Acum este 03 Aug 2026, 04:10

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 17 Mar 2011, 17:49 
Neconectat

Nume forum:1
Multumesc Angela.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 19:00 
Neconectat

Oana, ce trandafir frumos ai!

Angela, iti multumesc pentru raspuns. Am sa urmez sfaturile tale privitoare la violete. Crezi ca mai au vreo sansa cele care au frunzulitele slabite, pleostite? Ca nu stiu ce sa le mai fac!
Alia, sunt sigura ca ai o minunatie de gradina. Te felicit si sa stii ca mai astept mesaje de la tine referitoare la plante, pentru ca se vede ca stii "meserie", nu gluma.
Intrebarea mea referitor la bulbi era in legatura cu faptul cum arata terenul in restul anului cand bulbii sunt in repaos. Va intreb acest lucru, pentru ca am un teren in afara orasului, momentan facem o casa de vacanta. Ei bine, pe acest teren, intr-o portiune sunt plantati bulbi, am de gand sa mai pun si eu mai multi.
Dar ceea ce nu-mi prea place, este faptul ca este frumoasa acea portiune numai cat timp sunt infloriti, in restul anului se vede golas pamantul. In plus, cum este la munte, ca sa zic asa, terenul, se face multa vegetatie, multe buruieni printre plante, de aceea te intrebam Alia.

Astazi ma duc in fine sa vad daca gasesc vreun tratament adecvat pentru plaga care imi chinuie plantele, acum si Bouganvillea este invadata de paianjeni rosii.
Va pup, fetelor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 19:54 
Neconectat

Danuta, eu printre bulboase seman tot felul de seminte. Prefer galbenelele (Calendula officinalis) pentru ca sunt tare rezistente, tin pana ce incepe iarna (primul inget) si folosesc inflorescentele pentru ceai. In plus, se autoinmultesc (rasar din semintele cazute in anul trecut). Imi este usor sa scot buruienile daca am un singur fel de flori pe un strat.

Oana, multumesc pentru floarea de la hibiscus. Sa-ti traiasca!
Alia, sunt minunate floricelele tale.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 20:11 
Neconectat

Danuta, asa cum scrie si Bica, printre bulbii de primavara poti sa pui si alte bulboase ce iti infloresc vara sau toamna. Eu am mai pus margarete, dalii, gladiole, iar cand se mai incalzeste afara mai am vreo 3-4 tipuri de seminte ce le voi arunca pe strat si care vor inflori in vara (carciumarite, flori de piatra, etc). Asa vei avea tot timpul anului flori.
Te imbratisez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:18 
Neconectat

Vai ce sfaturi bune imi dati! Va multumesc din suflet, sper sa pot pune in practica in curand aceste informatii utile.
Bica, o intrebare: Calendula rezista soarele direct pe ea?

Va pup, sa aveti o zi luminoasa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Mar 2011, 08:56 
Neconectat

Danuta spun cu mare placere din experienta mea cu plantele.
Cat despre violete nu stiu ce sa spun daca nu le vad, insa eu le-as transplanta si udandu-le putin si doar cand este nevoie (asta o poti vedea incercand pamantul cu degetul. Sapi un pic in pamant cu degetul si daca dai de umiditate mai astepti, daca nu atunci poti uda moderat) si mai vezi cum evolueaza.
Cat despre galbenele nu-ti face griji acestea rezista in soare direct si nu mor nici cand da zapada peste ele si se inmultesc atit de tare incat greu scapi de ele. Eu ti-as sugera plante cum ar fi portulaca, floarea de piatra - pe asta nici nu trebuie s-o uzi sau margaretele, sau mirabilis jalapa (noi le zicem noptite sau ora 5) care fac flori multe timp indelungat si sint foarte decorative si in general plante care suporta soarele direct si lipsa de apa, daca n-ai timp sa le uzi. Eu am avut in curte noptite, margarete, galbenele, petunii si floricelele de piatra (acestea imi sint tare dragi pentru ca formeaza un covor multicolor deosebit de frumos).

Ultima oara modificat de Admin pe 18 Mar 2011, 10:23, modificat 1 data in total.
Corectat. Nu sunt permise prescurtarile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Mar 2011, 18:37 
Neconectat

Am sa verific daca pe aici sunt acele plante si informatia pe care mi-ai oferit-o. Multumesc, Angela.
Iti doresc o zi minunata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Mar 2011, 20:30 
Neconectat

Danuta, o idee este sa iti faci chiar un strat cu plante medicinale in spatele bulbilor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Mar 2011, 20:33 
Neconectat

Este interesanta ideea ta, draga Silvia. Eu stiu de menta si musetel, in rest, ce plante ar mai merge?
Desi, sincera sa fiu acum am sa ma concentrez in a ingriji plantele pe care le am in casa de la oras, din jardiniere. In plus, chiar acum imi separa baietii de la magazin terasa, pentru a avea cainii intr-un singur loc, iar restul terasei il voi folosi pentru a pune multe plante. Soarele este foarte puternic aici dupa-amiaza. Trebuie sa aleg cu grija plantele pe care le voi cumpara, pentru ca nu toate rezista atata caldura. Stiti de vreun copacel care rezista mult soare si caldura?
O zi minunata tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Mar 2011, 21:09 
Neconectat

Danuta, buxus.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: