Acum este 17 Apr 2026, 14:40

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit la TTT
MesajScris: 20 Ian 2012, 15:41 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 15:43 
Neconectat
Site Admin

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 15:44 
Neconectat
Site Admin

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 15:46 
Neconectat
Site Admin

Datura

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 15:47 
Neconectat
Site Admin

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 15:49 
Neconectat

Monica, si eu am tinut in garaj bulbii de ciclame toata vara. Dar cand le-am scos la lumina, nu si-au mai revenit. Si vecina mea a incercat sa le tina de la un an la altul, dar chiar daca rezista, fac flori putine si parca fara flori, nu au farmec. Banuiesc ca este ceva "manipulare comerciala" in crearea lor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 16:11 
Neconectat

Primulele, craciunita si cercelusul imi plac la nebunie. Primele mi le-as dori foarte mult in gradina, a doua o am, insa tot anemica cu un picior in groapa, iar cercelusul sper sa-mi poposeasca in casa cat mai repede.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 18:02 
Neconectat
Site Admin

Ralu, bulbii se usuca in garaj fara un pic de apa (ca in natura). Eu ii ud si pe cei pe care ii plantez primavara, din cand in cand, pentru ca ii tin intr-un loc uscat toata iarna. Daca tii minte, bunicile noastre ii tineau in beci unde era umiditate.
Pe de alta parte trebuie sa fiu de acord cu tine.
Acum cativa ani, am absolvit Peisagistica gradinii si atunci am fost nevoita sa invat multe despre flori.
Printre altele, ca manipulare in pepiniera exista si fortarea infloririi, dar aceasta fortare secatuieste resursele plantei (valabil pentru majoritatea plantelor cu flori). Iti trebuie stiinta ca sa le ingrijesti dupa aceea. Din pacate, asta incumba si cateva substante ce nu se gasesc la indemana, iar atunci cand le gaseam, eram nevoita sa cumpar o cantitate mai mare (acesta era modul de ambalare), de unde mare parte o aruncam pentru ca expira. Toate produsele le cumparam de la Institutul agronomic din Cluj unde exista (odata, nu stiu daca si acum) un centru de cercetare. Imi aduc aminte cu placere de modul prietenos cu care au fost intampinate eforturile mele de a ma implica in stiinta floriculturii si de tot ajutorul primit atunci de la o doamna conferentiar de acolo.
Ca manipulare frecventa, iti semnalez inhibarea cresterii in inaltime. Substanta este aplicata plantelor ce cresc inalte, dar care fac cu adevarat un spectacol daca raman pitice.
Ca regula generala, la tot ce achizitionez de pe piata romaneasca, ma bazez pe experienta de ani de zile.
Iti doresc sa ajunga la tine doar flori frumoase si sanatoase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 18:19 
Neconectat
Site Admin

Alia, acum 12 ani eram in trecere prin Italia si am descoperit intr-o piata primule la pret de doua ori mai mic decat in Romania. Cum nu sunt adepta shoppingului pentru improspatarea garderobei sau a bijuteriilor si cum singura mea cheltuiala atunci fusese pentru un teanc de carti de la Vatican, mi-am facut cadou primule din toate culorile.
Vamesii au avut orbul gainilor (Cineva acolo Sus ma iubeste!) si nu au vazut florile (cf. legii nu ai voie sa introduci flori inradacinate in pamant din alta tara) si asa am ajuns cu italiencele la Raiul meu. Infloresc fara de gres de doua-trei ori pe an si ma umplu de o bucurie deosebita pentru ca imi aduc aminte de piata scaldata de soare in care ele stateau alaturi de suratele lor, rugandu-ma sa le iau acasa.
Ani la randul am incercat sa fac acelasi lucru (aici, la Focsani) cu primulele cumparate din Romania. Se topesc sub ochii mei, indiferent de ingrijirile pe care le primesc.
Sufar cand imi mor florile pentru ca ma atasesz de ele si le indragesc. Uneori ma gandesc ca si ele trebuie sa plece intr-o zi si ca asa a fost sa fie.
Cercelusa este cadou de la o prietena si am adus-o la firma. In afara de completarea pamantului si ingrasamant la o luna de zile, nu a primit nimic, dar se pare ca ma iubeste.
Asa cum i-am urat si lui Ralu, si tie iti doresc doar flori frumoase si sanatoase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2012, 21:22 
Neconectat

Ce frumoase sunt! Zanutelor TTT, sa va traiasca floricelele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: