Acum este 03 Aug 2026, 01:05

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 14 Mar 2011, 08:44 
Neconectat

Nume forum:1
Ralu, eu nu m-am inteles cu gardeniile de loc si de aceea am renuntat la ele desi imi plac foarte mult.
Gardenia ta pare ca sufera de ceva, are frunze maronii pe margine, dar si in mijloc si asta poate sa insemne ca are o boala, am spus "poate", dar daca tu spui ca frunzele incep sa prinda culoare nu pot decit sa-ti urez succes cu ea si sa-ti faca multe, multe flori. Eu totusi m-as duce cu o frunza afectata la o farmacie fitosanitara sa vad ce este cu petele alea maronii in mijlocul frunzei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Mar 2011, 09:33 
Neconectat

Angela, si eu cred ca are ceva, la fel am patit si cu rododendronul. Am vorbit deja pentru tratament, pe la sfarsitul lunii duc cate o frunza la doctor ca sa imi faca solutia de tratament. Oricum, ca si aspect general, gardenia arata mult mai bine decat anul trecut.
Rralluca, am sa incerc si eu sa fac conversatii cu ea, poate ca ma asculta. Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Mar 2011, 18:15 
Neconectat

Angela, imi dai si mie un tip pentru a cultiva begonia, te rog? Am cumparat una cu floare cu gandul sa o pun pe un raft in baie, are lumina buna, indirecta, este destul de racoros spatiul, nu i-am pus prea multa apa, dar avea pamantul umed. A inceput sa se pleosteasca toata si i se usuca frunzele. Nu stiu ce sa-i mai fac. Multumesc cu anticipatie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Mar 2011, 09:28 
Neconectat

Draga Dana, begonia este destul de mofturoasa pana ii prinzi "spilul" de a o ingriji. Cea pe care ai cumparat-o tu, banuiesc ca este o Eliator si nu are bulb in pamant, ci radacini.
Acestea sint plante carora le trebuie lumina buna, caldura cam 18-22 grade, nu racoare, pamant care sa dreneze bine, umiditate insa nu excesiva si trebuie ferite de curentii de aer care le fac foarte rau. Umiditatea atmosferica, cum este cea din baie, este foarte buna.
Cele din comertul nostru sint importate din Olanda si s-ar putea ca in balotul din ghiveci sa aibe un fel de burete verde-albastriu sau ca un ghem de rumegus, care retine apa astfel incat sa reziste de la producator pana la cumparator (adica la tine acasa). Parerea mea este sa scoti cu grija planta din ghiveci sa vezi ce se intimpa si cum sint radacinile si daca are acel burete sau rumegusul de care spuneam sa-l scoti de acolo si sa inlocuiesti pamantul cu unul proaspat amestecat, daca ai, cu perlit.
Atentie insa cu apa ca putrezeste foarte repede si, mai rau, face musculite albe de care scapi foarte greu.
Perlitul este un material usor, sub forma de granule mici albe si se gaseste la magazinele cu materiale pentru constructii si care ajuta la drenaj. Este bun, pentru drenaj si nisipul insa este cam greu si retine cam prea multa apa. In acest caz uzi mai rar.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Mar 2011, 23:12 
Neconectat

Draga mea, iti multumesc. Mi-ai oferit o informatie completa si foarte folositoare. Cred ca in cazul begoniei pe care am cumparat-o a fost faptul ca deja era cam "ametita", in plus, am citit ca uneori cand ii rupi mai multe frunzulite sau ramurele, se poate intrista mai mult. Cine stie? Mie imi plac foarte mult begoniile, dar sa mai vedem pe parcurs.
Aici, nu cred ca ajung begoniile din Olanda, in schimb ajung din diferite sere, aici sunt foarte multe, nu v-am mentionat acest aspect, dar este o placere sa intri intr-un astfel de loc. De fapt, in capitala Mexicului, am fost odata in Xochimilco, un parc ecologic, unde sunt cred peste o suta de sere in acelasi loc, ca un fel de mega-expozitie de plante. Ceva super! Sper sa mai revin pe acolo anul acesta.
Te imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 08:31 
Neconectat

Draga mea, ma bucur ca ti-am fost de ajutor cu informatiile mele, toate sint din propria experienta cu begoniile. Si mie imi plac tare mult, dar din cauza caldurii uscate de la mine din apartament au murit, a se citi exces de zel in udare, musculite albe etc.
Te rog sa ma scuzi ca am uitat ca esti in Mexic. Cred ca serele de care vorbeai sint o incantare pentru ochii oricui.
Cred totusi ca begonia ta este o Eliator si n-are bulb in pamant. Ai grija cu apa si cu uscaciunea aerului, asa cum am mai spus si alta data, o tavita cu pietricele (pe care nu este musai sa le cumperi ci poti sa le iei cand mergi la un rau) umede in permanenta, face minuni.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 17:35 
Neconectat

Am sa incerc sa le pulverizez cu apa, acest lucru l-am omis din cauza ca nu aveam un recipient adecvat. Dar este foarte utila aceasta operatie, faceam acest lucru si pentru violetele africane, numai ca le pulverizam in jurul lor, ca sa spun asa, nu direct peste ele. In plus, am cumparat o pensula (de vopsit) cu care le curat frunzele, pentru ca se prafuiesc des.
Angela, uneori este mai bine sa uiti sa uzi o planta, decat sa o uzi in exces, cu siguranta ar fi un defect mai usor de corectat.
Ceea ce nu-mi "iese" pana la ora actuala este transplantatul violetelor africane. Adica le am intr-un ghiveci micut, dar planta a crescut destul, o pun in alt ghiveci (de obicei de lut) si imediat se fac urate, se "pleostesc", nu le mai pot iriga corespunzator. Daca le pun in apa, simt ca nu absorb suficient de bine apa, termin udandu-le prin partea de sus si tot asa. Nu progreseaza de loc, din contra. Ai vreo idee pentru asa ceva, Angela?

Te pup si sa ai o zi inflorita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 20:54 
Neconectat

Mi-au inflorit zambilele si nu va spun ce miros puternic au.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 20:59 
Neconectat

Vai, Alia ce primavara frumoasa a venit in gradina la tine!
Vin si eu daca ma primesti.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 21:05 
Neconectat

Este chiar un paradis la tine in gradina, Alia.
Te felicit pentru asa frumuseti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: