Acum este 17 Iul 2026, 17:10

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2011
MesajScris: 20 Feb 2011, 19:28 
Neconectat

Nume forum:1
Bica, bunicuta mea draga, iti trimit multi pupici si o imbratisare mare ca sa iti mai atenueze din durerea de spate.
Vreau sa te rog frumos sa imi spui si mie la bulz, pui ousoarele fierte sau faci o omleta. Ca nu stiu cum se prepara. Ca ma gandesc ca daca pui ou batut mai trebuie dat la cuptor. Asa ca mai bine, daca poti scrie-mi si mie reteta. Ca tare pofta i-ai facut lui Tony.
Ma bucur ca fetita ta a gasit o gradinita buna. Dar ma intristeaza gandul ca te voi sti iar ingrijorata pentru Mariuca.
Dragele mele, imi pare rau ca nu pot poposi mai mult.
Va pup dulce si va doresc sa aveti o saptamana minunata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2011, 21:36 
Neconectat

Buna seara dragi gargarite!
Bica, draga, neobosita ca de obicei, multa sanatate si multi pupicei pentru Mariuca.
Lin, multa sanatate.
Pentru ca a nins ca in povesti, astazi am facut o plimbare la padure.

Va doresc o saptamana usoara sa rezolvati tot ceea ce v-ati propus.
Va pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 00:12 
Neconectat

Bica, vorba fetelor, nu multe persoane ar fi refuzat o invitatie la restaurant. Cand apuc sa citesc din postarile tale te indragesc de la o zi la alta tot mai mult. Cat despre Mariuca imi pare rau ca nu o sa mai ramana mult timp la tine, dar poate o sa vina in vacante si o sa te bucuri atunci de prezenta ei.
Imi place in ultima vremea ideea de mancare ecologica, sanatoasa facuta in casa. De mica de cand ma stiu am mancat sanatos si nu mi s-a parut ceva deosebit, ca si cum as fi beneficiat de cine mai stie ce tratatie, dar acum cand vad cate boli fac oamenii din cauza mancarii tratate, semipreparate (cumperi si nu stii din ce este facut), am ajuns sa apreciez mai mult ceea ce am. Nu vreau sa ma laud, dar eu nu stiu ce inseamna sa cumpar produse traditionale, asa laudate la televizor, pentru mine sunt o normalitate, banal daca pot sa zic asa. Bunicii mei si din partea mamei si din partea tatalui au avut de cand ma stiu animale, oua, lapte, brazna de oi, branza de vaci si smantana mi sa parut normal sa tot am de unde lua, degeaba si bun. Acum daca s-au mutat de cativa ani si parintii la tara, mai nou si eu imi dau seama ca este bine sa ai de toate ale tale si zarzavaturi, legume, carne si toate celelalte produse traditionale. Mancam ceea ce producem si traim sanatos, cred ca din acest motiv generatiile dinaintea noastra traiau mai mult, mancau sanatos si nu se stresau pentru orice, se multumeau cu ce aveau si stiau sa traiasca viata simplu si frumos.
Cam multa filosofie pentru o ora asa tarzie, pe scurt, vreau sa va zic celor mai tinere sa invatam de la cei mai in varsta, sa mancam sanatos si sa ne comportam cuviincios.
Sanatate multa va doresc la toate, un inceput de saptamana cat mai frumos si sa aveti spor la cusut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 07:58 
Neconectat

Buna dimineata, dragi gargarite. Cafeluta este servita asa ca va astept si pe voi.
Va doresc o saptamana cu mult spor in tot ce faceti.
Lin iti doresc multa sanatate.
Fetelor de Onuta mai stiti ceva? Nu am mai vazut-o prin gradina. Sper sa fii bine, draga mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 08:05 
Neconectat

Adelina, vin cu mare drag la o cafeluta.
Astazi o asteptam si pe Victory, la o cafea.
Pupici si un inceput de saptamana cat mai frumos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 09:39 
Neconectat

Adelina, multumesc de cafeluta, prinde foarte bine (ai facut rost si de scobitori, cumva?). Iarasi am facut noaptea in hopuri de dormit, motivul nu se stie exact, banuiesc ca doar vise urate.
La mine a iesit un pic soarele, dar s-a intors frigul, din pacate.
Casa este ca la nebuni, - aseara am avut o prietena cu fata in vizita si toate sunt imprastiate.

Bica, meniul tau de casa nu cred ca se gaseste in nici un restaurant din Romania. De bunatatea lui, nici nu mai vorbesc. Astept si eu reteta de bulz, caci m-ai facut curioasa si trebuie sa o incerc cat mai repede.
Va doresc multa sanatate si momente cat mai placute alaturi de Mariuca.

Sa aveti o saptamana frumoasa, dragi gargarite.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 09:48 
Neconectat

Buna dimineata. Va invit la o cana de ceai bun de menta si va doresc o zi minunata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 18:04 
Neconectat

Gargaritelor, merge un ceai slab alaturi de putina ciocolata? Sunteti invitatele mele.

Rralluca, imi place iarna de la tine.
Bica, pe mine ma intereseaza si prajiturica. Multumesc cu anticipatie.

Nu ma jeli,
nu sunt un mit,
sunt doar un inger fericit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 22:11 
Neconectat

Dragi gargarite, va doresc noapte buna si somn usor.
Eu fug sa mai pun o ata, doua la Iconita mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 22:16 
Neconectat

Adelina, multumesc pentru toate urarile de sanatate. La fel sa fie si la tine si in casa ta si la bunica ta.
Am postat prajitura la http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5431&start=180.
Sa stii ca si mie imi este dor de Onuta.

Alexa, pupici dulci pentru dulceturile din casa ta. Pentru pofticiosul de Tony (las' ca-i bine ca este asa), am postat la http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5917.

Lin, iti doresc multa sanatate si sa te faci repede sanatoasa.
Am postat reteta la http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5918

Rralluca, mi-a prins bine plimbarea alaturi de tine. Iti multumesc pentru urari. Ti le intorc, inmiit.

Lora faci parte dintre fericite. Sa stii ca si eu ma consider la fel.
Bunica si mama mea gateau bun si sanatos. De mici am fost învatati sa avem mese regulate, sa mancam feluri facute numai in casa. Mancam ciorbe, supe, fructe. La noi nu se faceau mancaruri grele, cu rantasuri, cu prajeli.
Mancam impreuna si am incercat sa tin acest obicei si sa il transmit si fetitei noastre.
Am preluat obiceiul de la femeile din familie cu zacusca, gemuri, dulceturi, compoturi, bulion, zarzavat la sticla, toate fara conservanti.
Tot de la ele am invatat sa nu-mi lipseasca in prag de iarna lazile de nisip in care pun radacini de morcovi, patrunjel si pastarnac.
Verdeturile si ceaiurile le usuc la tara, pe hartie curata.
Merii, perii, prunii si ceilalti pomi din gospodaria de la tara nu sunt tratati cu azotati.
Cartofii nu sunt mari (trei la kilogram), chiar sunt mici, dar sigur nu au azotat. Sunt productie proprie de la tara. La fel si fasolea si mazarea. Ultima o conserv de prin vara.
Ouale provin de la tara, din gospodariile neamurilor noastre. Stiu ca sunt proaspete, iar gainile hranite cu graunte.
Carnea de pasare si pestele, tot de la tara. Cand cumparam carne de porc o facem de la neamurile ce-si sacrifica animalele hranite traditional. In ultimul timp preferam carnea de curcan pentru ca Bicu are probleme cu colesterolul.
Nu folosesc de mai mult de 10 ani margarina, indiferent de cine ii este producatorul. Prefer untul romanesc in multe preparate, iar uleiul de masline nu ne lipseste din casa, desi este scump.
Nu mancam preparate, mezeluri, iar Mariucai nu i-am dat nici macar sa guste produse de la fast-fooduri.
Bem vin facut de noi, fara sulfiti. Avem cate putin din fiecare, si alb si rosu si il punem pe masa doar cand avem musafiri pentru ca pe noi nu ne tenteaza.
Ar mai fi multe de adaugat referitor la felul nostru de a manca, dar cred ca va plictisesc sau aduc o nota de frustrare pentru ca nu toata lumea are posibilitatea de a se aproviziona de la oameni de incredere cu produse sanatoase. In plus, nu toata lumea si-a pastrat o bucatica de gradina la tara ca sa poata strange niste produse sanatoase din ea. Cred ca o astfel de activitate se potriveste unor pensionari ca noi care simt nevoia sa isi petreaca acolo o parte din timp.

Da, Clementina. Si mie mi se pare normal ca Victory sa apara de ziua ei la cafenea ca ea este cea care a creat-o. Multumim, Victory.

Ralu, incearca sa afli motivul acestui comportament la Dario. Si, mai foloseste aghiazma. Daca nu ai, iti trimit eu.
Iti doresc o noapte linistita si un somn odihnitor si tie si lui Dario.
Reteta am postat-o deja.
Referitor la menu, sa stii ca a fost apreciat. M-a sunat cuscra astazi si mi-a spus ca i-ar face placere sa ne mai petrecem timpul impreuna. I-am spus ca sunt de acord sa stam tot asa, in jurul mesei, la noi acasa. Parca asta si astepta sa auda.

Adnana, ceai cu ciocolata nu am incercat. Multumesc.
Am postat reteta deja.

Ma grabesc sa inchei pentru ca ma doare tare rau capul. Astazi, Mariuca impreuna cu toata grupa ei au fost in schimb de experienta la o alta gradinita. Am fost anuntati ca trebuie sa mergem sa luam copiii de la cealalata gradinita. Cand am ajuns, Mariuca mi-a sarit in brate si a inceput sa planga. Mi-a spus ca doamna (si mi-a aratat o educatoare) a batut baiatul (si mi l-a arata cu degetul). M-am enervat cand am vazut urmele palmei educatoarei pe fetisoara aceea mica care avea ochii in lacrimi, lacrimi ce curgeau printre suspine. Mi s-a rupt inima si, asa cum ma stiti, nu am putut rabda. Am chemat-o pe educatoare si am intrebat-o de ce l-a lovit. Puiul luase o jucarie de la un alt copil (de la gradinita Mariucai) si o ascunsese in pantalonasi. L-a lovit ca sa nu mai fure altadata. Am intrebat-o daca parintii i-au dat aprobare ca sa le loveasca copilul. Mi-a spus ca parintii o sa se bucure ca l-a pus la punct ea. Pe aceasta discutie a intrat mama baietelului si le-am pus fata in fata. Mama, cam timorata, dar vizibil afectata de palma ce se citea pe fata copilului, incerca sa ii faca morala doamnei educatoare subtil. Pe scurt, ca trebuie sa inchei, maine voi fi la directoarea gradinitei.
In cariera mea in invatamant nu am ridicat niciodata mana spre un copil si nu am indraznit sa-i adresez vreun invectiv. Iar, daca cineva ar fi indrazit sa faca asta cu fetita mea, sigur nu ar mai fi lucrat in invatamant.

Va las si va doresc o noapte buna.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: