Traditii romanesti in Belgia by Admin TTT (3925 mesaje), la 30-04-2008 Sau cand spiritul romanesc, adus de acasa, sfinteste locul.
Replica: Traditii romanesti in Belgia by Admin TTT (3925 mesaje), la 30-04-2008 Belgienii mei dragi si-au luat traditiile cu ei, asa ca de Craciun nu lipseste cozonacul de pe masa lor, iar de Paste au grija ca pasca, cozonacul si ouale sa intregeasca reunirea in familie.

Replica: Traditii romanesti in Belgia by Admin TTT (3925 mesaje), la 30-04-2008 
Replica: Omul sfinteste locul! by Maria Nistor (4968 mesaje), la 30-04-2008 Daca suntem romani cred ca spiritul este acelasi ca si in tara, ba as spune ca se simte si diferenta de zonele de unde suntem. Nu cred ca plecatul in alta tara trebuie inteles ca un dezavantaj. Eu cred ca ajuta si imbogateste si spiritual persoana si cu alta mentalitate si altfel de cultura. A ta ramane oriunde ai fi si este si respectata. De cand sunt in Italia am tinut mereu Postul Mare, iar colegii de munca au respectat mereu acest lucru, ei find italieni. Atat eu cat si sotul meu suntem respectati, respect castigat cu bunul simt caracteristic romanilor. Am stat in tara ultimul an si va garantez ca odata ajunsi aici ,persoanele cunoscute s-au bucurat sa ne vada. Ce pot sa spun? Respecta ca sa fi respectat. Chiar daca suntem la mii de kilometri de casa, sarbatotile sunt romanesti.
Replica: Eu by Bica Nistor (1289 mesaje), la 30-04-2008 cred ca postand aici imaginile din Belgia, Monica vrea sa ne spuna acelasi lucru. Romanii isi respecta traditiile desi sunt in alt mediu cultural. Si nimeni nu se indoieste ca oamenii ce lasa loc de buna ziua, vor fi intotdeauna respectati si primiti cu bratele deschise.
In ceea ce te priveste, simt eu ca esti un om deosebit si te consider un om de nadejde. Voi ce faceti maine de 1 mai? Copiii au liber si suntem invitati la un gratar la niste prieteni, la curte. Am evitat sa mergem la padure pentru ca Mariuca mea este prea cruda pentru o astfel de iesire.
Replica: Nu am facut de cat sa confirm. by Maria Nistor (4968 mesaje), la 30-04-2008 De 1 mai mergem la mare se face prima iesire, eventual prima baie in mare. E la doi pasi daca se poate spune asa.
In ce o priveste pe Mariuca cred ca anul viitor o sa-si ia revansa, avand in vedere ca o sa umble in picioare.