Cineva care ne iubeste by Bica Nistor (1288 mesaje), la 30-07-2007 Aceasta este o poveste despre un soldat care urma sa se intoarca acasa, la sfarsitul unui razboi. I-a sunat pe parintii sai in San Francisco si le-a spus:
"Mama, tata, vin acasa, dar doresc sa va cer o favoare. Vreau sa aduc si un prieten."
"Desigur," au raspuns acestia, "ne-ar face placere sa il cunoastem pe prietenul tau".
"Este insa ceva ce trebuie sa aflati mai intai. El a fost ranit destul de rau in razboi. Dupa ce a calcat pe o mina si-a pierdut un brat si un picior. Nu are un alt loc in care sa se duca si m-am gandit ca ar fi frumos sa il aduc pentru a sta la noi."
"Ne pare rau sa auzim aceasta, fiule; poate ca ii gasim o locuinta".
"Nu, mama, tata, imi doresc ca el sa locuiasca impreuna cu noi."
"Fiule", continua tatal, "nu stii ce ne ceri. Cineva cu un asemenea handicap va fi o povara ingrozitoare pe umerii nostri. Avem propriile vieti pe care trebuie sa le traim si nu putem ingadui ca o asemenea situatie sa ne complice vietile. Cred ca ar trebui sa vii acasa si sa uiti de acest om. Va gasi el o cale sa se descurce."
In acel moment, tanarul a inchis telefonul. Parintii sai nu au mai primit nicio veste. Totusi, cateva zile mai tarziu au primit un telefon din partea politiei din San Francisco. Au fost anuntati ca fiul lor murise, ca urmare a caderii de pe o cladire. Se credea ca este vorba despre o sinucidere. Socati de durere, parintii au luat primul avion catre San Francisco si s-au dus la morga orasului pentru a-si identifica fiul. L-au recunoscut, dar spre uimirea lor, au vazut si ceva ce nu stiusera: fiul lor avea doar un brat si un picior.
Parintii din aceasta povestire sunt asemenea noastra. Gasim ca este usor sa iubim pe cei care sunt frumosi, pe cei care sunt o companie placuta, dar nu ne plac cei care ne fac sa ne simtim inconfortabil. Preferam sa stam departe de cei care nu sunt la fel de sanatosi, frumosi sau inteligenti ca noi. Din fericire, este Cineva care nu ne trateaza asa cum o facem noi ades. Cineva care ne iubeste cu o iubire neconditionata si care ne primeste in familia Sa vesnica, indiferent cat de "raniti" suntem.

Replica: Frumos, Bica! by cucos catalina (1629 mesaje), la 01-08-2007