|
Acum este 16 Apr 2026, 08:15
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 12 Apr 2011, 21:06 |
|
Membru din: 21 Feb 2007, 10:37 Mesaje: 12780 Locatie: Calarasi Nume forum:1
|
|
Draga Ralu, multumesc pentru cuvintele frumoase. Eu nu scot bulbii din pamant. Si nici in Romania bunica mea nu ii scoate. Iti dau o idee: De ce nu iei mai multe flori care infloresc progresiv si le pui in acelasi vas? De exemplu: ghocei, lalele, irisi, crini, gladiole? Trebuie doar sa vezi care este adancinea la care este plantat bulbul si in acelasi vas ai flori pentru tot anul.
Draga Maria, eu am lasat bulbii de crin in pamant, nu i-am scos, acum au dat din nou. Acum doi an i-am scos si s-au uscat. Ei se tin la intuneric in rumegus, dar nu imi aduc aminte temperatura si umiditatea. Si gladiolele au ramas in pamant. Nu comercializam legumele. Ce nu fac conserve sau nu se mananca sunt destule animalute disponibile. Uneori mai dau la schimb pe mancare pentru animale sau painea uscata de la magazin.
Draga Lora, sa stii ca ramane si se bucura si necuvantatoarele. Mai este o persoana care ne ajuta. Asa ca ii facem parte si lui. Cum am mai spus cateodata le mai dam la schimb. Pup dulce.
_________________ Ovidia - Gargarita-Metafora-Florilor
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 12 Apr 2011, 21:34 |
|
Membru din: 01 Dec 2004, 22:53 Mesaje: 13488 Locatie: Italia Nume forum:1
|
|
Ovidia, nehotararea mea de a scoate bulbii sau nu deriva si din faptul ca aici apa este foarte calcaroasa, iar pamantul neudat pana in toamna devine petroi de dur si nu stiu in ce masura bulbii vor rezista in aceste conditii. Daca ii scot, nici atat nu stiu unde sa ii pun, am disponibil doar garajul, unde este foarte cald pe timpul verii. La lalele, trebuie sa astept pana cand se usuca de tot frunzele si pe urma sa le tai?
_________________ Ralu - Gargarita-Inspiratie-Divina Gargarita anului 2010-2011 Gargarita anului 2011-2012
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 12 Apr 2011, 21:41 |
|
|
|
Eu le las pana se usuca frunza si apoi ea se desprinde usor. Nu stiu daca tu ai atata rabdare, draga Ralu. Din cand in cand ii poti uda (daca ii lasi in ghiveci), dar nici prea mult ca sa nu putrezeasca. Daca este foarte cald in garaj ai grija sa nu se deshidrateze. Sper ca ti-am fost de folos. Pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 12 Apr 2011, 22:02 |
|
|
|
Ovidia, cred ca ii voi lasa in ghiveci, in garaj, avand grija sa nu se intareasca sau usuce prea tare pamantul. Cum sa nu imi fi fost de ajutor, orice experienta si sfat conteaza. Te pup.
_________________ Ralu - Gargarita-Inspiratie-Divina Gargarita anului 2010-2011 Gargarita anului 2011-2012
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 10:15 |
|
|
|
Draga Ralu intra pe www.bakker-it.com si vei afla multe lucruri utile. Ca sa nu lasi ghiveciul fara intrebuintare poti cumpara niste seminte de flori perene. Se gasesc cred ca la orice magazin de specialitate.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Maria Nistor
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 11:30 |
|
|
|
Multumesc, pentru raspuns. Daca era de anul trecut acest topic, se salvau si crini mei. Ovidia, trebuie sa deschidem un topic de conserve. Cu tot ce este la tine in gradina sigur o sa descoperim noi secrete. Capsunul tau este din acei agatatori, care par un copacel?
_________________ Maria-Venus - Gargarita-Venus
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 15:22 |
|
|
|
Ovidia, sa stii ca de acolo mi-am luat majoritatea florilor, deci ii urmaresc in mod constant. Astazi m-am aprovizionat cu muscate curgatoare caci nu am rezistat tentatiei. Am gasit si vase potrivite, asa ca nu este nici o problema in a astepta lalelele sa se usuce. Semintele le-am semanat deja de o luna, am lastarei frumosi in sera, dar pana cand nu cred destul de bine, nu ii scot.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 16:32 |
|
|
|
Draga Maria sa stii ca m-am gandit si eu la asta. Poate ai vrea tu sa deschizi topicul pentru conserve. Eu am lasat crinii afara in pamant si deja au dat. Zilele astea sper sa am timp sa le fac fotografie. Capsunii sunt cei normali, cred ca au gresit comanda. In sfarsit bine ca fac capsuni tot anul. Imi pare tare rau pentru crinii tai.
Draga Ralu, multa bafta cu muscatele tale si abia astept sa le vad. Si eu am cumparat de la Bakker.
Va pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
rautu loredana
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 16:42 |
|
Membru din: 13 Mar 2010, 19:42 Mesaje: 581 Locatie: botosani,com sulita Nume forum:1
|
|
Interesanta ideea de topic despre cum facem conserve. Acolo am putea adauga tot ce facem in casa pentru iarna, gem, compot, zacusca, bulion si toate bunatatile care le facem, cu retete, bineinteles, ca sa avem de invatat. Ovidia cum adica sunt capsuni care au rod tot anul, nu doar o data pe an?
_________________ Lora - Prietenia este floarea unei clipe si fructul timpului.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 13 Apr 2011, 16:46 |
|
|
|
Draga Lora, fac flori pana toamna si apoi frunzele ingalbenesc. Din primavara incep din nou. Deja am apa-n gura cu zacusca ta. Pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|