Acum este 24 Iul 2026, 14:00

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 05 Aug 2011, 10:06 
Neconectat

Nume forum:1
Arata tare bine, Ralu. Si ingredientele, de la primul pana la ultimul imi plac, asa ca o voi incerca cu siguranta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 31 Aug 2011, 18:28 
Neconectat

Si pentru ca este timpul dovleacului (cel putin la mine) am pregatit o reteta care-mi place foarte mult, iar copilul meu nu o refuza niciodata. Ba chiar mi-a cerut bis-ul.

Orez cu dovleac si ciuperci.

Ca de obicei ingredientele dupa ochii si placerea fiecaruia.

Am folosit mai putin de un sfert de dovleac (era destul de mic), o ceapa potrivita, ciuperci uscate (puteti folosi si proaspete), orez, supa dintr-un cub de knorr, sare, piper (eu l-am evitat din cauza copilului), ulei de masline, un pic de unt, parmezan.

Se curata dovleacul de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu un pic de sare. Ciupercile uscate se pun la inmuiat in apa calduta, iar cubul knorr se dizolva in apa calda pe foc (eu am folosit o jumatate de litru de apa). Ceapa se taie si se caleste in ulei, iar cand se aureste se pune orezul spalat si scurs, se invarte de vreo 2-3 ori cu lingura cat sa prinda un pic de ulei. Cu polonicul se adauga orezului supa de knorr si zeama de la dovleac (amandoua fierbinti).

Este bine sa faceti treptat, cate un polonic, amestecand dupa fiecare pana dispare zeama, urmand sa adaugati din nou. In timpul coacerii se adauga dovleacul fiert si strivit cu furculita si ciupercile. Condimentati dupa gust, iar cand considerati ca orezul este fiert, inainte de stingere adaugati o lingura-doua de unt si parmezan. Se serveste cald.
Cine doreste poate sa adauge si carnati. Aici se foloseste fara pielita, maruntit si proaspat. Eu am preferat fara, aici carnatiul fiind destul de condimentat.
Pana sa manac aceasta reteta nici nu vroiam sa aud de dovleac. Acum imi dau seama ce-am pierdut.

Pofta buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Oct 2011, 16:44 
Neconectat

Pentru iubitoarele de creveti.

Aseara m-am delectat cu o cina pe baza de peste. Am noroc ca locuiesc langa mare si beneficiem de toate bunatatile ei proaspete. Am un pescar care trece de doua ori pe saptamana, iar ieri nu m-am putut abtine cand am vazut ce are in sac.
Am cumparat creveti (erau uriasi), calamari, iar pestele pentru Alessio il aveam deja pescuit de socrul meu.

Am spalat crevetii, i-am lasat la scurs asa intregi cum sunt, i-am crestat pe spate in lung in asa fel incat sa nu se taie de tot si i-am umplut (din plin) cu un amestec de miez de paine, usturoi pisat, patrunjel tocat marunt, sare, ulei de masline. Aici miezul de paine se gaseste deja preparat in comert, acasa puteti sa folositi cel de la painea un pic mai veche, care se faramiteaza usor.

I-am asezat intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si stropita cu un pic de ulei, iar restul din amestecul de paine, l-am pus deasupra. Peste, am turnat un alt fir de ulei, si am bagat la cuptor. In 20-30 minunte sunt gata.
Calamarii i-am curatat, taiat rondele, i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei de floarea soarelui abundant.
Acesta este rezultatul. Am servit cu salata.

Nu am uitat de pestele lui Alessio.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 17:19 
Neconectat

Ralu, am reusit si eu sa fac in cele din urma cuscus.
Cand am intrat ca sa vad cum este reteta Ralucai, am vazut si crevetii Aliei, asa ca m-am decis sa mai aman putin reteta, ca sa fac cumpar si cel de-al doilea ingredient si sa combin cele doua, adica, cuscus si creveti.
Cam acesta-i rezultatul:

Va multumesc, Ralu si Alia.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 17:27 
Neconectat

Anca, nu am gatit niciodata creveti (nu stiu cum se curata) si nu stiu nici cum se mananca. Se manaca absolut tot ce se vede in farfurie? Inclusiv mustatile?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 17:31 
Neconectat

Beatrice, de la creveti se mananca doar carnea din corp, de la cap spre coada. Se cresteaza pe mijloc, intre picioare si asa se mananca. Nu sunt usor de mancat, ba din contra, sunt de preferat de mancat cu degetele, asa cum se manaca si aici in restaurante. Dupa care, servetele umed cu lamaie pentru manute si gata, nu ramane nici miros.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 17:31 
Neconectat

Anca, sper ca ti-a placut cuscusul, eu zic ca inlocuieste cu brio orezul si este si mai rapid.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 17:47 
Neconectat

Multumesc Ralu. Am fost invitati la un restaurant la ziua unui prieten si multi au mancat asa cum spui tu, cu degetele, si la sfarsit s-au spalat intr-un bol cu petale de trandafiri si aroma de lamaie, adus de ospatar pentru fiecare.
Eu m-am ferit sa comand pentru ca mi-a fost frica de mustati. Nu mi-ar fi placut sa le degust. Drept sa-ti spun, nu am fost atenta sa vad si ce au mancat din crevete, ca m-am rusinat de nestiinta mea, asa ca m-am concentrat pe puiul comandat.

Exista ceva indicii si pentru gatit sau ii luam de la supermarket deja curatati?

Cuscusul are valoare calorica mai mica decat orezul si de asta il preferi sau doar pentru ca iti usureaza timpul in bucatarie?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 18:03 
Neconectat

Beatrice, ti-a explicat foarte bine, Ralu, dar iti garantez ca sunt foarte deliciosi.
In acest video ai mai multe informatii cum se curata si ceea ce ramane se mananca. Ca sa sti ca sunt proaspeti, culoarea crevetilor sa fie vie, ochii negri si transparenti.
Cuscusul are cam aceleasi valori nutritive ca si orezul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2011, 18:04 
Neconectat

Ralu, problema mea e ca mie imi place in general tot, iar in acest caz mi-a placut si cuscusul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: