|
Acum este 16 Apr 2026, 10:39
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 1 mesaj ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
Admin
|
Subiectul mesajului: Cum curat goblenul finalizat? Scris: 18 Aug 2009, 14:36 |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Topic: Curatare by State Mihaela Loredana (1 mesaje), la 10-03-2006
Am terminat de cusut primul meu goblen. Printre culori am avut si culoarea alba. Mi se pare totusi ca am cam murdarit-o. Am aflat ca exista substante speciale de curatare a goblenului. Imi puteti spune si mie, despre ce este vorba si unde le-as putea gasi?
Replica: Curatare goblen, by Admin TTT (3951 mesaje), la 11-03-2006
Eu mi-am curatat goblenul cu neofalina. Erau fiole cu neofalina, le spargeam si varsam continutul pe o carpa alba, curata. Apoi stergeam goblenul cu acea carpa. Mai apoi m-am ,,specializat" si nu a mai fost nevoie sa-mi curat goblenul. Problema este ca nu poti sa-l speli pentru ca panza este tratata cu o substanta pentru a fi intarita. In momentul in care speli goblenul, substanta de intarire se dizolva in apa si implicit si in ata mouline si o deschide la culoare. Acum exista tot felul de substante ce curata stofele sau tapiseriile si se pot folosi. Totusi, indicat ar fi sa sa se faca o proba pe o margine. Atentie, ele trebuie sa fie tot substante volatile, asa numitul ,,dry cleaning". Nu as putea sa-ti mentionez un anume produs pentru ca acum sunt atat de multe. Succes!
_________________ Monica
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 1 mesaj ] |
|
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|