Acum este 29 Apr 2026, 23:07

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 242 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Haideti sa slabim impreuna!
MesajScris: 03 Oct 2011, 22:58 
Neconectat

Nume forum:1
In opinia mea, important de asemenea este sa mancati un mic dejun consistent sau macar pe la jumatatea diminetii, pentru ca toate aceste momente de infometari, mai lejere sau nu, deregleaza nivelele de glucoza si alte substante in sange. Mie mi se face rau daca nu mananc ceva mai consistent pana la pranz, de exemplu. Conteaza, in schimb, sa nu cinam ceva "greu", carnuri, grasimi.
Va pup si va doresc mult succes.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Oct 2011, 08:00 
Neconectat

Danuta, ai dreptate cu cina grea, dar micul dejun nu trebuie sa fie foarte aglomerat, deoarece pe parcursul noptii, stomacul s-a relaxat si s-a micsorat si de aceea fiecare zi trebuie inceputa intai cu un pahar de apa, eventual si cu lamaie, pentru a-l trezi. Lamaia este, contrar a ceea ce se crede, pansament gastric, deci nu genereaza aciditati, ci le inlatura. Masa cea mai consistenta trebuie sa fie cea de pranz. Si cand spun consistent, nu ma refer la cantitate neaparat, ci la aportul pe care il aduce acea masa in comparatie cu toate celelalate de peste zi.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni si nici sa par eu mai invatata decat altcineva, doar incerc sa impartasesc cu gargaritele dragi care au aceeasi problema ca si mine lucruri pe care le-am invatat si eu de la unul din cei mai buni nutritionisti din tara asta, informatii pe care eu le-am obtinut pe bani grei cum s-ar spune, in multe sedinte si lungi discutii. Si unul din cele mai importante lucruri atunci cand cineva se apuca de o asemenea treaba, sa slabeasca, este sa nu-si fixeze limite temporale. Rezultatele durabile se vad in timp. Nu trebuie sa ne impunem tinte cum ar fi "vreau sa slabesc 5 kilograme pe luna". Trebuie adoptat un mod sanatos de viata care sa fie raspectat toata viata, nu doar pe perioada in care se slabeste, pentru ca daca dupa slabire se revine la cartofi prajiti dimineata, la pranz si seara si organismul la reveni treptat la forma initiala. Ba va mai suferi probabil si alte lucruri mai rele.
De aceea cred ca ca solutia corecta pentru problema kilogramelor in plus este dieta personalizata. Fiecare om este unic si de aceea nu cred ca doi oameni care sunt diferiti vor obtine aceleasi rezultate urmand exact aceeasi pasi descrisi de o dieta asa zis "universala". Ba mai mult, ceea ce pe mine ma face sa slabesc, pe altcineva poate face sa se ingrase. Conteaza inclusiv grupa de sange si RH-ul in asa ceva. De aceea eu va recomand cu caldura, dar si cu multa responsabilitate, sa consultati intai un medic inainte sa incepeti diete. Un stomac daca a fost dat peste cap, nu va mai fi niciodata ca nou, iar dietele tinute dupa ureche pot conduce inclusiv la diabet. Am vazut cazuri.
Din acest motiv am si renuntat sa mai postez dieta mea aici, pentru ca nu ar fi folositoare nimanui mai mult decat un simplu exemplu si poate altcuiva ar face mai mult rau decat bine.
Va pup si va doresc in primul rand sanatate si abia in al doilea diete usoare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Oct 2011, 09:48 
Neconectat

Arina ai drepate. Si tu, Danuta ai dreptate, in esenta, pentru ca si eu sunt pentru o cina (cat mai) usoara.

M-am cantarit aseara si am (tineti-va bine!) 95.5 kg. M-am speriat.
Am baut o cana mare de apa inainte de culcare, nu inainte de a-mi face un masaj anti-celulita.
Menul de astazi
- dimineata: iaurt cu tarate de grau (probleme cu digestia); o piersica mai putin coapta; o cafea fara zahar; apa;
- pranz: faosle verde fiarta cu un strop de ulei de masline; acasa am si usturoiul aferent, dar din pacate nu l-am putut lua si la servici; (Asta noapte culegeam fasole verde din gradina ca sa o fierb la prima ora a diminetii). Mi-am luat si un colt mic de paine neagra cu mine:
- seara: ciorba de legume;

Arina, functie de ce am avut in casa, am realizat menul pentru ziua de astazi. De la servici nu am cum pleca sa imi caut ceva de mancare, iar mancarea ce vine prin catering nu se preteaza dietei mele actuale. Mi-am impus sa stau deoparte de toate tentatiile si sa combin din dieta ta si a Elzei, ceea ce mi se pare mie ca mi se potriveste si nu ma ingrasa.
Ai dreptate referitor la dietele personalizate functie de investigatii, analize si discutii cu nutritionistul, dar sincer nu ma vad capabila sa reiau discutiile cu acesta. Stiu ca fainoasele ma ingrasa (dar am nevoie de o bucatica de paine ca sa imi mentin (mental) indicele glicemic.

Elza si Arina, va doresc succes in aceasta noua zi de dieta pentru sanatatea noastra.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Oct 2011, 16:59 
Neconectat

Arina, ai multa dreptate in ceea ce spui. Continui sa consider esential bautul a cel putin doi litri de apa pe zi, o viata activa si mancaruri fara multa grasime, dar mancaruri cat de cat sanatoase si consistente, pentru ca eu am citit si stiu din proprie experienta, atunci cand incepi sa te infometezi, corpul produce mai multa grasime, ca efect invers.
Eu nu sunt mare experta si nici nu consider ca numarul de kilograme conteaza, ci felul in care te simti si cum te vezi. Si fara sa ma laud, dar vreau sa mentionez acest lucru, eu ma mentin in forma la cei 32 de ani ai mei, dupa doua nasteri si cu o viata relativ sedentara, pentru ca nu practic nici un sport in particular, dar ma mentin activa cu activitatile zilnice.

Va pup si va doresc din suflet clipe minunate si succes in toate proiectele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Oct 2011, 18:57 
Neconectat

Danuta, ai noroc ca esti tanara si ai probabil si un metabolism care te ajuta. Iti doresc sa ramai mereu asa.
Apa beau zilnic mai mult de 2 l.

Eu la pranz am sarit fasolea verde pentru ca pana ce m-am intors eu de la spalatul pe maini, o colega mi-a infulecat-o. Noi (suntem 5 colege in birou) mancam impreuna si fiecare aduce cate ceva de acasa. Eu adusesem pentru ele din sarmalutele facute aseara. Numai ca una din colegea a avut pofta de fasole si nu stia care este intentia mea. Nici nu i-am zis, ca sa nu se simta prost.
Am macat si eu sarmalute, iar dupa ce am iesit de la servici, mi-am cumparat niste fasole verde (ca in gradina mai sunt doar vrejuri) pe care am si pregatit-o si o mananc in seara aceasta.
Le-am facut si alor mei clatite cu dulceata de cirese negre, dar, victorie, nu m-am atins de ele.

Va pup si va doresc o seara frumoasa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Oct 2011, 08:45 
Neconectat

Buna dimineata, dragele mele. Vreau sa va anunt cu mandrie si cu speranta ca va trezi in voi putin spirit competitiv, faptul ca la mine s-a dus primul kilogram. Ii spun "adio si sper sa nu ne mai reintalnim niciodata".
Danuta, ai dreptate ca nu conteaza numarul de kilograme, ci cum te simti, dar asta este valabil, cred eu, la persoanele care totusi se invart intr-un interval sa-i zic de bun simt in ceea ce priveste numarul de kilograme. Dar cand ai de doua ori greutatea normala pe tine... se cam schimba abordarea. Eu am 1,66 m inaltime si cand am inceput toata nebunia asta cu dieta (pe 1 noiembrie se implineste un an), aveam 127,5 kile. Si crede-ma ca la asa greutate, puteam eu sa am activitate zilnica oricata, ca tot nu o puteam face. Nici nu puteam merge pe strada prea mult ca ma omora spatele. De aceea a si fost nevoie de masuri drastice, pentru ca cele de care vorbesti tu si care sunt de bun simt pentru oricine, nu aveau prea multa putere in situatia respectiva.
Silvia, dupa cum iti dai seama cred deja, tu stai bine cu greutatea pe care o ai in comparatie cu felul cum eram eu.
Acum am cu 50 de kile mai putin si sunt un alt om. In gandire, mod de viata, disponibilitatea si atitudinea fata de oamenii din jur, chef de viata in general. Cum zice mama: "zburzi ca o caprioara naravasa". Inainte ma simteam ca un elefant care avea nevoie de pauze din cand in cand sa-si traga rasuflarea. Si poate ca multor femei le-ar fi rusine sa recunoasca si cu atat mai putin sa impartaseasca cuiva toate astea, dar este in definitiv o experienta de viata si daca ambitioneaza pe cineva, tot se cheama ca am facut un bine. Macar sa va oripileze si sa ziceti: "asa nu!" si sa va ganditi de doua ori inainte de a va aseza la masa la ceea ce aveti in farfurie si tot am castigat ceva.
Va pup si va doresc multa sanatate.

P.S. Elza, cum merge treaba? Ne-ai promis ca ne postezi in fiecare zi dieta din ziua respectiva. Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Oct 2011, 09:18 
Neconectat

Arina, acum te inteleg perfect. Si eu am avut greutatea ta, daca nu cumva si mai mult. Cred ca mintea mea refuza sa isi mai aduca aminte de acele informatii.
Ai dreptate in privinta miscarii. Este inutila daca nu este asociata cu o dieta echilibrata. La capitolul miscare, nu am dus niciodata lipsa. Am o casa cu etaj, o gradina mare (flori, legume si livada), un serviciu la care ajung pe jos (cam 7 km, dus-intors, zilnic). Nu am pe nimeni care sa ma ajute la aprovizionare sau la casa si gradina. Le fac pe toate ca un robot, iar de miscare nici nu se pune problema. Sunt intr-o continua si perpetua miscare.
Problema la mine este ca am ceva hormonal dereglat. Prima oara am urmat o dieta prescrisa de medic, alaturi de medicamentele pentru problema mea medicala. Din pacate, daca la dieta am fost in continuare atenta, nu acelasi lucru pot sa spun despre medicamente. Mi-au dat reactii adverse si am renunt la ele.

Revin.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Oct 2011, 10:05 
Neconectat

Ieri am fost detasata la alt birou. Am mancat un hamburger cu salata si paine care nu mi-a placut deloc (nu sunt fan fast-food) dar nu am avut alta optiune.
Seara am mai mancat o ciorba de legume cu o perisoara si asa am incheiat ziua.
Asta noapte m-am trezit infometata. Am mancat o piersica mai putin coapta.
In dimineata aceasta am reusit sa-mi iau iartul cu tarate.
Am mancare la mine (fasole verde), dar nu stiu daca voi reusi sa imi iau pranzul.

Arina si Elza, va doresc succes in continuare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Oct 2011, 10:32 
Neconectat

Dragele mele, ma alatur si eu.
Dupa cum stiti eu aveam o problema cu un bagaj de kilograme de ceva timp.
Acum trei luni am zis ca nu se mai poate si am simtit ca trebuie sa fac ceva. In prima instanta am mers la medic si mi-a spus ca sunt crazy ca abia vin dupa o sarcina si vreau sa slabesc. Sa ma uit in jurul meu si sa observ femeile. Ca ce am? Ca la greutatea mea este bine. Va dati seama ce bine era pentru mine la 99 de kilograme! I se parea ceva ciudat rau ca vreau sa slabesc, tinand cont de gradul de obezitate de aici. Atunci am inceput sa ii aduc argumentele si sa ii spun exact ceea ce simt (dureri de spate, amorteli in maini si picioare, aceea tensiune care iar era foarte marita si multe altele). Intr-un final am ajuns la un punct comun, un punct comun care pe mine nu ma avantaja in nici un fel, introducerea din nou a pastilelor pentru inima. Am plecat tare necajita din cabinet si cu reteta in mana. Pana acasa mi-am facut tot felul de ganduri si mi-am propus mie insami sa imi demonstrez ca pot si ca vreau, stiind ambitia mea. M-am gandit ca am trecut eu prin mult mai multe si nu pot sa ma impiedic acum, ca nu vroiam sa iau iar un pumn de pastile de trei ori pe zi.
Atunci am decis ca voi incepe un nou stil de viata. Eu dieta pe care o tin acum, o numesc un nou stil de viata, o educatie a alimentatiei. Nu am facut nimic spectaculos, atat ca am inceput sa imi fac un program de masa regulat, cu 3 mese pe zi si doua cu fructe plus apa si ceaiul necesar. Plimbarile cu caruciorul le fac intr-un pas putin mai rapid. Mi-am achizitionat si o bicicleta medicinala, dar timpul nu prea imi este favorabil si abia daca apuc sa fac intr-o saptamana, o jumatate de ora de pedalat. Cred ca daca faceam mai mult sport aveam mai mult succes.
Asera am fost la medic, uimire totala, tensiunea normala, mai putine dureri de cap, spate si carcei. Pe langa toate astea 5 kilograme disparute. Deci astazi pot spune adio celor 5 kilograme. Cand spui adio cuiva care a fost atasat de tine, speri ca sa il mai revezi candva, dar eu spun adio total si sper sa nu ne mai intalnim niciodata. Adio 5 kilograme pentru totdeauna!
In aceste trei luni am realizat cat de mult conteaza sa iti educi obiceiurile alimentare.
Diete am tinut de-a lungul anilor o groaza, rezultat spontan, efect yo-yo. Asa ca eu va recomand un stil de viata sanatos, nu neaparat o dieta, un stil de masa mai organizat.
Acum mai am un off, sa mai scap macar de 20 kilograme si imi voi demonstra mie ca pot.
Va pup si fug ca s-a trezit Sarah.

Ultima oara modificat de Admin pe 06 Oct 2011, 10:49, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Oct 2011, 11:49 
Neconectat

Alexa, te felicit! Te felicit din toata inima pentru pasul pe care l-ai facut si te sustin sa mergi mai departe pe drumul acesta pana vei ajunge acolo unde ti-ai propus. Si eu am bicicleta medicinala si fac jumatate de ora o data la doua zile (fac o zi de cardio si o zi la podea). La inceput nu rezistam nici 5 minute pe ea, dar incet incet, cu cresteri treptate de timp, am ajuns sa pot sta cat vreau. Timpul este intradevar o problema, mai ales cand ai copii, dar si 10 minute daca ii poti acorda bicicletei inainte de culcare, tot este mai bine decat nimic.
Silvia, imi pare rau sa aud ca ai p
robleme de acest fel. Dezechilibrul hormonal de care vorbesti cred ca tot un medic ar putea sa-l regleze. Daca vrei, iti recomand eu doctorita mea care a facut minuni si cu persoane care aveau fierea scoasa sau care suferisera diverse operatii. Nu vad din ce oras esti, dar stiu ca aceasta doamna are pacienti care vin din toate colturile tarii la ea. Tinem legatura.
Va pup si va astept cu noutati.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 242 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: