Acum este 01 Mai 2026, 12:13

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Iertarea e pentru cei puternici
MesajScris: 06 Mai 2011, 19:41 
Neconectat

Nume forum:1
Sper sa nu fie vreo problema ca am deschis acest topic aici, dar asa simt eu ca trebuie sa spun lucrurilor pe nume. Sunt de felul meu o persoana directa si caruia nu ii place minciuna si fatarnicia, le detest, daca eu consider ca am fost nedreptatita o spun, nu carcotesc, nu baga intriga, nu mint, spun doar lucrurile asa cum le vad eu.
Mi se intampla deseori sa intalnesc din pura intamplare (fara sa le caut, fara sa stiu ca exista), raspunsuri. Coincidenta sau nu astazi eram dezamagita pentru ca ma consideram nedreptatita la concursul cu indicii, si acum am dat de acest articol, poate un raspuns la nelinistea mea. Sper sa nu considerati ca exagerez, daca o sa va supar, o sa incerc sa nu imi mai zic parerea.
http://motivonti.ro/iertarea-e-pentru-cei-puternici.html
M-am abatut suficient de la subiect, cand totul in mintea mea este scurt, - ieri s-a dat o problema, dupa ce gasim rezolvare la ea mai multe persoane ni se tot zice ca nu este raspunsul corect, apoi se schimba enuntul, am zis asta este cu totii gresim, dar astazi s-a repetat problema. O noua zi cu o problema, la fel cand primeste rezolvare, se schimba enuntul, ca apoi sa mi se sugereze ca doresc indicii banale care le pot copia de pe net.
Asta a pus capac nu admit sa fiu jignita asa, am socotit, m-am chinuit si am raspuns, au fost destule alte indicii pana acum banale, era suficient sa dai o cautare pe site si imediat aparea raspunsul. Am observat ca zilele trecute cand s-a considerat ca este o greseala care stee oarecum din vina celui care modereaza s-au punctat 2 gargarite, dar ieri si astazi, cand putea sa isi asume vina si sa ramana acel indiciu, se pare ca nu s-a mai putut.
Repet, sper sa nu va fi suparat si rog pe fiecare dintre voi care considerati ca aveti de zis ceva cu privire la acest subiect sa o faca aici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Iertarea e pentru cei puternici
MesajScris: 06 Mai 2011, 20:31 
Neconectat

Lora, ma vad nevoita sa raspund, desi sincer nu imi place unde s-a ajuns.
rautu loredana scrie:
O noua zi cu o problema, la fel cand primeste rezolvare, se schimba enuntul
Imi pare rau, dar te contrazic. Nu am schimbat enuntul dupa ce am primit raspunsul corect, martor imi este topicul concursului.
rautu loredana scrie:
am socotit, m-am chinuit si am raspuns,
Multumesc de apreciere (da, in acest context sunt ironica si recunosc).
rautu loredana scrie:
Sunt de felul meu o persoana directa si caruia nu ii place minciuna si fatarnicia,
Recunosc ca la aceasta fraza am ramas imuna si nu am stiut cum ca reactionez, sa rad sau sa plang.
As vrea sa punctez cateva lucruri, pe care cred ca tu le interpretezi gresit sau pe care eu nu le-am expus asa cum ar fi trebuit:
- sa stii ca atunci cand am zis
Olariu Ioana scrie:
Sau va doriti indicii la care gasiti raspunsul doar printr-un copy+paste pe Google?
nu am vrut sa jignesc pe nimeni si imi cer iertare celor ce au inteles asa, nu asta mi-a fost intentia;
- sa stii ca in orice (si cand spun orice ma refer la absolut tot) imi place sa pun corectitudinea pe primul loc;
- sa stii ca nu este primul concurs pe care il moderez, am mai gresit, dar nu tin minte sa fi sarit gargaritele pe mine sau sa se fi simtit jignite de ceea ce am spus sau de decizia pe care am luat-o;
- sa stii ca sunt obiectiva si impartiala in privinta punctarii, nu imi acord mie puncte, iar voi pentru mine sunteti egale (in acelasi rand sunt si eu, deci suntem egale);
- sa stii ca la fel ca oricare dintre noi, am si eu probleme personale mai mari sau mai mici pe care nu vreau sa le mentionez, dar care fara voie s-au vazut in neclaritatea indiciilor;
- sa stii ca a gresi este omeneste si eu sunt om.
- sa stii ca eu sunt una, voi sunteti un grup.
- sa stii ca as mai avea multe de spus, dar ma opresc aici pentru a nu intra dintr-o discutie in alta.

P.S. Multumesc pentru link.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 10:13 
Neconectat

Onuta se pare ca orice as zice, tot tu ai dreptate, asta este, nu pot sa fac nimic, linkul nu ti l-am trimis tie ci tuturor gargaritelor, eu stiu sa iert, nu tin la manie, sunt contienta ca fiecare om greseste. Numai cine nu munceste, nu greseste, dar a persista in greseala este o problema si la tine sa repetat in 2 zile consecutiv. Nu are rost sa ne rastalmacim vorbele una alteia, am putea sa o facem la nesfarsit, la ce folos, am ajunge sa adunam una impotriva celeilalte ranchiuna si nu mi-ar place deloc. Am fost suparata mi-am zis oful si atat, au vazut toate gargaritele ce am avut de zis, nu am barfit si consider ca nu am gresit cu nimic.
Banuiesc ca trebuie sa fie destul de greu sa moderezi un concurs, de orice fel, stiu ca fiecare dintre noi mai are si viata lui personala cu problemele si greutatile cotidiene, dar nu cred ca te-a obligat nimeni sa moderezi acest concurs, ai facut-o de buna si asa cum zici ca ai mai moderat ar trebui sa fi fost constienta de ce atributii iti asumi.
Ironia ta nu imi place, dar o sa o trec cu vederea, poate erai suparata, poate erai obosita.
In final vreau sa zic doar atat, nu am nimic cu nimeni, doar ca la acest concurs nu o sa mai particip, poate la urmatorul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 10:25 
Neconectat

Avand in vedere ca este vorba despre o dezbatere, as vrea sa imi spun si eu parerea. Am scris si ieri in topicul pentru concurs si mentin cele scrise.
Cel mai bine este sa privesti din punctul de vedere al ambelor baricade.
Din experienta spun ca este frustrant sa te chinui sa gasesti raspunsul corect la o problema ca apoi sa ti se spuna ca nu este corect, pentru ca nu era enuntul bun. Deci atitudinea Lorei este de inteles si intuiesc ca ea ar dori sa i se ceara scuze. Nu cred ca a vrut sa te jigneasca cu ceva, Onuta, doar si-a exprimat nemultumirea.
In acelasi timp consider ca si Onuta depune un efort destul de mare si ca toti suntem supusi greselii. Asa cum a specificat si Lora, nu era nemultumita din cauza ca moderatoarea a gresit ci din cauza rationamentului pe care l-a aplicat in punctare. Atata tot.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 10:53 
Neconectat

rautu loredana scrie:
Onuta se pare ca orice as zice, tot tu ai dreptate, asta este, nu pot sa fac nimic, linkul nu ti l-am trimis tie ci tuturor gargaritelor, eu stiu sa iert, nu tin la manie, sunt contienta ca fiecare om greseste. Numai cine nu munceste, nu greseste, dar a persista in greseala este o problema si la tine sa repetat in 2 zile consecutiv.
Lora, aici nu ne zbatem sa vedem cine este "cea mai tare din parcare" sau sa vedem cine are dreptate. Asa cum tu vezi problema aceasta dintr-un unghi, am si eu unghiul meu din care privesc.
Ti-am multumit pentru link sincer si personal, pentru ca mi-a placut ceea ce ai adus aici si macar atat am putut sa fac si eu, sa multumesc.
Dar sa stii ca am senzatia ca te contrazici singura, prin ceea ce ai scris ca simti si prin ceea ce faci tu. Sa ierti si sa jignesti, sunt doua lucruri total opuse. Am gresit la 2 indicii, da am recunoscut si mi-am cerut scuze in fata tuturor, dar de ce nu ai gandit inainte de a jigni ca totusi, au fost peste 40 de indicii si am gresit la 2 dintre ele.
rautu loredana scrie:
am ajunge sa adunam una impotriva celeilalte ranchiuna si nu mi-ar place deloc.
Sa stii ca am primit de la o gargarita injurii chiar mai mari decat atat si nu-i port ranchiuna sau vreun sentiment negativ. In bagajul meu, a ierta chiar are o semnificatie mare si nici nu ma gandesc la ranchiuna. Si cu mana pe inima iti spun, eu stiu sa iert.
rautu loredana scrie:
dar nu cred ca te-a obligat nimeni sa moderezi acest concurs, ai facut-o de buna si asa cum zici ca ai mai moderat ar trebui sa fi fost constienta de ce atributii iti asumi.
Acest paragraf am senzatia ca il citesc de o alta gargarita, nu stiu de ce.
rautu loredana scrie:
In final vreau sa zic doar atat nu am nimic cu nimeni, doar ca la acest concurs nu o sa mai particip, poate la urmatorul.
Asa stii tu sa ierti?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 11:04 
Neconectat

Balan Daniela scrie:
Deci atitudinea Lorei este de inteles si intuiesc ca ea ar dori sa i se ceara scuze.
Mi-am cerut scuze tuturor si chiar si personal, mai mult nu stiu ce as putea face.
Balan Daniela scrie:
Nu cred ca a vrut sa te jigneasca cu ceva, Onuta, doar si-a exprimat nemultumirea.
rautu loredana scrie:
Sunt de felul meu o persoana directa si caruia nu ii place minciuna si fatarnicia, le detest, daca eu consider ca am fost nedreptatita o spun, nu carcotesc, nu baga intriga, nu mint, spun doar lucrurile asa cum le vad eu.
Mai multe nu comentez.
Balan Daniela scrie:
Asa cum a specificat si Lora, nu era nemultumita din cauza ca moderatoarea a gresit ci din cauza rationamentului pe care l-a aplicat in punctare. Atata tot.
Tocmai pentru a nu mai exista nemultumiri, am luat atitudine si am punctat ca atare. Ca m-am miscat mai greu sau ca sunt stangace, este cu totul o alta problema.

Inchei prin a spune ca nu sunt suparata, ci doar dezamagita. Dar imi va trece, de asta sunt sigura.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 11:12 
Neconectat

Citat:
aici nu ne zbatem sa vedem cine e "cea mai tare din parcare" sau sa vedem cine are dreptate.
Tu esti cea care in topicul de concurs ai cerut sa zic ce ma deranjeaza, mi sa parut ca nu este normal sa scriu acolo nemultumirile mele.
Imi cer scuze la acolo unde tu zici ca mi-ai multumit cu in link mie nu imi apare nimic.
Asa stiu eu sa iert. Ma retrag pentru acest concurs, am si mentionat doar la acesta nu mai particip, nu cred ca ar trebui sa te simti ofensata in vreun fel din acest motiv.
Dani iti multumesc pentru interventie, ai reusit sa spui exact ceea ce eu nu reusesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 12:01 
Neconectat

Lora, nu vreau să mă bag în ceea ce ţine de concurs, vreau doar să aduc câteva fraze cu referire la iertare:

A ierta înseamnă a iubi. Căci nu poţi iubi fără să ierţi. Iubirea aproapelui merge până la uitarea sinelui. Merge până la inima lui. Până la a fi o singură inimă. Şi acolo unde două sau trei inimi se unesc, acolo se vor auzi şi se vor simţi bătăile inimii lui Hristos...

Iertarea ne învaţă să iubim. Şi să fim iubiţi de Hristos. O învăţăm cu răbdare şi cu multă suferinţă. Rupem din noi. Sfâşiem acea parte din eu-ul propriu care refuză să ierte şi să uite. Căci nu vom putea iubi pe Hristos dacă există în această lume fie şi un singur om pe care nu l-am iertat exact ca şi pe noi înşine. Hristos nu urăşte absolut pe nimeni. Nici măcar pe diavol.

Este timpul să învăţăm iertarea, cu răbdare şi credinţă. Totul este în mâinile lui Hristos. Este timpul să ne apropiem de El şi de aproapele nostru. Altfel totul este inutil. Şi mult prea banal. Mult prea insignifiant.

În link-ul de mai jos este tot articolul, dacă ai timp citeşte-l şi să nu îmi iei mesajul în nume de rău. Doar am vrut să aduc în discuţie un subiect pe care l-am învăţat târziu, şi extrem de greu: să iert. Iar ca şi sfătuitor, am avut cuvântul Prea Sfinţitului Arhiepiscop vicar de Timiş care are întotdeauna un răspuns pentru neliniştile noastre şi care ştie să păstreze un suflet curat în fiecare dintre noi.
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/a-ierta-inseamna-iubi-68678.html

Te sărut şi să ai un week-end minunat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 12:06 
Neconectat

Onuta, vad ca te-a deranjat foarte mult ce am zis in acea fraza, legat de faptul ca nu imi place minciuna si fatarnicia. Acolo daca citesti atent acea fraza, am mentionat, ma caracterizez pe mine. Am mentionat acolo cred cu destule cuvinte cum sunt, de aceea nu vad de ce ai considerat ca era o remarca la persoana ta? Mi-am facut caracterizarea pentru ca nimeni de pe acest forum nu ma stie si nu vroiam sa se creeze o parere gresita despre mine.
Lena, iti multumesc din suflet pentru cuvintele acestea aduse aici. Nu as avea nici un motiv sa ma supar pe tine ca ai adus aceste cuvinte de pace si liniste aici.
Multumesc de urare si un sfarsit de saptamana cat mai frumos va doresc la toate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mai 2011, 12:20 
Neconectat

Fetele, daca i se acorda punctele si Lorei, se stinge conflictul? Avand in vedere ca ambele aveti dreptatea voastra, cred ca cel mai bine ar fi asa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: