Adelina, multumesc pentru toate urarile de sanatate. La fel sa fie si la tine si in casa ta si la bunica ta.
Am postat prajitura la
http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5431&start=180.
Sa stii ca si mie imi este dor de Onuta.
Alexa, pupici dulci pentru
dulceturile din casa ta. Pentru pofticiosul de Tony (las' ca-i bine ca este asa), am postat la
http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5917.
Lin, iti doresc multa sanatate si sa te faci repede sanatoasa.
Am postat reteta la
http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5918Rralluca, mi-a prins bine plimbarea alaturi de tine. Iti multumesc pentru urari. Ti le intorc, inmiit.
Lora faci parte dintre fericite. Sa stii ca si eu ma consider la fel.
Bunica si mama mea gateau bun si sanatos. De mici am fost învatati sa avem mese regulate, sa mancam feluri facute numai in casa. Mancam ciorbe, supe, fructe. La noi nu se faceau mancaruri grele, cu rantasuri, cu prajeli.
Mancam impreuna si am incercat sa tin acest obicei si sa il transmit si fetitei noastre.
Am preluat obiceiul de la femeile din familie cu zacusca, gemuri, dulceturi, compoturi, bulion, zarzavat la sticla, toate fara conservanti.
Tot de la ele am invatat sa nu-mi lipseasca in prag de iarna lazile de nisip in care pun radacini de morcovi, patrunjel si pastarnac.
Verdeturile si ceaiurile le usuc la tara, pe hartie curata.
Merii, perii, prunii si ceilalti pomi din gospodaria de la tara nu sunt tratati cu azotati.
Cartofii nu sunt mari (trei la kilogram), chiar sunt mici, dar sigur nu au azotat. Sunt productie proprie de la tara. La fel si fasolea si mazarea. Ultima o conserv de prin vara.
Ouale provin de la tara, din gospodariile neamurilor noastre. Stiu ca sunt proaspete, iar gainile hranite cu graunte.
Carnea de pasare si pestele, tot de la tara. Cand cumparam carne de porc o facem de la neamurile ce-si sacrifica animalele hranite traditional. In ultimul timp preferam carnea de curcan pentru ca Bicu are probleme cu colesterolul.
Nu folosesc de mai mult de 10 ani margarina, indiferent de cine ii este producatorul. Prefer untul romanesc in multe preparate, iar uleiul de masline nu ne lipseste din casa, desi este scump.
Nu mancam preparate, mezeluri, iar Mariucai nu i-am dat nici macar sa guste produse de la fast-fooduri.
Bem vin facut de noi, fara sulfiti. Avem cate putin din fiecare, si alb si rosu si il punem pe masa doar cand avem musafiri pentru ca pe noi nu ne tenteaza.
Ar mai fi multe de adaugat referitor la felul nostru de a manca, dar cred ca va plictisesc sau aduc o nota de frustrare pentru ca nu toata lumea are posibilitatea de a se aproviziona de la oameni de incredere cu produse sanatoase. In plus, nu toata lumea si-a pastrat o bucatica de gradina la tara ca sa poata strange niste produse sanatoase din ea. Cred ca o astfel de activitate se potriveste unor pensionari ca noi care simt nevoia sa isi petreaca acolo o parte din timp.
Da, Clementina. Si mie mi se pare normal ca Victory sa apara de ziua ei la cafenea ca ea este cea care a creat-o. Multumim, Victory.
Ralu, incearca sa afli motivul acestui comportament la Dario. Si, mai foloseste aghiazma. Daca nu ai, iti trimit eu.
Iti doresc o noapte linistita si un somn odihnitor si tie si lui Dario.
Reteta am postat-o deja.
Referitor la menu, sa stii ca a fost apreciat. M-a sunat cuscra astazi si mi-a spus ca i-ar face placere sa ne mai petrecem timpul impreuna. I-am spus ca sunt de acord sa stam tot asa, in jurul mesei, la noi acasa. Parca asta si astepta sa auda.
Adnana, ceai cu ciocolata nu am incercat. Multumesc.
Am postat reteta deja.
Ma grabesc sa inchei pentru ca ma doare tare rau capul. Astazi, Mariuca impreuna cu toata grupa ei au fost in schimb de experienta la o alta gradinita. Am fost anuntati ca trebuie sa mergem sa luam copiii de la cealalata gradinita. Cand am ajuns, Mariuca mi-a sarit in brate si a inceput sa planga. Mi-a spus ca doamna (si mi-a aratat o educatoare) a batut baiatul (si mi l-a arata cu degetul). M-am enervat cand am vazut urmele palmei educatoarei pe fetisoara aceea mica care avea ochii in lacrimi, lacrimi ce curgeau printre suspine. Mi s-a rupt inima si, asa cum ma stiti, nu am putut rabda. Am chemat-o pe educatoare si am intrebat-o de ce l-a lovit. Puiul luase o jucarie de la un alt copil (de la gradinita Mariucai) si o ascunsese in pantalonasi. L-a lovit ca sa nu mai fure altadata. Am intrebat-o daca parintii i-au dat aprobare ca sa le loveasca copilul. Mi-a spus ca parintii o sa se bucure ca l-a pus la punct
ea. Pe aceasta discutie a intrat mama baietelului si le-am pus fata in fata. Mama, cam timorata, dar vizibil afectata de palma ce se citea pe fata copilului, incerca sa ii faca morala doamnei educatoare subtil. Pe scurt, ca trebuie sa inchei, maine voi fi la directoarea gradinitei.
In cariera mea in invatamant nu am ridicat niciodata mana spre un copil si nu am indraznit sa-i adresez vreun invectiv. Iar, daca cineva ar fi indrazit sa faca asta cu fetita mea, sigur nu ar mai fi lucrat in invatamant.
Va las si va doresc o noapte buna.