: by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009
Citat:
Asa poate as mai lua si eu o pauza de la goblen.
Atunci este musai sa vorbim cu mama Omida (alias Ioana-Prezicatoare-de-Viata-Frumoasa). Pun o vorba buna si chiar ii zambesc in numele tau. Si tie!

Replica: Onuta, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009

suflet curat, - esti o minune de om. Cine stie, poate intr-o zi, Domnul o sa imi aduca o nora care sa semene cu tine. Cat mi-as dori!
Citat:
esti o zana buna, care cu bagheta sa atinge sufletul si tot raul dispare, luand loc bucuria si energia pozitiva.

Sunt doar un biet muritor ce incearca sa inteleaga ce se ascunde in camarile sufletului fiecaruia. Simt nevoia sa stau in locul celui pe care il analizez, sa ii inteleg frica, spaima, mania, bucuria, impinirea, daruirea, - doar ca sa-l ajut. O fac pentru ca am drag de oameni si pentru ca fiecare fiinta merita atentia noastra, cand ni se intersecteaza drumurile, ca, nu-i asa? nimeni nu a venit degeaba pe acest pamant.
Ma-nsel eu sau asta va fi viitoarea ta profesie? Cea de a analiza sufletul aproapelui?
Oricare iti va fi drumul in viata, tu vei deschide alei frumoase in calea celor pe care ii vei inatalni. Mii de zambete vor veni spre tine. Acesta este un motiv suficient ca sa iti zambesc, acum.

Replica: Anca, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009
si ce as putea sa scriu eu intr-o astfel de carte?
Cine ar putea intelege ce simt eu, acum cand cu laptopul in brate, incerc sa va scriu, dar ma simt incomdata de mama soacra care... imi maseaza picioarele.
De cand a ajuns acasa, o tine continuu, cu Laura, draga mea, o sa cazi din picioare! De ce nu m-ai sunat ca ai de facut gemul? Ai gatit cat pentru o cazarma! De ce, mama, singura? Numai un semn si veneam! Cat poti fi dea ceara la fata! Stai ca-ti face mama un ceai cu lamaie multa, cum bei tu. Stai mama, intinsa pe spate, lasa laptopul ala din mana si stai sa te masez eu putin pe spate.
Am convenit ca sunt de acord cu un masaj la picioare si atat.

Anca, sa stii ca Bica a avut dreptate. Hotararea de a pleca din casa ei, din amintirile ei a tulburat-o mult si a afectat-o si fizic pe mama mea soacra.
Am muncit de cand am venit acasa ca sa le aduc cat mai multe din amintirile lor, in casa noastra unde vor sta de acum inainte. Am invartit toate prin casa, ca sa le creez intimitate si sa le aduc maxim de confort. Culmea este ca am avut de luptat cu sotul meu, adica cu fiul ei. Cuvinte ca: Laura, asta de ce i-o accepti in casa noastra? Dar asta? E-o rapciuga de ceas pe care il stiu de cand eram intr-a-saptea! Nu o lasa sa-si aduca tablourile cu toate portretele acele scorojite de vreme aici, ca o sa ne sufocam!
Cum puteam sa nu le aduc cand am surprins-o, in magazia unde le depozitase, mangaindu-le? Lacrimile ii tasneau pe fata alba si uscata. Plangea muteste. Mi s-a frant inima. Femeia aceasta renuntase la toate amintirile ei pentru ca noi sa ne echilibram financiar, sa ne gasim din nou drumul, fara suferinte. Am inteles ca doreste sa nu se stie ca sufera si ca este dispusa sa renunte la amintiri. Am luat lucrurile in mana, pe rand si i-am propus sa luam in apartamentul nostru pe cele care ii sunt cele mai dragi, ca sa se simta, altfel mai aproape de casa ei. M-a privit circumspect, intrebandu-se, cred, in gand, daca o vazusem plangand. I-am spus sa le puna deoparte pe cele pe care ar vrea sa le ducem acasa. A tresarit cand i-am spus acasa si si-a inghitit lacrimile. Am lasat-o sa le sorteze si am plecat.
Pe cand era plecata la Lina, am inceput reorganizarea casei. Numai ca atunci cand, la final, am mers la magazie sa vad ce trebuie sa aduc acasa, am avut un soc. Prea multe ca sa incapa in camera lor! Nu stiu ce a gandit cand a adunat atatea lucruri de adus in casa noastra - poate s-o fi gandit ca o sa le reorganizeze si o sa micsoreze numarul lor, ulterior; poate o fi fost o provocare special pentru mine, ca sa-mi demonstreze ca nu poate sa-si aduca amintirile dragi in casa noastra. Numai ca nu o stia pe Laura!
Am varuit intreg peretele din fata patului lor, alb si acolo, dupa o minima reconditionare, am aranjat totul ca intr-o pinacoteca. Unul langa altul, tablourile scorojite, fotografiile inramate divers, micile lor amintiri de la Olanesti, Sovata, ceasurile de perete etc.
Peretele din stanga patului, l-am spoit (ca de varuit nu prea ma pricep) cu crem. Pe el, tot ca-ntr-o pinacoteca am asezat cele 42 de icoane (de la prima icoana de la cununia religioasa pana la cea primita de la noi acum doi ani cand si-au serbat o suma rotunda in casnicia lor).
Televizorul l-am asezat pe o comoda draga ei, pentru ca era cumparata din primul ei salariu.
Pe jos, am adus un covor de lana cu care se mandrea la prietenele ei ca este un Buhara autentic pe care il cumparase cu bani grei, intr-o vara de la un evreu de pe Gabroveni.
A fost o revelatie pentru mama sotului meu. Ma uit la ea, in timp ce va scriu si ma inunda din nou, emotia pe care am resimtit-o atunci cand si-a vazut camera. A fost transfigurata de bucurie. S-a intors spre mine si mia spus: Laura, numai tu putea sa te gandesti la asa ceva!
Acum, o vad cum sta pe scaunel, in fata mea si cum, metodic imi ia fiecare muschi din talpa si ma maseaza. Este fericita, sa stii! Se uita mandra la fiul ei si pare ca-i zice: vezi ca sunt si eu de folos? Sotul si socrul meu comenteaza nu stiu ce de la televizor. Asa ca isi intoarce privirea spre mine si-mi spune: Laura, mama, trebuie sa te culci ca maine o iei de coada, din nou.
Ii zambesc pentru grija si asta ma face sa uit ca iar a pus rufele la uscat pe calorifer, in baie, ca a spalat vasele cu apa rece (ca sa faca economie), ca a uitat ca are farimituri de paine in poala si ca acestea sunt pe jos, sub masa in bucatarie. Ma gandesc doar la cat de greu i-o fi sa fie dezradacinata, la varsta aceasta. Si, ma mai gandesc ca este un om minunat pentru ca datorita ei, eu am un singur job (cum zice Alice) si pot sa zambesc din toata inima.
Anca, realizezi ca dupa asa amintire frumoasa, iti pot zambi tot din toata inima, iar la propunerea ta, pot sa-ti spun ca aceasta carte o scriu acum, doar pentru voi? Un manunchi de gargarite carora le zambesc.

Replica: Mihaela, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 06-09-2009
stiu ca esti medic, asa ca ma gandesc ai putea sa ii scrii Elenei ce ar trebui sa faca. Mesajul tau sec (te grabeai, nu?) s-ar putea sa o debusoleze.
Eu iti zambesc inca de-acum pentru timpul tau, acordat Elenei.

Elena, hai sa-i spunem lui Pitic noapte buna!

Replica: Mihaela, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 06-09-2009
da ai dreptate, ficatul ma inteapa.

Laura, uneori timpul este atat de pretios incat nu merita pierdut. Mihaela a dorit sa ma atentioneze, dar poate era intr-o "urgenta".

Chiar l-am auzit pe Pitic cantand mai devreme. Iti spun si eu noapte buna si o seara linistita. Eu trebuie sa ma pregatesc pentru ziua de maine. La munca, avem exercitiu practic "evacuare din atr" si cursuri pe airbus, apoi la facultate, examen.

Pup obrajiorii.

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 07-09-2009

am savurat fiecare cuvintel scris de tine si am simtit cum incet ma cuprinde linistea si imi tempereaza nemultumirea ce uneori ma cuprinde in fata unor situatii de multe ori de neinteles pentru mine.

Am admirat intelepciunea cuvintelor mamei tale si am inteles de unde ai tu samanta de intelepciune pe care ne-o impartasesti cu drag si noua. Poate ne nastem cu intelepciune, dar se vede, in mod firesc odata cu trecerea timpului dupa ce trecem prin situatii dificile carora trebuie sa le facem fata, neexistand cale de intoarcere.

Am admirat de cat tact ai dat dovada in fata asistentei care a incercat sa te imbranceasca si am vazut inca odata, daca mai era nevoie, cat de profund si de lucid ai gandit situatia in care se afla acea asistenta si implicit tu. Cu tot necazul ce s-a abatut asupra ta, nu ai uitat sa te transpui in locul asistentei care zic eu, a primit o lectie si a vazut in fata ei un om deosebit. De alfel cu toata incrancenarea ei, a recunoscut asta:
Citat:
- Doamna, barbatul tau nu o sa moara. Dumnezeu iubeste oameni ca tine si are grija de ei.

Martuisesc ca nu as fi fost capabila sa reactionez la fel, dar admir modul in care ai facut-o.
Iti zambesc de mii de ori Laura si te imbratisez cu mult drag.
Am uitat: da, sunt clujeanca, dar nu fac varza a la Cluj (spre rusinea mea) deoarece alor mei nu le prea place.

Replica: Laura, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 07-09-2009

multumesc pentru cuvintele tale. Sper sa se aseze cum trebuie toate cele in viata lor. Si nu numai...
Ne-ai dat o lectie prin povestea cu asistenta. Mie, sigur mi-ai dat. Nu stiu daca reactionam la fel in situatia data.

Te imbratisez cu multa, multa dragoste.

Replica: Laura, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 08-09-2009

iti doresc doar sa urci mereu scarile.

Replica: Laura, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 08-09-2009

iti multumesc pentru ca imparti cu noi experientele tale. Citim o carte in direct si este foarte palpitant. Eu vreau sa citesc si capitolul in care socrii tai o sa devina strabunici. Atunci sa vezi bucurie pe ei! Si tu cu sotul tau... bunici.

Replica: Laura, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 09-09-2009

este o adevarata bucurie sa citesc ceea ce imparti tu cu noi. Sentimente diferite, de la tristete la bucurie ma incearca parcurgand randurile tale, dar intotdeuana din ele razbate dragoste si bucuria de a trai viata cu toate incercarile ei.

Te imbratisez si iti zambesc cu dragoste de Gargarita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Oct 2009, 14:09 
Neconectat

Laura, nasica mea, unde esti?
Raza-de-Soare iti trimite un zambet si o calda imbratisare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Oct 2009, 18:04 
Neconectat

Laura, te asteptam la o sezatoare online.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Oct 2009, 21:51 
Neconectat

Cand ti se pare ca totul merge foarte bine, este pentru ca ai trecut cu vederea ceva important, spune legea lui Murphy sau Legea imi trag palme.

Si cum totul trebuie sa fie sub semnul politicului in aceasta tara, iata ca sefii mei au fost brusc altii. Competenta, intransigenta, responsabilitate... hartii pe care sa le duci la WC!
Epurarea, la mine la servici, a venit cu mult inaintea taraboiului actual.

Pe scurt, draga mea de sefa nu mai este sefa, este chiar somera. Oamenii intransigenti nu sunt compatibili cu epoca in care traim. Am mangaiat-o, daruindu-i cruciulita pe care mi-a facut-o cadou, odata pe cand eu eram la pamant.
Seful meu cel competent si super-responsabil a sfarsit, in fine, prin a-si cauta de sanatate. Intentioneaza sa se pensioneze.

Seful meu cel nou m-a bruscat din prima zi, in fata tuturor, fara pic de menajamente. Cuvintele, no fit in sch: (adica nepotrivita postului) si alti no scrisi pe fisa mea, m-au lasat perplexa. Nu sunt as in engleza, asa ca am cerut o intrevedere, pardon, o audienta. Secretara (era sa scriu pitzipoanca, cum zic teposii mei) sosita la pachet cu noul sef, m-a masurat cu dispret si mi-a spus ca pentru audiente trebuie sa ma inscriu pe lista de asteptare. Cum i-am ghicit coeficientul IQ, am marsat urgent: -Da, sunt inscrisa! Da, lista sa iti arat. Si cum ne-experimentata de ea a scos lista la comanda, am pus repede degetul pe un nume al unei colege: Vezi, asta sunt! S-a uitat ea cam lung la mine, gandidu-se ca are minte cam scurta, si-a batzait genele si m-a lasat sa astept cat, cred, s-a mai pupat cu noul nostru sef pe fuga.
Seful a inghitit in gol si i s-a ridicat brusc marul lui Adam. Am priceput ca m-a recunoscut si nu ii convenea intalnirea. A inceput prin a vorbi de productivitate. Numai ca eu stiu de la Murphy citire, ca atunci cand sefii vorbesc despre cresterea productivitatii, niciodata nu se refera la ei insisi. Scurt pe doi, eu eram tapul ispasitor. Singura fara traininguri, fara cursuri de specialitate, fara permis de conducere pe PC, si cam trecuta de o anumita varsta pentru noul colectiv pe care doreste sa il formeze. Am aflat atatea englezisme in vorbele lui de am ametit.

Am muscat momeala! Am spus ca sunt de acord sa fac si traininguri si cursuri si sa-mi iau cate permise isi doreste el, dar pe banii firmei. M-a anuntat ca firma imi plateste doar un singur training (cel mai ieftin), de nu, sunt libera sa plec.
Am plecat, cu coada intre picioare. Am plecat la cursuri, traininguri, workshopuri, ECDL-uri etc.
Pe limba noastra, fetelor, am plecat sa ma perfectionez. Pe banii mei! Sau mai bine zis pe banii socrilor mei si pe cazarea platita de copiii mei (am stat cu ei in apartamentul Floricicai).

Va spun acum voua, ceea ce nu am spus nimanui. In acest an, cand nu mai stiam unde sa ma intorc ca sa mai fac rost de bani (Lina si sotul meu erau in spital), m-am lipit de o trupa ce filma un spot publicitar in Mosilor si am implorat sa ma angajeze si pe mine, o zi pentru 35 lei (cat plateau la acel moment) pentru postul de figurant. Cred ca nu am facut o figura buna pentru ca a doua zi cand i-am cautat in acelasi loc, de pe Mosilor, m-au refuzat categoric.
Apoi, timp de o sapatamana, in fiecare seara la ora 18 eram intr-o tipografie, dintr-un cartier marginas al Bucurestiului si impatuream pana dimineata, ziare. Pentru 1000 de ziare impaturite pana in ora 4-5 dimineata, primeam 50 lei. Cu acei bani faceam piata dimineata, direct de la precupeti si aveam ce pune pe masa atat copilului cat si Linei si sotului meu.

Va spun cu mana pe inima ca, atunci, nici o clipa nu m-am simtit umilita. Umilinta am resimtit-o, pana in adancul sufletului cand am intins mana la banii parintilor si am trait, intretinuta de copiii mei pentru a ma... perfectiona!

M-am simtit umilita ca in tara mea, la fiecare curs, limba nationala pare a fi engleza. M-am simtit umilita cand un tanar plin de el, m-a intrebat de ce mai fac astfel de cursuri. Cu alte cuvinte, daca ai trecut de o anumita varsta esti o relicva, buna de aruncat la cos. Nu, nu la pensionari, ca am aflat (si s-a punctat nu stiu de cate ori acest lucru), ca o mana de oameni ce muncesc intretin pensionarii acestei tari. De parca pensionarii nostrii provin de pe alta planeta si nu ne apartin!

La finalul ultimului curs, cel de astazi, am avut parte si de o asa-zisa festivitate. O felie de pizza rece, un suc lesios si o cafea au fost trufandalele servite de catre organizatie (din banii nostri, ca nu doar din banii lor, fiti fara grija!).

O pitzi ne-a anuntat ca seful va tine un speech. Am intrebat-o daca nu poate vorbi romaneste. Am simtit nota de disconfort a adunarii, la auzul remarcei mele. Cu totii se simteau eliberati, ca pe banii lor capatasera o diploma si ar fi vrut sa deguste cat mai repede o cafea alaturi de o tigara si sa plece la casele lor.
A venit un tanar hranit bine, imbracat in costum bleumarin, impecabil, cu camasa alba si cravata gri. Ne-a povestit ce avantaje minunate vom avea noi in urma absolvirii cursului.
As fi vrut sa ii strig ca sunt la fel de fericita ca am cotizat cu bani grei pentru acest curs (contra-cronometru) care nu ma face nici mai desteapta, nici mai competenta, dar m-a pus la curent cu ultimele trenduri in materie de limba engleza.
Tot asa, ieri as fi vrut sa le spun celor ce mi-au certificat ultimul ECDL, ca eu de 15 ani, tot conduc pe computer.

Pe scurt, am fost spoliata, dar si umilita de acest sistem, care in numele unei cauze bune, te francuieste cu nerusinare, inmanandu-ti diplome care te mentin in cursa pentru supravietuire. Nu le ai, mori, intr-un sistem unde unii ajung in varf pe criterii ce nu tin cont de nici una de valorile in care am crescut.

Azi dimineata, la ora 6, Marian si Teposul mare ma ghidau cum sa completez testele grila.
Dupa ce am terminat, i-am scris lui Marian prin mess-ul Teposului: Astazi imi dau demisia!
Marian, mi-a scris: Stii ce zice Murphy despre ultima persoana care a demisionat?
Stiam, asa ca am continuat: ... va fi responsabila pentru problemele firmei. Ma doare undeva de firma. Ma apuc sa crosetez fulare!

Am plecat cu elan de rac batran la examen.
La intoarcere, in casa Floricai, mi-am conectat laptopul direct pe serverul firmei si am scris cu litere mari de 48.
Am absolvit toate cursurile cu maxim de punctaj. Felicitati-ma pentru ca astazi imi dau demisia!
Dupa cinci minute celularul a inceput sa bipaie. Toti imi trimiteau SMS-uri: De ce? Cum? Bravo? Bine le faci! Ai gasit in alta parte? Ce salariu iti dau?
Va dati seama? Nimeni nu avea curajul sa ma sune!

Am plecat atat de linistita din Bucuresti si am admirat expozitia toamnei de pe drum, incat si uitasem de demisie. Cand am ajuns acasa, am intalnit sase ochi privindu-ma cu uimire.
I-am intrebat de unde stiu.
-Te-au sunat de la servici. A zis seful sa il contactezi imediat.
Am ras, mi-am imbratisat sotul si socrii si le-am povestit ca merg sa fac un dus si apoi ma intorc la povesti.
Nu apucasem sa ajung pe holul de la baie, cand telefonul a sunat. Era pentru mine.
L-am intrebat pe sotul meu cine este la telefon. Mi-a raspuns ca este o voce de femeie. Am ridicat glasul, special ca sa fiu auzita:
- A, pitzipoanca! Spune-i ca eu nu vorbesc cu ea. Daca tanarul ei sef vrea sa vorbeasca cu mine sa ma caute. Pe celular!
Sotul meu a tradus cat mai protocolar cu putinta, vorbele mele. Ma privea jumatate ingrijorat, jumatate amuzat. Apoi:
- Laura, cica nu stiu numarul tau de celular.
- Sa-l afle! Si am mers langa telefon si am apasat pe butonul de off (si pe asta tot in engleza scrie!).
Am intrat in baie si dupa numai 10 minute, sotul meu a venit cu celularul dupa mine. Am strigat la el, intuind cine este la telefon:
- Sa ma sune dupa ce ies din baie!
- Intreaba cand iesi din baie!
- Sa mai sune el!
Cand am iesit din baie, soacra mea ma astepta cu sosetele moi de bumbac in mana. Are un fix. Sa nu pierd caldura, ca daca pierd din caldura corpului, pierd din energie. De hatarul ei port sosete, desi le detest.
Mi-am consultat SMS-urile de pe celular. Unul, al colegului meu de suferinta din firma, era concludent. Nimeni nu stie care este stadiul unei lucrari al carei beneficiar (extren) soseste maine la firma. Nici nu avea cum sa stie careva din cei ramasi in firma. Toti cei implicati au fost maziliti, iar eu, ultimul mohican tocmai mi-am anuntat demisia. Nu se cunoaste numele real al proiectului, nu se stie parola de acces, nimic nu a fost editat vreodata. Cu alte cuvinte, cheia este la mine!
Va dati seama, Gargaritelor, ce tupeu am?
Hai, ca v-am facut sa zambiti! Eu radiez.
Sa aveti o noapte buna ca a mea!

P.S. Stati linistite! Tanarului sef nu ii raspund la telefon pana maine dimineata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Oct 2009, 22:20 
Neconectat

Laura, cat te admir pentru curajul tau, pentru felul in care ne faci sa fim partase la trairile tale. Citind cele scrise de tine mi s-a facut un gol in stomac si mii de fluturasi au inceput sa zburde pe acolo, iar inima mi-a crescut de bucurie cand am citit decizia ta finala. Din pacate, acesta este crudul adevar al Romaniei, nu este recunoascuta competenta ci fusta mini, parul vopsit si... alte proeminente!

Felicitari si sa ne ti la curent!
"Cand totul merge bine, ceva este in neregula" - asa stiam eu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 365 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: