|
Draga Danuta, candva reuseam sa cos mult mai mult decat ceea ce astazi pot sa fac si ca sa-ti zic mai mult, toata colectia mea pana la Montana am cusut-o in aproximativ doi ani. Erau alte timpuri si nopti intregi petreceam in compania micutei mele comori si cu atat drag coseam ca pana nu-l vedeam terminat modelul nu-l lasam din maini. Acum, ca si in cazul tau, cand reusesc sa-mi duc cate un model la colectie este motiv de bucurie, pentru ca timpurile bune pentru goblenat in momentul de fata, nu mai sunt. Asa ca, acele cateva puncte cand mai reusesc sa le fac, sunt doar in momentele cand vreau sa ma relaxez, atunci ma asez in fata modelului si este cea mai buna terapie. Modelul pe care il am in lucru, este drept ca ma leaga sentimente profunde, dar as fi putut posta episodul si sa nu fac nici un comentariu, dar am vrut sa ies din acest tipar si sa dau o forma si o culoare acestui topic. Eu nu gasesc nici o urma de ironie sau polemica atat din partea ta, cat si din cea a Oanei, care, dupa parerea mea a incercat sa arate ca acest forum nu este altceva decat un tot de frumos, impletit de trairi, sentimentele si cele mai alese cuvinte, arta pana la cel mai inalt nivel si nicidecum o cursa in ale goblenatului sau sa demonstram cat de mult reusim sa coasem intr-o saptamana. Eu, draga Danuta, cand vreau sa postez un episod, fie chiar si cativa centimetri, o fac din propria placere, pentru ca este bucuria de a impartasi cu cineva care apreciaza ceea ce fac si chiar daca nu va impresiona prin cat am lucrat, stiu o vorba buna tot voi primi si asta face cel mai mult. S-a demonstrat in trecut, ca acea vorba buna acolo unde a fost nevoie, a facut mult mai mult decat toata colectia mea la un loc. Eu te astept si pe tine cu Simfonia, pentru ca este un model foarte frumos, dar si destul de complicat si pentru aceasta ai avut mereu toata admiratia mea, ca printre toate cate ai de facut, reusesti totusi sa furi timpului cateva puncte in fiecare zi. In acest caz este la fel, pentru ca tot ce am postat pana acum, este nimic pe langa ceea ce lucreaza alte gargarite pentru care timpul nu este o problema in pasiunea care ne leaga, dar am avut placerea sa impartasesc cu voi sentimente care nu pot fi egalate cu nici o comoara de pe pamant, sa te vad poposind in locul meu de amintiri (asa cum imi place sa-l numesc si pentru ca am o mare admiratie fata de tine), sa impartasim pareri si sper ca pe viitor vei avea aceeasi placere sa treci pe aici, prin gradina noastra, pentru ca ai un lasat in urma ta un parfum frumos si cu caracterul tau de Leoaica tanara, iubirea ai marcat o bucata din istoria acestei gradini, din care, sunt sigura ca multe din noi am avut de invatat. Si eu la randul meu. Un pup dulce pentru tine si cele doua comori din viata ta.
Ema si Alexa, nu aveti de ce sa va scuzati, pentru ca a gresi este omeneste si stiu ca si eu la randul meu am facut multe gafe in aceasta gradina. Poate este normal, vazand ca suntem atat de multe si fiecare are un anumit timp ce si-l poate petrece aici si daca acest timp este redus, cu siguranta ca se pierd multe informatii ce duce sa confunzi persoana. Va spun din propria experienta. Pentru amandoua pup dulce si sper ca veti mai poposi in coltul meu cu amintiri.
Abriela, de multe ori imi propuneam sa va povestesc cate ceva, nu numai din viata mea personala, exemple in general, lectii de viata si multe altele, dar din dorinta de a nu plictisi pe nimeni de atatea ori am renuntat. Probabil asa s-a intamplat cu multe alte gargarite, care le duc dorul sa le vad prin aceasta gradina, dar tot din dorinta de a nu da nastere la discutii au prefarat sa se retraga in coltul lor si sa urmareasca din umbra. Pup dulce petru tine Abriela.
Draga Ilenuṭǎ (probabil asa ar fi sunat in acentul ei ardelenesc daca ti s-ar fi adresat), ai perfecat dreptate. Mai devreme sau mai tarziu aceste amintiri te coplesesc, te rascolesc, mai ales in momentul in care intri in contact cu obiecte, fraze, persoane in care amintirea lor se reinprospateaza. Da, Lena, sunt cele mai pretioase pietre pentru sufletul nostru, acum si pentru atunci cand vom ajunge si noi ca ei. Pup dulce, draga Ilenuṭǎ.
Nuti, probabil ca intelegi mai bine sentimentul de bunicuta si nu-mi ramane decat sa sa-ti pup mainile si fruntea care pentru comorile din viata ta s-au trudit si sudat, cu bucurie in suflet, numai sa-i vada realizati si fericiti la casele lor.
_________________ Anca - Gargarita Pacea-Armoniei
|