Un alt gen de muzica by Doruletz Mic (1009 mesaje), la 18-08-2007 Un alt gen de muzica by Marilena Neacsu (4 mesaje), la 18-08-2007 La inceputul acestei saptamani, timp de 4 zile la mine in oras a cantat o trupa de indieni sudamericani din Ecuador, RAZA. Pana la ei habar nu aveam de stilul lor muzical si este pacat ca nu este promovat cum trebuie.
Au cantat si au dansat peste 6-7 ore pe zi, fara sa tina cont de soarele arzator, pana tarziu in noapte. Naturaletea cu care dansau m-a uimit si m-a vrajit in acelasi timp. La fel muzica lor, melodiile lor. Au ceva deosebit, ceva aparte. Nu am ascultat in viata mea ceva mai frumos decat muzica lor. La ei am auzit varianta instrumentala a unor melodii foarte cunoscute si mi-au placut mai mult decat originalul. De exemplu, au interpretat la nai un cantec interpretat de Boceli (imi scapa numele), si mi-a placut mai mult decat vocalul lui Boceli (desi pana sa ii aud pe ei, melodia respectiva mi-a placut foarte mult), a fost cu adevarat o interpretare de exceptie. Rar iti este dat sa asculti asa ceva. Si, mai au cateva melodii ale unor cantareti straini interpretate de ei instrumental.
Ce-au facut ei din muzica este ceva extraordinar; melodiile lor traditionale sunt cu adevarat sublime. Pentru mine, muzica lor este ceea ce as numi arta, desi tot este putin zis. Pur si simplu ador stilul lor muzical. Imi pare nespus de rau ca nu l-am cunoscut mai devreme.
As asculta fara oprire melodiile lor, insa au una pe care eu pur si simplu o ador, este o melodie traditionala si flautul este piesa de rezistenta. Ca sa vedeti de ce o ador accesati acest link:
http://www.youtube.com/watch?v=i4GqGoKjxjI&mode=related&search= Calitatea nu este prea stralucita, am filmat cu mobilul.
Ce parere aveti despre stilul lor muzical?
Replica: Si mie mi-a placut muzica lor. by Doruletz Mic (1009 mesaje), la 18-08-2007 I-am ascultat pe la diverse targuri. Cred ca este o muzica mai aproape de ceruri sau de sufletul nostru sau ne aduce aminte de primele sunete primordiale. Chiar nu pot explica de ce imi place muzica lor. Oricum, m-a emotionat si am avut parte de niste trairi deosebite. Uite, Adriana si o
mostra din Chile.
Daca iti place iti mai postez. O prietena s-a intors dintr-o excursie din Chile si Peru si mi-a daruit doua CD-uri si un album cu imagini de acolo.